Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član EHO

Upisao:

EHO

OBJAVLJENO:

PROČITANO

687

PUTA

OD 14.01.2018.

Energetska bit navike ili ovisnosti

Energetska bit navike ili ovisnosti
Iza svake navike ili ovisnosti postoji neki oblik negativne sile. Ta vrsta negativne sile poznata je u medijima poput filmova Ratovi zvijezda ili Gospodar prstenova, a povezana je s nekim već postojećim uvjerenjem kojeg se čvrsto držimo i kojeg ćemo pokušati što više potisnuti. No, to samo pojačava taj mentalni obrazac do te mjere da ono počinje kontrolirati naš život.

 Objavila Atma

Iza svake navike ili ovisnosti postoji neki oblik negativne sile. Ta vrsta negativne sile poznata je u medijima poput filmova Ratovi zvijezda ili Gospodar prstenova, a povezana je s nekim već postojećim uvjerenjem kojeg se čvrsto držimo i kojeg ćemo pokušati što više potisnuti. No, to samo pojačava taj mentalni obrazac do te mjere da ono počinje kontrolirati naš život.

Ono stvara tamnu i gustu energetsku strukturu poput vrtloga, u formi ovisnosti u kojoj neprestano gubimo vlastitu energiju.

Ni znanost ni alternativna duhovnost nisu uistinu prihvatili realnost da postoje mračne sile. Međutim, svijest o prirodi negativnih sila raste. Knjige o vampirima ispunile su police naših knjižara i predmet su iznimno popularnih televizijskih emisija i filmova. Možda se moderno doba vraća korijenima drevnih tradicija koje su uvijek tvrdile da je tamna energija stvarna jednako kao i svjetlosna.

Većina od nas upoznata je s dualnosti kao što je nerazvojiva jednostavnost i mudrost yina i yanga: crna i bijela hrane jedna drugu na način da je tama zapravo vezana uz svijetlo. Tama može biti gorivo koje pali svijetlo. Napetost između tih dviju sila uzrokuje dovoljno kontrasta i nelagode da je nama gotovo nemoguće ne primijetiti kada nešto nije u redu. Međutim, mi imamo tendenciju tražiti čarobni štapić – nešto što će brzo, jednostavno i bezbolno riješiti tu nelagodu. No, vrlo često moramo doći do dubljih korijena problema kako bi nelagodu iscijelili, a to istraživanje može potrajati i biti vrlo izazovno.

Negativne sile stvaraju vrtloge negativne energije, poput crnih rupa koje usisavaju energiju u njih. Kao pojedinac, ne možemo lako energetski popuniti takvu crnu rupu pa se stvara trajno navlačenje energije. Većina ljudi koja se bori s ovisnošću to zna. Oni imaju nevjerojatan osjećaj da nekontrolirano ulaze u crnu rupu svojih želja i ne mogu im odoljeti. Tada se krive za svoje ponašanje, a u isto vrijeme osjećaju da imaju barem malo kontrole nad svojim mislima i porivima. Rezultat je začarani psihološki i energetski ciklus. No, moguće je zaštititi se od njihovog utjecaja ili ukloniti njihov učinak utječući na njihov korijen koji im je prije svega omogućio ulazak u naše biopolje.

Energetski gledano sve ovisnosti su slične. Iako različite traume mogu dovesti do raznih vrsta ovisnosti, prema načinu na koji gubimo našu energiju, sve ovisnosti i navike su jednake, i one fizičke (npr. pušenje, prekomjerno jedenje, gledanje TVa) i psihičke (iskušavanje istih emocija, misli i realnosti). Istina je da smo svi zarobljeni u različitim vrstama ovisnosti na način da ih i ne prepoznajemo u našoj uobičajenoj svakodnevnici. Spoznavanje naših slabosti prvi je korak prema vraćanju kontrole. Svijest o tami može poslužiti za naše osvješćivanje, za buđenje naše nesvjesnosti, za izdizanje iznad naših strahova i za poticaj da djelujemo na puno mudriji način.

Tada ćemo u konačnici i uvidjeti da su sve ovisnosti slične. Želja da popijemo još jedno piće je ista kao i želja da pojedemo još jednu porciju sladoleda, da grizemo nokte, da postanemo bogati, da održavamo neki odnos bez obzira na posljedice ili da pomognemo svijetu pod svaku cijenu. Svaka želja, svaka namjera u svojoj srži ima potencijal da taj san postane stvarnost ili da se pretvori u katastrofu (kao u ovisnosti), jer može biti tamna ili svjetla.

Tama ima uši za naše misli i oko za našu ranjivost. Ona ima sposobnost zbuniti nas, hraniti našu žudnju sa predmetima naših želja, te ukrasti našu životnu snagu i energiju. No, ključ naše slobode leži u nama samima. Nema ništa loše u željama. Ono što je važno je povezati se sa srži svog ponašanja i osjetiti uzrokuje li to gubitak energije i kontrole te ako je potrebno poduzeti potrebne korake. Naš je izbor hoćemo li bezuspješno čekati da se dogodi čudo ili ćemo krenuti na put dubljeg spoznavanja i mijenjanja sebe.

http://www.quantumzona.com/1/post/2012/04/energetska-bit-navike-ili-ovisnosti.html
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info