Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

SMRTONOSNA BILJKA

SMRTONOSNA BILJKA
IMATE LI JE U KUĆI? BACITE JE! Biljka koju vjerojatno imate djecu UBIJA za jednu minutu, a odrasle za 15! "Moj sin je umro zbog ove proklete biljke i svi hitno moraju znati za nju", upozorila je Estebanova majka na smrtonosnost biljke koju svi rado imamo
S tarotom svaki dan Čarobnjački tarot

“Molim vas da pažljivo ovo pročitate. Moj sin je umro jer je stavio komadić lista u usta zbog kojeg su mu natekli grlo i jezik što je dovelo do toga da se uguši. Ova biljka je vrlo česta u domovima i uredima. Ona je izuzetno otrovna i vrlo opasna, čak do te mjere da ubija dijete za jedanu minutu a odraslog čovjeka u roku od 15 minuta. Ukoliko je slučajno dodirnete, nikada ne dodirujte oči nakon toga jer to može prouzrokovati trajno sljepilo. Upozorite svoje prijatelje i obitelj”.

Tako je započeo lanac dijeljenja informacije koja bi zaštitila ljude od ove biljke koja bi vas mogla stajati života.

Sve je počelo kada se mali petogodišnji Esteban igrao i rekao svojoj majci da se ne osjeća dobro. Ona je mislila da je u pitanju samo loša probava ili izmorenost. Njegov otac se ipak zabrinuo kada se djetetu promijenila boja u licu i kada se počeo gušiti.

Odmah je pozvao hitnu pomoć koja ga je odvela u bolnicu gdje su ga primili na odjel za hitne slučajeve uslijed trovanja.

Nakon pola sata, doktor je obavijestio dječakovu majku da je dječak preminuo i da je uzrok njegove smrti najvjerojatnije u vezi s nečim što je pojeo. Nakon što su učinjene krvne pretrage, rezultati su pokazali da je dječak imao visoku razinu kemijske supstance po imenu kalcij oksalat u organizmu.

Ova kemijska supstanca se u većoj mjeri nalazi u biljci koja se zove difenbahija, a također je poznata i po imenu amoena. Ovo je vrlo česta kućna biljka i ljudi je vole držati u svom domu ili uredu jer je izuzetno otporna na vremenske uvjete i ne zahtjeva mnogo sunčeve svjetlosti. Oni koji posjeduju difenbahiju bi trebali biti izuzetno pažljivi, naročito ako su djeca u blizini jer ta biljka uslijed konzumacije može biti smrtonosna.

Podatci iz 2006. godine pokazuju da je u SAD-u bilo 64 250 registriranih slučajeva trovanja putem biljaka, od kojih su 75 posto u pitanju bila djeca starosti do pet godina.

Ako je osoba otrovana difenbahijom, Nacionalna biblioteka medicine Sjedinjenih Država preporučuje da se usta očiste hladnom, mokrom tkaninom i isperu oči. Ako je osoba došla u kontakt s difenbahijom, također joj treba dati da popije mlijeko, a zatim potražiti medicinsku pomoć.

Izvor: Dnevno.hr