Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

733

PUTA

OD 14.01.2018.

HSLS: Vlada još uvijek u trećoj brzini

HSLS: Vlada još uvijek u trećoj brzini
'HSLS se nije utopio u koaliciji i sigurni smo da ćemo svoju poziciju ojačati', izjavila je Đurđa Adlešič i istaknula kako stranka nije do kraja zadovoljna brzinom najavljenih reformi.

 

Mislim da znamo raditi", rekla je Đurđa Adlešič komentirajući rad HSLS u koalicijskoj Vladi u proteklih sto dana, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da su među prvim projektima koje je Vlada pokrenula upravo oni koje je predlagao HSLS i izdvojila strategiju razvoja državne uprave koja je prošla Vladu.

"Iz te strategije izaći će čitav set zakona kako bi se promijenila nepotrebno i pretjerano birokratizirana i nefunkcionalna uprava i na taj način olakšao ulazak investicija i život običnim građanima", rekla je čelnica HSLS-a Adlešič.

"Jedan od projekata koji će vrlo brzo izaći je projekt e-iskaznice, kao i upisi bez dizanja domovnica, nadam se već u prvoj godini mandata ove Vlade", rekla je Adlešič i dodala kako je i u Zakon o radu ugrađen mobbing i zaštita zviždača.

O pitanju rada nedjeljom u Vladi još će se razgovarati jer se mora pronaći kompromisno rješenje, a HSLS na tom pitanju neće skupljati jeftine političke bodove jer za tim nisu posegnuli ni u težim političkim trenucima kada se raspravljalo o ZERP-u.

Adlešič je izrazila zadovoljstvo rezultatima u vanjskoj politici Vlade i kao primjere izdvojila posjete američkog i njemačkog predsjednika, pozivnicu za NATO, te reformu oružanih snaga i najave o godini ulaska u Europsku uniju.

Stranke u Vladi stalno komuniciraju, na tjednoj osnovi, na temelju mehanizama dogovorenih koalicijskim sporazumom i reformski pomaci se vide, rekla je Adlešič komentirajući ocjene novinara da se izvana ne vidi da se Vlada nečim bavi.

"Vlada radi na reformi pravosuđa, racionalizaciji sudova, zaštiti ljudskih prava, smanjenju birokracije i dio toga je već krenuo, a ja se s vama mogu složiti da to nije očekivana brzina reformi", rekla je Adlešić.

Potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok je naglasio kako će Vlada u ovoj godini morati promijeniti zakone koji u bitnom smislu sprječavaju strana ulaganja u RH.

"U sljedećim mjesecima potrebno je ukloniti birokratske zapreke i mijenjati zastarjeli Zakon o poticanju ulaganja", rekao je Čehok.

Na upit novinara da prokomentira sto dana Vlade u kontekstu najveće krize burze u RH, Adlešič je istaknula kako su ljudi na burzi sami rekli da je kriza pretekla njihovu pripremu.

"Činjenica je da se kriza dogodila i građane treba upozoriti i informirati o rizicima ulaganja", rekla je Adlešič.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info