Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član www.yahoo.com

Upisao:

www.yahoo.com

OBJAVLJENO:

PROČITANO

637

PUTA

OD 14.01.2018.

ISUS VEGETERIJANAC

ISUS VEGETERIJANAC
Božije knjige kao što su Biblija i Kur'an se često pogrešno prevode, pogrešno se prenose i - naravno - kao posljedica toga je pogrešno razumijevanje. U ovom članku:ISUS VEGETERIJANAC, imamo priliku pročitati o nekim preprekama na putu spoznaje, ali i o tome - da logika uveliko pomaže, naravno, ako je koristimo.

 

Isus vegetarijanac!?

 

Nažalost u mnogim religijama pa tako i pretežno u kršćanstvu prevladava neznanje (ili svjesno negiranje) kako životinje nemaju dušu pa su tako i “jestiva” stvorenja. Postoje brojni citati i zapisi koji nisu toliko popularni među sljedbenicima kršćanske misli, a ukazuju na to da je Isus bio vegetarijanac. Naravno, ne želimo nikoga osuđivati, ali volimo informirati i educirati, a na kraju krajeva svatko će, po svojoj unutarnjoj inspiraciji slijediti put koji ga nadahnjuje. (atma.hr)

Isus je zagovarao ljubav prema Bogu te stoga nije teško zamisliti kako je vrlo moguće da je zagovarao i ljubav prema svim živim stvorenjima i svoj ‘djeci Božjoj’.

Mišljenja smo kako su mnoga značenja ranog kršćanstva izgubljena, kako namjerno, zbog političke moći koju je crkva stoljećima uživala, tako i zbog ‘nespretnih’ prijevoda s izvornog jezika.

Biblijska zapovijed ili načelo Ne ubij!, izvorno na hebrejskom lo tirzah, znači Ne čini nasilja ni nad jednim bićem! I u engleskom prijevodu postoji razlika između riječi murder i kill. Zapovijed Thou shalt not killna engleskom, prije bi značila Ne ubij! kako se kod nas i prevodi, nego Ne počini umorstvo, što bi se onda odnosilo samo na ljudska bića.

Činjenici navedena u Postanku 1:29 kaže da je strogo vegetarijanska ishrana namijenjena za ljude: “I doda Bog: Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose sjeme svoje: neka vam budu za hranu!“.

U svom konfrontiranju Jovinijanu, monahu iz Milana, koji je odbacio asketizam, sveti Jerome podržava vegetarijanstvo kao kršćanski ideal i kao obnavljanje izvornog zakona života.

Vegetarijanska prehrana je izuzetno bitna za svaku osobu koja se ozbiljnije posveti duhovnom životu, a što su neke, danas dominantne religiozne struje izbacile tu stavku iz svoje doktrine samo nam govori o “krojačima” duhovnog svjetonazora, ali i o zavedenosti njihovih sljedbenika.

Nešto što može zbuniti čovjeka je izjava nekih kršćana da je i Isus jeo meso. U novom zavjetu naći ćemo da se Isusovo jedenje mesa spominje 19 puta.
Razmotrimo malo to ‘jedenje mesa’ i proučimo te riječi na izvornom, grčkom:

1. BROMA – prevodi se kao meso, no točniji je prijevod: HRANA. Ta se riječ upotrebljava 4 puta i svaki se put prevodi kao meso.

2. BROSIMOS – isti korijen riječi – ono što se može jesti- 1 put se pojavljuje.

3. BROSIS: hrana ili čin jedenja (4 puta),

4. BROSFAGION – bilo što za jesti (1 put)

5. TROFE – prehrana (6puta)

6. PFAGO – jesti (3 puta)

Sve su ove riječi u Bibliji prevedene kao meso, i ako se malo zamislimo zaista bi zvučalo nelogično da Isus kod stola zatraži:”Želim mesa!”. Obično pitamo:”Ima li što za jesti?” Ili, ukoliko Isus traži nekog od učenika da nabavi hranu sigurno ne traži:”Nađi meso!”. Po takvim bi prijevodima zaključili da se Isus stalno raspituje za meso…

 

Spomenimo ponovno nestorijansko evanđelje mira:
Isus: “Ja vam kažem, ne ubijaj ni ljude ni životinje. Jer ako jedete živu hranu, ona će vas oživjeti, a mrtva hrana će vas ubiti… Jer vaše je tijelo ono što jedete, a vaš duh ono što mislite… I zato pripremajte i jedite sve plodove drveća, sve bilje polja, i sve mlijeko životinja koje je dobro za jelo. Jer sve je to sazrelo vatrom života – sve su to darovi naše majke Zemlje. Tako jedite uvijek s trpeze Božje: voće sa drveća, zrnja i biljke s polja, mlijeko životinja i med pčelinji. Hrana koju jedete s obilne trpeze Božje daje snagu i mladost vašem tijelu i nikada nećete vidjeti bolesti. Jer hrana Božja hraniše Metuzalema, i doista vam kažem, ako živite baš kao što je i on živio, tada će vam Bog živih dati dug život na zemlji, kao što je bio njegov.”

Izaija (7:14-15): ”Pogledaj, djevica će začeti i nositi sina, i nazvat će ga Emmanuel. On će jesti maslac i med, kako bi mogao razaznati zlo od dobra”.  Ovaj navod ukazuje kako jedenje mesa uništava u čovjeka sposobnost razlučivanja dobra od zla; ponavljanje ove izreke u Mateju 1.23 biva izostavljen drugi dio izjave.

Isus je snažno prekorio farizeje riječima:
Matej (12:7): “I kad biste razumjeli što ono znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva, ne biste osudili ove ne-krive.”. Ovdje se Isus poziva na riječi Hošee (6:6): ”Ja priželjkujem milost umjesto žrtvovanja, znanje o Bogu više od ponuda paljenica.” (i opet zanimljivo: drugi dio ove izjave biva ispušten u Mateju 12:7). Isus se suprotstavlja običaju hramskog žrtvovanja, nasilno izbacujući prodavače i mjenjače novca van iz hrama (Ivan 2:13-15). Zanimljivo je uočiti da se prodavačima golubova obraća “Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.”. U nekim ranijim prijevodima Biblije “kuća trgovačka” se prevodi kao “murders den”.

U Bibliji se spominje da će Isusu nadjenuti ime Emanuel (Bog s nama), te da će mu hrana biti nevina (med i orasi) kako bi mogao razaznati zlo od dobra…

Za sedmero Isusovih učenika postoje evidencije o tome da su bili striktni vegetarijanci, apostoli Petar, Ivan, Toma, Matej, Andrija i Juda te kao sedmi, Ivan Krstitelj.

- Petar, “čija je hrana bila kruh, masline i bilje.” (Klement.Hom.XII,6)

- Ivan, (crkveni otac Euzebius, citirajući Hegesippusa) ”Ivan, brat Gospodinov je bio svet od rođenja. Nije pio vino niti jeo meso životinja.” (Euzebius:”Church History” II, poglavlje 23,5-7) Ivan, koji je bio krajnje umjeren, jeo je “locust” i divlji med.

- Toma, (apokrifno Tomino evanđelje,20.poglavlje): “On je kontinuirano postio i molio se, apstinirajući od jedenja mesa i pijenja vina, jeo bi samo kruh sa solju i pio vodu, a nosio bi iste odore i ljeti i zimi, te nikada ne bi ništa ni od koga prihvaćao, a davao bi drugima sve što ima.”

- Matej, ” Puno je bolje biti sretan nego imati demona koji prebiva u nama. A sreća se pronalazi u prakticiranju vrlina. U skladu s tim, apostol je Matej jeo sjemenke i lješnjake, voće i povrće bez mesa.” (Klement Aleksandrijski: “The Instructior, II.I,16 : On Eating”) (Ovdje Klement daje evidenciju o ishrani Ivana Krstitelja)

- Andrija i Juda, Andrija (Petrov brat po krvi i vjeri) i Juda iz Betsaide su izvorno bili sljedbenici Ivana Krstitelja, te iz toga proizlazi zaključak o njihovoj vegetarijanskoj ishrani.

 

Ostali kršćanski navodi o vegetarijanstvu:

- Quintus Septimius Tertullianus (ovo znanje Tertulijana se smatra fragmentarnim dijelom pisanja apostolskog oca Papiasa : 60-125 n.e.) :”…(podučite ih da…) u svojim molitvama ne umoljavaju mesnatu hranu, već samo kruh…”

- Sveti Krisostomos (347-404.n.e.): ”Mi, kršćanski lideri, prakticiramo apstinenciju od mesa životinja da bi obuzdali naša tijela. Neprirodno jedenje mesa je demonskog izvora.”,a o ranim kršćanima kaže: “Nema curenja krvi među njima. Nema slasnih kuharija, nema “težine” glave. Niti užasnog smrada mesa među njima nema, niti nepodnošljivih isparenja iz kuhinje…”

- Sveti Bazil (320-370): “Dim mesa pomračuje svjetlo duha… Osoba teško može imati vrlina ukoliko uživa mesnate obroke i festivale…”

- Apostol kaže: “Dobro je ne jesti meso i ne piti vino”

- Rimljanima (14:21) ”(Agains Jovinianus, Book I,18) “Ne razaraj Božjeg djela zbog jela!” (Rimljanima 14:20)

- Kardinal John Henry Newman (1801-1890): ”Okrutnost ka životinjama je kao da čovjek nema ljubavi ka Bogu… One nam ne čine zlo, one nemaju moć da se odupru… postoji nešto zastrašujuće, toliko sotonski u zlostavljanju onih koji nam nikada nisu naudili i koji se ne mogu obraniti, koji su potpuno u našoj moći…”

- Albert Schweitzer (učenjak s područja proučavanja povijesnog Isusa): ”Etika nije samo povezana sa ljudima, već također i sa životinjskim stvorenjima. To je posvjedočeno u osobnosti svetog Franje Asiškog. Stoga trebamo zaključiti da etika znači poštovanje ka svom životu. To je etika ljubavi univerzalno proširena. To je etika Isusa sada prepoznata kao neophodnost misli… Samo univerzalna etika koja prigrljuje svakog živog stvora može nas dovesti u dodir s univerzumom i željom koja je u njemu manifestirana”.
Judaizam i kršćanstvo:

- ”Bog je dobar prema svima i samilostan prema svim tvorevinama svojim “Psalmi 145.9;

- ” Čestit čovjek brine o zvijeri svojoj, ali srce pokvarenog je nemilosrdno “izreke 12.10;

- “..I plodovi će biti za hranu, a listovi za lijek “Ezekiel 47.12;

- “Sit sam ovnujskih paljenica i pretile gojne teladi; krv mi se ogadi bikova, janjaca i jaradi… (Bog) “Izaija 1.11;

- ”Molitve samo množite, ja vas ne slušam, jer ruke su vam ogrezle u krvi.”Izaija 1.15;

- ”Pružit ću milost, a ne žrtvu “Hošea 6.6;

- ”Ne budite vinopije, niti neobuzdani mesojedi!”Izreke 23.20;

- ”Onaj tko vola ubije, kao da je čovjeka ubio “Izaija 66.3;

- “Ne ubij!”Izlazak 20.13;

- ”Neka je sva hvala Bogu: otkako sam odbacio meso i vino, oslobodio sam se svih bolesti tijela.”John Wesley (1703-1791),osnivač metodizma;

- ”Biti okrutan prema životnjama je kao da ne volimo Boga.”Kardinal John.H.Newman

- Osuđivanje žrtvovanja životinja. “Ja sam došao dokinuti žrtvovanja” , kaže Isus u ebonitskom evanđelju”, i sve dok ne prestanete sa žrtvama, moj bijes neće prestati nad vama” (Panarion 30.16.5.) Jedan od ključnih razloga obraćanja Isusa židovima u “Spoznavanjima” i “Propovijedima” je ukazivanje na nužnost prekidanja žrtvovanja životinja (čime se ukazuje samilost prema životinjama).

- Epifanije opisuje ebonite kao vegetarijance, i u “Spoznavanjima” i “Propovijedima” vegetarijanstvo je usko povezano s odbacivanjem žrtvovanja životinja i zahtjeva se od svih sljedbenika Isusa.

 

PRENEŠENO SA:

PORTAL 2012

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.08.2012. 21:31h

  Član akrapMerlin1

  jahu mene zanima kao je moguče da si ti povjerovao u ovo propagandno naprđivanje..i ovaj ko je napisao ovaj članak je neznalica...obični potrčko ko zna čijih ciljeva...budala koja nije pročitala ni bibliju-evanđalja..ma ništa..totalni manipulator i perač umova...jadnik...pa ne mogu vjerovati...zašto ne uzme sve činjenice pa ne napiše ..nešto vrijedno...PA ŠTA ISPADNE NEKA ISPADNE..AL OVAKO..SAMO U KANTU ZA SMEĆE..

  kao prvo Isus je jeo ribu..zar nije podjelio ljudima nekoliko tisuća...zar mu i učenici nisu bili ribari..pa čak je i on s njima lovio..a u jednom od evanđelja (zaboravio sam kojem) ..točno piše da je jeo ribu.. toliko o tome..teza oborena-trajno....

  a sada da vam malo i pomognem kad več niste u stanju sami to da učinite..bez naklapanja.

  pričitaj knjigu iz biblije "daniel"..baltazar..i odmah na početku ti piše čime je on zahtijevao da se hrani...povrće i voda...to mu je povečalo inteligenciju..i imao je rumene obrašćiće...eto...možda je baltazar prvi vegetarijanac....(katolička biblija...)...LIJEP POZDRAV

   

   

 • 26.08.2012. 21:55h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  Čitao sam više puta Bibliju i znam da su navedeni citati zaista u Bibliji, ništa nije izmišljeno.

  Gledao sam i više verzija filmova o Isusu.

  Scena, koja se u više filmova ponavlja je sljedeća:

  Oko Isusa stoji na stotine ili možda i hiljade ljudi i traže od njega hranu. Odmah zatim (Isusovom intervencijom) u sljedećoj sceni, okupljenim i gladnim ljudima padaju u ruke ribe sa neba. 

  Kraj gdje se oni nalaze je skoro pa pustinja, nema ni dovoljno vode, ni drva, a ni tavi da se isprže ili skuhaju tolike ribe. Zamisli - šta da radi čovjek sa ribom u rukama bez tave, vode, vatre malo ulja i soli. Ili su ih možda mislili jesti SIROVE I ŽIVE.

  Prijatelju AKRAPE - logika govori da nisu bile u pitanju morske ribe, već neka hrana koja se ne mora ni peći ni kuhati, a ni čistiti, a ko bi i našao, za toliko ljudi - toliko expres lonaca. Za toliki broj ljudi

  Mnogi tumači tvrde nešto logično, a to je da je tada bila u pitanju jedna vrsta morske trave koja ima sličan izgovor (nešto kao riba), pa prevodioci "stručnjaci" tvrde da je riba - ali nema logike.

 • 26.08.2012. 22:04h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  Ribari koji su pošli za Isusom, prestali su da love ribu, a Isus im je rekao da će oni biti ribari ljidi.

 • 26.08.2012. 22:38h

  Član akrapMerlin1

  nisam ja napisao da citati nisu iz biblije...neki i nisu jer evanđelje koje se spominje nije u bibliji..dakle..ćao...ova druga jesu...ja sam naglasio ..zašto se ne uzmu sve činjenice u obzir pa da se nešto napiše..da se dođe do nekog zaključka.....

  kakva morska trava...i koji su to tumači....odkud su oni tako sigurni...u svoju tvrdnju...nije zar onaj rumeni sa diskaverija ili geografije....

  moguće je da se u prijevodu griješilo...al opet ima još dokaza da nije bio vegetarijanac,ne bi bilo ništa loše i da je bio..al mi smeta kad se tako manipulira citatima..jedni se citati guraju u oči a drugi sakrivaju pod tepih...

  evo još jedan primjer..član imenom arnoldo je objavio nedavno članak o muhamedu.. koji između ostalog tvrdi kako su islamske zemlje prepune pedofilskih brakova i kao je zapravo glani prorok isto to..i da to piše u kuranu..da je oženio curicu od šest godina...jel i on bio vegetarijanac..i jel onaj kamen kojem se klanjaju zapravo meteor..

   

  i vidi sada jahu..ove rečenice moje koja je završna i prepuna gluposti....

  gledao sam mnogo dokumentaraca(nema baš puno filmova)na ovu temu...i mogu reči da je islam "teroristička" religija..koja odgaja bonbaše samoubojice..nastrani ljudi..itd..itd...

  čitao sam kuran više puta...

  mnogi "tumači"tvrde da je to ,logično..

  o tome ti ja pričam...sve se može na svoj mlin samo kad se hoče...al najteže je provjeriti servirane činjenice...zato nas ovoliko i zatupljuju..lijep pozdrav

   

 • 26.08.2012. 22:50h

  Član med.mlijekoMerlin3

  Apsolutno se slažem s Akrapom!

  Oni koji čitaju crna slova u Bibliji nisu nimalo produhovljeni, nit imaju imalo pameti.

  Biblija je knjiga simbola i skrivenih značenja. Svatko ih može protumačiti na svoj vlastiti način. 

  Pa se tako mogu pisati gluposti kao ovaj gore članak. Također, možeš uključit i malo logike i pameti, pa čitat između redova...a kad pročitaš između redova, dešifriraš Bibliju - što ne vjerujem da je itko u svijetu postigao - onda govori o tome kako je Isus bio vegetarijanac 

 • 26.08.2012. 22:51h

  Član emilioMerlin2

  Bio jednom neki "Ribar" (mnoge je izribao?) koji je hrabro stupao putem (možda je bio i ratni heroj?) i uvijek spreman i "opremljen" kad ugleda da se nešto ispred njega gega.Pogleda bolje kad ono brdo mesa..... prava pravcata svinja.Vidi Prasca! usklikne on i maši se "opreme" i bangg!! pa ždroc.Ubije Prasca,odere i pojede (ekspresno,za ovu prigodu).Sad ti se on razvali sit u prvu ladovinu i pada u samozadovoljni trans,ni san ni java.Tako opušten on počne transnovito razmišljati:ali šta ako prasac nije prasac,kako ja znam da da je to prasac jer sigurno prasac nema pojma da je prasac! Čekaj malo pa da nisam ja njega nazvao prascem samo da bih imao pokriče za svinjariju.Tad je došao do strašnog "saznanja":pa ja sam veči prasac od prasca!! ustvari ja sam prasac!

  Sav se stresao i gotovo zacvilio/zaroktao kao da je prasac u njemu oživio..... trenutno se rasanio/razbudio i počeo bljuvati.

  Moguče je da se je toliko izrigao da je možda postao i vegeterijanac.........

   

   

  Pozliti nam može od mnogočega:kao kad Toll kaže da riječi imaju hiljadegodišnju povijest?

  Pa neki spominju i "duboka generalizirana uvjerenja"?

  Možemo si zamisliti kako su mnogi "heroji" uvjeravali druge da su prasci?

  Danas "kažu neki" nije ništa bolje samo se barata drugačijim metodama?

  Vi ste potrošač?

  Naravno i to domače robe!

  Odlično! jer ja sam Domačin.

   

  Sve u svemu ovo je prevelik zalogaj i tu bi Sistem trebao vršiti neke korekture pa ako ništa drugo onda rigorozno?

  Jedno dobro povračanje i odmah je bolje?

 • 26.08.2012. 22:54h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  Grčki prijevodi

  Najznačajniji antički prijevod Starog zavjeta bio je grčki prijevod, tzv. Septuaginta (“sedamdeset” – oznaka LXX), koja je nastajala postupno negdje od III v.p.n.e. pa do početka II v.n.e. Ona je prevedena za potrebe Jevreja u Egiptu, koji su zaboravili jezik svojih predaka i služili se grčkim, tada raširenim po cijelom helenističkom svijetu. Prema legendi, Septuaginta je nastala kao prijevod Petoknjižja u vrijeme Ptolomeja Filadelfijskog (285-246 p.n.e.) radom sedamdesetdvojice prevoditelja. Vjerojatno je tada zapravo samo započet rad (i to na Petoknjižju), dok su se ostale knjige, uključujući i apokrife, prevodile tokom narednih vijekova.

  Činjenica je da su ovaj prijevod prigrlili rani kršćani, kojima je grčki bio bliži od izvornog hebrejskog. Mnogi starozavjetni citati u Novom zavjetu preuzeti su upravo iz Septuaginte, iako se počesto znaju razlikovati od originala (posebno u brojkama). I danas je živa diskusija o tačnosti Septuaginte, kao i o njegovom odnosu spram hebrejskog (masoretskog) teksta. Sigurno je da LXX počesto daje pogrešna tumačenja, nekad iz teoloških razloga, nekad iz jezičkih, budući da je prilično teško prevesti hebrejske izraze na grčki jezik. No sigurno je da se određene razlike između LXX i masoretskog teksta javljaju i zbog različitosti predaje (posebno kod brojeva, na primjer 2. Mojs. 1,4; vidi Dj. 7,), te ponekad savremeni tumači daju prednost nekim tekstovima Septuaginte. Ona takođe zna biti od značajne pomoći u razumijevanju nekih starohebrejskih izraza koji su davno iščezli iz upotrebe.

  Osim Septuaginte, postojali su i drugi grčki prijevodi Starog zavjeta, koje su načinili Aquila, Symachus i Teodocion. Zajedno sa svojim korekcijama Septuaginte i hebrejskim tekstom, sakupio ih je ranohrišćanski teolog Origen u tzv. Hexapli (šest stupaca, za svaku verziju po jedan).

 • 26.08.2012. 23:03h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  med.mlijeko

  Biblija jeste šifrovana i imao sam sreću da sam došao do nekih tekstova koji su dešifrovani. 

  Govoriti da su crna slova u Bibliji -glupost - čista je GLUPOST.

  Biblija i crnim slovima govori istinu, ali se dešifrovanjem ne pobijaju crna slova, odnosno tekst, nego se znanje proširuje i vodi na veći nivo.

  Preporučujem ti za početak da nabaviš knjigu :KABALA TAJNA NAUKA DREVNIH HEBREJA, u kojoj su neki dijelovi Biblije - dešifrovani.

 • 26.08.2012. 23:13h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  m   isli 

  e   nergično

  d   jeluj

  m  islima

  l   ovi istinu

  i   stina

  j   e

  e   nergija

  k   oja 

  o   slobađa

 • 26.08.2012. 23:36h

  Član med.mlijekoMerlin3

  E moj yahoo...

  Znaš li ti onu priču kada su Babilonci gradili ljestve do Boga? Pa im je Bog pobrkao jezike?

  Tako ti je to i s Biblijom...pokušavaj ju protumačit i poludit ćeš 

 • 26.08.2012. 23:38h

  Član med.mlijekoMerlin3

  tj..gradili su ljestve do neba, jer su htjeli vidjeti Boga...ili tako nešto xD

 • 26.08.2012. 23:44h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  I indijanci su u svoje vrijeme pričali o "Željeznom konju", koji velikom brzinom juri kroz preriju, a bio je to voz iliti - vlak.

  Da su gradili stepenice do neba jesu, a kako su one izgledale i od čega su bile napravljene - to je drugi dio priče.

  Stari narodi su imali svoj način izražavanja, a istinu su prenosili onako kako su je oni doživljavali.

 • 26.08.2012. 23:47h

  Član www.yahoo.comMerlin3

  med.mlijeko

  Biblija nije objavljena da (čitajući je) ljudi polude, 

  naprotiv Biblija liječi od - ludila i ljudskih gluposti.

SADRŽAJ UPISAO

Član www.yahoo.comMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana www.yahoo.com dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info