Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

847

PUTA

OD 14.01.2018.

DRAGO PLEČKO - SKRIVENI PRODAVAČI PIRAMIDIOTSKE MAGLE

DRAGO PLEČKO - SKRIVENI PRODAVAČI PIRAMIDIOTSKE MAGLE
Opet nailazimo na staru Osmanagićevu i Bosnićevu paranormalnu raju iz Hrvatske, gladnu besplatnih porcija ćevapa iz bosanskog budžeta: Krešimira Mišaka, Ivana Šimatovića, Stjepana Gjurineka, Dragu Plečka, sve same cvjetiće hrvatske pseudonaučne scene! Ne iznenađuje onda niti to da je jedan intervju sa Semirom Osmanagićem prošle godine objavljen i u drugom izdanju iste zagrebačke izdavačke kuće, magazinu Svjetlost, br. 46, gdje je naš ublehaš predstavljen ovako:

SKRIVENI PRODAVAČI PIRAMIDIOTSKE MAGLE

Preuzeto sa: http://antibarbarorum.blogspot.com/2007/12/skriveni-prodavai-piramidiotske-magle.html

 

Meni je ova Osmanagićeva sekta pravo šega. Evo, recimo, Nabil Swelim dadne intervju za neki marginalni web radio, a oni od toga odmah naprave senzacionalističku vijest – stručnjak potvrdio 'bosanske piramide'! Pa je to dokaz da su Osmanagićeve nebuloze naučno utemeljene, jer je Swelim, zaboga, „trostruki doktor nauka“ i „vodeći svjetski egiptolog“.

Naravno, ovi doktorati i ekspertize iz historije i arheologije pikaju se samo onima koji rade za Gurua. Onima koji se s Osmanagićem ne slažu, to isto se ne pika. Njihovo znanje, iskustvo, obrazovanje i titule su tek dokaz njihovog pokvarenog elitističkog foteljaštva i korumpirane kabinetske nauke. Zbog takvih Osmanagić stalno govori kako su tradicionalna nauka i arheologija zaostale i nisu u stanju dati odgovore na velike misterije koje krije visočka dolina. A onda dovede trostrukog doktora te iste tradicionalne nauke i arheologije, da potvrdi kako je Osmanagić u pravu.

Da šega bude još veća, taj, dakle, vodeći svjetski egiptolog i trostruki doktor nauka izabrat će baš jedan marginalni web radio za pseudonaučne teme da bi pružio, jelte, stručnu verifikaciju 'bosanskih piramida'. Pravo 'nako akademski potez, nema šta. Evo kako je radio Astraea opisan u toj vijesti:

„Ovaj medij objavljuje razgovore sa istaknutim stručnjacima iz oblasti nauke, istorije i filozofije.“

Kako da ne. Dovoljno je pogledati izbor tih 'istaknutih stručnjaka' s kojima 'ovaj medij' razgovara, pa da vam bude jasno da se radi o onoj istoj metodi po kojoj je zagrebačka bibliotekarka Vesna Krnić-Nikolić u piramidiotskoj interpretaciji postala 'poznata profesorica arheologije i etnologije'.

Među Astraeinim „istaknutim stručnjacima iz oblasti nauke, istorije i filozofije“ naići ćete, primjerice, na Anthonyja Peakea, koji će vam objasniti sve o životu poslije smrti; na Michaela Cremoa, od kojeg je naš Ludi Šeširdžija pođonio kreacionističke teorije o 'zabranjenoj arheologiji'; na Roberta Bauvala, pseudoegiptologa iz ranga Grahama Hancocka; itakodalje, itakobliže, crème de la crème pseudonaučne internacionale ublehaša koji prosperiraju zahvaljujući internetu i popularnosti naracija tipa Da Vinčijev kod. Baš lijepo društvo za jednog trostrukog doktora nauka, zar ne?

Međutim, nije to ništa novo. O Osmanagićevom projektu u proteklih godinu dana ionako izvještava još samo takva vrsta 'medija'. Nedavno smo vidjeli kako je članak o toj ublehi na jednom marginalnom holandskom web sajtu za pseudonauku proglašen „velikim interesom Holanđana za Bosanske Piramide“, što je potkrijepljeno šarenim grafikonom posjećenosti tog web sajta. Naučno, nema šta. Prije toga je jedan intervju s Osmanagićem radila neka američka novinarka koja traži Sveti Gral.

Onda se tema 'bosanskih piramida', zahvaljujući Harryju Oldfieldu i Philipu Coppensu, naselila i u Nexus, australijski magazin za paranormalno. Zanimljivo je da Nexus ima svoj ogranak i u Hrvatskoj, na adresi Teledisk d.o.o., izdavačkoj kući iz Zagreba koja objavljuje časopise s pseudonaučnim temama, te među njima i jedan pod imenom Vizionar, za koji piše:

„VIZIONAR je magazin na rubu znanosti. Ova definicija jasno govori da ga radimo u suradnji sa urednicima i novinarima kultne TV emisije Na rubu znanosti.“

Tu smo dakle, napokon!

Opet nailazimo na staru Osmanagićevu i Bosnićevu paranormalnu raju iz Hrvatske, gladnu besplatnih porcija ćevapa iz bosanskog budžeta: Krešimira Mišaka, Ivana Šimatovića, Stjepana Gjurineka, Dragu Plečka, sve same cvjetiće hrvatske pseudonaučne scene! Ne iznenađuje onda niti to da je jedan intervju sa Semirom Osmanagićem prošle godine objavljen i u drugom izdanju iste zagrebačke izdavačke kuće, magazinu Svjetlost, br. 46, gdje je naš ublehaš predstavljen ovako:

„U proteklih nekoliko godina na području istraživanja i novih promišljanja o povijesti i razvoju čovječanstva na planetu Zemlji veliko je zanimanje izazvao rad dr. Semira Osmanagića, posebno njegove teze o podrijetlu piramida. Više od 15 godina vodi tvrtku, ali primarno istraživačko znanstvene projekte u Houstonu Texas, SAD. Ponajviše je zaokupljen svojom misijom istraživanja prošlosti, pa često putuje svijetom istražujući podrijetlo čovječanstva, osobito izvore najmonumentalnijih djela prošlih civilizacija - piramide. Svoja istraživanja i teze G. Osmanagić je opisao u složenom i fascinantnom ciklusu osam knjiga "Alternativna historija" koji je publiciran u tiskanim izdanjima ali je i dostupan na internetu.“

Wow, da pišneš! Hem doktor, hem istraživač razvoja čovječanstva, hem vođa znanstvenih projekata u Hjustonu, hem ima misiju, hem autor fascinantnog ciklusa plagi..., pardon, knjiga! Ono što je još zanimljivije, jest ko je autor ovih maštovitih redaka: izvjesni Igor Lah, kojeg nalazimo u Fondacijinoj vijesti iz juna prošle godine, gdje je naveden kao jedan od njezinih predstavnika za Hrvatsku, te ponovno u vijesti iz septembra ove godine, gdje je naveden kao jedan od osnivača one nove Osmanagićeve organizacije, zagrebačke Asocijacije za istraživanja prapovijesti.

Gotovo da nema više nikakve sumnje da Osmanagićevu ublehu najvećim dijelom guraju prodavači pseudonaučnih izmaglica iz Hrvatske. Popis ovih ublehaša, od Višnje Dobrić, Tatjane Sučec i Jadranke Benčić do Marijana Grakalića i Hrvoja Zujića bio bi i predugačak da se navodi u jednom postu. Bosna i Hercegovina ovim šarlatanima iz Lijepe Susjedne predstavlja izuzetno važno buduće tržište u trenutku kada je Hrvatska sve bliže ulasku u EU, gdje se u posljednje vrijeme uvode sve stroži kriteriji prema pseudonauci i pseudoreligijskim sektama.

Najtragičnija manipulacija ovih prevaranata jest ona u kojoj besramno potiču međuetničku netrpeljivost i govor mržnje u jednom društvu koje još uvijek nosi duboke ožiljke preživljenog stravičnog rata, samo da bi ostvarili svoje zadane ciljeve. Dovoljno je uvjeriti se u to po raznim nacionalističkim komentarima koji ovih dana niču kao gljive poslije kiše, kao i u napisima Marijana Grakalića i sličnih blogova, gdje se nacionalistički izdvajaju i linčuju određeni Osmanagićevi kritičari, dok sam Osmanagić paralelno s tim obrađuje bošnjačku dijasporu po islamskim centrima Sjeverne Amerike.

Možda bi ove paranormalce s šahovnicama i domovnicama trebalo malkice podsjetiti da nije Bosanac toliko glup koliko su se oni ponadali, kao i na to da su poticanje međuetničke netrpeljivosti i govor mržnje kažnjivi prema međunarodnom pravu.

A što se tiče trostrukog doktora s početka ovog posta, taj se dobro nasukao na Osmanagićevu ublehašku sprud. Ostaje vidjeti hoće li prihvatiti poziv da svoj naučni izvještaj o 'bosanskim piramidama' objavi u Glasniku ANU BiH, ili s njim i ne smije izaći pred neku drugu publiku osim one koja se okuplja – stručno & naučno – po web sajtovima posvećenim letećim tanjirima, misterijama, teorijama zavjera i paranormalnim pojavama.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

Osvježi podatke

SVIBANJ...

Osvježi podatke

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

Osvježi podatke

BRZI CHAT

  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

DRAGO PLEČKO DRAGO PLEČKO - Istrakon: Drago Plečko - „Istina o svetom gralu”