Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član babuskara

Upisao:

babuskara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

724

PUTA

OD 14.01.2018.

Šećer nas čini ovisnicima

Šećer nas čini ovisnicima
Znanstvenici sa Sveučilišta Princeton utvrdili su da se iza želje za slatkim ustvari krije ovisnost, odnosno da pretjerano konzumiranje šećera stvara u ljudskom mozgu isti učinak kao opijati.

Šećer nas čini ovisnicima

Znanstvenici sa Sveučilišta Princeton utvrdili su da se iza želje za slatkim ustvari krije ovisnost, odnosno da pretjerano konzumiranje šećera stvara u ljudskom mozgu isti učinak kao opijati. Naime, kod veće konzumacije šećera, utvrđeno je da u mozgu raste razina dopamina, baš kao i pri konzumaciji opojnih sredstava. Istraživanja su pokazala i da taj tip ovisnosti pogađa čak 40 posto žena i samo 15 posto muškaraca.

Najgora upoznavanja

Prilikom upoznavanja s novom i nepoznatom osobom želja nam je ostaviti što bolji dojam. Pa ipak, mnogi kao da se trude prvi susret učinit katastrofom te u što kraćem roku postići da osobi koju upoznaju počnu ići na živce. Najgori počeci upoznavanja, pokazale su provedene ankete, odnose se na inzistiranja na određenim temama - politici, religiji, bivšim partnerima ili roditeljima kao i na konstantnim i neumjesnim asocijacijama na seks. Dakako, najgora upoznavanja vezana su i uz iritantne mirise - češnjaka ili alkohola, kao i na pretjerano cool držanje.

Ona baš kao njena mama

Istraživači s Harvard Medical School tvrde da djeci čije su majke u trudnoći dobile previše kilograma prijeti dvostruko veći rizik od pretilosti u tinejdžerskoj dobi. Smatraju da višak kilograma dobivenih u trudnoći može loše utjecati na fetalni razvoj i time kod djece povećati sklonost k debljanju. Ženama »normalne« tjelesne težine preporučuju u trudnoći povećanje tjelesne težine za 10 do 15 kilograma, a buckama najviše deset kilograma.

Roditelji »okidači« za mlade pušače

Prema rezultatima znanstvene studije objavljene u magazinu Health Psychology, a koju su izradili znanstvenici sa sveučilišta u Indijani, najčešći okidači za mlade i nove pušače njihovi su roditelji. Naime, studija je pokazala da je vjerojatnost da će tinejdžer početi pušiti, neovisno o spolu, najveća kod onih mladih čiji su roditelji i sami počeli pušiti u ranijoj dobi i ubrzo postali redoviti pušači.

Pripremila N. O. R.

www.glasistre.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info