Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1006

PUTA

Ambrozija ili kako je ukradena “besmrtnost”

Ambrozija ili kako je ukradena “besmrtnost”
Ambrosia ili ambrozija dolazi od istoimene grčke riječi koja u prijevodu znači – besmrtan. Prema mitovima ambrozija je hrana koja je bogovima omogućila besmrtnost, a u povijesti je promovirana kao izrazito ljekovita.

Ambrosia ili ambrozija dolazi od istoimene grčke riječi koja u prijevodu znači – besmrtan. Prema mitovima ambrozija je hrana koja je bogovima omogućila besmrtnost, a u povijesti je promovirana kao izrazito ljekovita. Ambrozija se spominje u grčkoj mitologiji ponekad kao piće, a ponekad kao hrana bogova donoseći besmrtnost svakome tko je konzumira. Tako je Zeusovu sinu, Tantalu, bila ukazana velika čast time što ju je jeo na planini Olimp. Međutim, ukravši božju ambroziju, namirnicu namijenjenu stanovnicima Olimpa, osuđen je na vječne muke.

Ambrozija se iznimno usko povezuje i s nektarom, koji Homer prikazuje kao hranu bogova, a u njegovim epovima opisana je kao piće bogova. I nektar i ambrozija opisani su kao mirisne prerađevine, koje glavni likovi u Odiseji koriste kao parfeme, dok Homer spominje ambroziju i u proizvodnji odjeće, pa čak pjeva i o ambrozijskim sandalama (bogova).

Mješavina pića koje uzrokuje besmrtnost primijećena je u barem dva indoeuropska jezika, grčkom i sanskrtu – grčka riječ ambrosia izvorno je povezana s riječi “amrita” koja dolazi iz sanskrta, a obje označavaju piće uz pomoć kojega se postiže besmrtnost.

Životni stil suvremenog čovjeka ima glavni utjecaj na njegove sve lošije navike, a tada organizam nema drugog izbora osim pojačati simptome (signale) kao znak da je narušena njegova unutrašnja ravnoteža, odnosno proces oslobađanja od nepotrebnih viškova učiniti izraženijim.

Stoga, možemo reći da je porast alergijskih reakcija usko povezana za suvremeni način života i posljedice propagande svih oblika konzumerizma – društva u kojem danas živimo. Smatra se da od najčešćeg oblika (respiratorne) alergije – alergijskog rinitisa, pati oko 30% Europljana od kojih polovica njih ima vrlo ozbiljne simptome.

Organizam će najčešće na ovaj ili onaj način dojaviti kada neravnoteža unutrašnje sredine za njega postane nepodnošljiva, odnosno signalizirati će kada dođe do preopterećenja u odnosu na njegovu sposobnost da to neprimjetno riješi. Organizam neće olako odustati, borit će se i iscrpljivati kako bi uspostavio unutarnju ravnotežu, pa čak i u slučajevima kada mu taj proces šteti. Čovjek će za to vrijeme, osjećati određene neugodne simptome (koje će liječnici uglavnom pripisivati nekoj bolesti), kod alergije to će biti dobro poznato curenje iz nosa, kihanje, svrbež kože, osip pa sve do jačih simptoma i tegoba.

Pelud biljke ambrozija izaziva snažnu i neugodnu reakciju čišćenja organizma od otrova (detoksikacija), pa većina ljudi, posredstvom pogrešnih učenja koja svoj izvor crpe iz profitera na bolesti, farmaceutskoj industriji, vjeruje da je problem u biljci, a ne u otrovima koji su se putem zagađenog zraka, vode, hrane i lijekova, posebno apostrofirajući (obavezna) cjepiva nagomilali u njihovom organizmu.

Zbog potonjeg, danas se ova dragocjena biljka smatra glavnim korovom i alergenom, pa nije neuobičajeno da ispod ovakvih tekstova stoji i slijedeće upozorenje: “Svakako provjerite ima li ambrozije i u vašoj okolici i obavijestite o tome nadležne institucije“.

https://dokumentarac.hr/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info