Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

566

PUTA

OD 14.01.2018.

Bolja organiziranost uz popis zadataka

Bolja organiziranost uz popis zadataka
Najteže kod pravljenja vlastite liste zadataka je jednostavno sjetiti se napraviti je

U današnje doba kad je sve tako ubrzano da nemamo vremena za udahnuti, mala je vjerojatnost da će svatko pronaći dovoljno vremena svaki dan za napraviti listu zadataka (To-Do lista). No lista na kojoj su vam napisani svi dnevni zadaci može vam pomoći da ostanete organizirani i u toku. Stoga bi je trebali svakodnevno koristiti. Ako znate da vam je potrebna lista zadataka, ali imate problema sa sastavljanjem popisa ili ispunjavanjem zadataka, ovi će vam savjeti pomoći.

Uzmite si vremena

Ako ste jedna od osoba kojoj treba lista zadataka, ali rijetko ima vremena za napraviti je, evo savjeta. Probajte napraviti tjednu listu zadataka. Svaku nedjelju, sjednite, uzmite kalendar i planer i napravite listu zadataka za svaki dan idućeg tjedna. Za ovo će vam trebati svega nekoliko minuta, a nećete trebati svaki dan brinuti da li ste napravili listu. Na tu tjednu listu možete u toku tjedna dodavati po potrebi nove zadatke, a osnovna lista neka vam bude vodilja za zakazane događaje. Ako možete odvojiti malo vremena jednom tjedno da pripremite liste, otkrit ćete da ste pod mnogo manje stresa. Općenito, kad završite, vaš tjedan neće izgledati tako kaotično na papiru kao što ste mislili. Započnete li tjedan s manje pritiska, osjećat ćete se izvrsno!

Gdje držati listu?

Stvar je osobnog ukusa kako ćete organizirati listu. Ako ste osoba koja uglavnom radi kod kuće držite listu na mjestu gdje ćete je odmah ujutro vidjeti. Možete je staviti kraj računala ili je držati na frižideru. Odaberite mjesto kraj kojeg ćete proći barem 10 puta u toku dana. Ako odlazite svaki dan na posao, uložite i kupite planer. Tako će vam liste ujedno poslužiti i za pronalaženje podataka o klijentima i kao kalendar, sve u jednom. Organiziranost će vam pomoći ispuniti zadatke s liste, stoga budite uredni.

Što sve staviti na listu

Kad radite tjednu listu zadataka, možda ćete primjetiti kako dugo razmišljate o tome što sve staviti na popis. Iako su liste odlične za dnevni raspored, nije potrebno uključiti svaku aktivnost koju trebate napraviti. Na primjer, ne morate na listu staviti trčanje, osim ako to morate napraviti i postoji vjerojatnost da ćete to zaboraviti. Uključite najvažnije dnevne zadatke ili stvari koje bi mogli zaboraviti. Na primjer sastanak s klijentom ili pregled kod liječnika vam se možda ne čine najvažniji zadaci, no povezani su s vremenom odvijanja zadatka, utječu na vaš dnevni raspored i trebali bi ih zapamtiti.

Također uključite zadatke koje vaši suradnici ili članovi obitelji trebaju izvršiti određeni dan. Na primjer, vaš sin treba napraviti pokus za školu, pa ne bi bilo loše da to stavite na popis u slučaju da mu zatreba vaša pomoć ili da ga podsjetite. Te liste su osobito korisne roditeljima jer im omogućavaju da sve drže pod kontrolom i na istom mjestu. Koordiniranjem aktivnosti na listi zadataka vaš će život manje sličiti na kaos.

Pravljenje popisa zadataka vam stvarno može pomoći tijekom tjedna. Pobrinite se da imate kalendar pri ruci kad sastavljate listu, tako da možete sve koordinirati. Držite listu na mjestu gdje ćete se sjetiti pogledati je ili organizirano u dnevnom planeru. Pogledajte listu nekoliko puta dnevno i označite zadatke nakon što ih izvršite. Ovo će vam dati osjećaj zadovoljstva, ali vas i ujedno podsjetiti na sljedeći zadatak. Ako nikad niste sastavili listu zadataka, probajte to raditi dva tjedna, prema ovim savjetima. Začudit ćete se kako je lako upravljati vlastitim vremenom kad imate takvu listu.

zena.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info