Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1623

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO JE NEGATIVNI EGO I KAKO GA OČISTITI I DIO

ŠTO JE NEGATIVNI EGO I KAKO GA OČISTITI I DIO
dr. Joshua David Stone Prije nego što netko može očistiti negativni ego mora znati što je to negativni ego. Nekome se to može činiti osnovno, međutim uvjeravam vas za veliku većinu čovječanstva i čak svjetlosnih radnika nije. To je vjerojatno najmanje shvaćena lekcija na cijelom duhovnom putu.

Što je negativni ego i kako ga očistiti?

dr. Joshua David Stone

 

Prije nego što netko može očistiti negativni ego mora znati što je to negativni ego. Nekome se to može činiti osnovno, međutim uvjeravam vas za veliku većinu čovječanstva i čak svjetlosnih radnika nije. To je vjerojatno najmanje shvaćena lekcija na cijelom duhovnom putu.

 

Svatko ima ego ili osobnost kroz koju duša i duh rade, što je dobro. Ključna ideja doduše je da svaka osoba želi idealno produhoviti svoj ego i ne imati negativni ego. Ključ za svladavanje ove lekcije je da se razumije da postoje dva i samo dva načina razmišljanja u svijetu. To se može reći da postoje dvije zasebne filozofije života u koje se uklapa cijelo čovječanstvo neovisno o duhovnim uvjerenjima ili bez njih. Svaka osoba u Božjem beskrajnom univerzumu razmišlja sa svojim duhovnim, dušom ili Kristovim umom, ili razmišlja s umom negativnog ega.

 

U početku, prije stvaranja i nakon stvaranja, nije postojao um negativnog ega. Bog nije stvorio um negativnog ega, već ljudi. Razvio se kao rezultat ulaska Božjih sinova i kćeri u materiju i u fizička ljudska tijela i njihovog pretjeranog identificiranja sa njima. U tom trenutku kada su sinovi i kćeri Božje pomislili da su fizička tijela a ne sinovi i kćeri Božje koji samo nastanjuju i posjećuju fizičko tijelo je trenutak kada se razvio negativni ego.

 

U Bibliji se o tome govori kao o priči o Adamu i Evi i o jedenju zabranjenog voća i o zmiji koja je simbol uma negativnog ega ili nižeg sebstva. Te dvije filozofije se mogu nazvati filozofijama nižeg sebstva i Višeg sebstva. Ako slušate niže sebstvo, vi živite *život niže egzistencije*.. Ako slušate filozofiju Višeg sebstva, Svetoga Duha, duše, monade, Ja Jesam ili Kristovog uma, vi živite životom više egzistencije. Kako bi ostvarili Boga morate otkloniti svoju pažnju sa interpretacija i percepcije života nižeg sebstva i umjesto toga nastaviti interpretirati i opažati život iz Višeg sebstva.

 

Pošto naše misli kreiraju našu stvarnost, koju filozofiju izaberete odredit će ono što vidite. Ustvari vi ne vidite sa svojim očima, vi vidite sa svojim umom. Zbog toga je Sai Baba rekao da vaš um stvara vezanost ili da vaš um stvara oslobođenje.. Imat ćete negativne emocije ako razmišljate sa svojim umom negativnog ega. Imat ćete pozitivne emocije ako razmišljate sa svojim duhovnim umom. Vaše misli kreiraju vaše osjećaje, emocije, ponašanje i fizičko zdravlje ili pomanjkanje istoga. Psihološko zdravlje nije ništa drugo nego održavanje dobre mentalne prehrane. Kako je Majstor Isus rekao u Tečaju čuda, ključ je u zabrani ulaska u vaš um bilo kojoj misli koja nije od Boga. Ključ je da se bude budan za Boga i Njegovo kraljevstvo sve vrijeme i da se nikada ne bude automatski pilot.

 

Kada god negativni ego pokuša ući u vaš um samo mu zabranite ulaz i izbacite ga vam. Prebacite svoj um kao s daljinskim upravljačem na pozitivne i/ili više duhovne misli. To je koncept poricanja i afirmiranja. To se događa doslovno milijun puta dnevno. Vi ste izvršni upravitelj svoje osobnosti i to je vaš izbor. Bog i Uzašli Majstori neće to učiniti za vas bez obzira koliko vi to tražili. To je vaš posao. Poricanjem negativnih misli i održavanjem svoga uma sve vrijeme čvrsto u svjetlosti, negativne misli će usahnuti zbog pomanjkanja energije, a nova pozitivna navika će biti formirana u vašem podsvjesnom umu. I biti će lako biti pozitivan.

 

Teško je samo na početku, premda se budnost mora uvijek zadržati neovisno o vašoj razini razvoja. Esencija negativnog ega je strah, odvojenost i usredotočenost na sebe. Smiješna stvar je što negativni ego ustvari i ne postoji. Isus je rekao u Tečaju čuda da se pad nikada ustvari nije dogodio, da mi samo mislimo da  jest.!!! Drugačije rečeno mi smo oduvijek jedno s Bogom i uvijek smo bili Krist ili Sin i Kćer Božja. Ali ako se prepustimo negativnom razmišljanju u svojem umu, živjet ćemo u tom stanju svijesti premda ustvari to nije istina.

 

To je slično životu u negativnoj hipnozi ili sanjanju.  Kada noću sanjamo mi stvarno vjerujemo i osjećamo da je san stvaran. Kada se probudimo ujutro iz noćne more osjetimo veliko olakšanje i kažemo si: „Drago mi je što je to bio samo san.“ To je ono što vam pokušavam sada reći u vezi vašeg normalnog budnog života. Vi ste sanjali otvorenih očiju, živeći svoj svjesni život.  Vi živite u snu interpretacije života negativnog ega, umjesto interpretiranja života iz svoga Kristovog uma.

 

To je poput čaše vode: je li poluprazna ili je polupuna. Primjerak ove analogije se odnosi na svaki trenutak života!!! Postoji način interpretiranja života koji će vam donijeti unutarnji mir, mirnoću, radost, sreću, bezuvjetnu ljubav, postojanost uma, staloženost sve vrijeme neovisno o onome što se događa izvan vas. Postoji drugi način interpretiranja života koji će vas učiniti ljutim, uznemirenim, razdražljivim, nestrpljivim,  zlovoljnim, emocionalnim, nestabilnim, manično-depresivnim i tužnim! To nema apsolutno nikakve veze s onime što se događa izvan vas. Sve to je povezano s time kako vi interpretirate život.

 

Jedan primjer za to, a koji Majstori žele da objasnim u vezi toga za kako teći s univerzumom a ne boriti se s njime, je „metoda blagoslivljanja“. Duh Sveti i Majstori žele da blagoslivljamo i zahvaljujemo za sve što nam se dogodi u životu. Kao u riječima iz Biblije: „Ne moja volja već tvoja. Hvala ti za lekciju.“

 

Negativni ego ne interpretira stvari kao učenje, lekcije, izazove ili darove, on proklinje i ljuti se kada se ne ostvare njegove vezanosti i/ ili očekivanja. Kristov um posjeduje samo sklonosti, a ne vezanosti i sretan je u oba slučaja jer njegov unutarnji mir je stanje uma a nije vezano za nešto izvan sebe. Blagoslovite sve što vam se dogodi u životu i pozdravite nedaće kako to Sai Baba kaže, jer sve što dođe u vaše područje utjecaja događa se s razlogom i Bog vas uči nešto što trebate naučiti. To je samo jedan primjer onoga o čemu govorim ovdje u terminima dvije različite filozofije života.

 

Moja knjiga Psihologija duše je majstorska teza koja objašnjava ta dva različita načina razmišljanja te to neću ovdje ponavljati. Ako niste pročitali tu knjigu, nabavite je jer sam objasnio taj proces na jedan od najrazumljivijih i lako čitljivih oblika koji je ikada stavljen u pisani oblik. To je poput Tečaja čuda  napravljenog lako-razumljivim.

 

Esencijalno je razumjeti da svaka osoba na planeti Zemlji ima samo jedan stvaran problem a to je negativni ego. Negativni ego je uzrok svih negativnih emocija, svih negativnih misli, sveg negativnog ponašanja, svih fizičkih bolesti, svih psiholoških bolesti, svih problema u odnosima, svijesti siromaštva ili pomanjkanja novca. U biti negativni ego je taj koji vas blokira u bogoostvarenju. Sai Baba kaže: „Bog je skriven iza gorskog lanca ega.“!!! Negativni ego je taj koji nas u svim svojim dječjim varijacijama i manifestacijama čini otvorenima za negativne implantate, negativne elementale, parazite, negativne utiske, eterička oštećenja, eteričku sluz, astralne entitete, bazični strah, siva polja i negativne arhetipove. U biti negativni ego se može definirati kao „neravnoteža“.

 

Svaki put kada nismo u ravnoteži uzrok za to je negativni ego. To nas vodi do toga čiji glas slušate? Slušate li glas o odvojenosti ili glas o jedinstvu? Slušate li glas straha ili glas savršene ljubavi? Slušate li glas svoga središta ili glas grupne svijesti? Kako Tečaj čuda kaže: „Izaberi ponovo.“

 

Svakog trenutka svoga života mi izabiremo ili Boga ili ego. Izazivam vas da napravite pakt i zavjetujete se sebi i Bogu da ćete jedino izabirati Boga i Svetoga Duha bez obzira na sve, od danas pa nadalje. Taj zavjet sam dao prije mnogo godina i to je glavni razlog za napredak koji sam postigao u svojem životu. Zatvorio sam vrata negativnom egu i nižem sebstvu radi Boga i izabrao sam da nikada više neću „svjesno“ izabrati taj put. Savršenstvo ne znači nikada ne pogriješiti, već nikada svjesno ne pogriješiti. Suočavam vas sada s krajnjim egzistencijalnim izborom. Želite li Boga ili želite ego koji je život pretjerane identifikacije s materijom?

 

Kako je Yogananda rekao: „Ako želite Boga, morate Ga željeti kao što utopljenik želi zrak.“ Nećete pronaći Boga bivajući neodlučnim ili držanjem po strani. Isus je rekao da se sve zapovijedi mogu sažeti u: „Voli Gospoda Boga svoga svim svojim srcem, dušom, umom i moći i voli svoga susjeda kao što voliš sebe.“ Svatko od nas, ustvari, nije fizičko tijelo već „Vječno sebstvo“ koje živi u fizičkom tijelu.

 

Svi mi imamo isti identitet kao Vječno Sebstvo. Citiranje iz Tečaja čuda: „Ništa stvarno ne može biti ugroženo, ništa nestvarno ne postoji. U tome leži mir Božji.“ U Indiji taj zavjet nazivaju „zavjetom Bramacharye“ ili „zavjetom čistoće“.  Gandhi ga je dao i to je bio ključ njegovog uspjeha. Davanje tog zavjeta će vas brže pokrenuti naprijed od svih aktivacija za uzašašće u svim mojim knjigama. To je stvarni ključ za sebeostvarenje i bogoostvarenje.

 

Shvaćate li sada što vam govorim? Svjetlosni radnici se fokusiraju na duhovnu razinu i postižu veliki napredak no ako ova psihološka razina nije svladana prisutan je karcinom. To se može veoma brzo iscijeliti jer sve o čemu ovdje govorim je znanost „iscjeljenja promjenom stavova.“ Samo zato što ste postigli svoje uzašašće ili primili sedmu inicijaciju ili prekinuli kotač reinkarnacije ne znači da je vaš posao gotov i da ste neki bogoostvareni Majstor.

 nastavak

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U KOLOVOZU...

KOLOVOZ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
 • Član bglavacbglavac

  djedovi i bake sretan vam današnji dan!

  25.07.2022. 07:13h
 • Član iridairida

  broj članova 12 002....

  19.07.2022. 12:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  HVala.

  13.07.2022. 07:33h
 • Član bglavacbglavac

  Ispravljeno. Lp

  13.07.2022. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ako može isšravka u novom članku...Umjesto Bušenje...treba - buđenje. Živjeli.

  12.07.2022. 18:01h
 • Član iridairida

  ajme ljudi, pa chat nam je još u lipnju...hahaha...svi zbrisali na more...ugodan vam dan...!

  09.07.2022. 12:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ŠTO JE NEGATIVNI EGO I KAKO GA OČISTITI II DIO