Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

891

PUTA

OD 14.01.2018.

KAKO RIJEČI MOGU POVRIJEDITI

KAKO RIJEČI MOGU POVRIJEDITI

KAKO RIJEČI MOGU POVRIJEDITI

 

Jedno jutro prije nekoliko dana zaustavila me je gospođa koju samo znam iz viđenja. Ljubazno se uvijek pozdravljamo i ponekad kad osjetim potrebu uvijek joj nešto lijepo kažem jer mi se uvijek čini tužna. Tog jutra bila je nekako zaplakana. Upitala me je da li bi sa njom mogla ići na kavicu ili čaj.  Nisam baš imala puno vremena ali sam odjednom pomislila , ako to njoj nešto znači biti će mi drago, a u mom životu ništa neće propasti za sve ima vremena.

Tako krenule smo  na kavicu u obližnji kafić.  Naručile kavice i započeo je prvo  onako neki razgovor ali vidjela sam da ju nešto duboku muči. Upitam ju što vas je danas tako ražalostio?.

Započinje gospođa svoju tužnu priču. Suprug joj je umro prije par godina i to još nije uspjela preboljeti ali najveće razočaranje joj je njezin sin koji živi u inozemstvu i samo dolazi za blagdane kako bi bio s njom, barem tako on kaže. Kad mu je bio tata živ ponašao se je pristojno, nisam primjećivala da mu idem na živce.  Kad dođe doma želim mu ugoditi, skuhati jela koje voli, ispeći kolač koji voli, želim s njim pričati o njegovom životu u tuđini ali sve ja manje razgovorljiv i nekako kao da mu smetaju moja pitanja. Da ga ne povrijedim uglavnom se povučem.

No, jučer popodne razgovarao je s nekim na mobitel misleći da je sam, govorio je vrlo ružno, a sve se je odnosilo na mene. Suze su joj se kotrljale niz obraze, pružila sam joj maramicu i ona je nastavila, zamislite govorio je, ma znaš ta stara mi ide na živce stalno me pita kaj da ti skuham, kad buš došel, nemam se s njom kaj razgovarati.  Najbolje bi bilo da crkne bar nebum imal brige s njom.

Ove riječi slomile su toj dragoj ženici srce.  Kako riječi mogu biti otrov. One mogu boljeti više od batina.  Te ružne riječi uzrokuju veliku štetu i stvaraju ožiljke na duši koji teško zacjeljuju.

Kad  se jednom izgovori ružna riječ,  nema povratka. Ružan i zločest jezik zaista  uništava duh. Tako mi je bilo žao gospođe , ustala sam i zagrlila je . Polako se je smirila.  Izgleda da sam sve vrijeme njegovo ponašanje i riječi gurala pod tepih ne želeći vidjeti pravu istinu i pravu sliku moga sina.

Kako da sada započnem bilo kakav razgovor sa njim. Što da radim?  Možda da prešutim da sam čula taj razgovor, možda da mu samo kažem da ne mora dolaziti zbog mene. Kad bolje razmislim mislim da ću mu reći za njegovo i svoje dobro da ne očekujem od njega bilo kakvu brigu i pomoć pa znam se brinuti sama za sebe,  jedino ne znam kako da zacijelim svoje srce. Drago mi je što sam vam to mogla reći, nekako mi je lakše jer u vas imam povjerenje ,vi mi uvijek u prolazu kažete nešto lijepo, a to me je znalo grijati po cijeli dan iako vi o tome ništa neznate.

Ljubazne riječi imaju svoju moć, griju naša srca, podižu raspoloženje, liječe rane, tješe u žalosti, podupiru u tuzi i još puno, puno toga . Sada nakon ovih ružnih riječi postala sam još više svjesna moći ljubaznih riječi. Nasmijale smo se njenom zaključku, bilo mi je jako drago što se je ova tako draga gospođa osjećala bolje.

Božica Glavač

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.12.2014. 20:08h

  Član pticaMerlin5

  ... riječi su ... čudo ... 

 • 31.12.2014. 06:10h

  Član srceMerlin3

  uh kako će mu jednoga dana biti žao zbog tih reči...a biće mu, bez obzira na sve...majušno me je podsetilo na "šalica crne kave" od Cankara.

 • 31.12.2014. 11:59h

  Član saraMerlin12

  Mi stariji uvijek pomalo iritiramo mlađe, ali ovaj je čovjek zapravo zločest.

  Moji meni kažu kad im nešto nije pravo i idemo dalje.

  Jučer mi se žalila prijateljica koja je inače bolesna, već treći puta ima tumor na mozgu, za sada su benigni ali izazivaju velike poteškoće. Ima sina koji je uspješan, radi na jednom poznatom svetskom koledžu, pravi inovator na polju biologije, ali hladan "kao špricer", kao da u njemu nema empatije za bilo koga, dođe dva tri puta godišnje a najmanje ga zanima kako je mama. Vidim da je to boli, ponekad mi se požali, saslušam je, utješim koliko mogu.

  Na žalost takvih sinova ima puno. Kad odrastu zaborave i tko su i od kuda su.


 • 02.01.2015. 08:56h

  Član bglavacMerlin14

  Jednom izgovorenu riječ ne možeš izbrisati gumicom. One bole. Svaka riječ koju izgovorimo mogla bi biti šansa da loše pretvorimo u dobro, ružno u lijepo. Ali neki jako vole sipati otrov iz vlastitih usta. Šta te košta lijepa riječ, a nekog si usrečio. Lp

 • 02.01.2015. 15:22h

  Član tanalunaMerlin2

  najlakše se istresti na nekog tvog jer svi znamo da će oni koji nas najviše vole najlakše oprostiti

 • 15.10.2020. 10:48h

  Član emilio-iiMerlin0

  Riječi i misli........

  ......pripadaju svijetu oblika i ne mogu iskazati bezoblično a kada postanemo bezoblični tada čemo i izgubiti "ljudski oblik" i "formalnosti" nes više neče povređivati !?

  Što ako je "trun u oku brata mojega" zapravo odraz "brvna" koje sam ja ali se i ne osiječam ?!

  "Mjehur percepcije"...... naravno to je samo način da se nešto kaže ali u našem slučaju i odgovarajuči ?

  "Kako bijaše na početku tako i na svršetku"........ pa čemo tako pred kraj opet "podijetinjiti" a na samom kraju i umrijeti sa svojom "sveukupnošču" ?

  *"Everyone of us can 'see' energy - even now - but you are no longer aware of it. Infants on the other hand perceive energy directly. However, as they get older the 'Usher' introduces them to the world of ordinary reality. Instead of seeing amorphous energy, the infant one day will assemble the energy configuration into...a table. A toy. A dog. A tree. Each time the transformation comes from the Usher.

  "Ordinarily once the Ushers do their work of helping us perceive the various energy configurations as 'objects,' the assemblage point is fixed once and for all and the assemblage point does not move thereafter* ?

  Znači prvo ili do koje 3-5 godine uspostavljamo "hardwer" a ostalo je "softwer" ili glumatanje i laganje tojest "napuhavanje" ?

  *Pitao sam ga na koga
  je mislio kada je rekao da smo imali učitelje koji su
  nas naučili da razgovaramo sa sobom.
  »Govorio sam o onome što se dešava ljudskim
  bićima dok su deca«, uzvratio je, »o vremenu kada
  ih svi redom uče da ponavljaju beskrajni dijalog o sebi.
  Taj dijalog postaje unutrašnji, i ta sila sama drži
  skupnu tačku učvršćenu.

  Rekao je kako vidovnjaci vide da deca u početku
  nemaju učvršćenu skupnu tačku. Njihova uhvaćena
  zračenja su u stanju velikih meteža, i njihove se skupne
  tačke pomeraju na sve strane unutar ljudskog pojasa,
  osposobljavajući decu da se usmere na zračenja na
  koja kasnije uopšte ne obraćaju pažnju. Zatim, dok
  rastu, stariji ljudi oko njih, svojim znatnim uticajem
  koji vrše na njih, teraju skupne tačke dece da postanu
  još čvršće uz pomoć povećane složenosti unutrašnjeg
  dijaloga* ?

  "Enormna energetska šteta i astronomske implikacije"...... ukazuju na tešku povredu a onda i potrebu za "povratom para" a što opet neke i veoma povređuje ?

  "Žednog preko vode","od kolijevke pa do groba"...... ili "bila je to samo priča u koju smo povijerovali a u konačnici i Crta između rođenja i smrta na nadgrobnoj ploči" ?

  *Tako je u suštini svijet koji njihov razum hoče da održi svijet stvoren opisom i njegovim dogmatičnim i neprikosnovenim pravilima,koja njihov razum uči da prihvata i brani*..... tojest i ko kaže da je plavuša bila glupa kad je rekla:"mene niko ne može silovati/povrijediti jer ja se ne opirem" ?

  Trebali bismo dakle pomiriti ili i uravnotežiti "Desnicu i Lijevicu" a Isus u Nama bi bio predstavnik "Treče Pažnje"....... a šta bi na to rekli neki "anorganci" koji inače imaju učešća u posredovanju prilikom našeg ujedinjavanja sa SveMirom !o'o!

  Tako bismo morali krenuti i od najosnovnijega ili "život se životom hrani" a "kruh" bi bio i "nižekaloričan" tojest bismo trebali zaustaviti energetsko odlijevanje jer bi time opala i potražnja za refundiranjem i povređivanjem !?

  Ali-i':*U svakom slučaju sasvim je dobro znao da se u ovom delu njegovog nasleđa radi o nečemu, što ne samo da niko ne bi trebalo, nego i ne želi da zna.

  Utoliko je važno upozorenje da izjave koje slede mogu zvučati još neverovatnije od ostalih u ovoj knjizi. Mogu se čak učiniti paranoidnim ili izazvati osećaj paranoje, straha i otpora. Po čarobnjacima, to je normalna i sasvim razumljiva reakcija, jer će razum - jezgro naše receptivne svakodnevne svesti – žestoko da se usprotivi prikazu sebe kao strane instalacije grabežljivih bića iz nekog drugog sveta. Izjava te vrste jednaka je osudi samog sebe, a to je nešto što niko rado ili lakog srca ne čini* ?!

  To je toliko uvredljivo koliko smo i samovažni??...... a Istinski gledano i' poražavajuče (šmrc) ???

 • 15.10.2020. 11:03h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada je Osho reka:"Bio sam tako dalekovidan a bilo je tak blizu...."

  To je kao i da mi reknemo:"Koreja,Uesej,Kina,Drugi,Duboka Država,Zavijera,Ravna Ploča..."

  Pa zar nismo upravo "Riječima" napravili čudesa ili i ubili Misteriju.....

  Kada nekome prišijemo ime mi zaustavljamo i njegov rast ali povređujemo i sebe tako što se naduvavamo u svojoj umišljenosti......

  Tojest i "šta sve ovo znači" ako nam i ništa ne naznačuje:* parametri uobičajene percepcije su nametnuti kao deo socijalizacije, ne u potpunosti svojevoljno već i pod prinudom. Jedno vidjenje ovih prinudnih parametara je sistem tumačenja koji čulne podatke prerađuju u smislene jedinice i ureduje odnose među Ijudima u vidu strukture tumačenja.

  Naša normalna percepcija unutar uredenih društvenih odnosa zahteva slepu i vernu povezanost sa svim predmetima percepcije, od kojih ni jedan ne pruža mogućnost za neposrednom percepcijom energije. Da bi se ostvario poduhvat uzdizanja percepcije, potrebna nam je unutrašnja energija. Stoga, problem da se unutrašnja energija učini dostupnom za postizanje ovakvog cilja postaje ključno pitanje* (a povređivanje u samoobrani i nije povređivanje nego izbijegavanje ozljede nanošenjem povrede..... i zato se "ego-samosvijest" boji i najmanje "pukotine" :.:)))

 • 15.10.2020. 11:37h

  Član emilio-iiMerlin0

  Tko zar "ja'a" da sam kratak !o'o!

  *Kratka povijest vašega života

  Ulazak svijeta u očitovano stanje, kao i njegov povratak u neočitovano, njegovo širenje i stezanje, dva su univerzalna pokreta koje bismo mogli nazvati izlaskom i povratkom kući. Ta dva kretanja umnogome se odražavaju u svemiru, primjerice u neprestanom širenju i stezanju vašega srca, kao i u udisaju i izdisaju. Također se odražavaju u ciklusima spavanja i budnosti. Svake noći kad zapadnete u stanje dubokog sna bez snova, vraćate se u neočitovan Izvor sveukupnosti života, a da toga niste ni svjesni, dok ujutro ponovno osvježeni izranjate iz njega. Ta dva kretanja, izlazak i povratak, također se odražavaju u životnim ciklusima svake osobe. »Vi« se nenadano, niotkud, da tako kažemo, pojavljujete u ovome svijetu. Rođenje slijedi širenje. Nije riječ samo o tjelesnom rastu, nego i o rastu znanja, o širenju djelatnosti, stvari koje posjedujete, iskustava. Vaša se utjecajna sfera širi i život postaje sve složeniji. To je razdoblje kad se uglavnom bavite otkrivanjem ili  ostvarivanjem svoje vanjske svrhe. Najčešće dolazi do odgovarajućeg rasta ega, odnosno do poistovjećenja s navedenim stvarima, zbog čega se vaš identitet sve više definira. To je ujedno i razdoblje kad je ego sklon ovladati vanjskom svrhom - rastom - iako on, za razliku od prirode, ne zna kad se treba zaustaviti u svojoj žudnji za širenjem i nezasitan je. A tada, upravo kad pomislite da ste uspjeli ili da nekamo pripadate, počinje povratno kretanje. Možda počinju umirati vama bliski ljudi, koji su bili dio vašega svijeta. Tada vam slabi i tjelesni oblik, a utjecajna vam se sfera sužava. Umjesto da postajete nešto više, sada se smanjujete, a ego na to reagira sa sve dubljom tjeskobom ili depresijom. Svijet vam se počinje sužavati i mogli biste otkriti da više ničim ne vladate. Umjesto da djelujete na svoj život, život sad djeluje na vas i polagano vam sužava svijet.

  Svijest koja se poistovjetila s oblikom sada proživljava opadanje snaga i rastvaranje oblika.

  A onda jednoga dana i sami nestajete. Vaš je naslonjač još ondje. No, umjesto da sjedite u njemu, tu je sada samo prazan prostor. Vratili ste se onamo odakle ste došli prije samo nekoliko godina. Život svake osobe, zapravo svaki životni oblik, predstavlja svijet, jedinstven način na koji svemir doživljava sebe. A kad se vaš oblik rastvori, taj svijet dolazi svome kraju, kao samo jedan od bezbroj svjetova*

  Odnosno je pitanje da li me ovaj "prijevod" vrijeđa ili povređuje.... il sam se to i samo-uvrijedio !?

  Prevoditelj je ili previše materijalističan/mehaničan ili je premalo poetičan/filozofićan ?!

  Pa tako i neki kriče iz grkljana a neke i pjevaju iz abdomena (disanje i položaj čine čuda) -  https://www.youtube.com/watch?v=xXdQj2Vxcp4

  P.S;((( Svet tajniprije 15 satiDa li ste znali da je Facebook nedavno isključio robote koji su počeli da razgovaraju na nepoznatom jeziku?

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin14 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, dragi Magicusi.

  17.04.2021. 13:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info