Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

197

PUTA

KAKO VRIJEME LETI

KAKO VRIJEME LETI
Koliko ste puta čuli primjedbu:"Kako vrijeme leti!" Kad ste puni radosti i veselja , dajući od sebe sve najbolje, živeći za druge s dobrotom cjeline u srcu, vrijeme zaista leti i uživate u svakoj sekundi. Iako živiš u vremenu, nije potrebno dopustiti da ono postane teret i da te vuče prema dolje.


Vodič za 22. travnja

          Koliko ste puta čuli primjedbu:"Kako vrijeme leti!" Kad ste puni radosti i veselja , dajući od sebe sve najbolje, živeći za druge s dobrotom cjeline u srcu, vrijeme zaista leti i uživate u svakoj sekundi. Iako živiš u vremenu, nije potrebno dopustiti da ono postane teret i da te vuče prema dolje. Ima vremena za sve, za sve one stvari koje želiš učiniti jer ćeš naći vremena za njih. Svatko ima istu količinu vremena, ali važno je kako ga koristiš, zato se nikad ne žali kako neke duše imaju više vremena od ostalih. Nikad ne budi rob vremena, već ga učini svojim slugom. Moraš odlučiti što želiš učiniti i onda ići naprijed i otkrit ćeš da imaš vremena napraviti to savršeno.KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.04.2020. 11:50h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada neki kaže da se je to Sunce podiglo na Nebu tada je njemu i dalje Zemlja u središtu ?

  A zapravo je Sunce u središtu a Zemlja se vrti oko svoje ose ?

  Dakle bi sada i neki Geocentrik mogao nam izračunati "obodnu brzinu Sunca" i ako je Zemlja u središtu ?

  Je li moguče da bi se tada Sunce kretalo brže od svoje Svijetlosti i bismo li mi i stalno bili "budni" ako nema noči ?

  https://hr.wikipedia.org/wiki/Sunce

  *To sum up, the tonal is the perception attached to physical matter and to our five senses. It is governed by sunlight and responsible for creating our identity and location in time and space when we are awake. Nahual comes from two words: nehua, which means ‘I’, and nahualli, which means ‘what can be extended’. In the ancient cosmology, it refers to everything that extends beyond the tonal — that is, who we really are. The tonal is solely ruled by solar energy, but the nahual is ruled by the energy of the whole universe, *

  Za sada ili i još uvijek nema toga Nogometaša kojega Žena nije rodila ?

  A tek onda i Nogomet kao Domačin privatizuje i pretvara Majku u svoju "Kućanicu ?

  I zato Nogomet ne može dalje od Svijetskog prvenstva i Interkontinentalnog kupa ?

  Da bi bio Mir mi bi morali Nogometu dati "Dinamita za Mira" ?

  A kada i Monsanto privatizuje i pretvorbuje Sijeme ?

  Tada mi jedemo "Geemo" ?

  Ili i vrhunski Znanstvenici zamijene Planktona sa mikro-Plastikom ?

  * Ono što je odredeno kulturom je to da nam naša lična iskustva, uz zajednički društveni sporazum o tome šta su naša čula sposobna da opažaj'u, određuju šta ćemo opažati. Bilo šta što je izvan ovih dogovorenih granica čulne oblasti automatski biva izolovano i odbačeno od strane racionalne svesti.*

  Dakle bez obzira kako nam "vrijeme proliječe" uvijek važi da Svijeta pokreče "profit krupnog kapitala" ?

  Radi se dakle na Veliko i na izrabljivanju kako žive i nežive Prirode tako i ljudi a samo se tobože i troši Novac ?

  I tu važi i generalno da "mi njima možemo i glavu a oni nama ne smiju ni vlas sa glave" ?

  Znači sve je po Zakonu a koji se poziva na Bibliju i to je ta i totalna SocioPatia a koju pokušavamo prebaciti na Robotiku i jer čemo "Onda" imati i Vremena za Empatiju !?

  I vrijeme,taj prokleti tiranin na kraju je usmrtio i Šekspira..... ili ga to ja i dalje izvodim !o'o!

 • 22.04.2020. 12:10h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ma sve su to samo.......

  ........"suze na kiši" ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=3xwt-gaO64E

  *“Nagualov plan je vrhunski hrabar i brilijantno jednostavan. On je javnosti predstavio znanje vidovnjaka, ne da bi doprineo sjaju akademizma, već da bi masama podigao nivo svesti; i on ga je predstavio kroz istitucije koje mogu da ga poreknu. On je znao da prikazivanje učenja kroz mističku ili religioznu formu ne bi prodrlo tako duboko kao predstavljanje uz podršku naučnih garancija. Iz tog razloga je zahtevao da moju prvu knjigu uobličim kao tezu za moju magistraturu.*

  **“Moja družina i ja ćemo otvoriti velika vrata u energiji. Ta pukotina je toliko moćna da će trajati eonima, i oni koji joj se približe da pogledaju unutra biće progutani u drugi svet. Pomoću tenzegriteta, pokušavam da uvežbam one koji su zainteresovani, tako da mogu da podrže taj prelazak. Oni koji nemaju dovoljno discipline, iščeznuće u nameri.”**

  ***The man of reason walks towards his extinction. His egomania, born of self-importance and self-pity, drives Homo Sapiens, or “homo reasonabilis” toward his end. In his place a new race will appear: the “homo perceptibilis”. They will be magical beings travelling freely across the dark sea of awareness. I can see the rise of a new world, where magic and technology coexist in perfect harmony.***

  ****When describing his world, modern man does it in such a methodical and detailed way that it does not leave him even a tiny crack through which to escape; hence his feeling of being hemmed in, having no peace and no way out. This inevitably generates a great amount of depression. The result is mankind’s terrible destructive state. “What modern man needs is to return to dreaming dreams of power and magic.”****

  *****Majka Zemlja je vrlo velikodušna i bujna. Ako joj samo damo šansu, obnoviće sve u apsolutnom izobilju i lepoti. #sadhguru #citat*****

  E-a aaa kolikoooo bi vremena to trajalo..... i' nije pravo pitanje u ovom trenutku jer zbog toga gubim taj trenutak ?!

 • 22.04.2020. 12:21h

  Član emilio-iiMerlin0

  Nema dušu.......

  https://www.youtube.com/watch?v=7d3R8mPqQ4k

  ......ali daje sve za dušu i leti ?!

  A - i/o : *Grabljivci Svesnosti
  Nismo se vratili na ovu temu dok nije prošlo nekoliko godina. Tom prilikom – na jednom od njegovih nezvaničnih predavanja – Karlos nam je predstavio jednu potpuno novu i zastrašujuću ideju, koja je pokrenula najžešće rasprave.

  “Čovek,” rekao je, “je čarobno biće, on ima istu sposobnost da leti univerzumom kao i svako od miliona svesnih bića koja u njemu postoje. Ali, u jednom trenutku svoje prošlosti, on je izgubio svoju slobodu. Danas njegov um više nije u njegovom vlasništvu, on je usađen.”

  Izjavio je da su ljudska bića zarobljenici grupe kosmičkih entiteta koji su posvećeni otimanju a koje čarobnjaci nazivaju “letači”.

  Rekao je kako je ovo bila najveća tajna među drevnim čarobnjacima, ali zahvaljujući znaku koji mu se ukazao, shvatio je kako je došlo vreme da se ova stvar obelodani. Znak je bila fotografija koju je načinio njegov prijatelj Toni, hrišćanski budista. Na njoj se pojavila jasna i amorfna figura tamnog i zloslutnog stvora kako lebdi iznad mnoštva vernika sakupljenih među piramidama Teotihuakana (Teotihuacan).

  “Moja družina i ja smo odlučili da je došlo vreme da vam otkrijemo stvarnu
  - 79 -
  situaciju kao društvenih bića, čak po cenu da izazovemo sve sumnje koje bi ova informacija izazvala u javnosti.”

  Čim sam došao do prilike, zamolio sam ga da mi kaže više o letačima, i tada mi je rekao jedno od najstrašnijih stanovišta don Huanovog sveta: Da smo mi zarobljenici bića koja su došla sa granica univerzuma, i da nas ona upotrebljavaju spontano kao što mi koristimo kokoške.

  Objasnio je:

  “Deo univerzuma koji nam je dostupan je polje delovanja dve radikalno suprotne vrste svesnosti. Jedna od njih, u koju spadaju biljke i životinje a takođe i ljudska bića je iskričava svesnost; ona je mlada, izvor energije. Druga vrsta je beskrajno starija i više parazitska svesnost, vlasnik beskrajne količine znanja.”

  “U pozadini čoveka i ostalih bića koja naseljavaju ovu zemlju, postoji univerzum nemerljive veličine naseljen neorganskim bićima. Ona su prisutna među nama a ponekad su i vidljiva. Nazivamo ih duhovima ili prikazama; jedna od tih vrsta, koju vidovnjaci opisuju kao ogromne crne, leteće oblike, pristigla je nekada iz dubina kosmosa, i pronašla oazu svesnosti u našem svetu. Oni su se usavršili u tome da nas ‘sisaju’.”

  “To je neverovatno!” uzviknuo sam.

  “Znam, ali to je čista i zastrašujuća istina. Zar se nikad nisi zapitao o ljudskim energetskim i emocionalnim usponima i padovima? To je grabljivac, koji se povremeno ispoljava dok uzima svoj deo svesnosti. Oni nam ostavljaju samo onoliko koliko nam je potrebno da preživimo, a ponekad čak ni toliko.”

  “Kako to misliš?”

  “Povremeno uzmu previše, i osoba postaje smrtno bolesna i može čak umreti.”

  Nisam mogao poverovati u ono što čujem.

  “Zar misliš da smo živi pojedeni?” upitao sam.

  On se nasmejao:

  “Pa, oni nas ne jedu doslovno, ono što čine je vibracioni prenos. Svesnost je energija i oni mogu da se priljube uz nas. Po svojoj prirodi oni su uvek gladni, a mi s druge strane izlučujemo svetlost i posledica tog prilepljivanja može biti opisana kao energetska otimačina.”

  “Ali zbog čega oni to čine?”

  “Zato što je na kosmičkom planu energija najmoćnija valuta, i svi je žele, a mi ljudska bića smo veoma živahna rasa, veoma hranljiva. Svako živo biće se hrani drugim bićima, a ono najmoćnije uvek izlazi kao pobednik. Ko kaže da je čovek na vrhu lanca ishrane? Takva predstava je mogla doći jedino od ljudskog bića. Za neorganska bića, mi smo plen.”

  - 80 -
  Prokomentario sam kako mi je neshvatljivo da ta bića koja su čak svesnija od nas mogu biti grabljiva do te granice.

  Odvratio je:

  “Ali, šta misliš da radiš dok jedeš salatu ili biftek? Ti jedeš život! Tvoja osećajnost je licemerna. Kosmički grabljivci nisu više ili manje okrutni nego što smo mi sami. Kada se jača rasa hrani drugom, slabijom, ona joj pomaže da se razvije.”

  “Već sam ti rekao da u univerzumu postoji samo rat. Sukobi među ljudima su odraz onoga što se tamo dešava. Za jednu vrstu, pokušaj konzumacije drugih je normalan; ratnik se ne sekira zbog toga i trudi se da preživi.”

  “Na koji način se oni nama hrane?”

  “Preko naših osećanja, koja su uglavnom vođena pomoću unutrašnjeg dijaloga. Oni su oblikovali naše društvene okolnosti na takav način da mi stalno eksplodiramo na talasima osećanja, koja bivaju smesta usisana. Najbolje od svega, ti talasi su poput napada na ego; za njih je to izvrstan zalogaj. Takva osećanja su ista bilo gde u univerzumu koji im je poznat i oni su naučili kako da ih svare.”

  “Neki od njih se nama hrane zbog naše pohlepe, besa ili straha; drugi više vole prefinjenija osećanja kao što su ljubav ili bliskost. Ali, na kraju krajeva, oni su svi isti. Uglavnom nas napadaju u području glave, srca ili stomaka gde smo uskladištili najsjajniji deo naše energije.”

  “Da li oni takođe napadaju i životinje?”

  “Ta stvorenja koriste sve što im je dostupno, ali najviše vole organizovanu svesnost. Oni sisaju životinje i biljke u onom delu njihove pažnje koji nije suviše čvrst. Oni čak napadaju druga neorganska bića, ali ona mogu da ih vide i izbegnu ih, kao što se mi sklanjamo od komaraca. Jedini koji su potpuno u njihovoj zamci su ljudska bića.”

  “Kako je moguće da se sve to dešava a da mi to ne shvatamo?”

  “Zato što mi nasleđujemo razmenu sa tim bićima skoro kao genetsku okolnost, i to osećamo kao nešto prirodno. Kada se neko rodi, majka ga nudi kao hranu, ne shvatajući šta čini, jer je njen um takođe pod kontrolom. Krstiti dete je poput potpisivanja ugovora. Počeviši od toga, ona sebe posvećuje instaliranju prihvatljivih obrazaca ponašanja; ona pripitomljuje dete savlađujući njegovu ratobornu stranu i pretvara ga u krotku ovcu.”

  “Kada dečak ima dovoljno energije da odbaci te obmane, ali nedovoljno da stupi na put ratnika, on postaje buntovnik ili socijalno neprilagođen.”

  “Prednost letača proizilazi iz razlike među našim nivoima svesti. Oni su veoma moćna i velika bića; ideja da ih možemo nadvladati je jednaka ideji da jedan mrav može savladati nas.”

  “Međutim, njihovo prisustvo je mučno i možeš ga izmeriti na razne načine. Na primer, kada nas podstiču na napad racionalnosti ili sumnjičavosti, ili kada smo u iskušenju da prekršimo sopstvene odluke. Ludaci mogu da ih
  - 81 -
  primete vrlo lako – previše lako, rekao bih – jer fizički osećaju kako ta bića sede na njihovim ramenima, stvarajući paranoju. Samoubistvo je zaštitni znak letača, zato što um letača ima ubilačke potencijale.”

  “Rekao si da je u pitanju razmena, ali šta mi dobijamo iz takve otimačine?”

  “U zamenu za našu energiju, letači nam daju naš um, naše sklonosti i naš ego. Za njih, mi nismo njihovi robovi već vrsta plaćenih radnika. Oni su podarili te privilegije primitivnoj rasi i dali nam dar razmišljanja koji nas je unapredio; zaista, oni su nas civilizovali. Da nije njih, mi bi se još uvek skrivali po pećinama ili pravili gnezda u vrhovima drveća.”

  “Letači nas kontrolišu putem naših tradicija i običaja. Oni su gospodari religije, kreatori istorije. Mi slušamo njihov glas na radiju i čitamo njihove ideje u novinama. Oni upravljaju svim našim sredstvima informisanja i našim sistemima verovanja. Njihova strategija je veličanstvena. Na primer, bio jednom jedan pošten čovek koji je govorio o ljubavi i slobodi; oni su to pretvorili u samosažaljenje i poltronstvo. Oni to svima čine, čak i nagualima. Zbog tog razloga, rad čarobnjaka je usamljenički.”

  “Tokom milenijuma, letači su kovali planove da nas kolektivizuju. Bilo je vreme kada su postali toliko bezobrazni da su se čak javno pokazivali i ljudi su načinili njihove prikaze u kamenu. To su bila mračna vremena; oni su bili svugde. Ali sada je njihova strategija postala toliko inteligentna da mi čak ni ne znamo da oni postoje. U prošlosti su nas zgrabili pomoću naše lakovernosti a danas to čine preko našeg materijalizma. Oni su odgovorni za sklonost savremenog čoveka da ne razmišlja o sebi; razmotri samo koliko neko može da istrpi tišinu!”

  “Zašto je došlo do promene u njihovoj strategiji?”

  “Zato što su oni u sadašnje vreme pod velikim rizikom. Čovečanstvo je u vrlo brzom i stalnom kontaktu i informacije su svima dostupne. Zato moraju da nam pune glave, bombardujući nas danju i noću svim vrstama sugestija inače će se pojaviti neko ko će shvatiti šta se događa i upozoriti ostale.”

  “Šta bi se desilo ako bi smo postali sposobni da oteramo ta bića?”

  “Za nedelju dana, povratili bi smo našu vitalnost i ponovo bi smo zablistali. Ali, kao obična ljudska bića, ne možemo razmišljati o toj mogućnosti, zato što bi ona zahtevala da se okrenemo protiv svega što je socijalno prihvatljivo. Na sreću, čarobnjaci imaju jedno oružje: Disciplinu.”

  “Susret sa neorganskim bićima se dešava postepeno. Na početku, mi ih ne primećujemo. Ali učenik počinje da ih viđa u snovima a onda i kada je budan – nešto što ga može izludeti, ako ne nauči kako da postupa kao ratnik. Kada to jednom shvati, onda može da im se suprostavi.”

  “Čarobnjaci manipulišu stranim umom, pretvarajući se u lovce na energiju. Iz tog razloga smo moja družina i ja sastavili vežbe Tenzegriteta za mase. One imaju moć da nas oslobode od uma letača.”

  “U tom smislu, čarobnjaci su pobunjenici. Oni koriste podsticaj koji su dobili i kažu svojim tamničarima: ‘Hvala na svemu, vidimo se kasnije! Sporazum koji ste sačinili, napravili ste s mojim precima a ne sa mnom.’ Kada rekapituliraju
  - 82 -
  svoj život, oni doslovce otimaju hranu iz letačkih usta. To je kao kada odete u prodavnicu i vratite robu prodavcu, zahtevajući nazad svoj novac. Neorganskim bićima se to ne sviđa, ali ne mogu ništa da učine povodom toga.”

  “Naša prednost je u tome da nismo neophodni, ima puno hrane unaokolo! Stanje totalne budnosti, koje nije ništa drugo do disciplina, stvara takve uslove u našoj pažnji tako da više nismo ukusni za ta bića. Tada oni odlaze i ostavljaju nas na miru.” * ???
   

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin13 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro večer. Lp

  26.10.2020. 20:23h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče - svima.

  26.10.2020. 20:10h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  hvala, Edine :) uzvraćam pozdrave :)

  20.10.2020. 11:13h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima. Poseban pozdrav za Sjenu.

  17.10.2020. 22:01h
 • Član iridairida

  ShadowOfSoul, u svakom trenutku možeš sama podignuti bilo koji svoj članak

  15.10.2020. 19:56h
 • Član bglavacbglavac

  Može. Lp

  15.10.2020. 08:21h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  o, pa može li neki moj članak bar 5 minuta biti prvi na naslovnici?? kad god stavim članak, odmah iznad njega zareda bar 5 drugih, a satima znam vidjeti jedan te isti članak na naslovnici? :)

  14.10.2020. 11:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

NAĐI SVOJE MJESTO VJERUJ I ČUDA ĆE SE POČETI DOGAĐATI