Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JURIST

Upisao:

JURIST

OBJAVLJENO:

PROČITANO

661

PUTA

OD 14.01.2018.

Lokalni izbori u Zagrebu - 2. krug

Lokalni izbori u Zagrebu - 2. krug

Lokalni izbori u Zagrebu - 2.

Poštovani članovi, simpatizeri i sugrađani,

20% biračkog tijela Grada Zagreba glasalo je za Milana Bandića, 10% za kandidata Rajka Ostojića i preostalih 14% otpada na razne kandidate. Na izbore nije izašlo 56% građana.

Stravična je pomisao da je aktualni gradonačelnik, nakon svih afera vezanih uz njega i svog ruralnog ponašanja i izgleda ipak dobio 20% glasova sveukupnog biračkog tijela Grada Zagreba.

Ako se sve okolnosti analiziraju, to i nije iznenađenje. Naime 10% biračkog tijela interesno je vezano uz Milana Bandića kao što su zaposlenici Holdinga i gradske uprave, raznorazne režimske udruge, kojima Bandić masovno dodjeljuje poslovne prostore i odobrava donacije (EPH/EUZ, GONG, Transparency International, Kuća ljudskih prava, HHO, Udruga taksi prijevoznika, „Gradska poliklinika za djecu“, bolnica Sv. Duh itd.). Druga polovica od 10% biračkog tijela su naivni i zavedeni građani kojima manipuliraju interesni lobiji vezani uz HDZ i Katoličku Crkvu. Ovi drugi su u najgorem položaju, jer birajući Bandića odrađuju poslove za tajkune i interesne lobije, a protiv vlastitog interesa. Za njih vrijedi evanđeoska "Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!".

Preostaje 80% biračkog tijela, pri čemu je 10 % glasalo za kandidata Rajka Ostojića, 14% za druge kandidate, a 56% građana nije izišlo na izbore. Povijesna je dužnost svih građana Grada Zagreba da iziđu na izbore u drugom krugu, 2. Lipnja 2013. i daju svoj glas za manje zlo, a to je Rajko Ostojić.

Znamo da je kritika na račun stranke koja ga je imenovala opravdana, ali i dužnost je svakog građanina Zagreba da spriječiti veće zlo , a to je ponovni izbor Milana Bandića za gradonačelnika glavnog grada Hrvatske i to upravo kada Hrvatska ulazi u Europsku Uniju, zajednicu civiliziranih država. Ne dozvolite da Milan Bandić i njegova interesna bratija i dalje sramoti i zadužuje Grad Zagreb dijeleći plijen svojim privrženicima, a dug će vraćati i naši unuci.

Hrvatska nažalost nema niti jednu političku stranku koja ne bi bila klijentelistička. Kratko nakon preuzimanja vlasti takozvane „Kukuriku koalicije“ postalo je jasno svakom građaninu da je šampion klijentelizma u RH, iza Bandića, vođa HNS-a Radimir Čačić. Zaraza se brzo proširila i na glavnog koalicijskog partnera. Tako je ubrzo nakon toga aktualna Vlada isplatila prvi milijun Eura otpremnine bivšem direktoru Croatia osiguranja Hrvoju Vojkoviću za financijski aranžman koji je ovaj zaključio s Ivom Sanaderom. Dok se Ivu Sanadera kazneno proganja za slične „financijske aranžmane“ , na drugoj strani koalicijska vlast selektivno honorira te iste aranžmane. Javnosti nije promakla činjenica da je premijer Milanović kratko prije toga kupio luksuzni stan od tog istog Hrvoja Vojkovića.

Na mnoge ministarske položaje imenovani su osobni prijatelji predsjednika Vlade. Podržavljena je Hrvatska televizija, koja bi trebala biti javni nacionalni medij, a financira se od pretplate građana. Radikalne promjene u sferi pravosuđa su izostale, jer bi to bilo protiv interesa snažnog odvjetničkog i pravničkog lobija u Vladi. Bez radikalne reforme pravosuđa, mnogostrukog skraćenja sudskih postupaka, povećanja kvalitete sudskih odluka, nema ni pravne sigurnosti, koja je osnovna i prva pretpostavka za pokretanje privatnih investicija. Posljedica toga je pljačka, slom gospodarstva, povećanje nezaposlenosti kao i nacionalna katastrofa neviđenih razmjera.

Na razini Grada Zagreba Milanović je donosio odluke koje su potpuno nerazumne. Nakon sukoba s Bandićem preuzeo je nekritično skupinu mladih Bandićevih „Talibana“ i predao im vlast na razini Grada. Djeca se razigrala s vlašću i istakli za gradonačelničkog kandidata, mladog karijeristu, Davora Bernadića, a naivni Milanović je to prihvatio. Kada je i malom djetetu bilo jasno da Davor Bernardić ne može odraditi ulogu koja mu je namijenjena, dolazi do kandidature Rajka Ostojića za gradonačelnika na mjesto Davora Bernardića. Umjesto da nesposobnog i ne karizmatičnog Davora Bernardića pošalje u zadnji ešalon, Milanović postavlja Bernardića da predvodi listu za Skupštinu Grada Zagreba, a kandidati za članove Gradske skupštine dolaze iz redova mladih anonimnih „Talibana“. Ishod je bio predvidiv svakome osim vodstvu SDP-a.

Dakle rukovodstvo SDP-a ne zaslužuje ništa bolje nego što je prošlo na lokanim izborima za Skupštinu Grada Zagreba. Mi mislimo da je kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić žrtva krivih odluka stranačkog vodstva i interesnih lobija kao i 5. kolone koja se okupila oko njega i u samom Izbornom stožeru i zato mu treba dati glas, jer on je daleko manje zlo od Milana Bandića.

Stoga apeliramo na sve građane Grada Zagreba da sudjeluju u drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Zagreba i glasaju za manje zlo, a to je kandidat Rajko Ostojić. Na Vama je povijesna odgovornost da ne dopustite ponovni izbor „Kikaša“ za gradonačelnika glavnog grada Hrvatske. Ima više nego dovoljno potencijala da se Bandićevo početno vodstvo istopi i spriječi nacionalna bruka, ako se građani potrude i sudjeluju u dovoljnom broju u drugom krugu izbora. Za pretpostaviti je da će pretežan dio građana koji je u 1. krugu glasao za druge kandidate (14 %), osim možda HDZ-a (2%), dati svoj glas Ostojiću. Svaki glas je odlučan. Stoga sudjelujte u drugom krugu izbora i spriječite katastrofalnu koncentracije lokalne vlasti u rukama jednog čovjeka tipa Milan Bandić, jer je već sada evidentno da će Milan Bandić i njegovi „trabanti“ imati većinu u Gradskoj skupštini. Spriječimo neograničenu vlast interesne mafije u Zagrebu!

Naša Udruga je mišljenja da svi oni koji unatoč navedenim činjenicama i dalje kane glasati za Milana Bandića nisu spojivi s našim naporima za uspostavu vladavine naprednih pravnih normi u Hrvatskoj. Također nismo uvjereni da će ih naše daljnje poruke zanimati pa im predlažemo da se već sada odjave s naše liste klikom na BANDIC.

Molimo sve one koji dijele naše mišljenje da proslijede ovaj mail svojim prijateljima, poznanicima, poslovnim partnerima i drugim građanima Hrvatske s molbom da i oni iziđu na izbore, kako bi izlazak za 2. izborni krug u nedjelju, 2.06.2013. bio što je moguće veći.

Lijepi pozdrav

JURIS PROTECTA

Udruga za unapređenje pravosuđa u RH

Zlatko Zeljko, predsjednik

PS: Potpišite Peticiju na linku: http://www.gopetition.com/petitions/parking-i-nasilno-uklanjanje-vozila-u-zagrebu.html.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info