Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

615

PUTA

OD 14.01.2018.

Blankin ultimatum za večeru s Bushem

Blankin ultimatum za večeru s Bushem

svjetska prvakinja u skoku u vis ipak će upoznati američkog predsjednika

preuzeto sa: http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/

Blankin ultimatum za večeru s Bushem

Blanka Vlašić od Mesićeva je protokola tražila da joj za večeru s Bushem osiguraju auto s vozačem na dva dana, poseban apartman...
piše zdravko reić


Blanki Vlašić je zbog odlaska u Zagreb na večeru s Bushem
"ugrožen ritam treninga"

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić pozvao je 64 gosta, predstavnika javnog i društvenog života, među kojima i četiri ugledne osobe iz sportskog miljea, na večeru u čast američkog predsjednika Georgea Busha, u biti najmoćnijeg čovjeka svijeta.

Počast da predstavljaju hrvatski sport dobili su plivačica Sanja Jovanović, zatim izbornici - rukometne i nogometne reprezentacije Lino Ćervar, odnosno Slaven Bilić, te Dino Rađa, kao košarkaš koji je igrao za NBA.

U prvoj varijanti poziv je upućen i svjetskoj prvakinji u skoku u vis Blanki Vlašić, ali je njezino sudjelovanje na kraju dovedeno u pitanje. Naime, Blankin trener i otac Joško u svojim izjavama dao je jasno do znanja da se “tim pozivom remeti precizno postavljeni ritam treninga”, kao da jednodnevni izlet u Zagreb može bitno utjecati na njezinu formu i - tako ispada - eventualno čak ugroziti sveti cilj, pohod na olimpijsko zlato u Pekingu.

Došlo je do kratkog spoja između splitske atletičarke i Pantovčaka, budući da je Blanka imala neke posebne zahtjeve (apartman u hotelu A-kategorije i automobil s vozačem na raspolaganju dva dana). Zato su iz protokola predsjednika Mesića stavili pod znak pitanja Blankino sudjelovanje na večeri u čast predsjednika Busha, ali je došlo do preokreta kad je Joško Vlašić prihvatio da njegova kći putuje u Zagreb u petak ujutro i onda se odmah poslije večere vrati kući, makar to bilo kasno u noći.

A Sanja Jovanović, plivačica Juga, s dvije europske medalje na 50 metara leđno - zlatnom u malim bazenima i brončanom u velikim - prihvatila je poziv predsjednika Mesića s velikim oduševljenjem:

 - Čast mi je, drago mi je da me Predsjednik pozvao. Moram priznati da me taj događaj intrigira, posebno protokol, što će se tamo događati. Uopće, da vidim iz bliza Georgea Busha. Prvi put sam na takvom primanju.

Rađa zadivljen

Prema protokolu i osobnoj želji Georgea Busha, američki predsjednik će se slikati sa svakim gostom posebno.

 

Počašćen pozivom - nekadašnji Celtic Dino Rađa

- Imponira mi i raduje me taj susret s predsjednikom Amerike - rekao nam je Dino Rađa, predsjednik košarkaškog kluba Split, koji je tijekom svoje bogate i uspješne karijere igrao i za Boston Celticse.

- Meni naročito godi, držim da je to priznanje da se nađem među izabranicima moje države, koji će biti predstavljeni Georgeu Bushu. U svakom slučaju, za mene je to izuzetna čast. Međutim, ne mogu zadovoljiti vašu znatiželju za detaljima, jer ni ja nisam u potpunosti upoznat s protokolom - kazao nam je.

Zanimljivo je da je Rađa bio pozvan na prijam još u vrijeme posjeta Billa Clintona, predsjednika SAD-a u mandatu prije 2000. godine, ali kako je bio zauzet utakmicom, u Zagreb su otišli njegovi roditelji.

Inače, Rađa koji je poznat po neformalnom ponašanju, pa i odijevanju, za ovu priliku će i te kako o tome voditi računa:

- Logično je da ne mogu doći na taj prijam u rebatinkama, morat ću se urediti...

Joško Vlašić: Nismo postavljali uvjete, ali smo tražili neke stvari

- Tko sam ja da postavljam bilo kakve uvjete za susret sa američkim predsjednikom?! – rekla je iznenađena Blanka Vlašić koja je upravo započela glavni ciklus priprema za nastavak atletske sezone čiji će vrhunac predstavljati nastup na IO u Pekingu ovog ljeta.


- Blanka nikada nije dvojila oko toga hoće li prihvatiti poziv. Počašćena je tom mogućnošću, a vjerujte da nitko nema pravo sumnjati u naše domoljublje. Blanka je spremna učiniti sve da bi afirmirala Hrvatsku – rekao je Joško Vlašić.
Ipak, zbog unaprijed pripremljenog plana priprema, Joško Vlašić je u korespondenciji s Uredom predsjednika RH tražio neke stvari.


- Raspitivao sam se za mogućnost da se Blanki osigura avionska karta, transfer po Zagrebu i dnevni odmor u nekom od hotela, kako bi ujutro mogla odraditi trening, a popodne se odmoriti za svečanost. No kako za to Ured predsjednika nema predviđena sredstva, svejedno smo prihvatili poziv. Nije bilo niti primisli o nekakvom ultimatumu! – zaključuje Joško Vlašić.

epeha

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info