Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

606

PUTA

OD 14.01.2018.

Zatvorenici u Šibeniku sade cvijeće

Zatvorenici u Šibeniku sade cvijeće
Prvi pržunski kandidat svoju je zatvorsku kaznu u dužini od šest mjeseci «zamijenio» za 60 dana društveno korisnog rada na uređenju zelenih površina grada Šibenika

Zahvaljujući inicijativi Siniše Burića, direktora šibenske tvrtke Zelenilo, Šibenik je postao prvi hrvatski grad koji je u suradnji sa Županijskim sudom i zatvorom, pokrenuo program društveno-korisnog rada. Šibensko Zelenilo, naime, od prošlog tjedna novači zatvorenike u svoje redove koji umjesto iza rešetaka, svoju kaznu odslužuju uređujući gradske zelene površine. Nakon što je program odobrio Županijski sud u Šibeniku, prvi šibenski zatvorenik u redove Zelenila pristupio je prošlog tjedna. Njegov ćemo identitet zatajiti, no valja naglasiti kako je zatvorsku kaznu u dužini od šest mjeseci «zamijenio» za 60 dana društveno korisnog rada na uređenju zelenih površina grada Šibenika, te će na taj način platiti svoj dug državi.

SAMO LAKŠI PREKRŠITELJI

Prema riječima Siniše Burića, u ovaj će se projekt uključiti samo lakši prekršitelji kojima zatvorska kazna prijeti zbog prometnih prekršaja, kršenja javnog reda i mira i slično.
Burić navodi kako Zelenilo ima bogato iskustvo u radu s prijestupnicima, obzirom da tvrtka već dvije godine zajedno s Centrom za socijalnu skrb iz Šibenika provodi program društveno-korisnog rada namijenjenog maloljetnim delikventima.
- Pune dvije godine u naše redove primamo maloljetnike koji su se na različite načine ogriješili o zakon. Stekli smo bogato iskustvo u radu s tom djecom. Osim toga, na tom polju bilježimo i uspjehe jer je vrlo malo recidivista koji se ponovno zbog počinjenog prekršaja vračaju u Zelenilo – kaže Siniša Burić.

BIRANI ZATVORENICI

Ovaj će se program nastaviti i ubuduće jer je on ekonomičan i isplativ u svakom pogledu. S jedne strane državi čiji su zatvori prebukirani, a proračun tanak štede novac i prostor, a s druge strane Zelenilo i svaka druga tvrtka koja se uključi u ovaj program dobiva radnika kojega neće morati plaćati. Burić konačno upozorava kako svaki prijavljeni zatvorenik ne može biti uključen u ovaj program.
- Odabirat ćemo ljude koji nisu problematični, te ni na koji način ne mogu povrijediti sigurnost građana grada Šibenika – zaključuje prvi čovjek šibenskog Zelenila.

Jelena Devčić

www.novi-tjednik.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info