Član wendy.tanja

Upisao:

wendy.tanja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

347

PUTA

OD 14.01.2018.

GRINCH ANTE PORTAL

GRINCH ANTE PORTAL

Znaš šta, mrgude zelenoruki? Osjetim te na kilometre..Miris tvoga ustajalog odijela, kojega si davno ukrao jednom Djedu Božićnjaku, i nikad se nisi pitao, da li su ta djeca uspjela dobiti svoje poklone..

Ali ti se transformiraš, regeneriraš, sofisticiraš..Više nisi zadovoljan da ukradeš jelku ili paketić ispod nje.. Sada želiš ukrasti i najmanje zrnce ljubavi i opraštanja, koje je počelo klijati u srcima koja su se počela otvarati.. Samo te odijelo odaje..

A i tu si se dosjetio finesama.. Skinuo si u jednom trenutku odijelo, namirisao se, uljepšao, i skoro i mene uspio prevariti..

Ali nisi uspio.. Shvatila sam da su ovdje predivni ljudi, i svako ponaosob treba ljubavi, bilo u kojem obliku.. Shvatila sam da smo svi u biti iznutra djeca, nevina i željna istinske topline i prihvaćanja..

A ti se šuljaš i šuljaš.. Pogledaj ovu sliku:

Pa još jednu:

I još:I još:

Zar ne vidiš da istinsku radost i dječju nevinost, njihovu vjeru u snagu svega toga, nikad nećeš moći uzeti..

Od tvoga zanimanja niš koristi, posebno ovdje..

Sad bi ti rekla: Bulji u te slike, zelenoruki, dok ti oči ne ispadnu.."- ali onda bih bila kao ti..

Rasprave s tobom ne vode ničemu, osim,dobivanja tvoga ustajalog mirisa na sebi..

Umjesto toga, kažem ti: pridruži se, jer pobijediti nećeš..Ili ostani sam u spoznaji, da zapravo želiš ukrasti ljubav, jer je sam nemaš..

Tvoj izbor...KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.12.2011. 08:03h

  Član sretan_trenutakMerlin1

  \"Kada kralj počiva za stolom, narod moj diše mirisom ugodnim.Dragi je moj kao kutijica smirne, što mi počiva na prsima. Dragi je moj kao grozd ciprov u vinogradima engadskim.\"šapće zaručnica.

  \"Kako si lijepa, prijateljice moja, kako si lijepa, oči su tvoje kao golubice.\" odgovara tihani glas iz pjesme nad pjesmama.

  \"O, ti si lijep, dragi moj, preljubezan odista! Postelja je naša svježa zelen, kućne su nam grede cedri, stolovi čempresi.\"

  \"Ne okljevaj, pođi sa mnom u svijet sna. Otkrit ću ti istinu početka.\" šapće ljubav...

  da Wendy dozvolimo ljubavi da zavlada, da valada, da srcokracija bude naše poslanje u ovome ovdje i ovome sada...:-))

 • 10.12.2011. 08:59h

  Član srceMerlin2

  komentiraću SAMO priču ne ulazeći u njenu istinitost, ko je pisao i o kome je pisano. Koja bol, esencija negativne energije, gorčine (\"..miris tvoga ustajalog odela, od tvoga zanimanja niš koristi, tvoj ustajali miris..\" Pa dalje kaže:\" .....svako ponaosob treba ljubavi...shvatila sam da smo svi u biti iznutra deca nevina i željna istinske topline i prihvaćanja....sad bih ti rekla..bulji u te slike, zelenoruki dok ti oči ne ispadnu, (ajme koja kletva) ali onda bih bila kao ti\" (!?)  gaji mržnju i tu mržnju usađuje deci. Tolika bol i zamera, da je junakinja ispala mnogo gora. Ranjava sebe, odaje negativnu energiju i prema glavnoj ličnosti, prema deci i šire. Gde je taj mir tako potrebno svim dušama u priči? gde je oprost? Kakav nauk će iz svega toga deca izvući? Te malene duše će zatrovati sa mržnjom do nekoga koji treba razumevanje za svoje postupke ili pak oprost. To je bes, to je osveta, pomračen um, koji razara oko sebe. Veoma lepa zadnja rečenica u komentaru sretan trenutak \"...dozvolimo ljubavi da zavlada, da vlada, da bude naše poslanje u ovome ovde i ovome sada\" veoma lepo. Dodala bih samo molimo svi za mir naše duše i oprost svim ljudima, koji su živeli pre nas, koji su sada uz nas i one koje ostavljamo iza sebe, bez obzira da li će nama biti oprošteno od drugih.  Ovi nastupajući blagdani su pravo vreme za to. Nadam se da će junakinja uspeti naći joj taj tako potreban duševni mir. Ponavljam komentirala sam priču kako sam je doživela.

 • 10.12.2011. 09:28h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Ajoj ah, no comments.

 • 10.12.2011. 10:19h

  Član wendy.tanjaMerlin7

   

 • 10.12.2011. 10:23h

  Član srceMerlin2

  Wendy ako se ovaj komentar odnosi na mene, onda ti želim pojasniti. Da je pisalo istinita priča i da su bila navedena imena ili nickovi ne bih, ili bih te pitala za dozvolu. Možda neki članovi sa kojima si intimnija u komuniciranju zanju o čemu se radi u tvojim tekstovima. a kada postavljaš ovakve priče i članke verovatno mnogi ne znamo o čemu se radi. Možda  će neko  sada reći, pa kada ne znaš nemoj komentirati. A na to ti mogu odgovoriti da onda ne bih smela niti jedan članak komentirati misleći da ulazim u nečiji intimni život. Podržavam one koji žele i svoju intimu podeliti sa nama a tada treba biti konkretizirano da ne bi dolazilo do nerazumevanja. pozdrav 

 • 10.12.2011. 11:37h

  Član wendy.tanjaMerlin7

   

   

 • 10.12.2011. 11:40h

  Član wendy.tanjaMerlin7

 • 10.12.2011. 12:23h

  Član ljubicaMerlin3

  E pa sad budi mudar,pametan i miran

  Da to je bingo!

 • 10.12.2011. 14:24h

  Član shadowofsoulMerlin9

  za one koji ne znaju tko je Grinch, evo:

  \"\"Grinch je malo zeleno čudovište koje živi sjeverno od Tkograda s vjernim psom Maxom, a najviše od svega mrzi Božić i sve što je vezano uz njega, kao što su božićne pjesme i darovi….

           Ovaj simpatični negativac poznat je diljem svijeta zahvaljujući svom tvorcu Dr. Seussu.

       Dr. Seuss je rođen u Springfieldu pod imenom Theodor Seuss Geisel. Studirao je književnost na Oxfordu. 
         Pseudonim Dr. Seuss nastao je kombinacijom majčinog njemačkog prezimena Seuss, a dr. ispred je aluzija na očevu neispunjenu želju da njegov sin dobije doktorat iz književnosti. Na početku Drugog svjetskog rata Seuss se bacio na političke crtiće i napravio ih je oko 400 komada u dvije godine. Osim politički nabrijanih crtića, Dr. Seuss je nakon završetka rata pisao scenarije za filmove. Njegov dokumentarni film \'Desing for Death\' 1948. je godine dobio nagradu za najbolji dokumentarac godine.

          Nakon crtića i filmova Dr. Seuss se vraća dječjim knjigama i pedesetih piše svoja najbolja ostvarenja kao što su \'If I Ran the Zoo\', \'On Beyond Zebra!\', \'Scrambled Eggs Super!\' i \'How the Grinch stole Christmas\'.


           Seussove knjige i danas su omiljeno dječje štivo širom svijeta, a 1984. godine Dr. Seuss je dobio Pulitzerovu nagradu za doprinos dječjoj književnosti.

               Tijekom cijele svoje karijere Dr. Seuss se protivio korištenju njegovih likova van konteksta knjiga, no ipak je dopustio da se napravi nekoliko animiranih filmova. Crtić \'Kako je Grinč ukrao Božić\' ugledao je svjetlo dana 1966. godine. Seuss je angažirao svog prijatelja Chucka Jonesa, tada vodećeg po pitanju crtića i remek djelo je stvoreno. U tom crtiću glas je Grinču posudio poznati glumac horor filmova Boris Karloff. Osim Grinča, 1971. godine napravljena je animirana verzija \'The Cat in the Hat\', no pokazala se manje uspješnom od Grinča.

   Je li Grinč uspio ukrasti Božić, pitate se možda. Naravno da nije. Jer iako je prerušivši se u Djeda Mraza pokrao sve darove i jelke, božićnu atmosferu i veselje nije uspio ukrasti.


  Pa kaže:
  Svaki Tko u Tko - gradu, veliki i mali,
  je pjevao! Bez ikakvih darova!
  Grinc NIJE zaustavio Božić!
  BOŽIĆ JE DOŠAO!

  Na jedan ili drugi način Božić je došao sam!

    “Možda Božić, ne dolazi iz trgovina.
  Možda Božić … možda ... on znači nešto više!”

  https://www.ssblato.hr/POZNULA3/grinch.htm

 • 10.12.2011. 14:43h

  Član shadowofsoulMerlin9

  ovo je lik Grincha, a inače, Grinch je izmišljen lik, kao što je izmišljen lik Crvenkapice, Snjeguljice, Trnoružice, Palčice, Pinokija i ostalih likova iz bajki.

 • 10.12.2011. 14:45h

  Član shadowofsoulMerlin9

  nije mi uspjelo sliku copy-paste pa je moram provući kroz tynypic...

  dakle, evo lika Grincha...

 • 10.12.2011. 15:12h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  wendy?....a ne čini ti se da u zadnje vrijeme malo i previše dobivaš začudne komentare pod svojim tekstovima....

  samo primijećujem nešto što se ne može ne uočiti...e sad....razlozi tome mogu biti svakakvi....jel....

  ...i što god ti mislila o tome,  svi smo wendy prepuni ljubavi, niti više niti manje nego li što je i ti imaš sama....ne prozivaj nikoga za nedostatak, pomanjkanje i krađu....jednostavno, neukusno je....:)))) • 10.12.2011. 15:57h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  rolado, zar je moguće da  je totalno krivo shvaćeno ono što sam htjela reći? nisam nikoga izdvajala, niti sebe..Jednostavno, znam da svi trebamo ljubav, i nemoj mi reći da je ti ne trebaš, jer je to nešto što nam konstantno treba u peharu duše.. Moja je poruka bila, da ne dozvolimo da nam išta uništi Božić, ni materijalne ni duševne stvari.. Nikoga ne izdvajam niti sam imala namjeru..Čisto i iskreno.. Grinč nije imao prijatelja, jer je bio takav kakav jest, ali to tumačim dublje..I vjerujem da bi i on bio radosniji kad bi mu netko ukazao na smisao Božića..

  I sad svi izvrću i okreću stvari kako im pašu, a ja znam što sam htjela reći..

  Ako ovo nije dovoljno, onda mi je žao.. ne mogu objasniti više nego što jesam..

  A to što mene netko svrstava u nešto,to opet nije moja krivnja.. Sorry..

  I dalje ću pokušavati u sebi održati Božićnu radost, i to mi nitko ne može oduzeti ni zabraniti..

  Pusa!!

  p.s.. otkad je neukusno govoriti da svima treba ljubavi?

  Onda je cijela Božanska vizija neukusna... Ne stavljam se u rang s njim, ali on je u meni, kao u svima..

 • 10.12.2011. 16:10h

  Član shadowofsoulMerlin9

  hajde, onda draga Tanja, objasni im što si mislila ovim tekstom (za ljude koji ga nisu razumjeli), jer se previše pletu negativne vibre oko tvojih tekstova, a ja znam da si ovim tekstom mislila ono što si napisala u svom komentaru u 15.57h, jer sam ga dobro shvatila

  ljudska svijest može biti jedino čista kad odabere slušati svoju savjest (moje osobno mišljenje)

   

 • 10.12.2011. 16:33h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Shadow

  Ne da mi se više objašnjavati.. Ovaj članak sam napisala u znak zahvale svim anđelima, koji su  mi kroz moje prijatelje, uključujući i tebe, pomogli da održim radost i nježnost Božića, koja se malo zaustavila u trci i jurnjavi života..Bez da nekog osim sebe izdvajam i klasificiram..Pomračeni um? Grinč u meni?

  Na sve to lijepo i iskreno odgovaram: blagoslovljen i divan Božić svima..

   

  I na tom blagoslovu ostajem..  htpp://1astrolab-3u1.blog.hr

   

   


   

   

 • 10.12.2011. 16:50h

  Član shadowofsoulMerlin9

 • 10.12.2011. 18:09h

  Član ljubicaMerlin3

  koje gluposti i preseravanja svaki dan

  Sad odjednom treba obješnjavati što je pisac trebao reći

  Ako se tekst ne razumije okreni list i idemo dalje.

  Koja objašnjenja, koje diskusije.

  Ako je neukusno što se čita,zašto se jednostavno ne zaobiđe neželjene autore

  Ako je ovo portal za pojedinnce pa neka se to razjasni, neka ostanu pametni pronicljivi i razumni a nepoželjne se neka makne

  izjasnite se koga treba maknuti

 • 10.12.2011. 18:15h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Hvala Bogu na ovom komentaru, Ljubice, jer je to konačno glas razuma!

 • 10.12.2011. 18:29h

  Član ljubicaMerlin3

   

  Ovo je totalni raspašoj, stalni napadi, stalne mudrolije, zahtjevi za razjasniti predavanja

  Pa nismo u školi da nam profesor pojasni ako ne razumijemo. - nismo  na izborima za najbolji talent

  Što je vama - zar nemate mjere.

  I ja znam provocirati, ali nađem mjeru

  Nisam se javila da ikog prozivam i da ikome sudim i osuđujem al mogli bi malo pogladati što radite,jer ste katastrofa

  Ako vam se ne sviđam Ja Marko  Jura ili Zlata ne čitajte nas koji ku.. stalno lajete solite i zanovjetate

  ne odnosi se ovo na sve članove,jer im je jasno ali šute,iako je i njima već pun kufer

  Rekla sam što sam mislila sad izvolte sudite mi

   

   

 • 10.12.2011. 18:43h

  Član shadowofsoulMerlin9

 • 10.12.2011. 18:50h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Potrebno je mnogo jednostavnih riječi kao:
  kruh, ljubav, dobrota,
  da ne bismo slijepi u tmini
  na raskršćima sišli s pravog puta.

  Potrebno je mnogo tišine, tišine izvan nas i u nama
  da bismo čuli glas,
  tihi, plahi glas što se gubi – golubova, mrava, ljudi,
  srca i njihove veličine sred nepravdi i vojski,
  usred svega onog što nije kruh, ljubav
  i nije dobrota.

  Tišine, tišine. Nek jedino srca mjere vrijeme,
  kazuju put.


  Dragutin Tadijanović

 • 10.12.2011. 18:53h

  Član ljubicicaMerlin4

  hvala ti Shadow da si pojasnila lik gincha jer sad bih još morala pola sata guglati...odrasla sam uz priče iz života i nastavila tako dalje pričati i mojoj djeci...crvenkapice  i babaroge nisam nikada voljela bez obzira na moralnu pouku....na stranu sad dječja pedagogija i psihologija....priče o tome da djeca tako lakše shvate i razluče dobro od zla..razluče to oni dobro i uz stvarne priče..i uz smijeh i šalu..spužve su koje upijaju...grincha ima sve posvuda u reali....i nosi ga i onaj u sebi koji iz jednog teksta želi napraviti negativnu vibraciju....podijeli osmjeh i tjeraj dalje..kako kap kaže: izaberi dan...mislim da se svako od nas bolje osjeća kad mu je toplo u srcu i u duši...\"ne budi u sistemu....\"

 • 10.12.2011. 18:54h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  opaaaa.....kakvi sad neželjeni autori???....od kad je to wendy neželjeni autor?...ja nemam takvih autora.....čitam i komentiram gotovo sve...kad ne bi bilo tako, moja sposobnost shvaćanja i razumijevanja bila bi daleko sužena...dakle za jednoumlje nisam....i svo zlo bilo u mom krivom shvaćanju autorice ovog simpatičnog skeča!...u dobrom duhu i nastavku ugodne konverzacije...evo jedna palčina u zrak!...nadam se biti pravilno shvaćena....;))))

 • 10.12.2011. 19:01h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Trebalo bi da imamo zemlju k\'o grumen
  Veličanstvenog sunca
  I zemlju mirisne vode,
  Gde je sumrak tanani, šareni veo,
  Zlatan i rumen,
  A ne ovu zemlju gde je život leden
  I sveo.

  Trebalo bi da imamo zemlju drveća
  Čije su krošnje kao visoke grive,
  Čije su grane krive
  Otežale od brbljivih papagaja,
  Blestavih kao dan,
  A ne ovu zemlju gde su sve ptice sive.

  Ah, trebalo bi da imamo zemlju milina,
  ljubavi i radosti i vina
  Uz pesmu i smeh,
  a ne ovu zemlju gde je radost greh.

  Langston Hughes


 • 10.12.2011. 19:02h

  Član shadowofsoulMerlin9

  kao dijete sam upijala bajke, volim bajke i danas, zato i gledam SF filmove i serije i taj fantastični svijet kroz koji dobivamo krasne poruke; sjetimo se samo \"Gospodara prstenova\" i koliko li je poruka dobiveno samo kroz taj serijal filmova

  Ljubičice, odličan komentar, da postoji palac gore za komentar, ja bih odabrala tvoj i komentare koje je ostavila naša Ljubica, zato evo ih:

 • 10.12.2011. 19:05h

  Član shadowofsoulMerlin9

 • 10.12.2011. 19:07h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Svidjela mi se ova pjesma..

  Mislim da u svakom od nas ima grumen baš takve zemlje, koja će tek zajedno sa svim grumenjem, postati nova Zemlja..

  let us doing that... • 10.12.2011. 19:14h

  Član ljubicaMerlin3

  grincha ima sve posvuda u reali....i nosi ga i onaj u sebi koji iz jednog teksta želi napraviti negativnu vibraciju

  Ovo je dio komentara od ljubicice

   

  Razmotrite ga pa ocjenite tko je (OSIM MENE) izazvao negativne vibracije

  Zahvaljujem,laka noć

 • 10.12.2011. 20:03h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Ljubice, ti uopće nisi izazvala negativnu vibru (kod mene), već si samo glasno rekla što misliš!

  a tko ne zna o čemu se radi u nekom tekstu, onda neka pita autora na lijep način što li je autor mislio nekim tekstom i, uvjerena sam, da će mu/joj autor uvijek dati lijepo objašnjenje što je mislio kad je pisao tekst.

  vrlo jednostavno, samo treba uljudno zapitati i dobit će se uljudan odgovor...

 • 23.12.2017. 17:09h

  Član shadowofsoulMerlin9

SADRŽAJ UPISAO

Član wendy.tanjaMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana wendy.tanja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KORIZMA

VEGETARIJANCI

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥dan malena

  24.03.2019. 15:54h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  18.03.2019. 10:39h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. Lp

  13.03.2019. 07:48h
 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥*♪pusa

  10.03.2019. 00:05h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Danas je Dan žena. Svim ženama koje svrate na magicus želim obilje ljubavi za ovaj dan. Lp

  08.03.2019. 08:02h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi., sretan i uspješan dan vam želim. Lp

  04.03.2019. 08:01h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  02.03.2019. 09:12h
Cijeli Chat

PROLJEĆE

USKRS

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info