Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dzorko

Upisao:

dzorko

OBJAVLJENO:

PROČITANO

588

PUTA

OD 14.01.2018.

EKO FILM FESTIVAL u Zg

EKO FILM FESTIVAL u Zg
povodom Dana planeta Zemlje: EKO FILM FESTIVAL u Zg

Sisak Eco Film Festival u Zagrebu

“SEFF – Sisak Eco Film Festival” svoju ovogodišnju turneju započinje u Zagrebu! Od 6. do 8. svibnja gledatelji će filmove iz ovogodišnjeg SEFF-ova programa moći pogledati u zagrebačkom Dokukinu Croatia (Katančićeva 3). Projekcije počinju u 19 h, a ulaz je besplatan. Svi filmovi osim novozelandskog “One Man, One Cow, One Planet” prevedeni su i titlani na hrvatski jezik.

Gledatelji subotnje projekcije SEFF-ove međunarodne konkurencije kratkih filmova glasat će za najbolji film, a ujedno i sudjelovati u nagradnoj igri. Najsretniji među njima ovog će proljeća Zagrebom šetati u SEFF-ovim prekrasnim tamnoplavim majicama. Organizatori SEFF-a su zagrebačka udruga POZOR! i Dom kulture "Kristalna kocka vedrine" Sisak, a u organizaciji zagrebačke projekcije pridružila im se udruga Restart. Pokrovitelj programa "SEFF u gostima" je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

 

Četvrtak, 6. svibnja 2010. 19:00 h

1. NADA U PROMJENU KLIME (HOPE IN A CHANGING CLIMATE)
Jeremy Bristow, USA, UK & China 28'

Velika područja intenzivnom poljoprivredom opustošenog zemljišta u Kini, Etiopiji i Ruandi obnovljena su zahvaljujući trudu i volji lokalnog stanovništva. Osim poboljšanja kvalitete tla, ovaj je projekt urodio i poboljšanjem kvalitete života te ekonomskog stanja stanovnika, ali i višestrukim koristima za cjelokupni ekosustav, posebice klimu. Ovaj inspirativan film pokazuje koliko lokalna zajednica može pozitivno utjecati na svoj okoliš, a time i na svoj život.

2. OTOCI U OPASNOSTI - GENETIČKI INŽENJERING NA HAVAJIMA (ISLANDS AT RISK - GENETIC ENGINEERING IN HAWAI'I) 28'
Puhipua - Joan Lander, Hawai

Nevjerojatna bioraznolikost havajskih otoka ugrožena je sadnjom genetički modificiranih usjeva. Bez informiranja stanovnika i lokalnih poljoprivrednika, velike biokemijske korporacije poput Monsanta odlučile su Havaje pretvoriti u pokusno polje za uzgoj genetički modificiranih organizama. No, Havajćani su odlučili pokazati da neće dopustiti da o sudbini njihova okoliša odlučuju drugi.

3. JEDAN ČOVJEK, JEDNA KRAVA, JEDAN PLANET (ONE MAN, ONE COW, ONE PLANET)
Thomas Burstyn, New Zealand 52'

Film koji pokazuje da alternativa industrijskom uzgoju hrane loše kvalitete postoji i da ju je moguće ostvariti čak i u zagađenim, siromašnim dijelovima svijeta poput Indije. Prihvaćanjem metoda biodinamičkog i organskog uzgoja, indijski seljaci uz pomoć novozelanskog "oca biodinamičke poljoprivrede" Petera Proctora pokušavaju stvoriti bolju sudbinu za sebe i svoju djecu. Film nije preveden na hrvatski jezik.

Petak, 7. svibnja 2010. 19:00 h

ISTINA O MESU (MEAT THE TRUTH)

Gertjan Zwanikken, Netherlands 72'

Mnogi od konzumacije mesa odustaju zbog protivljenja uzgoju i ubijanju životinja u svrhu prehrane ljudi, a da pritom ne znaju da njihova odluka okolišu donosi višestruku korist. Naime, industrija mesa jedan je od važnih uzročnika procesa globalnog zatopljenja. Kako i zašto, objašnjava predsjednica nizozemske stranke za životinje Marianne Thieme u ovom uznemirujućem filmu.

Subota, 8. svibnja 2010. 19:00 h

FILMOVI U MEĐUNARODNOJ KONKURENCIJI (ukupno trajanje: 91')

Program međunarodne filmske konkurencije sastavljen je od 10 kratkih filmova (trajanja do 15 minuta) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Velike Britanije, Irske i SAD-a. Filmovi pokrivaju veliki dio tematike zaštite okoliša, od potrebe očuvanja bioraznolikosti i prirodnih staništa, klimatskih promjena, pitanja održive energetske strategije pa sve do razornog čovjekova utjecaja na okoliš kakav se manifestirao 1986. eksplozijom u Černobilu. Najveći dio filmova ističe potrebu i mogućnost osobnog angažmana pojedinca u očuvanju okoliša, a upravo je to osnovna ideja i cilj Festivala: svatko od nas svojim odlukama i ponašanjem može i treba pridonijeti stvaranju održivog načina života.

1. HEATHER AND GOLIATH Thea Marcouffer SAD 9' 2. NATURA 2000 Vjeran Vidaković Hrvatska 15' 3. AGRICULTURAL REPORT Melina Sydney Padua Irska 3' 4. AFTER US THE FLOOD! Daria Roma Francuska 14'
5. CLIMATE CYCLE Paul O'Connor Velika Britanija 15' 6. KILOWATT OURS: A PLAN TO RE-ENERGIZE AMERICA by JEFF BARRIE Jeff Barrie SAD 12' 7. TWO WHEELS ARE ENOUGH Centar za životnu sredinu Bosna i Hercegovina 1' 8. BEING A RANGER Skupina autora - mentor: Vera Bilandžić Hrvatska 4' 9. THE RISING TIDE: KIRIBATI Casey Back i Austin Blair SAD 10' 10. THE SOUND OF DAMMED SALMON IN WASHINGTON Ben Evans, Mark Dixon i Julie Dingman Evans SAD 8'

http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak-odozdo/sisak-eco-film-festival-u-zagrebu

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info