Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

664

PUTA

OD 14.01.2018.

Gen za neuroblastom

 

dijetePronađen gen za rijetku i smrtonosnu vrstu raka u djece, objavljeno je na stranicama Reuters Healtha.

Istraživači su pronašli gen koji uzrokuje većinu nasljednih oblika neuroblastoma, rijetke i smrtonosne vrste raka dječje dobi, i izjavili su da to otkriće potiče nove vrste liječenja.

Mutacije u genu koji se zove ALK su snažno povezane s neuroblastomom, izjavili su istraživači iz Sjedinjenih Država, Italije i Belgije tijekom prošlog tjedna. Rekli su i da već više kompanija radi na lijeku koji bi ciljno djelovao na taj gen, koji je također mutiran u nekim slučajevima raka pluća i limfoma.

«To nam otkriće omogućava da ponudimo prve genetske testove obiteljima koje su pogođene nasljednim oblikom tih bolesti», rekao je dr. Yael Mosse sa Children's Hospital of Philadelphia, koji je radio na istraživanju.
«Nadalje, zbog činjenice da su lijekovi već u razvoju koji djeluju na isti gen koji djeluje na razvoj raka u odraslih, moći ćemo uskoro početi testiranja tih lijekova kod djece s neuroblastomom.»

Neuroblasom je odgovoran za 15% smrti uzrokovanih rakom u dječjoj dobi, sa samo 40% učestalosti preživljenja, iako zauzima samo oko 7% od svih pedijatrijskih karcinoma.

Pišući za časopis «Nature», tim sa Children's Hospital, the Scripps research Institute, La Jolla, California i drugdje izjavio je da su pratili 20 obitelji s jednim ili više djece oboljele od neuroblastoma.

Pronašli su mutacije u ALK genu koje uzrokuju da je gen stalno aktivan u pomaganju stanicama da proliferiraju. Proliferacija bez kontrole je glavna značajka raka.

«To je vrlo važno otkriće, jer nam ne pomaže samo u razumijevanju genetskih korijena te opasne bolesti, nego nas vodi dramatičnim novim idejama za liječenje», rekao je dr. John Maris sa Children's Hospital, koji je vodio studiju.

Nakon pronalaska ALK mutacija u obiteljskoj pojavi neuroblastoma, istraživači su promatrali i povremene slučajeve, oni koji se ne pojavljuju u obiteljima koje imaju spomenutu bolest u povijesti. Pronašli su ALK mutacije u 12% od ukupno 194 tumorska uzorka iz djece koja su imala agresivni oblik bolesti visokog rizika.

Izvor: www.mojdoktor.hr


Maja Vajagić, dr.med.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info