Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

532

PUTA

OD 14.01.2018.

AMERIČKI PREDSJEDNIK ODRŽAO GOVOR NA TRGU SV. MARKA

AMERIČKI PREDSJEDNIK ODRŽAO GOVOR NA TRGU SV. MARKA
Vijesti   Hrvatska   
preuzeto sa: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/

AMERIČKI PREDSJEDNIK ODRŽAO GOVOR NA TRGU SV. MARKA

Bush: Amerika i NATO su uz vas i nitko vam više neće oduzeti slobodu!

Autor Deana Knežević, Mia Mikolčević, Iva Vidović, Ivana Čičak
Svoje obraćanje na Markovu trgu Bush je završio riječima: Neka Bog blagoslovi Hrvatsku!
Svoje obraćanje na Markovu trgu Bush je završio riječima: Neka Bog blagoslovi Hrvatsku!
Nakon sastanka s premijerom Ivom Sanaderom u Banskim dvorima, na Trgu sv. Marka premijer Sanader i predsjednik SAD-a George W. Bush obratili su se građanima.

"Gospodine predsjedniče, obraćam Vam se na hrvatskom jeziku, jeziku naših predaka. Kad se danas osvrnem na naš san, tada vidim kako je upravo Amerika jedna od država koja je pomogla da i Hrvatska ostvari svoj san. Želim Vam zahvaliti na potpori i prijateljstvu. Danas zajedno s vama dijelimo iste vrijednosti. Za te vrijednosti su se borili naši branitelji u Domovinskom ratu i danas im iskazujemo našu posebnu zahvalnost", rekao je premijer Sanader obrativši se okupljenima na gornjogradskom trgu.

Hvala vam na gostoprimstvu u vašoj prekrasnoj zemlji, upisao je Bush u Zlatnu knjigu.

"Gospodine Predsjedniče, želim Vam zahvaliti na ovoj potpori i prijateljstvu. Danas zajedno s Vama i slobodnim svijetom dijelimo iste vrijednosti slobode, prava naroda i pojedinaca da žive u miru i sigurnosti, vrijednosti demokracije i ljudskih prava, vrijednosti dijaloga i uvažavanja.Za te su se vrijednosti borili naši branitelji u Domovinskom ratu. U obrani tih vrijednosti je poginulo više od 15.000 hrvatskih građana. Noseći njihovu uspomenu u našim srcima i mislima, danas im iskazujemo našu zahvalnost", istaknuo je premijer.

Sanader se dotaknuo i summita u Bukureštu te pozivnice Hrvatskoj za članstvo u NATO-u. "Naši građani u ovom važnom uspjehu vide ne samo ostvarenje ciljeva onih hrabrih domoljuba, naših branitelja, koji su obranili Hrvatsku u nedavna teška vremena, već i stoljetne težnje hrvatskog naroda da se vrati u krilo slobodnog i sigurnog demokratskog svijeta.

Naši građani također znaju da je NATO danas prije svega potpora vrijednostima koje i oni sami cijene i štuju. Naši pregovori s Europskom unijom, koji uspješno vode ka punopravnom članstvu u slijedećem vrlo kratkom razdoblju također su dio istog cilja. Ukratko, Hrvatska se vraća tamo gdje pripada. Hrvatska se vraća kući!"

Bush i Sanader podržali su ulazak zemalja regije u euroatlantske integracije

Na kraju svoga obraćanja, Sanader je zahvalio predsjedniku Bushu riječima: "Zahvaljujem vam se na potpori, posjetu i prijateljstvu!".

"Dobro jutro!", pozdravio je na hrvatskom jeziku predsjednik Bush okupljene na Markovu trgu.

Još jednom je ponovio kako je sretan što je došao i da mu je čast stajati tu s čelnim ljudima. "Hrvatska je danas drugačija zemlja, nego prije desetak godina. Amerikanci se dive vašoj hrabrosti i ustrajnosti, rekao je dodajući:

"Ako ikakava opasnost zaprijeti vašem narodu, NATO i Amerika će stajati uz vas i nitko vam nikada neće moći oduzeti slobodu", poručio je Bush", na što su mu građani na Markovom trgu uzvratili gromoglasnim pljeskom.

"Laura i ja ponosni smo što stojimo na tlu nezavisne Hrvatske. Naše zemlje udaljene su tisućama kilometara, ali smo ujedinjeni dubokom vjerom u Boga, a danas na rubu velikog Jadrana stojimo zajedno kao jedan narod u slobodi. Hrvati su prošli rat i teškoće i sagradili mirne odnose sa susjedima kao jedna od najljepših zemalja na kugli zemaljskoj".


Predsjednik Bush u svom govoru osvrnuo se i na Makedoniju i izostanak pozivnice za članstvo u NATO-u rekavši kako je stajalište Amerike jasno i da želi vidjeti Makedoniju što prije kao članicu tog Saveza. Pohvalio je hrvatske, makedonske i albanske vojnike u Afganistanu koji "hrabro služe u Afganistanu i zajedno pomažu ljudima u toj regiji da se suoče s problemima i bore protiv terorista kako bi osigurali slobodnu budućnost".

S Markova trga premijer Sanader i predsjednik Bush s čelnicima Makedonije i Albanije uputili su se na ručak Vilu Prekrižje. Prije odlaska iz Hrvatske, koji je predviđen u poslijepodnevnim satima, predsjednik Bush će u zračnoj luci Pleso upoznati i slikati se s hrvatskim vojnicima koji su sudjelovali u misiji ISAF-a u Afganistanu.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info