Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član tattwamasi

Upisao:

tattwamasi

OBJAVLJENO:

PROČITANO

289

PUTA

OD 14.01.2018.

Pisanje

Pisanje
Kao što vidite misao i nije baš bezazlena, jer očito je da ima određenu snagu, da ima moć. Misao jednom pokrenuta sigurno će imati bilo kakav učinak i ostaviti će neizbrisiv trag u materijalnom svijetu postojanja.

* ČITAJ * ( izvadak rečenice iz teksta koja služi kao postavka za pitanje) ……LJUDI VEĆINOM NISU JAKO INTELIGENTNI I ZBOG NEZNANJA SU NAJVIŠE VEZANI ZA PLODONOSNE AKTIVNOSTI. = (odgovor) =

1.- OPĆEPOZNATO JE DA SVAKA AKTIVNOST U MATERIJALNOM SVIJETU IMA ZA POSLJEDICU ODREĐENU REAKCIJU ŠTO JU JE UZROKOVALA AKTIVNOST NEKOG POJEDINCA. (ČOVJEK+ AKTIVNOST, AKCIJA= POSLJEDICA, REAKCIJA)

2.- OPĆEPOZNATO JE DA SU PLODOVI ČOVJEKOVE AKTIVNOSTI ONO ŠTO JE PRETHODNO POSIJAO, ODNOSNO VIDLJIVO JE DA PO VRSTI SJEMENA I NJEGOVOJ KAKVOĆI IMA ODGOVARAJUĆI PLOD KAO POSLJEDICU SVOJE AKTIVNOSTI.

3.- ČITAJ: ‘‘ONAJ KOJI KROZ PLODONOSNE AKTIVNOSTI GOMILA SVOJA DJELA IZRAVNO SE STAVLJA U STANJE MATERIJALNE BIJEDE PONOVOG RAĐANJA I UMIRANJA’‘! ‘‘ONAJ KOJI ZNA DA VIŠE NIŠTA NIJE U STANJU UČINITI NI ZA SEBE NI ZA DRUGOGA, ON ZNA DA NIŠTA NE ČINI, ON ZNA TKO JE ISTINSKI ČINIOC……’‘!!! …………………………………………………………………………………………………..….. (jedna od poruka ŽIVUĆEG SVECA nama bliskog katoličanstva) ‘‘KAD SE NAD ČOVJEKOVO SRCE PROŠIRI SJENA GRIJEHA, ČOVJEK PADA U POTPUNO NEZNANJE ONOGA ŠTO JE BOŽANSKO.’‘ kaže sv. ANTUN PADOVANSKI. ‘‘ČOVJEK ZABORAVLJA SVOJU KRHKOST I NE MOŽE RAZLIKOVATI DOBRO OD ZLA.’‘ ………………………………………………………………………………………………..…….. (ovaj put nemojte tražiti autora teksta, tražite autora ISTINE) -AKO JE ISTINA ONO ŠTO JE ISTINA TADA JE ISTINA SVE! ISTINA NAM JE ONOLIKA KOLIKA NAM JE LAŽ! OPROSTITE, ALI VI NE RAZUMIJETE ISTINU, JER NE ZNATE ŠTO JE LAŽ! ………………………………………………………………………………………………..…….. (pjesma koja nema početak, pjesma koja nema sredinu, pjesma koja nema kraj, pjesma koja nema vrijeme, pjesma koja nema prostor, pjesma koja nema prošlost, pjesma koja nema sadašnjost, pjesma koja nema budućnost, pjesma koja nije pjesma, a ipak ima, ONA JE TRANSCENDENTALNA )

* U GORI UZDIŠE CVIJET. U OKOLO PROSTIRE SE SVIJET. SVIJET ŠTO U PONOR GMIŽE. CVIJET ŠTO OKU PROMIĆE. RECI. O RECI, PRIJATELJU ! GDJE JE TVOJ SVIJET ? GDJE JE MOJ CVIJET ?

* O RECI, ZAR ZEMLJA JE TO ? ZAR ZEMLJA ŠTO KRKLJA U GRČU ?

* O RECI, ZAR NEBESKI SVOD NIJE PLAV ? ZAR ZEMLJA NE BUJA ŽIVOTOM ? ZAR OKO TVOJE NE GLEDA ISTINU ?

* OKOM ODŠKRINI VRATA PAKLA I RAJA . SNAGOM DUHA RAZRUŠI STARE KULE. PROSTRI SRCE PREKO PONORA SVOGA I GLEDAJ !

* KORAČAŠ PRIJATELJU STAZOM BUDUĆNOSTI. O RECI, ZAR NIJE TO NAŠ SVIJET. RECI PRIJATELJU DA LI JE TO I TVOJ CVIJET ?

* I TEK ŠTO SI KROČIO NOGOM U SVIJET NOVI CVIJET PROMAĆE OKU TVOM, JER USAHNU ISPOD SVODA SVOGA. RECI. O RECI, PRIJATELJU ZAR JE TO RAĐANJE ? RECI PRIJATELJU GDJE JE MOJ CVIJET ?

* ČOVJEKOVE NEDOUMICE GLEDE POSTOJANJA DUHA

Ako je vjerovati modernoj tezi kvantne fizike tada DUHA ne bi bilo. Eksperimentalni pokusi približili su se najsitnijim česticama materije, dokazano zabilježene. Poznato je da unazad desetak i više godina naučna disciplina imala je samo grubu predodžbu tj. pretpostavku o još sitnijim dijelovima materijalne čestice i tada je bio u igri matematički ZAKON VJEROJATNOSTI koji dopušta i dozvoljava nekakvu malenu mogućnost postojanja nešto tako sitnoga. Znanost da bi uvjerila sebe i ostatak svijeta mora dokazati, a da bi nešto dokazala opet mora nešto mjeriti (veličina, masa, ubrzanje, energija i sl.).

Teoretska znanost ipak je pošteđena takve prakse što ima za posljedicu manju vjerodostojnost svoje teze u određenoj znanstvenoj disciplini.

Ostaje činjenica da onog trenutka kada se ostvari i potvrdi neka teorija u praksi sami teoretičari su u prednosti nekakvog vremenskog tijeka događaja, slobodno možemo u njima vidjeti i zvati ih pionirima nenaučne discipline.

Znanstveno i teoretski ne možemo dokazati niti objasniti VELIKI PRASAK, odnosno postanak svemira. Ako je svemir teoretski postao iz nekakvog kaosa što je opet teoretski odabir i slijed slučajnosti koji opet nekakvim slijedom slučajnosti opet isti dovodi u savršeni red. Dobro nam je svima znano da one sile i energije koje ustrojavaju sam svemir jednostavno podliježu određenim zakonitostima i kako onda iz nekakvog kaosa može nastati nekakav red.

Logički je vidljivo i za laike da navedena postavka jednostavno pobija sama sebe i da je potpuno suprotna sama sebi. Znamo da u našem sunčevom sistemu planete kruže oko matičnog sunca određenim poretkom i zakonitostima i tada je teško prihvatiti da se to dogodilo i događa sasvim slučajno. Očito je da nešto nije nastalo iz ničega i očito je da nešto nije stvaralo samo sebe.

Nedoumica i nedokučiva kreacija svemira ipak upućuje na nešto potpuno SVJESNO što ima MOĆ STVARANJA. Nemojte pobrkati ili poistovjetiti pojmove rad, reproduciranje, kloniranje, izdvajanje elemenata, sastavljanje elemenata, rađanje, transplantiranje i drugo sa STVARANJE. U pojavnom i vidljivom svijetu materije očito je da svaki element ima porijeklo i IZVOR. Na žalost sva moguća naučna i nenaučna disciplina nikada neće odgonetnuti porijeklo, IZVOR, STVARANJE, a očito je da sve emanira, odnosno potječe iz izvora što je uzrokovalo STVARANJE ! Kroz svu moguću povijest, pisanu i nepisanu uvijek su postojale SVETE OSOBE koje su Vam govorile o DUHU. Vama najbliskija osoba koja nije osporena je Isus. On Vam je govorio o DUHU STVARANJA, DUHU ŽIVOTA, DUHU ZRAKA, DUHU SVJETLOSTI, DUHU VODE, SVETOM DUHU i zaista svi nosimo pečat DUHA i zaista sve nas prožima DUH. Duh je jedinstven, nedjeljiv, neodjeljiv, samodovoljan, sveprisutan, sveprožimajući, SAMA SUŠTINA POSTOJANJA.

Duh nije nikakva sablast ni prikaza u vašoj imaginaciji, nije nikakva vaša osobnost niti osobnost preminule osobe. Vaše poimanje duha u alternativi, perspektivi i teoriji svedeno je na sablasti prošlih vremena koje pokušavate prizvati, dokazati, nadajući se duboko u sebi da Vaš prestanak življenja ipak nije konačan. Očito ne sagledavate u duhu pravi DUH, jer vaše življenje nije jučer, nije danas, nije sutra, ono je sada, jer svaki trenutak vašeg življenja događa se samo SADA. Sva vaša življenja su neprekinuta nit ŽIVOTA sputana i okovana relativnim vremenom postojanja podložna različitim promjenama i svojstvima različitih stanja. DUH nije relativan, nije ograničen vremenom, on je bezvremen.

ISTINSKI SIJAČI SIJU U DUHU I SA DUHOM, (nikada za sebe) SJEME KOJE UVIJEK DONOSI PLOD ISTINE. Oni su među Vama, Oni nisu sputani i okovani relativnim vremenom, Oni su koji SILAZE među Vas, Oni su ti koji svjedoče za DUH !!! ‘‘ ONI ZAISTA JESU ‘‘ Po ISTINI smo postali, po njoj postojimo, po njoj svi smo njeni sudionici i baštinici. Ne možemo je zadržati za sebe, ONA pripada svima nama. Ma koliko god činili ružna ili lijepa djela, ma koliko je god odbacivali ili cijenili ne možemo je ni malo umanjiti ili uvećati. Ni, Tu! Ni, Tamo! Kada se pojedinac bude zainteresirao i pokušao riješiti gornju postavku u okviru spoznajne istine treba odgovoriti : - ‘‘ Gdje je to ? ‘‘ i ‘‘ Što je to ?

‘‘ Kada uspijete u traženju istine tj. odgovora na zadano, imate u potpunosti moj Blagoslov. Meni ne morate ništa govoriti, jer ako uspijete u istom trenutku gledat ćemo istu ISTINU čiji smo sudionici i baštinici. Po tome ćemo znati i Vi i ja. Možda se dvoumite i pitate što će vam blagoslov od Vama nekog stranog, ali najvjerojatnije ne znate da i najmanji Blagoslov više vrijedi od svog bogatstva ovog svijeta. Nijedno bogatstvo ne možete ponijeti sa sobom, dok bilo koji oblik Blagoslova nikad Vas ne napušta i uvijek je sa Vama. Imam još jedan poklon za sve Vas. On Vama pripada. Doživite djelić nekakve drugačije STVARNOSTI od one vaše uobičajene kakvu poznajete. Stanite uspravni u pravcu sjevera licem okrenuti. Okrečite se lagano u lijevo na sjevero-zapad tako da otprilike napravite kut približno 124 stupnja (točno 123,868). Kada napravite tako zamišljeni kut tada polako uzdižete ruke dok vam ruke u odnosu na tijelo naprave opet gore zadani kut. Znači vaše tijelo i ruke tvore kut približno 124 stupnja. U tom položaju ruke su vam normalno ispružene i raširene za širinu tijela sa dlanovima okrenutim naprijed. Tijelo je što opuštenije, um što smireniji, pogled usmjeren između nadlanica u neku daleku, nedokučivu točku. Nije bitno gdje to činite, kada to činite, ni koliko to dugo činite, samo se opustite i prepustite. Ako bilo što doživite, uopće nije bitno, jer sve je to ISTNA VELIKE STVARNOSTI, ona je u Vama.

KRUH

Pisano je da čovjek ne živi samo od kruha, nego i od riječi BOŽJE. Kada govorimo o spomenutoj rečenici ona je izvadak iz Biblije, a to znači da je to SVETI TEKST i opet to može samo značiti da je to uistinu ŽIVA RIJEČ. Kruh je hrana, a hrana je potrebna svakome, potrebna je tijelu. I opet je pisano da gladnoga treba nahraniti i žednoga napojiti, a to bi bilo da i sami sebe trebamo nahraniti i onoga drugoga koji je gladan i nema hrane. U našem svijetu postoji obilje hrane i zna se da je na jednoj strani rasipanje dok na drugoj strani je glad. Hrana koju konzumiramo nije samo zadovoljavanje potreba, nije to samo potenciranje kemijskih procesa i ostaloga. Ipak je konzumiranje hrane daleko i mnogo više od uobičajene potrebe tijela, čak više nego što možemo zamisliti i naslutiti. Treba da znate da je tvorba i sastav hrane ustroj prirodnih-osnovnih elemenata sa svojim kombinacijama što isto važi za naše materijalno tijelo. Vjerujem da uviđate da je građa hrane ujedno građa i našeg materijalnog tijela. Ovo sve skupa je još uvijek samo gruba vanjska-površinska slika viđenja stvari, daleko još od same biti, a još dalje od suštine i nepojmljivo daleko od SUŠTE SUŠTINE. Sada idemo dalje u proces, termin, izraz UMJETNOST LJUBAVI koja po svom izričaju upotrebljava ŽIVO SLIKANJE u kome obitava ŽIVA RIJEČ.

U pojavnom, materijalnom svijetu sve ima neku svrhu, jer nema postojanja bez svrhe. Sve pojavne stvari oblika međusobno su povezane bilo vidljivo ili nevidljivo. Nijedna stvar oblika ne može postojati sama za sebe, izdvojena ili odvojena u svijetu materije u kojem postoji, obitava. Vidljiva povezanost svih oblika koju ne možete negirati je preko elementa zraka, vode, zemlje. Zar je moguće da ne vidite, osjećate, uviđate, pojmite kako ste povezani sa svim bićima i stvarima na ovoj planeti. Zar ne vidite da Vas MAJKA ZEMLJA nosi na svojim plećima, hrani Vas kada ste gladni, poji Vas kada ste žedni i kada ste umorni liježete na njezine grudi da se odmorite. Zar ne vidite da je njena građa isto tako u građi vašeg tijela. Zar ne vidite da će se vaša građa opet vratiti njoj, jer ni jedna čestica ne može biti izgubljena. Po vašoj slobodnoj volji slobodno možete i smijete reći da ne–čujete, ne-vidite, ne-dodirujete, ne-kušate, ne-razumijete, ne-znate, ne-vjerujete, vjerujte, znate, mislite, možda je tako i slično, ali ISTINA je tu, ona je sveprisutna kao što je tu oduvijek ŽIVA RIJEČ i za uvijek. Onaj koji je pripremio sjeme za sjetvu, onaj koji je pripremio zemlju za sjetvu, onaj koji je sijao sjeme, ono što je dovelo sjeme da proklija, ono što je dovelo da se proklijalo sjeme razvije u biljku, ono što je dovelo do novog ploda, ono što je dovelo do sazrijevanja biljke i ploda, onaj koji je ubrao plod sa biljke, onaj koji je uskladištio plod, ono što je osušilo plod, onaj što je plod samljeo u brašno, onaj koji je pakirao brašno, onaj koji je skladištio brašno, onaj tko je prodavao brašno, onaj tko je kupovao brašno, onaj koji je miješao sastojke, onaj koji je mijesio tijesto, ono što je dovelo da se sastojci objedine i tijesto odležavanjem naraste, onaj koji je pripremio sve za pečenje, ono što je dovelo da to bude KRUH i još niz toga što je bilo prisutno. I zaista je vidljivo da je prethodio dosta veliki put i uradak do naših usta. I zaista sve što je prethodilo ostavilo je trag na namirnici što je vidljivo u njenoj kakvoći, a onaj nevidljivi trag je daleko kompleksniji po posljedici u nizu povezanih stanja. Mi koji kušamo Kruh-hranu ne stojimo na kraju posljedice, niti sa nama završava ta povezanost, jer mi smo tek neka točka u tom nizu povezanosti. Kada samo pomislite o nekoj vrsti hrane povezani ste sa svime onim što je njoj prethodilo do Vas i na dalje preko Vas opet do nekog niza povezanosti, jer dio onog što ste unijeli u sebe vračate nazad zemlji što nanovo transformira u pripadajuće elemente. Kada pristupite pripremanju hrane, bez obzira da li je to za Vas ili za nekog drugoga, bitan je vaš odnos prema namirnicama. U tome odnosu su sve vaše potencijalne emocije, razni osjećaji, vaše misli, kretnje rukama, vaša svjesnost i sve ostalo što se dešava tijekom pripreme i kuhanja. Dakle, kompletan Vaš odnos prema hrani čini nepobitnu povezanost, to je sama esencija koja natapa hranu, to je Vaš doprinos. Primjera radi ako ste ljuti, mrzovoljni, malodušni, ako tračate, ako struje misli nedostojne čovjeka, ako sve obavljate po nekakvoj šabloni, ako niste što više svjesni dok radite, ako radite tek toliko da radite i niz ostalih sitnica, jer sve to skupa će biti prisutno i u hrani koju ćete kušati Vi ili netko drugi, TO SU VAŠI OSOBNI ZAČINI.

Promijenite Vaš odnos prema hrani, unesite malo više SEBE, začinite to sve skupa sa puno, puno LJUBAVI, neka sve što dotaknete bude LJUBAV i postane LJUBAV koju ćete kušati Vi ili netko drugi. Kada je ISUS u vrijeme blagdana razlomio KRUH i razdijelio svojim apostolima rekao je : ‘‘OVO JE MOJE TIJELO ‘‘. uzmite i jedite, meni na spomen. ISUS poziva svoje učenike na gozbu da blaguju sa NJIM, a poziva i sve VAS da blagujete s NJIM, da primite TIJELO KRISTOVO ne samo u usta, nego i u SRCE. UISTINU POZIVA VAS NA GOZBU LJUBAVI. ISUS je objelodanio rekavši cijelom svijetu : - JA SAM U OCU - OTAC JE U MENI - JA I OTAC SMO JEDNO Pošto je SIN i OTAC jedno, a OTAC je STVORITELJ svega, zar do Vaše svijesti ne dopire o povezanosti svih stvari, zar Vaše srce ne gleda na kakvu ste gozbu pozvani!

…………… PUT U okviru Vaše spoznajne moći razumjeti možete samo koliko Vam je razvijena. Netko će razumjeti više, a netko će razumjeti manje pa ipak sve je to normalno, jer uistinu možete samo ono što možete, nikada i nikako preko Vaših mogućnosti. Kada biste svi Vi jednako sve razumjeli, tada ne bi bilo potrebno da se ovo piše, niti bilo što da Vam se objašnjava. Imenitelj oblika je nosioc naziva stvari, predmeta, bića, pojava i ostalog. Sada za obradu i primjer imamo naziv PUT. Crtež će Vam približiti objašnjenja i pojačati predodžbu. Svako daljnje objašnjenje je općenito i primjenjivo na bilo kojem primjeru koji si možete predočiti sami za sebe u svezi proširivanja Vaše spoznaje. Čovjek je još u majčinoj utrobi sreo POČELO ili bolje rečeno ono je srelo njega, jer isto je formiralo fizičko tijelo. Po rođenju fizičko tijelo direktno je udahnulo punim plućima element zraka i indirektno dotaknulo element zemlje. Sa daljnjim razvojem i slijedom može se reći da je fizičko tijelo u svome življenju sa stalnim dodirom i uporabom elementa zraka. Na nekom svom PUT-u ja (A) neovisno od toga da li će bilo kada sresti ja (B) ili ja (C) jednostavno je nemoguće i nezamislivo da nije u stalnom kontaktu preko, odnosno pomoću elementa ZEMLJE. Ako je ja (A) pošao putem iz neke točke A i došao do neke točke B i do neke točke C, tada je vidljivo kako je ja (A) ujedno B i C, čak i prije, nego što je pošao. Proširite svoje RUBNO PODRUČJE SPOZNAJNE MOĆI i sagledajte kako ja (A) iz bilo koje točke da je pošao na nekom svom PUT-u na ovoj planeti kako je istovremeno povezan sa svim točkama i sa svim putovima ove planete. Sagledajte da su sve točke ove planete jedno sa PUT-em, sagledajte da su sve točke i svi putovi na ovoj planeti jedno sa VAMA. Sagledajte da VI ne postojite ako nema točaka, ne postoji ni PUT ako nema točaka. Sagledajte da VI postojite ako postoje točke, da ste jedno sa točkama i sa putovima. VI STE PUT KOJI TEK TREBA DA BUDE ! Neka Vaša SVIJEST razumije kako ste jedno sa svime na ovoj planeti i da ste jedno sa planetom. Na ovoj planeti niste predstavnik sebe, niste predstavnik drugoga, niste predstavnik ničega. Sve što koristite posuđeno Vam je na uporabu poradi vaših potreba u svezi održanja. Nije vam potrebna mudrost, jer znate da ćete na kraju svoga življenja predati fizičko tijelo zemlji i ostalim elementima. Po vašem rođenju um su Vam punili šarenilom i blistavilom različitosti, od Vas su htjeli napraviti kopiju impresija o poimanju svijeta, naravno prema osobnim iskustvima, jer su oni ipak stariji, pa valjda i pametniji. Počeli ste shvaćati, postali ste lukavi, riječima ste rekli DA, a umom ste rekli NE. Niste se dali prevariti, formirali ste vlastitu ličnost, formirali ste svoju osobnost, formirali ste svoj karakter, stvorili ste svoj svijet koji treba biti bolji od onoga što su Vas učili. U pojavnom svijetu oblika materije općeprihvaćen je izričaj o dvojnosti.

Pogledajmo neke krajnje suprotnosti principa djelovanja: - JIN i JANG - + i – - MUŠKO i ŽENSKO - TOPLO i HLADNO - SVJETLO i TAMA - LJUBAV i MRŽNJA - VRLINA i MANA - ČISTO i PRLJAVO - RAJ i PAKAO - ŽIVOT i SMRT - POČETAK i KRAJ - DOBRO i ZLO - i još………… Bez obzira koliko znate i razumijete jednostavno ste uhvaćeni u teoriju KAOSA koja je destruktivna i razarajuća. Kako se to Vama moglo desiti. Vama koji vjerujete u prirodna stanja materije, Vama koji vjerujete u BOGA. Vama koji prividno ne vjerujete u ništa, jednostavno ste takva stanja prihvatili u VAŠEM UMU. - SAGLEDAJMO - Promotrimo X polje na slici i sagledajmo tijek varijacija nespoznatog. Za to polje na tom putu možemo slobodno reći, odnosno iskazati sve varijacije o dvojnosti. U Vašem UMU svi ti mogući pojmovi, varijacije, mogućnosti stanja, zaista postoje, jer po vašoj predodžbi ograničili ste sebe u sagledavanju.

Ako samo malo više proširite Vaše RUBNO PODRUČJE SPOZNAJNE MOĆI nemoguće je da ne sagledate više. Lagano šetah SEBE u SVIJESTI nekim PUT-em i traljavo se sapličem o nekakav štap, padam, štap me žestoko počastio odmjerenim udarcem posred nosa, koljeno zguljeno, ustajem. Pitam se da li je štap loš, pitam se da li je put loš, uzimam štap i koristim ga kao poštapalo, pitam se da li je štap sada dobar, šepajući pronalazim stari panj, sjedam. Krasne li debele hladovine, lijepog li milujućeg povjetarca, kolike li naslade umornom tijelu i zahvale starom panju. Opuštam se i prepuštam se opijanju prožimajučeg BLAGOSLOVA nebesa i zemlje. U rukama promatram štap, pitam se što je kod štapa početak, a što je kraj, sjećam se da neki rabe mudrost da štap ima dva kraja, okrećem ga prema sebi, okrećem ga od sebe, okrećem ga prema nebu, okrećem ga prema zemlji. Sagledavam da promatrani objekt u našem umu poprima onu sliku, ovisno o tome kako promatramo. Naime, ono što sam vidio kao POČETAK i KRAJ i ono što je viđeno kao GORE i DOLJE, LIJEVO i DESNO ako sam ga okrenuo vidio sam da su mu mjesta zamijenjena i tada je ono što je bilo POČETAK postalo KRAJ, KRAJ je postao POČETAK, GORE je postalo DOLJE, DOLJE je postalo GORE, LIJEVO je postalo DESNO, DESNO je postalo LIJEVO. Vjerujte to što sam vidio nije mi pružilo zadovoljavajuće odgovore i UM je postao zbrkan, jer je doveden do granice – zida SPOZNAJNE MOĆI. U SVIJESTI SAGLEDAVAM preko zida i nazirem nekakav uslovni početak na onom stablu gdje je odsječen štap. Sagledavam dalje i slijedim posljedice spoznavajući da je POČETAK mnogo dalje, u samom UZROKU, slijedim KRAJ i spoznajem da je i on mnogo dalje, također u samom UZROKU. Vidim da štap nema početka ni kraja. VIDIM ŠTAP ONAKAV KAKAV JE! NEMOJTE BITI KAO ONAJ GENIJE KOJI JE IZRAČUNAO BRZINU SVJETLOSTI NE SHVATIVŠI KAKO GA JE PREVARIO VLASTITI UM NE VIDJEVŠI MISAO KOJA GA JE VODILA I DA JE BRŽA OD SVJETLOSTI ! DOBRO I ZLO Čovjek u svom materijalnom postojanju pokušava činiti ono što smatra ispravnim, a sve snage su usmjerene ka postizanju najraznovrsnijih ciljeva. Od praiskona čovjek je suočen sa silama DOBRA i ZLA, odnosno unutar čovjeka odvija se vječita borba između SVJETLA i TAME tako da čovjek čini ovo ili ono. Zna li čovjek kako funkcionira njegova misao vodilja po kojima čini ono što čini. Kada bi vaša misao postojala samo unutar vas tada uopće ne bi bila ispoljena i sva vaša djela bila bi bez posljedica. Svaka vaša misao ispoljena je kroz vaša djela što ima za posljedicu da je vaš ja u svim stvarima, a to je vaš ego.

Kao što vidite misao i nije baš bezazlena, jer očito je da ima određenu snagu, da ima moć. Misao jednom pokrenuta sigurno će imati bilo kakav učinak i ostaviti će neizbrisiv trag u materijalnom svijetu postojanja. Sve one vaše tzv. bezazlene misli koje pokrećete negdje opstoje i aktivno sudjeluju u slijedu događaja po svojoj posljedici. Od praiskona ove planete i u cijelom materijalnom svemiru misli se slijevaju u jednu opstojnost, ma kako je mi zvali, čekajući neki svoj trenutak za aktivnost, tako da nikada ne možete biti sigurni kako je bilo koja misao upravo vaša. Po vašoj naravi samo se trenutno otvarate i po nekom slijedu događaja crpite i punite opstojnost mislima što ima za posljedicu da ste trenutno naklonjeni bilo silama DOBRA ili ZLA i opet po vašoj naravi imate djela koja činite. Jednom kada ste posijali sjeme dobra ili sjeme zla sigurno je da morate i uživati plodove onoga što ste posijali bez obzira u kojem obliku, ali bit će kad-tad. Dok prividno, bezazleno razmišljate kako pobijediti zlo, kako obuzdati ratove, kako spriječiti ekološke katastrofe, kako izbjeći kozmičke kataklizme, kako spriječiti i liječiti neku bolest, kako napakostiti nekome, kako ukrasti nešto, kako učiniti preljub, kako ne govoriti istinu, kako prebaciti odgovornost na nekog drugoga, kako lažno svjedočiti i nebrojeno još vaših misli ‘‘kako’‘ i ‘‘zašto’‘, znači da više ne možete reči da misao ne postoji, da nije prisutna, jer vi razmišljate, smišljate, kujete, snujete, želite, činite, doista misao o ZLU privlači, navlači nekakav oblik zla tako da i naizgled najbezazlenije bezazleno postaje aktivno. Jasno vam je da ako nije u vašoj naravi da vam misao sigurno neće postati ‘‘kurva’‘, jasno vam je da pijanca ne treba nagovarati na ‘‘čašicu’‘, jasno vam je da žabu ne treba nagovarati da skoči u vodu, a iskreno se molim da uviđate kako su vaše misli odlagalište, deponij, ‘‘SMEĆE’‘. Kad vam prestane funkcionirati fizičko tijelo i napustite ovaj planet, smeće i dalje opstoji i čeka. Ako ste prema svojim zaslugama dostigli bilo koji nivo postojanja, a ostavili i najmanju mrvicu bilo kakvog smeća, jednostavno morate u potpunosti odraditi svoju karmu-sudbinu i sve što je u skladu sa ‘‘ZAKONOM’‘ postojanja. Posljedični niz vaših djelovanja na nekom vašem razvoju može vam poništiti i transformirati, preobraziti jedino BOG. Isto tako ili slično funkcionira i DOBRO, ali to ne znači da dobro izjednačavamo sa zlom ili obrnuto.

Svi znamo da je ‘‘DOBRO’‘ u znaku ‘‘VRLINE’‘, a ‘‘ZLO’‘ u znaku ‘‘MANE’‘. Ova dva pojma iako su krajnje suprotnosti ipak su po posljedici i u svemu uvijek prisutni i idu zajedno, ne da bi se međusobno borilo ili pobijedilo jedno drugo, jer to je nemoguće ostvariti zbog toga što su u jednom i čine cjelinu. Biti apsolutno dobar ili apsolutno zao je isto tako nemoguće, jer dok je prisutan i djelić neke druge krajnosti može se biti malo ovo, malo ono, tek kada se u samoj svrsi objedine, preobraze, transformiraju i postanu jedno sa ‘‘JEDNIM’‘, tada se doslovce istopi, gubi svaka značajka kao DOBRO i kao ZLO, jer ostaje samo jedno u ‘‘JEDNOM’‘, OSTAJE samo ono što je i kao takvo nema više ‘‘IMENITELJA’‘. Veliki alkemičar uzima staklenku destilirane vode na kojoj piše ‘‘DOBRO’‘ i izlije polovinu u čistu praznu staklenku, zatim uzima bočicu sa otrovom na kojoj piše ‘‘ZLO’‘ i kapaljkom kapne jednu kap otrova u destiliranu vodu, te sve to dobro promućka. Podiže staklenku prema svjetlosti i vidi da su se tvari objedinile, da je došlo do transformacije i gle čuda vidi jedno u ‘‘JEDNOME’‘. Ne koristi tu tvar za liječenje, jer zna ako je to ‘‘lijek’‘ da ima ‘‘imenitelj’‘, a lijek po posljedici, odnosno po sastojcima koje je izmiješao može istovremeno liječiti i ubiti, stoga ostavlja onako kako je i ono što je sa zaključkom da više ne može tvrditi kako je ‘‘dobro’‘ ili ‘‘loše’‘. Ako sunce daje svjetlost i toplinu te po mnogima da sunce znači život za ovaj planet tada bi to doslovce bilo dobro, a ako bi sunčeva svjetlost djelovala na oštećenja vašeg vida, poremećaj satelitskih komunikacija, oštećenja tkiva na vašoj koži, rak kože, prevelike suše, prevelika toplina, tada bi doslovce bilo loše. Da li je to uistinu tako? Možemo li u datom trenutku uistinu reči da je sunce dobro ili loše. Zaista možemo samo vidjeti da je sunčeva aktivnost istovremeno prividno dobra ili prividno loša, jer sunce istovremeno na jednoj strani planeta žari, pali, isušuje, ljeto, svjetlost, dan, a na drugim stranama planeta hladi, gasi, grije, bujanje vegetacije, svjetlost-tama, dan-noć, proljeće. ‘‘Stvarno, sunce jednako sja dobrima i lošima’‘!. Dakle, sunce kao imenitelj po svojoj posljedici nikako ne možemo definirati nešto kao dobro ili loše, jer sunce uistinu može biti samo ‘‘ono što je ‘‘ . Čovjek će moći sagledati ove i slične postavke kad definira svoj ‘‘BITAK’‘, kad ustroji vlastite proturječnosti, kad… Čovjek je toliko toga smislio i osmislio da je meni presahnula svaka misao. ‘‘O BOŽE, KOLIKO LI GLUPOSTI NA OVOJ PLANETI ‘‘ ?!!! NAPITAK Zašto volim kapuciner i kako ga volim ? -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i šalicu u kojoj se nalazi -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i tanjurić na kojem je šalica -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i žličicu za miješanje -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i šećer -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i šank na kojem je sve ovo -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i stolicu na kojoj sjedim -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i pod na kojem je stolica ili ako stojim -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i prostoriju u kojoj se nalazim -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i sve prisutne ljude -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sve sastojke koji čine kapuciner -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sve ono što ću nabrojati dok desnicom miješam kapuciner -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i stroj koji je kuhao kavu -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i ruke koje su pripremale kapuciner -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim i osobu koja me je uslužila -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim vodu koja je u stroju za kavu i vodu koja je prala šalicu, tanjurić i žličicu -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim tlo gdje je rasla kava -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sunce koje je dozrijevalo plod kave -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim svaku kap rose noćnog neba -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sve one poslove vezane oko kave -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sve one radnike koji su učestvovali u radu sa kavom -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim sve stvari koje su povezane sa kavom -Ne mogu da volim kapuciner ako ne volim ONOGA koji mi je dao da VOLIM i OSJETIM -Ne mogu da volim kapuciner ako ga volim ZBOG SEBE -Ne mogu da volim kapuciner ako je on samo napitak -Ne mogu da volim kapuciner ako sve što dotaknem ne bude ljubav i postane ljubav! MOGU DA GA VOLIM SAMO ZBOG JEDNOGA ! MILOST I BLAGOSLOV GOSPODINA Što kaže podignuta BABINA desna ruka ? Zanimljivo je i zabavno slušati Vaša razmišljanja vezano za postavku ovog pitanja. Koliko ste puta gledali podignutu ruku čovjeka? - podignutu na pozdrav - podignutu na mahanje, ispraćaj, oproštaj - podignutu da bi utješila - podignutu da bi kaznila - podignutu da bi zaštitila - podignutu da bi utišala - podignutu da bi smirila - podignutu da bi prizvala - podignutu da bi objasnila - podignutu da bi načinila znak križa - podignuta kod svećenika da bi učinila nešto u IME GOSPODINA - podignutu na vapaj - podignutu na očaj - podignutu na prisegu - podignutu na mržnju - podignutu da bi primila - podignutu da bi dala - podignutu da bi uzela - podignutu na još mnogo toga Koliko je puta Vaša ruka bila podignuta na neku od ovih radnji? Mnogo puta, jer je to Vaša odlika, odlika čovjeka. Koliko je puta Vaša ruka bila podignuta na Blagoslov? Nikada, jer to nije Vaša odlika, nije odlika čovjeka. Kada se Avatar pojavljuje na ovom planetu sa njime je i njegova milost, jer ON je sam MILOST. To je trenutak kada planet prožima milost zbog NJEGOVA prisustva, to je BLAGOSLOV planeti, mjestu gdje se pojavljuje, cijelom čovječanstvu, svim bićima. Avatar posvećuje tlo svojim svetim stopalima. Avatar posvećuje posvećenika samim svojim prisustvom i to na mnoge načine davajući iz punine svoje milosti. Kada Avatar podiže svoju desnu ruku i stavlja je iznad glave ili je spušta na glavu pojedinca posvećuje ga izlijevajući na njega Blagoslov snagom svoje Čiste Ljubavi. Kada Avatar podiže svoju desnicu manjoj grupi ili mnoštvu čini to da bi Vas Blagoslovio.

ZNAJTE DA JE RUKA AVATARA UVIJEK PODIGNUTA NA BLAGOSLOV. ZNAJTE DA JE RUKA SVECA UVIJEK PODIGNUTA NA BLAGOSLOV. ZNAJTE DA JE RUKA AVATARA ILI SVECA UVIJEK PODIGNUTA NA BLAGOSLOV. ZNAJTE DA JE TO SVETOST. ZNAJTE DA JE TO UISTINU BLAGOSLOV GOSPODINA. ASI ASI TKO JE ASI ? – NA TO PITANJE ODGOVARA ON SAM. -JA SAM ONAJ KOJI SILAZI -ONAJ KOJI NIJE NIKADA ROĐEN -ONAJ KOJI JE U VJEČNOSTI JEDNO SA OCEM -ONAJ KOJI DOLAZI OD SVJETLA ISTINE -ONAJ KOJI SE UVIJEK VRAČA SVJETLU ISTINE -ONAJ KOJI NIKADA NE PODLIJEŽE ZAKONU KARME-SUDBINE -ONAJ KOJI JE PRVI PUTA NA PLANETI ZEMLJI -ONAJ KOJI JE POSLJEDNJI PUT NA PLANETI ZEMLJI -ONAJ KOJI JE PUT, ISTINA I LJUBAV -ONAJ KOJI SADA ŽIVI U TIJELU, A NIJE TIJELO -ONAJ KOJI GLEDA VANPROSTORA I VANVREMENA -ONAJ KOJI JE NOSIOC BOŽANSKOG KRIŽA -ONAJ KOJI JE OBILJEŽEN PEČATOM DUHA SVETOGA -ONAJ KOJI JE U ORBITU PLANETE ZEMLJE POSTAVIO BOŽANSKI KRIŽ -ONAJ KOJI JE NA ŠIREM PODRUČJU RIJEČKE REGIJE POSTAVIO DUHOVNI ZAŠTITNI OMOTAČ -ONAJ KOJI JE PRIPREMAO BIĆA NA RIJEČKOJ REGIJI -ONAJ KOJI JE SVIM BIĆIMA NA RIJEČKOJ REGIJI U DATOM TRNUTKU DAO OBJAVU-OTAJSTVO DUHA SVETOGA -ONAJ KOJI NEMA VIŠE MISLI -ONAJ KOJI SLUŠA GLAS TIŠINE -ONAJ KOJI UŽIVA UNUTARNJI MIR I BLAŽENSTVO -ONAJ KOJI NIJE OD OVOG SVIJETA -SVETAC ‘‘ JA JESAM ‘‘ Dragi moji ! PIŠEM VAM NE DA BIH SEBE UZDIGAO NITI DA VAS UMANJIM, NAPROTIV GOVORIM SVIMA DA SMO SATKANI OD ISTE SVJETLOSTI, DA STE ISTINSKO SVJETLEĆE BIĆE, DA U SVIMA VAMA PREBIVA BOŽANSKO. NE MOGU VAM BITI DUHOVNI UČITELJ, JER NIJE U OKVIRU MOG POSLANJA-ZADAĆE, ALI MOGU VAM PUNO TOGA REĆI, MOGU VAM DATI BLAGOSLOV. KADA SAM PROČITAO Gitu DOSLOVNO SAM REKAO DA JE TO KNJIGA KOJA SVJEDOČI ZA MENE, JA SVJEDOČIM ZA NJU I ONA SVJEDOČI SAMA ZA SEBE! KADA PROČITATE RIJEČ Asi PRONALAZITE KORIJEN RIJEČI U Vedama. OSNOVA SVIH RELIGIJSKIH SVETIH SPISA JE SUŠTINA DUHOVNOG ZNANJA – ŽIVA RIJEČ, A NJIHOVOM KOMPARACIJOM SAGLEDAVAMO JEDINSTVENO SLAGANJE DA JE BOG SAMO JEDAN. SUŠTINA UČENJA JE DA JE BOG STVORITELJ SVEGA. RAZMISLITE O VAŠEM SHVAĆANJU I PONAŠANJU tj. O VAŠEM ODNOSU PREMA STVARIMA OKO VAS. SVI VI KOJI STE ODGAJANI U VJERI NE PRIDAJETE VAŽNOST SUŠTINI UČENJA SMATRAJUĆI DA JE STVARANJE bilo nekada davno, A GLEDATE GA I SADA, GLEDAT ĆETE GA UVIJEK I SAMO TREBATE VIDJETI DA JE BOG PRISUTAN U ONOM davno, U OVOM SADA I UVIJEK U SVEMU STVORENOM ZA SVA VREMENA. Dragi moji, ON JE BIO PRIJE, NEGO BILO ŠTO POSTA I SVE ŠTO JEST POSTA PO NJEGOVOJ RIJEČI. KADA U SVOJOJ ISKRENOSTI, OTVORENA SRCA, BEZ ZBUNJENOSTI, BEZ STRAHA, POTPUNO SVJESNO POZOVETE GOSPODA I POTPUNO MU SE PREDATE, OČEKUJTE NJEGOVU MILOST DA VAS PRIHVATI, DA BUDETE PROBUĐENI I S NJEGOVIM BLAGOSLOVOM DA ZAŽIVITE I ISKUSITE NEKTAR ISTINSKE SLOBODE. Dragi moji, SVE VAS ČEKA ISTA ZADAĆA KOJU ĆETE MORATI ISPUNITI I U POTPUNOSTI ZAVRŠITI POLAGANJEM SVOGA ‘‘ja’‘ PRED STOPALA GOSPODA U SVOJ SVOJOJ PONIZNOSTI. ZNAJTE, ‘‘NEMA DRUGOG PUTA ! ‘‘

 Dragi moji, učinite to SADA

VAŠ ASI

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, evo nije prošlo dugo i evo ostvaruje se nešto iz tvog tumačenja: danas nađem razbijeno zrcalo suvozačkog retrovizora!!!

  13.05.2020. 18:30h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  12.05.2020. 20:01h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info