Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

512

PUTA

OD 14.01.2018.

Ne odustajemo od referenduma za NATO....

AKTIVISTI Referenduma za NATO nisu uspjeli u svojoj nakani da do danas skupe 450 tisuća potpisa na peticiji, a u dva tjedna prikupljeno je između 150 i 200 tisuća potpisa, što je ipak nedovoljno za pokretanja zakonske procedure za pokretanje referendumskog pitanja "Jeste li za NATO?".

"U svakom slučaju riječ je velikom broju ljudi koji su potpisali peticiju, mislim da nijedan političar u Hrvatskoj ne može toliki broj staviti sa strane i ignorirati toliku volju. Ovaj broj nije zanemariv i dovoljno govori što građani misle", kazao je za Index glasnogovornik Odbora za referendum Aleksanadar Hatzivelkos, dodajući kako će potpisi otići u Sabor i, unatoč nedovoljnom broju, zatražiti raspisivanje referenduma.

Više razloga za nedovoljan broj potpisa

Odbor je ponosan na svoj rad i, kako kažu, niz je čimbenika koji su utjecali na nedostatak broja potrebnih potpisa. Ograničena financijska sredstva, prekratki vremenski rok, prevelik broj potpisa, nesporazum oko JMBG-a, samo su, kako ističu, neki od razloga zašto peticija nije uspjela dobiti dovoljan broj potpisa.

"Sve pohvale medijima koji su nas pratili, ali jedino za čim možemo žaliti je da nismo imali potrebnu podršku kada nam je možda bilo i najpotrebnije. Naime, u trenutku kada smo skupljali volontere. Na koncu nismo imali potpunu mrežu u Hrvatskoj", kaže glasnogovornik Hatzivelkos ističući kako je i nepotpuna mreža, odnosno broj mjesta za potpisivanje peticije u Hrvatskoj, jedan od važnijih razloga pada peticije.

Stranke nisu htjele organizacijski pomoći

No, ostaje činjenica kako je peticiju organiziralo tridesetak udruga u Hrvatskoj, dok nijedna stranka, koja je u predizbornoj kampanji tražila raspisivanje referenduma, nije ponudila svoju stranačku strukturu kako bi cijela Hrvatska bila pokrivena mjestima za potpisivanje peticije.

"Istina je, nismo imali potporu stranaka, osim možda Foruma mladih SDP-a u nekim županijama. Nijedna središnjica s nama nije htjela surađivati. Istina je kako je porastao interes SDP-a nakon što je njihov predsjednik Milanović potpisao peticiju, ali izostala je pomoć u organizacijskom smislu, gdje smo bili najtanji", kazao je Hatzivelkos, najavljujući za 15. travnja konferenciju za novinare gdje će biti objavljen konačni broj potpisa, kao i neki od razloga zašto peticija nije mogla ispuniti zakonsku normu.

Podsjetimo kako je Odbor za referendum o NATO-u nepristrano tijelo koje se ne izjašnjava niti za niti protiv ulaska Republike Hrvatske u NATO, nego mu je jedini interes raspisivanje referenduma, s obzirom da zastupa općenitu poželjnost referenduma kao oblika neposrednog odlučivanja naroda o osobito značajnim pitanjima, u skladu s člankom 1 Ustava RH.

Najopsežnija akcija nevladinog sektora

U dosad najopsežnijoj akciji nevladinog sektora u poslijeratnoj Hrvatskoj sudjelovalo je niz udruga i inicijativa kao što su:  ALTRUIST, antiNATO.ffzg, BORNA, CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Centar za interdisciplinarna istraživanja, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, Centar za mirovne studije - CMS, Centar za razvoj demokracije CERD, Delfin, Demokratska misao, Domine, Drugo more, Eko-Zadar, Filmaktiv, Forum za slobodu odgoja, Gong, Klub studenata sociologije Diskrepancija, Novi plamen, Odbor za ljudska prava Karlovac, RAND, PCAP, Udruga žena Drniš, ZaMirNet, Zelena Istra, Zeleni Dalmacije, ZVUK.

index.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Propala peticija za referendum o NATO-u