Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član aromateka

Upisao:

aromateka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

746

PUTA

Kako napraviti prirodno sredstvo za dezinfekciju ruku i prostora

Kako napraviti prirodno sredstvo za dezinfekciju ruku i prostora
Gelovi i ostala sredstva za dezinfekciju ruku najčešće su na bazi alkohola i zato su djelotvorni. Alkohol uništava stijenke i membrane bakterijskih stanica i omotnicu virusa. Ako vaš prirodni dezinficijens ne sadrži alkohol, on može ubiti bakterije, ali će biti manje učinkovit protiv virusa.

Aromaterapija

Kako napraviti prirodno sredstvo za dezinfekciju ruku i prostora

Trenutno svi govore o virusu, iz sata u sat bombardirani smo novim vijestima. Standardne preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za sprečavanje širenja infekcije su redovito pranje ruku, prekrivanje usta i nosa prilikom kašljanja i kihanja, temeljito kuhanje mesa i jaja te izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koje pokazuju simptome respiratornih bolesti poput kašlja i kihanja.

Budući da su redovito pranje i higijena ruku najvažniji za prevenciju, sigurno ste primijetili da su ovih dana police sa sredstvima za dezinfekciju ruku u trgovinama i ljekarnama – prazne.

KAKO DJELUJU GELOVI ZA DEZINFEKCIJU RUKU?

Gelovi i ostala sredstva za dezinfekciju ruku najčešće su na bazi alkohola i zato su djelotvorni. Alkohol uništava stijenke i membrane bakterijskih stanica i omotnicu virusa. Ako vaš prirodni dezinficijens ne sadrži alkohol, on može ubiti bakterije, ali će biti manje učinkovit protiv virusa. To znači da vam je za sredstvo za dezinfekciju ruku koje štiti i od koronavirusa potreban alkohol. Ono mora sadržavati 60 % alkohola kako bi bilo učinkovito u ubijanju virusa.

Sredstva za dezinfekciju ruku koriste se tako da se mala količina sredstva (veličina kovanice) nanese na dlan i temeljito protrljaju ruke – dlanovi, prsti, nokti. Budući da prljavština i masne tvari smanjuju učinkovitost dezinfekcijskog sredstva, ruke treba i dobro prati vodom i sapunom kad god je moguće. Pranje ruku trebalo bi trajati najmanje 20 sekundi.

POMOĆ ETERIČNIH ULJA

U sredstvo kojemu je baza 60 % alkohola i 36 % baznog šampona možete dodati razne biljne ekstrakte kako biste dobili antiseptička svojstva. Biljno kraljevstvo puno je predivnih biljaka koje sadrže aktivne spojeve - ravensara, čajevac, eukaliptus globulus, paprena metvica, timijan...

Preporuka je da u dezinfekcijskom sredstvu koncentracija eteričnih ulja bude 3 – 4 %. Ta je koncentracija veća od koncentracije u ostalim kozmetičkim formulacijama. Ali ovdje je riječ o samozaštiti i prevenciji u rizičnim uvjetima.

RECEPTURA ZA PRIRODNO SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU RUKU

Budući da je baza šampon (36 posto)  i alkohol (60 posto), dovoljno je u navedenu bazu dodati:

Eterično ulje ravensare 2%
Eterično ulje limuna 1%
Eterično ulje eukaliptusa 0,5%
Eterično ulje čajevca 0,5 %

Način proizvodnje:

 • Izmiješajte eterična ulja u čistu čašu, dolijte alkohol i promiješajte
 • U šamponsku bazu polako ulijevajte alkoholnu mješavinu i istovremeno miješajte polako kako vam se sredstvo ne bi zapjenilo

RECEPTURA ZA DEZINFEKCIJSKI SPREJ PROSTORA (MOŽE SE KORISTITI I ZA DEZINFEKCIJU RUKU)

A  Destilirana voda 33%
B  Eterično ulje ravensare 2%
B  Eterično ulje limuna 1%
B  Eterično ulje eukaliptusa 0,5%
B  Eterično ulje čajevca 0,50%
C  Alkohol 60%

Način proizvodnje:

 • Pripremite fazu B – sva eterična ulja izmiješajte u čistoj čaši
 • U mješavinu eteričnih ulja ulijte alkohol i promiješajte
 • U dobivenu mješavinu dolijte destiliranu vodu i dobro promiješajte
 • Prelijte u čistu bocu s raspršivačem

Sastojke potražite na aromateka-eskulap.hr

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj tekst ne pruža odgovarajuću zaštitu od virusa kao samostalna mjera.

Fotografija: Unsplash

galbanum.hr

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 19.04.2021. 21:38h

  Član emilio-iiMerlin0

  Pitanje je:Kako sjebati nekoga ko je sjeban a da ga ne sjebeš !0'0!

  A - Uništi mu uporište

  B - Izjebi mu izvorište

  C - Ponašaj se odgovorno

  Pro i prvo najprirodnije je da možete ispružiti svoje ruke a to što ste navučeni u skučeni prostor VeleGradova ,Nogometa i Turizama samo znači da je Trenje u početku Fluidno a na kraju i Zajebano !?

  Pretpostavljam da ni ne pretpostavljate nego samo Teoretski o Fatalnom............

 • 19.04.2021. 22:13h

  Član emilio-iiMerlin0

  Hitler je također "prao Ruke" a usputno i imao Vokabular koji "fiksira skupnu točku"  podizanjem ruke !?

  Pitanje je ako se ne osiječamo šta osiječamo i kako svi ti "deterđenti" dolaze do nas jer i nije da smo toliko prljavi pa i analogno gladnima koji odbacuju 1/3 hrane  ?!

  Samokritika ne dolazi u obzir jer su Odnosi toliko napeti da bi svako popuštanje bilo i pogodovanje ?

  Koordinacija uvijek počinje od glave ali je i ponekad srce u petama tako da i bezglavo možemo sačuvati glavu ?

  Momentalno sam dezinfikovan rakijom od kojih 55% i to mi je 100% s time da novokomponovani mudraci radije potegnu pištolja nego motiku jer i tko je vidio da ona sama kopa !?

 • 19.04.2021. 22:45h

  Član emilio-iiMerlin0

  Gotovo da smo zaboravili........

  Dovoljno je i samo malo promisliti ali bi nam trebala i Marija Terezija pa da kao Paori i razumijemo !?

  Naprimjer znate li da i pored Krajcera,Kaizera i Kruzer.... je vaših Ruku dijelo ?!

  A samo nas taj ZloDuh drži u Šaci !o'o!

  Zdravo za gotovo i Pandemija ??

  .....ali i neprilika je velika prilika ako iz uskogrudnosti raskrilimo ručice ???

  Naprimjer bih i pjesmu obijeručke ali mu je Spot i "neuhvatljiv" - https://www.youtube.com/watch?v=CkRQg7mDZKY

  Zamislite si samo koliko se je i dodatno "verifikovao" a bilo mu je dovoljno i' "nothingnes is everything"........... (*)

  https://www.youtube.com/watch?v=R03Dtu1r6nk

 • 19.04.2021. 23:28h

  Član emilio-iiMerlin0

  *

  »Ta sila se odmah zakači za ivice pojasa«, nastavio je. »Na desnom rubu nalazimo beskrajne slike fizičkih aktivnosti, nasilja ubijanja, sladostrašća. Na levom rubu nalazimo duhovnost, religiju, Boga. Henaro i ja smo šetali tvoju skupnu tačku do obaju rubova, da bismo ti pružili potpun uvid u tu ljudsku gomilu đubreta.«Don Huan je drukčije izložio, kao da je razmislio malo bolje, da je jedno od najtajanstvenijih vidova ratnikovog znanja neverovatno delovanje unutrašnje tišine.

  Rekao je da, kada se jednom postigne unutrašnja tišina, spone koje skupnu tačku povezuju za određeno mesto na kome je smeštena počinju da pucaju i skupna tačka može slobodno da se kreće.Rekao je da je skretanje obično ulevo, da je prednost takvog usmerenja prirodna reakcija većine ljudskih bića, ali da ima vidovnjaka koji mogu da usmere.to kretanje prema položajima ispod uobičajenog mestana kome je tačka smeštena. Novi vidovnjaci to pomera-nje nazivaju »pomeranje nadole«.»Vidovnjaci trpe slučajna pomeranja nadole«, nastavio je. »Skupna tačka se tu, na svu sreću, ne zadržava dugo, jer to je položaj zveri. Odlaženje nadole nijeu našem interesu, iako je to najlakše uraditi.«Don Huan je takođe rekao da je među mnogim zabludama u procenjivanju koje su počinili stari vidovnjaci jedna od najtežih bila pomeranje njihovih skupnih tačaka u neizmerno područje ispod, koje je od njihnačinilo stručnjake u poprimanju životinjskih oblika.Odabirali su razne životinje za svoju tačku referen-cije i zvali te životinje svojim nagualom. Verovali suda će pomeranjem svojih skupnih tačaka na posebnamesta poprimiti osobine odabrane životinje, njenu snagu, ili mudrost, ili lukavstvo, ili okretnost, ili svirepost.Don Huan me je uveravao da ima užasnih primeratakve prakse čak i među današnjim vidovnjacima. Relativna lakoća sa kojom se čovekova skupna tačka krećeprema bilo kom nižem položaju veoma je primamljivaza vidovnjake, naročito za one koji naginju na tu stranu.Zato je dužnost naguala da isproba svoje ratnike.

  _________________________________________

  Dalje je rekao da se nesvesno pomeranje nadolepovremeno dešava svakom vidovnjaku, ali da takvopomeranje postaje sve ređe kako se njihove skupnetačke pomeraju dalje ulevo. Međutim, svaki put kadase to desi, moć vidovnjaka kome se to dešava priličnose smanjuje. To je nazadak kome je, da bi se popravio,potrebno vreme i veliki napor.»Ta posrnuća prave vidovnjake krajnje mračnimi malodušnim«, nastavio je, »a u određenim slučajevimakrajnje razumnim.«»Kako vidovnjaci mogu da izbegnu ta pomeranjanadole?« upitao sam.»Sve zavisi od ratnika«, rekao je. »Neki od njihsu po prirodi skloni da se prepuštaju svojim marifetlucima, na primer ti. Oni su ti koji su teško pogođeni.Takvima kao što si ti preporučujem dvadesetčetvoro-časovnu budnost šta god da rade. Disciplinovani muškarci i žene su manje skloni takvoj vrsti pomeranja;njima bih preporučio dvadesettročasovnu budnost.«Gledao me je ucakljenim očima i smejao se.»Ženski vidovnjaci se mnogo češće pomeraju nadole nego muški«, rekao je. »Ali one su takođe sposobneda iz tog položaja iskoče bez ikakvog napora, dok muškarci opasno oklevaju u njemu.«Takođe je rekao da žene vidovnjaci imaju neobičnusposobnost da svoje skupne tačke navedu da se zadržeu bilo kom položaju u području ispod. Muškarci to nemogu. Muškarcima je svojstvena trezvenost i nakana,ali su veoma malo talentovani; to je razlog što nagualu svom društvu mora da ima osam žena vidovnjaka.Žene podstiču da se pređe neizmerna pustoš nepoznatog.Zajedno sa tom prirodnom sposobnošću, ili kao njenuposledicu, žene poseduju najdivljačniju žestinu. Stoga

  one s lakoćom mogu da uzmu životinjski oblik, razjareni neuporedivo surov.»Ako misliš o strašnim stvarima«, nastavio je, »onečem bezimenom što vreba iz tame, ti misliš, a dato i ne znaš, o ženi vidovnjaku koja je u položaju uneizmernom području ispod. Prava strava se upravotu skriva. Ako ikada naiđeš na izopačenu ženu vidovnjaka, beži bestraga!«Upitao sam ga da li su drugi organizmi sposobnida pomeraju svoje skupne tačke.»Njihove tačke mogu da se pomeraju«, rekao je,»ali to pomeranje ne zavisi od njihove volje.«»Da li se skupna tačka drugih organizama takođeobučava da bude tamo gde je?«»Svaki novorođeni organizam se na ovaj ili onajnačin uvežbava«, odgovorio je. »Na kraju krajeva, mimožda ne shvatamo kako teče njihova obuka, čak ne ra-zumemo kako je to kod nas, ali vidovnjaci vide da sunovorođenčad podstaknuta da rade isto što i njihovavrsta. To je tačno ono što se zbiva ljudskim mladun-cima: vidovnjaci
  vide
  da se njihove skupne tačke pomeraju na sve strane, a zatim
  vide
  kako prisustvo odraslih vezuje svaku tačku na jedno mesto. Isto se dešava svim drugim organizmima.«Izgledalo je da don Huan razmišlja za trenutak,a onda je dodao da postoji jedno jedinstveno dejstvoljudske skupne tačke. Pokazao je na drvo napolju.»Kada mi, ozbiljna odrasla ljudska bića, gledamodrvo«, rekao je, »naše skupne tačke centriraju bezbrojzračenja i postižu čudo. Naše skupne tačke omogućavaju nam da opažamo jato zračenja koja nazivamodrvo.«Objasnio je da skupna tačka ne samo što stvaracentriranost koja je potrebna za opažanje već takođebriše centriranost određenih zračenja da bi postiglaveću istančanost opažanja, pobrala kajmak, prepredenljudski izum bez premca.Rekao je da su novi vidovnjaci primetili da susamo ljudska bića sposobna da naknadno grupišu zračenja. Upotrebio je špansku reč za skupljanje,
  desnate,
  da bi opisao čin skupljanja najukusnijeg krema sa po-

  vršine posude prokuvanog i ohlađenog mleka. Isto tako,kada je reč o opažanju, čovekova skupna tačka uzima jedan deo zračenja koja su već bila odabrana za centriranje i od njih stvara još ukusnije sklopove.»To što ljudi poberu«, nastavio je don Huan, »mnogo je stvarnije od onog što druga stvorenja opažaju. Utome je zamka za nas. Toliko nam se čine stvarna dazaboravljamo da smo ih mi stvorili naređujući našimskupnim tačkama da se pojave tamo gde su se pojavile.Zaboravljamo da su stvarne samo zato što je naša komanda da ih opažamo kao stvarna. Imamo moć dapoberemo kajmak zračenja, ali ne možemo da se zaštitimo od sopstvenih komandi. To se mora upamtiti.Ostaviti odrešene ruke onome što skidamo, kao štomi radimo, jeste zabluda u prosuđivanju za koju plaćamo isto tako skupo kao i stari vidovnjaci za svojezablude.«*

  Dakle "dezinfekcija" a "dezinsekcija" je kao da imamo neke preeliminarne informacije u rukama...

  Naprimjer jakuze sijeku prste,arapi i šake a samo je Isus zagvarao i ruku ako nas uskračuje.......

  Afrikanci pak preferiraju tupi nož i pubisifikaciju a ako je zarana i rana je bezbolnija.....

  Najjednostavnije je zaposliti se u nekoj firmi koja verbalizuje stvari jer onda možete i iz "kupaonice"....

  Mačka nije vlastoručna jer i nema ruke  pa sad kako da analizuješ ovo rekao bi i De Niro - https://www.youtube.com/watch?v=OmKlpIRPwo8

  Smijeh nije lijek ali bi i Latinski mogli apsolvirati.......

SADRŽAJ UPISAO

Član aromatekaMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana aromateka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, dragi Magicusi.

  17.04.2021. 13:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info