Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

558

PUTA

OD 14.01.2018.

PET NAJGORIH OTROVA

PET NAJGORIH OTROVA
Pet najgorih otrova! LJUTNJA, TUGA, STRAH, BRIGA, POHLEPA

Pet  najgorih otrova!
LJUTNJA,  TUGA,  STRAH,  BRIGA,  POHLEPA

Na predavanjima neprestano ponavljamo o ovih pet najgorih otrova kao
uzročnika bolesti. To nismo mi izmislili već to tisućama godina tvrde tradicionalne medicine, jedino mi na zapadu, radije vjerujemo da bolest dolazi izvana, da doleti sa bakterijama, na krilima ptica ili je genetski naslijedimo. Takvo shvaćanje opravdava našu pasivnost jer ako vjerujemo da su uzroci izvana, onda je i odgovornost izvana.

Ako kažemo da nas osjećanja truju, onda to nije samo pjesničko izražavanje. Ne vjerujete? Pogledajmo kako osjećanja utiču na pojedine organe pa ćete,možda, lakše shvatiti kako su tijesno povezana sa trovanjem tijela.

Kad smo ljuti, dolazi do zastoja u radu jetre. Odatle potiče izraz „Ide mi na jetru ili ždere mi jetru". Zašto za nešto što nas ljuti, ne kažemo da nam oštećije bubrege ili pluća? Očigledno viševjekovna  prirodna mudrost zna isto što zna tradicionalna kineska medicina. Istina je uvek jedna, bez obzira na to da li ste europljanin, Indijac ili Kinez. Osjećaj ljutnje onemogućava normalan rad jetre koja je izuzetno značajna za čišćenje naše krvi. Ako je jetra blokirana ljutnjom, otrovani smo!

Slično se događa kada  
osjećaj žalosti (tuge) sabotira ispravan rad naših pluća

 -drugog organa zaduženog za detoksikaciju. Kako dišete kad ste tužni? Da li duboko i opušteno? Ma kakvi-prije bi se moglo reći da tada dišete kao riba-plitko i u grču. Zato nije slučajno što kažemo da „nas je spopala i stisla tuga" ili da osjećamo da nas„tuga guši". Tuga neposredno utiče na disanje i debelo crijevo i zato, tada dišemo plitko i imamo teškoće s probavom-zatvor. Posljedica jednog i drugog je da se u tijelu zadržavaju otrovi koje nismo izbacili disanjem ili stolicom. Krv ne dobija dovoljno kisika i u njoj se zadržava previše ugljičnog dioksida. To nas zakiseljava i spriječava prijenos određenih hranljivih materija i, u krajnjem slučaju, čak tjera neke stanice da se prilagode djelovanju bez kisika (tako nastaju stanice raka).

I treći organ za detoksikaciju, bubrezi, su pod jakim uticajem osjećanja. Bubrezi i mokračni mjehur najviše su pod uticajem straha.

Poznajete izjave da se neko „smrzao od straha" ili „prebljedio od straha"? To se događa kada se bubrezi, od straha, odjednom skvrče i dođe do zastoja u filtriranju i čišćenju krvi. Posljedica toga je poremećaj cirkulacije zbog čega su nam ledene ruke i noge. Ako strah traje duže vremena, posljedice su utoliko teže. Bubrezi kontroliraju i mišiće koji stežu vrat mokračnog mjehura i čmara. Ako su blokirani od straha, dolazi do njihovog popuštanja i nemogućnosti kontrole sfinktera (mišića stezaća) i ispuštanja stolice i mokraće. Odatle izrazi da se neko „us... od straha ili „upiš... od straha".

Brige nas truju neposredno.

To osjećanje pogađa, prvenstveno, našu probavu-želudac, slezenu i gušteraću. Često se čuje da ima neko „grčeve od brige". Činjenica je da su tada probavni organi u grču i ne mogu obaviti svoj zadatak. Zato i najkvalitetnija hrana može postati u tijelu otrov jer se neispravno prerađuje a počinje i vrenje u probavnom sustavu i zaostajanje hrane u zgrčenim organima. Zato umjesto dobro sažvakane, sa kiselinom i enzimima obrađene hrane u naše crijevo dolazi poluprobavljena hrana koja predstavlja odličnu podlogu za patogene organizme i njihove otpadne proizvode koji nas ubrzano truju.

A šta je sa pohlepom? Otrovnost pohlepe osjećamo u svakodnevnim događajima, kako kod nas, tako i drugdje u svijetu. Za pohlepne ljude kažemo da su „tvrdog srca" i to je voma točan opis.

Pohlepa pogađa srce i tanko crijevo.

Želja za sve većim i većim bogatstvom očituje se aritmijama i nepravilnostima rada srca. Pohlepa uspješno stvara i sva ostala, već spomenuta, osjećanja. Tko živi u stalnom strahu, da bi mu mogli nešto oduzeti, da će propasti, ili se opterećuje time kako bi mogao steći još više, veoma brzo počne doživljavati i druge spomenut osjećaje.

Da li vam je sada jasnije zašto kažemo da je, spomenutih, pet otrova osnova za većinu bolesti koje danas poznajemo? Kada se stalno ponavljaju i neprekidno pogađaju određene organe, stvaraju slabu točku (kako kažemo u medicini „locus minoris") koja je,onda, prijemčijiva i za druge, materijalno opipljivije teškoće sa organima. Tako se kod „vječito tužnih" javljaju kronične teškoće disanja (astma, bronhitisi), kod „vječito zabrinutih" teškoće probave, „uvijek ljutih i razočaranih" teškoće sa jetrom, kod „stalno uplašenih" sjeda kosa, teškoće organa za repodukciju, teškoće cirkulacije i upale mokračnih organa itd.

 

Dr Svetlana Trivic , Professor, Department of Chemistry, Biochemistry and  Environmental Protection Faculty of Sciences University of Novi Sad

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 24.11.2018. 09:44h

  Član emilio-iiMerlin0

  Biti u svijetu......

  ......ali ne i od svijeta mogu samo sveci s time da svetac može biti i svijetovnjak ako ga grijeh strukture iskupljuje!?

  Ako čitamo onako kako nam je napisano to je kao da dišemo iz glave a ne iz abdomena?

  Tko nije pri sebi taj nas može svoditi pod razno?

  Kada mi ne osiječamo svoje ljudskosti tada če oni činiti nadljudske napore?

  Voljeti život može značiti i da če prvi umirati drugi!

  Čim imamo novaca imamo i vremena ali su i opet siromasi bliži sadašnjem trenutku.....

  Paradoks je da ipak može doči da se vidi ali je to najčešče i na odlasku:*objasnio je da “ne-rad” ne može biti racionalizovan. Svaki napor ka njegovom razumevanju je u stvari interpretacija učenja – i automatski spada u oblast “rada”. 

  “Za čarobnjake, pravilo postupanja sa ovom vrstom prakse je unutrašnja tišina i kvalitet tišine neophodan za nešto tako strašno kao što je “zaustavljanje sveta” može doći jedino u direktnom dodiru sa velikom istinom našeg postojanja: da smo svi mi na putu da umremo.”*???

  Neki odgovori/answeri mogu biti veoma/very Duboki:**In the Mahabharata, the sage Yudhisthira is asked, "Of all things in life, what is the most amazing?" Yudhisthira answers: "That a man, seeing others die all around him, never thinks that he will die."**??

  A pitanje je i jel se to Lošo boji il su oni tamo pohlepni pa se onda i mi ljutimo,brinemo i rastužujemo?! - https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/loso-za-dnevno-kriju-vam-monstruozan-plan-ovo-je-pozadina-migrantske-krize-1240035/

  Možda odgovor na naše nedoumice leži u onom:***“Ali, šta misliš da radiš dok jedeš salatu ili biftek? Ti jedeš život! Tvoja osećajnost je licemerna. Kosmički grabljivci nisu više ili manje okrutni nego što smo mi sami. Kada se jača rasa hrani drugom, slabijom, ona joj pomaže da se razvije.”*

  OR

  *Gubljenje uma
  U drugom razgovoru, Karlos je rekao da je naš razum nusproizvod stranog uma i da mu ne trebamo verovati. Za nekoga sa mojim mentalnim sklopom, to je nešto veoma teško prihvatljivo. Kada sam ga upitao o tome, on je objasnio da čarobnjaci ne odbacuju sposobnost razuma da donosi zaključke, već način na koji je nametnut u našem životu kao da je on jedina mogućnost.

  “Razumnost čini da se osećamo kao čvrst komad tako da počinjemo poklanjati najveću važnost konceptima kao što je ‘stvarnost’. Kada se suočimo sa neobičnim situacijama, poput onih koje pogađaju čarobnjaka, mi kažemo sebi: ‘To je nerazumljivo’, i čini se da smo rekli sve što treba reći.”

  “Svet našeg uma je tiranski ali lomljiv. Posle više godina neprestane upotrebe, ego postaje toliko težak da ga samo ‘zdrav razum’(common sense) može ublažiti kako bi se moglo nastaviti dalje.”

  “Ratnik se bori da sruši opis sveta koji je usađen u njega tako što oslobađa prostor za nove stvari. Njegov rat je protiv ega. Radi toga, on se trudi da bude stalno svestan svojih potencijala. Pošto sadržaj opažanja zavisi od položaja skupne tačke, ratnik pokušava svim svojim snagama da olabavi učvršćenost te tačke. Umesto da stvara kult od svojih spekulacija, on posvećuje pažnju izvesnim premisama puta čarobnjaka.”

  “Te premise kažu da, na prvom mestu, samo visok nivo energije može nekome omogućiti da na pravi način rukuje svetom. Na drugom mestu, racionalnost je posledica učvršćenosti skupne tačke u položaju razuma a ta tačka se pomera kada postignemo unutrašnju tišinu. Treće, u našem svetlosnom polju postoje drugi položaji i svaki je pragmatičan kao i racionalnost. Četvrto, kada dostignemo tačku koja uključuje razum podjednako kao i njegov blizanački centar, tiho (nemo) znanje, koncepti poput istine i laži prestaju da funkcionišu i tada postaje kristalno jasno da je prava ljudska dilema imati ili nemati energiju.”

  “Čarobnjaci razmišljaju na drugačiji način nego obični ljudi. Za njih, usidriti pažnju je ludost a učiniti je fluidnom je zdrav razum (common sense). Učvršćivanje skupne tačke u neuobičajenim područjima oni nazivaju ‘viđenje’. Ostati promišljen je imperativ, ali oni su otkrili da racionalnost nije uvek promišljena. Ostati promišljen je voljni čin, dok biti racionalan znači samo učvrstiti našu pažnju na područje kolektivne saglasnosti.”

  “Da li su onda čarobnjaci protiv razuma?”

  “Već sam ti rekao: Oni su protiv njegove tiranije. Oni znaju da nas centar razuma može odvesti vrlo daleko. Apsolutni razum je nemilosrdan, on ne
  - 83 -
  staje na pola puta; zato se ljudi plaše od njega. Kada smo sposobni da se žestoko usredsredimo na njega, on stvara obavezu da se bude besprekoran, jer ne biti besprekoran nije razumno. Besprekorno raditi stvari znači činiti sve što je čoveku moguće i još malo više od toga. Dakle, razum te takođe dovodi do pokretanja skupne tačke.”

  “Da bi postupao po pravilima puta ratnika, potrebna ti je jasnoća cilja, hrabrost da se baciš na zadatak i nepokolebljiva namera. Ako pogledaš oko sebe, videćeš da ‘razumni’ ljudi, u stvari, nisu smešteni u tom centru već na njegovoj periferiji.”

  “Zašto?”

  “Zbog manjka energije. Njihove rupe ih sprečavaju da imaju bilo kakvu objektivnost. Njihova pažnja uvek luta i zbog toga je njihovo opažanje pomešano, nejasno. Oni se kreću poput broda bez kormilara usred morske struje, prepušteni na milost i nemilost svojim osećanjima i bez jasnog pogleda na dve obale – obalu čistog razumevanja s jedne strane i obalu apstraktnog sa druge.”

  “Ono što je potrebno savremenom ratniku je situacija stalnog energetskog priliva, kako bi njegova pažnja mogla da struji između razuma i tihog (nemog) znanja. Kada se kreće na taj način, on je promišljeniji nego ikada do tada, pa ipak on nije racionalno biće. Sa koje god pozicije da nastupa, uvek će gledati suprotnu stranu tako da njegova vizija postiže perspektivu i dubinu. Čarobnjaci tu situaciju opisuju kao ‘biti dvostruk’ ili ‘gubljenje uma’.”***

  Ili i opet šta vredi to što "um je maya" ako nam i dalje "svet je oblik" ?

  A "Uranilovka" bi se održavala "kukoljima u žitu" i "mačem povrh klasja" & bi to bilo u direktnoj vezi sa Sjetvom i Žetvom?

 • 24.11.2018. 20:29h

  Član bglavacMerlin14

  Hvala.Lp

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin14 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Hvala i tebi . Lp

  09.05.2021. 17:00h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥

  09.05.2021. 13:32h
 • Član iridairida

  I tebi Božice sve sretno i lijepo..♥♪♫ ♥*♪♫ ♥...., i ti si mama...

  09.05.2021. 13:32h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame, sretan vam vaš dan. Uživajte danas. Lp

  09.05.2021. 07:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep dan vam želim. Lp

  07.05.2021. 06:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  06.05.2021. 20:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  06.05.2021. 19:55h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Strah