Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

626

PUTA

OD 14.01.2018.

Najčešći mitovi o ljepoti (2. dio)

Najčešći mitovi o ljepoti (2. dio)
Svima je potreban hidratantni losion ili krema. Ovo je još jedan mit potekao iz neke multimilijunske kozmetičke kompanije.

 

www.žena.hr

Razotkrivanje mitova o ljepoti vodi nas korak dalje

U prvom dijelu pokušali smo razbiti neke ukorijenjene mitove o ljepoti. Ovog puta idemo još jedan korak dalje.

Svima je potreban hidratantni losion ili krema.

Ovo je još jedan mit potekao iz neke multimilijunske kozmetičke kompanije. U stvarnosti, potrebno vam je nešto za hidratiziranje kože samo ako osjetite na svojoj koži slijedeće znakove: crvenilo, perutanje kože ili svrbež. Ovi simptomi su učestaliji po hladnom vremenu. Što vam je isušenija kože, to će vam bit potreban “jači”, odnosno “masniji” hidratantni losion.

Koža treba disati.

Vaša pluća udišu i izdišu, a vaša koža služi kao zaštita mišićima, kostima, krvožilnom sustavu i svim unutarnjim organima. Da, lijepo je kad se ne nosi teška šminka svaki dan, ali ne zato što na guši kožu već zato što nečistoće i šminka mogu začepiti pore i uzrokovati akne.

Masnu kožu treba isušiti.
 
Izlučivanje masnoća je veoma važno za održavanje naše kože. Većina ljudi nema ni približno masnu kožu kao što oni smatraju. Ako je uistinu imate važno je da je ne pokušavate isušiti, već održavate uravnoteženom i čistom.
Vlažnost i masnoća kože su dva različita pojma. Ako je koža masna, ne znači da joj ne treba vlažnosti. Ako je koža dehidratizirana počinje proizvoditi više masti kako bi kompenzirala. Koža se upali jer se ispod suhog sloja koji je na površini, taloži masnoća koju koža proizvodi. Zato je važno povremeno napraviti piling i nanijeti hidratantnu kremu.
Isto tako proizvodi za masnu kožu često su “prejaki” i isušuju kožu. Koža nikad ne bi trebala zatezati ili peckati nakon čišćenja. Ako vam neki od proizvoda pecka ili hladi kožu, šteti joj. Te proizvode koristite na opeklinama od sunca, nogama ili ostatku tijela, ali nikako ne koristite za lice.

Preplanulost dobro izgleda

Vaša koža ne tamni zato što je sretna jer je izložena suncu. Ona tamni isto kao i tost kad ga pečete, jer se i ona na neki način peče. Ako svaki dan nosite zaštitni faktor 15, dobit ćete laganu boju u ovim toplijim mjesecima. No, ako se izlažete suncu kako bi potamnili do neprepoznatljivosti, kroz 10 godina vas se neće moći prepoznati od silnih bora koje ćete imati.
Za sve mlađe djevojke, one velike pjegice koje vidite na koži starijih žena... ako se pržite na suncu, već ste ih zaradile, samo ćete ih vidjeti tek za nekoliko desetljeća. Prekrasna koža ne ovisi o tome koliko je tamna već koliko je čista, sjajna i glatka.
 
Uz plave oči ide plavo sjenilo.

Stavite rubin u kutiju s crvenim baršunom i što će se dogoditi s dragim kamenom? Nestat će ili će barem biti slabo vidljiv. Isto vrijedi i sa sjenilima za oči, kontrasti laskaju boji vaših očiju.

Ne stoji svakom crveni ruž.

Svatko može nositi crveni ruž, samo treba znati odabrati pravu nijansu. Žarka, Marylin Monroe crvena najbolje paše svjetloputim ženama sa svijetlim očima. Ako imate tamniju kožu najbolje će vam pristajati boja burgundca i smećkasto-crvenkasta boja. Ako imate brončani ten isprobajte crvenu s trunkom zlatne boje.

Sjajna T-zona = masna koža

Prije svega, T-zona odnosi se na nos, bradu i čelo. Kao drugo, masnoća kože ili njena suhoća gleda se na obrazima. Ako vam se obrazi sjaje nekoliko sati nakon što ste nanijeli šminku, onda imate masnu kožu. Sjajna koža samo u T-zoni znači da imate normalnu kožu. Žene s normalnom kožom često misle da imaju masniju kožu nego što ona stvarno jest. Provjerite obraze kako bi bile sigurne.

Moramo koristiti proizvode koji su hipoalergenski.

Svi kozmetički proizvodi koji se prodaju, moraju proći kroz alergološka testiranja, no ti su testovi najčešće vršeni ili nadgledani od same kompanije koja ih proizvodi i nisu dalje kontrolirani. Budite svjesni da to što se proizvodi prodaju kao hipo-alergenski, znači samo da nisu izazvali alergijsku reakciju kod većine ispitanika, ali ne i svih. Ovo je često samo instrument marketinga prilikom predstavljanja proizvoda i ne garantira da nećete biti osjetljivi na njega.

Bojanje isušuje kosu.

Današnje boje za kosu ne samo da dobro obojaju kosu i sjedine, već je i njeguju od korijena do vrha. No, obojana je kosa osjetljivija od “normalne” prema vanjskim agresijama kao što su sunce i morska sol. Zato se preporučuju regeneratori specijalno namijenjeni obojenoj kosi. Oni pomažu “nahraniti” kosu i postižu da boja i sjaj vaše kose dulje traju. 

Bojanje kose ubrzava ili izaziva sijedenje kose

Ne, upotreba boja za kosu ne ubrzava sijedenje kose, jer ne ulazi u skalp. Korijen leži 4 milimetra ispod vlasišta i proizvodi pigment nazvan melanin, koji je zaslužan za boju kose. Sijedenje kose je prirodni proces, koji se javlja radi starenja, stresa ili drugih fizioloških i genetskih razloga.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Najčešći mitovi o ljepoti (1. dio)