Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

514

PUTA

OD 14.01.2018.

Umjesto .com ili .hr možete registrirati bilo što ...

Umjesto .com ili .hr možete registrirati bilo što ...
Liberalizacija internet domena predstavlja priliku za poslovanje velikih i malih tvrtki, ali i priliku za izazivanje epohalnog kaosa.
Dvije trećine tvrtki nije svjesno da će uskoro moći koristiti ime vlastitog brenda umjesto standardnih ekstenzija za najviše internet domene kakva su .com, .org ili .net.

Promjena dolazi iduće godine u sklopu programa liberalizacije internetskih domena, a omogućit će bolje iskoristivost poznatih, autorskih brendova.

- Primjerice ako imate (domenu) '.nike', možete stvoriti prave i specifične web stranice, kao running.nike ili runlondon.nike – objašnjava Joe White, koji za Gandi.net rukovodi odjelom za registraciju domena.

Očekuje se da će 'Internet korporacija za dodjelu imena i brojeva' (ICANN), prve prijave za nove domene zaprimati s početkom iduće godine.

Prema istraživanju koje je naručio Gandi.net, velika većina kompanija nije svjesna promjena koje dolaze.

Prednost najvećima 

- Generalno govoreći tvrtke su potpuno nesvjesne da se bliži ova promjena. Ona još nije zaživjela u glavnoj struji kada je riječ o poslovnim tvrtkama i potrošačima. Ipak, oni koji su svjesni promjene, ovu sagledavaju kao prepunu mogućnosti i vrlo uzbudljivu – procijenio je White.

Početna cijena od 185,000 dolara zacijelo će na početku ograničiti, odnosno 'rezervirati' zahtjeve kao ekskluzivu najvećih korporacija, izjavio je Tom Savigar, Direktor za strategiju 'Laboratorija za budućnost' koji je uključen u promjene vezane uz liberalizaciju domena i koji je za Gandi.net proveo istraživanje o potencijalnim klijentima.

Na nižoj razini, tvrtke će moći koristiti specifične ekstenzije, bilo da je riječ o području njihovog djelovanja, imenu, geografskoj lokaciji…

Tom Savigar

ICANN javlja da očekuju između 300 i 500 zahtjeva u prvom kvartalu 2010. godine. 

- Vidjet ćete velike, globalne korporacije, kako se jako rano uključuju da bi osigurale dodatno vlasništvo svog online prostora, to će im osigurati veću razinu kredibiliteta i prepoznatljivosti – najavljuje Savigar.

Djevičanski teritorij 

Dakako, najavljena liberalizacija sprema i pokoju zamku, pa dobar dio analitičara najavljuje kaos što će uslijediti kada ljudi počnu svojatati takve nastavke (ekstenzije) kakvi su .seks ili .bog. Ne čudi stoga da je Vatikan već podigao glas upozorivši da bi oko 'religijskih domena' moglo biti 'gorkih prepirki'.

ICANN je natuknuo da će domene koje izazivaju moralne dvojbe morati biti odobrene putem posebnog vijeća, no mnogi se pitaju tko će sjediti u takvom vijeću i zašto bi odluku o dodjeljivanju najviših domena donosila tvrtka sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

www.javno.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info