Tonin

1

Broj Merlina

Nikola Šimić Tonin, Busovljak a rođen Crkvice Zenica Bih 08. 01. 1962. Živi u Dragama-Pakoštane HR. Eseist, dramski pisac, prozaist, pjesnik, književni i likovni kritičar. Objelodanio petnaest knjiga, poezije, proze, ogleda, pjesama za djecu...Višestruko nagrađivan, i prevođen, član mnogih književno-kulturnih udruga.
Član Tonin

Upisao:

Tonin

HEMINGWAY IZ ZEMUNIKA DONJEG

HEMINGWAY IZ ZEMUNIKA DONJEG Književna i ljudska je ovo pojava koja će ostati upamćena u analima svjetske književnosti i ne samo njima, bar po tome što će ova bolest ponijeti ime po ovome „ klasiku „ iz Zemunika Donjeg, na kog se lijepi sva književna i ljudska nečist, ko na vreću zakrpa, koji bi mogao držati radionice umreženosti, usutavljenosti, sve i jednoj bijelo-svjetskoj mafijaškoj hobotnici, koja je spram njegovoj umreženosti „ mačji kašalj „ , šupak i njegovi ušupci kontroliraju sva kretanja i zbivanja unutar DHK. Želim vjerovati, da će aktualni predsjednik DHK, Božidar Petrać, tome stati u kraj.
Član Tonin

Upisao:

Tonin

MALI DIV

MALI DIV Naslov filma posvećen herojima iz sjene, ljudi o kojima se ne piše, predmetom su kolektivnog podsmijeha ili su u svom kraju okarakterizirani kao redikuli. Zbog prevelikog suosjećanja prema životinjama, biljkama, stvarima, više nego samim ljudima sve je sudbonosno povezano, u civiliziranom svijetu žive oni tako, po svom.