Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Kixonia

Upisao:

Kixonia

OBJAVLJENO:

PROČITANO

468

PUTA

OD 14.01.2018.

Ritam sretnog tijela

Ritam sretnog tijela
Pod pojmom ljepote podrazumijeva se površno i tašto nanošenje šminke. U najdubljoj osnovi, ljepota je znak dobrog zdravlja i zbog toga je njeno održavanje puno više od površnog uljepšavanja. Brinući se o sebi na cjelovit način, postajemo zdrave, duboko svjesne i sigurne u ono što jesmo, u ljepotu koja se manje provjerava u ogledalu, a više osjeća duboko u sebi

JADRANKA BOBAN PEJIĆ, AUTORICA KONCEPTA CJELOVITO ZDRAVLJE ŽENE

Ritam sretnog tijela

 

 

Piše Josipa LEKO

Suvremena žena koja želi uspješnu karijeru i obitelj na okupu uglavnom je rastrgana na sve strane. Često sve drugo stavlja na prvo mjesto bez obzira na to jesu li u pitanju djeca, obitelj, karijera, odjeća ili nešto drugo. Puno se žena upravo tu izgubilo pa su brigu o sebi počele poistovjećivati s održavanjem samo vanjskog izgleda, pritom nerijetko ugrožavajući vlastito zdravlje, a sve zbog prilagodbe nametnutim standardima ljepote.

Danas je očuvanje zdravlja nalik na servisiranje problematičnog auta, smatra Jadranka Boban Pejić, autorica koncepta Cjelovito zdravlje žene, unutar kojeg vodi brojne programe za žene, i suosnivačica Makronove, vodeće ustanove za edukaciju o prirodnim stilovima življenja. Pod pojmom ljepote podrazumijeva se površno i tašto nanošenje šminke. U najdubljoj osnovi, ljepota je znak dobrog zdravlja i zbog toga je njeno održavanje puno više od površnog uljepšavanja.

- Naše zdravlje i naš izgled jedna su cjelina i neizbježna posljedica načina na koji se brinemo o sebi. Tako možemo reći da cjelovit pristup zdravlju, odnosno svim razinama našeg postojanja, dovodi do potpunog osjećaja zadovoljstva samom sobom. Brinući se o sebi na cjelovit način postajemo zdrave, duboko svjesne i sigurne u ono što jesmo, u ljepotu koja se manje provjerava u ogledalu, a više osjeća duboko u sebi. Poštovanje ritma našeg tijela koji se održava pravilnom prehranom, kretanjem, odmorom tj. svim aspektima našeg življenja za posljedicu ima zdravlje. U svojoj najdubljoj osnovi ljepota je znak i posljedica dobrog zdravlja. Od davnina ljudi su privučeni ljepotom - čista koža, sjajna kosa i oči oduvijek su bili ključ prema kojem su i naši preci birali partnere, veli Boban Pejić.

Iskrivljena slika o sebi

Danas često brigu i odgovornost za svoje zdravlje žene smještaju negdje izvan sebe i nisu svjesne što zaista znači brinuti se o sebi. Način na koji žene promatraju same sebe i svijet oko sebe ovisi isključivo o njihovim vjerovanjima i stavovima. Na njih djeluju odgoj, društvo, naslijeđeni patrijarhalni obrasci (po kojima je za djevojčice ružičasta, a za dečke plava i oni ne plaču, dok se djevojčice ne smiju ljutiti!), škola, a danas zasigurno i mediji imaju veliku ulogu u tome.

- Nitko nije kriv, ali svatko ima značajan doprinos i ulogu u gradnji tih stavova i vjerovanja. Nažalost, jednom postavljeni obrasci teško se ruše i mijenjaju. Ako zatvorimo oči i probamo prizvati sliku koju imamo o svom tijelu, žene će se uglavnom zadržavati na određenim problemima kao što je velik nos, no pitanje je - u odnosu na koji drugi nos je velik? Kako, kad smo svi različiti? U odnosu na koga imamo tu iskrivljenu sliku o sebi? U odnosu na standarde koje nam postavljaju izvana. Poznato je da milijuni djevojčica odrastaju u uvjerenju da je lutka Barbie ideal ljepote, dok je ona zapravo karikatura ženske ljepote i u stvarnosti bi zbog svojih proporcija hodala četveronoške jer je visoka, a ima premala stopala i uzak struk.

Sreća dolazi iznutra

Osvještavanje da naša sreća nije negdje izvan nas, nego unutar nas te da stvarna njega podrazumijeva puno više od kozmetike i odijevanja, proces je kroz koji prolazimo i učimo otkrivajući puno toga što već imamo u sebi i što znamo, ali eto, negdje usput smo na to zaboravile, pod različitim pritiscima smo se pogubile, kazala je Boban Pejić dodajući da je važno znati da je uvijek moguće vratiti se sebi jer je to najdragocjenije što svaka osoba ima.
Mnogi se pitaju odakle krenuti nakon određenog razdoblja loših životnih navika.

- Prvim korakom treba zauzeti aktivan stav prema očuvanju zdravlja. Postavljanjem jednostavnih pitanja - što u stvari želim, što me čini sretnom, što čini dobro mom tijelu, a što ne, kako se osjećam u različitim situacijama i što mi tijelo poručuje. Prihvatiti, poštovati i voljeti sebe, to je prvi korak u brizi o sebi. To ima svoje konkretne primjene - prepoznavati svoje ritmove i cikluse, poput ritma odmora i aktivnosti, hraniti se redovito i kvalitetno, okruživati se pozitivnim ljudima i stvarima. Buđenje je to svijesti da koliko god se u nekim situacijama činilo da nemamo izbora, svakodnevno donosimo cijeli niz naizgled malih i sitnih odluka/izbora koji utječu na kvalitetu našeg življenja, pojasnila je Boban Pejić.

S promjenama početi - danas

Što unosimo u svoj organizam, dakle što jedemo i pijemo, kao i što čitamo, gledamo, slušamo ili radimo sa svojim tijelom - sve je to stvar izbora. Promjenu počinjemo s onim stvarima i situacijama nad kojima u potpunosti imamo kontrolu.

- Utjecajem na ono što svakodnevno radimo stječemo ljubav prema sebi, ali i sigurnost. Ako počnemo voljeti sebe onakve kakve jesmo, velika je mogućnost da nas i okolina tako doživljava, ili ćemo joj barem dati puno manje prostora da manipulira i utječe na nas, zaključila je Boban Pejić.

Naša sugovornica ženama savjetuje da redovito jedu kvalitetnu hranu već od danas, a ne od sutra te da svaki dan izdvoje barem 15 minuta za sebe i ono što ih raduje. Preporuča im da iz prehrane izbace rafinirane proizvode, bijeli šećer i brašno jer kradu kalcij i druge minerale, slabe probavu i vitalnost, a tada su žene manje otporne na razne infekcije.

- Preporučam puno povrća, cjelovitih žitarica, voća i općenito hrane koja je bogata vlaknima i balastnim tvarima, hrane koja u naš organizam unosi život i vitalnost, a s time i pregršt hranjivih sastojaka, objasnila je Jadranka Boban Pejić, poznata i kao prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj.

 

Sve žene se ponekad izgube

Često žene same sebe uvjere da je sve u redu i da sve čine kako treba, a zapravo su izgubile životnu radost i vitalnost pa su često gorke i kritične, posebno prema drugim ženama.


- Sve se u pojedinim fazama i razdobljima života izgubimo, neke na kraće, a neke na duže vrijeme. Svima nam se to događa i nijedna od nas nije pošteđena. Pitanje je samo koliko smo iskrene same prema sebi da to priznamo, da iz takvih situacija učimo, kaže Jadranka Boban Pejić.



Razumijevanje sebe

Više od 20 godina Jadranka Boban Pejić educira ljude, i to većinom žene, o prirodnoj prehrani. Kaže da je prije desetak godina uvidjela da žene pažljivo slušaju kad progovori i o drugim aspektima življenja, o stvarima o kojima nitko ne govori, a koje žene dijele i koje su im zajedničke.


- Često su me pitale, kad ćete Jadranka napraviti predavanje o tome? Negdje u to vrijeme u ruke mi je došla knjiga Žensko tijelo ženska mudrost dr. Christiane Northrup, koja mi je potvrdila koliko žene malo znaju o svom tijelu, o psihi, o svom zdravlju, o tome da smo jednostavno drugačije od muškaraca - niti bolje, niti lošije, jednostavno drugačije. Knjiga mi je potvrdila da drugačija fiziologija rađa drugačiju psihologiju te da je nužno za naše zdravlje da energiju uložimo u razumijevanje sebe, a ne u mijenjanje drugih. I tako nikog osim sebe ne možemo ni promijeniti… a u mijenjanju vlastite percepcije pronalazimo novu/staru sebe, otkrivamo puno radosti i krećemo putem obnavljanja, veli Boban Pejić.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info