Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2801

PUTA

OD 14.01.2018.

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI
Može li se alkohol liječiti prirodnom (biljnom) medicinom. MOŽE!

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI

Svatko od nas pozna barem jednog pravog alkoholičara. Ponekad takve ljude osuđujemo, izbjegavamo ih i smatramo slabićima koji neznaju kontrolirati svoju želju za alkoholom.

U biti je to vrlo težak psihički poremećaj, jer dulje vrijeme konzumiranja alkohola otvara patološki proces koji mijenja način funkcioniranja mozga. Čovjek postaje patološki ovisan o piću pri tom najčešće ne bira vrstu pića. Bitno je da pije i da je to alkohol.

Ponekad se pije zbog ljutnje da se odljutimo, zbog sreće da proslavimo, zbog straha od bolesti ili neuspjeha, zbog emocionalnih problema.

Alkoholizam kroz neko vrijeme može uzrokovati više ozbiljnijih zdravstvenih tegoba. Najpoznatija nam je ciroza jetre, zatim može doći do trovanja alkoholom, do srčanih oboljenja, problema sa bubrezima, a tu je i više psihičkih poremećaja.

Jedan od poremećaja je i amnezija i depresija. Alkoholičar koji je i prije nego postane alkoholičarm depresivan nerjetko ima suicidalne misli a poneki i izvrši samoubijstvo.

A tu je i nasilje, najčešće u obitelji. Nasilje se javlja u obliku patološke ljubomore, koje se nerjetko pretvori u mučenje žene (obično su to alkoholičari - muškarci ) i ostalih članova obitelji. Nerjetko alkoholičar u podmaklom stadiju alkoholizma i fizički maltretira obitelj.

Kod nekih se osoba u kasnijem stadiju alkoholiziranosti javlja teži oblik psihičkog poremećaja koji karakterizira poremećaj u pamćenju i sjećanju, smetenost i dezorjentiranost.

Kao posljedica alkoholiziranosti moguće su prometne nezgode i nezgode na radu.

Posljedica duljeg alkoholizma je oboljenje jetre koje znamo kao cirozu jetre.

Često obitelj skriva istinu da član obitelji pije i da to prelazi u pravi alkoholizam. Sam alkoholičar također odbija priznati svoju ovisnost. Kada ipak dođe u situaciju da zbog poslovnih problema, izazvane prometne nezgode, zbog bolesti, zbog nasilja u obitelji ili izvan obitelji mora priznati da je uzrok problemima alkohol, odbija liječenje i daje sebi i drugima lažno obećanje da će prestati piti i održi riječ kraće vrijeme, ponekad može proći i koji mjesec, ali se opet vraća alkoholu čim osjeti da je prošla “opasnost” i da su njegovi ispadi zaboravljeni.

Žene koje su prijavile muža zbog nasilja povlače prijavu jer im je muž obećao i ona mu vjeruje. I naravno, priča se ponavlja, alkoholičar tone sve dublje, obitelj se ponekad raspada, gubi se posao, prijatelji.

Može li se alkoholizam izliječiti? Klasičnom metodom (oficijelnom medicinom) se može nešto postići pod pretpostavkom da je alkoholičar ipak karakterno dovoljno jak, a lijekovi mu samo pomažu da lakše prebrodi teškoću odvikavanja. Jasno, nikada više ne bi smio popiti niti kap alkohola, jer se onda automatski vraća alkoholizmu.

Može li se alkohol liječiti prirodnom (biljnom) medicinom. MOŽE!

Prije 25 godina obratila mi se supruga alkoholičara, inače vrijednog i dobrog čovjeka, ali ponijelo ga je društvo, poslovni uspjeh. U stanju alkoholiziranosti postajao je agresivan, počeo je tući supurgu, potukao bi se sa svakim u krčmi tko mu se nije svidio ili mu se na bilo koji način usprotivio i zamjerio. Pio je svaki dan, od jutra, nije birao piće i od dobrog čovjeka postao je nasilnik, posao je propao i obitelj je bila pred raspadom. Oko šest mjeseci trajalo je “liječenje” i taj je čovjek prestao piti, usput je prestao i pušiti (opet ovisnost).

Poznavala sam jednog čovjeka izuzetno pametnog i sposobnog, na odličnom položaju, ali sklonom alkoholu. Svi su znali za njegov porok, ali njegova supruga je odbijala prihvatiti i priznati istinu. Išlo je tako nekoliko godina, a onda je jetra otkazala i čovjek je umro, no ona ni nakon desetak godina nikada ne želi priznati da ga je ubio alkohol.

Na žalost sve više ljudi pije i opija se, ali je žalosnije što posežu mladi i djeca za alkoholom, dokazujući valjda da su odlasli. Roditeljima ponekad promakne što se događa sa djetetom zato što su prezaposleni, ponekad misle da je poneko opijanje bezazleno.

Kako djeluje “liječenje “ alkolizma biljnim pripravcima? Nakon dva do tri tjedna primijeti se promjena na bolje u ponašanju, posebno kod agresivnih alkoholičara. Kroz iduća dva do tri tjedna smanjuje količinu piću. Onda polako prestaje želja za nekom vrstom pića, pa odbacuje jedno po jedno i pije vrlo male količine alkohola.

I na kraju zaključe da im alkohol uopće ne treba i prestaju piti. Ako se dogodi situacija da popiju jedno piće zbog neke zdravice to neće biti okidač za ponovno vraćanje alkoholu. I nema potreba za psihijatrijskom pomoći tijekom biljnog tretmana, isto tako nema potrebe posjećivati klubove liječenih alkoholičara.

Više informacija možete dobiti na 
091/165-88-88

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.07.2010. 15:14h

  Član saraMerlin11 Mala pogreška u broju telefona: ispravn broj je 091/165-88-88
 • 27.10.2010. 12:52h

  Član srceMerlin2 O Saro dugo te nije bilo. a setim te se svaki dan, jer pijem echinaceu za imenutet. baš juče sam te se duplo setila :)) obula sam nove cipele i nažuljala petu do krvi. namazala sam Gavezom i evo danas sam mogla normalno obuti, istina druge razvozane cipele, ali mi je lepo zalečilo ranu. Hvala Saro. pozdrav
 • 27.10.2010. 17:57h

  Član saraMerlin11 Srce ja ću tebe angažirati kao menadžera. Uvijek su dobrodošle povratne informacije (ovaj puta o gavezu).
 • 12.06.2012. 21:11h

  Član cyberbakaMerlin4

  Pijem da proslavim,

  zbog veselja

  pijem da zaboravim,

  iz očaja

  pijem zbog društva,

  pijem zbog samoće,

  Ima se, pa se pije

  Pije se zbog besparice.

  Sto razloga za piti,

  a čini se da razloga

  Hrvatima niti ne treba....

   

 • 13.06.2012. 06:23h

  Član srceMerlin2

  svi, baš svi, ne samo Hrvati. jedino možda na našim prostorima, kada se navuku do maximuma vele na kraju: ajd još jednu da presečemo :) malo šale. Problem je velik  ovaj Sarin članak treba ponavljati.

 • 13.06.2012. 06:28h

  Član srceMerlin2

  od vas koji se bavite alternativnim zdravljenjem, nedostaju povratne informacije. (njih nikada dosta) ovo je jedan od retkih članak takvog sadržaja.

 • 13.06.2012. 14:54h

  Član saraMerlin11

  Ljubitelji kapljice kažu: još jednu pa idemo, još dvije pa neidemo!

  Imam jako dobre povratne informacije, na žalost teško je nekome priznati da je uopće bio alkoholičar, a pogotovo da se  tog poroka riješio na tako jednostavan način.


 • 13.02.2013. 11:44h

  Član emilioMerlin2

   

  Posljedica duljeg alkoholizma je oboljenje jetre koje *znamo kao cirozu jetre.*

  Često obitelj skriva istinu da član obitelji pije i da to prelazi u pravi alkoholizam. *Sam alkoholičar također odbija priznati svoju ovisnost.*

  Dva lapsusa po meni (ako nisam pijan?).

  Prvo da biste "znali" cirozu jetre trebate je prvo imati?Najčešče se dešava da zbog ciroze uvidimo da imamo jetru?

  Drugo:Toll govori o "ludosti naše civilizacije" i iz toga svatko tko nije pijan može izvesti zaključak da ludošču rukovode luđaci (normalni i ugledni trezvenjaci?) i da po "alkoholnom pravilu" oni ne mogu uvidjeti da su pijani a kamo li ludi?

  Tko je bar malo priseban mogao bi proučiti ustrojstvo Nogometa i lako zaključiti da su "Isusa" razapeli Real,Barca,Milan,Bajern,Mančester... a ne Dragovoljac i slični drugoligaši?

  Može se čak na trijezno i o tome da je Cezar prije cicao Cicu nego Palac?

  To se može sagledati na primjeru Mladića koji je bio JNA oficir i oponašao Partizane,ali je u osnovi bio Srbin?

  Može se gledati trijezno i pomalo vojnički i svečenstvo koje gotovo "salutira" krščanski,ali nije sudjelovalo u "Ratu" odnosno ne poznaje Suštinu?

  Ovo su ozbiljne stvari i treba reči onu narodnu:tko se opije vinom taj se može i otrijezniti a onaj ko se opije kruhom taj nema šanse?

  Postoji i ona o čovjeku koji je imao dva psa i pobjeđivao je uvjek onaj kojeg je bolje hranio?

  Postoje dva inpulsa:Ego i Duh?

  Prvi ima veliko preimučstvo pa i u kulturnom paketu a drugi ako ne slijedi Srce lako može stranputicom?

  No šta ako je "stranputica" asvaltirana a Krišnamurtijeva "Zemlja je bez staza"?

  Kaže Kastaneda:šta ako ja ne lažem! onda ste u gadnom sosu (s.o.s. je Umak i to veliki?).

  Budite sretni ako vas je samo vino opilo.... to su pomicanja unutar kulturnog paketa a gadno je kad kao trijezni pomičete Kulturni paket?

  Lako se može postaviti pitanje:gdje je Problem!

  Svatko tko je pijan če reči:evo tamo!?

 • 17.10.2013. 10:32h

  Član emilioMerlin2

  Oholost je puna "mjehurića"?

  "Indijanac" je mislim dao pravu dijagnozu Pijanstva u tamo nekom parku i nekom Karlosu:vidiš onoga kako je slab ali nije on slab od alkohola nego je alkoholiziran jer je slab?

  Dakle tko je protiv pobune "slabića"!

  Proizvođači Alkohola?

  Pa kako netko može biti toliko glup a da ne vidi kako je teško bilo preseliti Središte iz Beograda u Zagreb!

  A o preslikavanju iz Šupljeg u Prazno ne treba ni govoriti jer kao što vidimo na Vijestima ima svega ali nema Tolla?

  Prepoznao sam vas odmah po istovaru tona Informacija a koje su i opravdane ako se uzme u obzir da i u:Antifašizmu ima Fašizma?

 • 21.10.2014. 16:29h

  Član jozzyMerlin0

  Mozete li pomoći i osobi koja tvrdi da" nema problema "a skoro 27 godina uništava sebe i obitelj...ukratko-odbija bilo kakvo liječenje a na pokušaju da će ga obiteljsotaviti prijeti da će se ubiti....Molim pomoć

 • 21.10.2014. 19:39h

  Član saraMerlin11

  Takvi ovisnici nikada ne priznaju da imaju problem i sami sebe ubjeđuju da su stvari pod kontrolom.

  Da može se pomoći, nazovite me na tel

  091/165-8888


 • 13.06.2018. 12:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  A može li se MaryHuana.......

  ....nadomijestiti SinTetičkim Drogama!

  Šta sada ako su "Kinezi" i najpodobniji da pod okriljem ili u ime TAO-a Čipiraju Ljude i Putem Svile primjene ŽivoŽdera?

  Šta onda ako im za "Predstava-Razmnožavanje-Samovažnost" bude neophodna i "Neovisna Moneta"!?

  Tojest kakve veze ima "nije važno koje je boje Mačka ako lovi Miševe" sa "I' svaki put ču biti prevaren ako Ja nisam taj Varalica".... rekao bi "Mi'ao.

  Ono što si nikada nečemo priznati je da Primarno postoji "odašiljanje i privlačenje" a sekundarno "po plodovima se prepoznajemo"...... tojest u kontekstu Institucionalizovanog Ega???

  A to znači i da Einstein imaše Pravo po pitanju"problem nije riješiv tamo gdje je nastao".... odnosno i po neznalicama koji mu izvadiše Mozak ili i ipak "posthumno"??

  Dakle prčkati po Leševima a imati Kraljevstvo "u sebi" ili Patološki bauljati.... a znajuči da Život se Životom hrani?!

  Ili kako se tek jebemo pod krinkom "ljubav to je sex"...... ali nama je dovoljna i jedna trunka u Tlocrtu da se Nacrtimo "svetim Brvnom"!

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

VELJAČA...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  16.02.2020. 12:18h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan svma !

  16.02.2020. 12:17h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja, predivan dan, neka vam je radostan. LP

  16.02.2020. 08:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥ ☕️Lp ♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️

  15.02.2020. 15:39h
 • Član bglavacbglavac

  Drago nam je da si tu. Lp

  12.02.2020. 09:02h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ☕️♥♫♥ ☕️♥

  12.02.2020. 08:34h
 • Član iridairida

  Mirjana*♥*

  04.02.2020. 13:10h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ALKOHOL – ALKOHOLIČAR U OBITELJI