Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član nlandeka

Upisao:

nlandeka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

465

PUTA

OD 14.01.2018.

ZAPOVIJEDI ZA ŽIVOT

ZAPOVIJEDI ZA ŽIVOT
Dragi Bog ostavio je Mojsiju na Sinaju Deset zapovijedi Božjih. Vjekovima su živjeli život prema tim zapovijedima i prakticirali vjeru. Danas su nešto malo izmijenjeni uvjeti života, ali svrha i smisao je jos uvijek isti. Ovo su Zapovijedi koje sam ja sebi postavila za život....
 • Uvijek zahvaljuj na danu u kojem si se rodio i na svojim roditeljima. Ne proklinji život unatoč tegobama koje nosi. Budi sretan što si tu, što imaš prilike disati, gledati zvijezde, ljubiti, smijati se. Proklinjući život, proklinješ sam sebe i donosiš si samo nove boli i tegobe u život.
 • Pokušaj biti dobar sa svim ljudima. Sve ih saslušaj s pozornošću jer nikada ne znaš tko će od  izreći nešto što će ti sada ili kasnije biti smjernica kroz život. Čak i najjednostavnije riječi, pa i one koje bole, nekada znaju biti upravo rješenje naše situacije.
 • Poštuj i cijeni osobe koje te vole. Nema jednostrane ljubavi. Ako misliš da će nečije davanje trajati vječno, varaš se. Kao što se zid sagrađen samo na jednoj strani ruši  ako je previsoko izgrađen, i kao što voda prelije čašu, i rijeke nabujaju od samo još jedne kiše, tako može prekipiti ono što ti se daje, dok ti nesebično grabiš i ne uzvraćaš. A sve ono što je izvan kolosjeka razara, uništava, nestaje.
 • Ako nemaš samo jednu ljubav kroz život koji živiš, već si imao više ljubavi koje sada smatraš nesretnim, ne predbacuj osobama koje su bile uz tebe i voljele te u jednom trenutku. Pa tko se može požaliti ako je čak nekoliko puta bio sretan i voljen kroz ovaj samo jedan život, dok istovremeno ima toliko ljudi oko nas koji nikada nisu spoznali čar i ljepotu ljubavi već im je srce ostalo prazno.
 • Cijeni svoju obitelj, prijatelje i svoje bližnje. Nikada nemoj dozvoliti da svađe koje nastanu između vas budu okaljane ružnim riječima, uvredama, poniženjima. Razmirice prolaze. Svatko ima pravo na različito mišljenje i na svoj stav. No, nema pravo na uvrede, poniženja, omalovažavanja. Kad prođe srdžba, i kad se opet izgladi situacija između vas poput noža će u zraku visjeti izrečene uvrede i psovke i stvarati gorčinu i knedlu u grlu.
 • Nemoj biti dvoličan i lažljiv. Najveća blagodat na svijetu je iskrenost i otvorenost. Laž je svaki put drugačija i iskrivljena, a istina uvijek samo jedna. Ako svaki puta u razgovoru i nastupu imaš drugo lice, kako će ti u trenucima potrebe prijatelj pomoći ako ne zna tko si ti zapravo, i koja tvoja strana je prava?
 • Nikada nemoj iznevjeriti svoje prijatelje, radije im reci ne mogu, ili otvoreno sa njima porazgovaraj ako se ne slažeš s nečim. Prijateljstvo je nešto što dugo traje, ali ne može preživjeti na kruhu i vodi. Prijateljstvo se hrani međusobnim razumijevanjem, pažnjom, pomaganjem u trenucima kad je to najpotrebnije a ne samo posuđenom garderobom i novcem. Izdaja prijatelja gora je od najteže rane. Ni jedan neprijatelj ne može zadati takvu bol, niti toliko povrijediti kao izdaja prijatelja.
 • Nikada ne optužuj bez dokaza. "Najprije ispeci, pa onda reci". Nakon što ti se druga strana opravda i dokaže nevinost osjećat ćeš silan sram i neugodnost, a napad i rasprave je teško zaboraviti. To trajno remeti odnose, a tebe ponižava, ne onog koga si nepravedno i prijevremeno optužio.
 • Ako raskineš vezu, ili prijateljstvo, nikada nemoj koristiti zajedničke tajne za svoju promidžbu ili korist. Sve izrečeno u povjerenju, mora ostati tajna, jer nema jadnijeg od mahanja tajnama svojih bližnjih i ismijavanja nakon što se brak, prijateljstvo ili ljubav prekine. S tim omalovažavaš samo sebe, jer kako možeš biti s nekim i voljeti ga, ako tako malo vrijedi da kad od tebe ode po njemu pljuješ.
 • Uvijek zadrži stav, da ako te netko ostavi, bio to ljubavnik, muž, ili prijatelj,  i uz to te počasti uvredama, psovkama, izrugivanjem, da je on gubitnik. I ne osuđuj ga. Dovoljno je sam sebe već osudio što pušta takvu osobu kao što si ti iz svog života.
 • Nemoj saginjati leđa pod teretom života. Budi snažan i rješavaj sam svoje probleme, a ako je potrebno posavjetuj se s nekim tko je prošao slična iskustva. Kad ti tijelo oslabi, ideš u teretanu da bi ga ojačao. A kako ga jačaš? Povećavaš iz dana u dan težinu koju dižeš sve dok ne postigneš potpunu snagu. Eto, to ti je život. Što više tereta, više snage.
 • Uči svoje potomke da pomažu ljudima u nevolji ma koliko god da im je teško u datom trenutku. Da te poštuju zbog tvoje ljubavi prema njima, a ne zbog tvoje strogosti. Znači, da te vole zato jer to zaslužuješ, a ne zato jer te se boje. Ni jedna batina, stroga riječ, ili zabrana ne može imati takvu snagu kao što je ima ljubav. Jednostavno objasni djetetu da bi i njemu bilo grozno kad bi mu se tako nešto dogodilo, i to na slikovit način. Da se na njega ne ljutiš, i da je dovoljna kazna to što je već shvatio da je pogriješio i žao mu je. Sigurno je nešto naučio na svojoj grešci, kao što i mi učimo.  Nitko, ni mi odrasli ne volimo da nas kritiziraju i tlače. A djeca imaju razvijen daleko veći osjećaj odgovornosti i ponos nego što to ponekad imaju poneki odrasli  ljudi. Samo im treba pokazati da im vjerujemo.  
 • Ne guraj nos u tuđe stvari. Kako bi tebi bilo da se netko svakodnevno bavi tvojim životom i ne dopušta ti mir. Sigurno nije ugodno da se i o tebi iznose neistine, glupe laži i kojekakve neprovjerene priče. Nikada nemoj pričatii ono za što znaš da bi drugoga povrijedilo kada to čuje, i u što nisi siguran da je istina i što nije tvoja briga.
 • Ne zavidi i ne okrivljuj druge za svoje pogreške. Bog nam je dao svima jednaku mogućnost. Svi imamo razum, srce, dušu koje razvijamo tijekom života. Na nama je kako ćemo te darove upotrijebiti. Poput uloga na kladionici ili sve dobivamo, ili sve gubimo. No, nitko osim nas nije odgovoran za naše postupke. Pa čak i kad ti netko ostane dužan novac, ili te prevari u poslu, nije on kriv. Pa zar bi mogao takvo nešto učiniti ako mu to sam nisi dopustio? Uvijek kažem, kad drugi komentiraju, on ti je uzeo nešto; "nije uzeo, ja sam dala", da je uzeo morao bi upotrijebiti silu, ili provaliti, razoriti da do nečega dođe, a ako sam ja svojom voljom odlučila dati, unaprijed svjesna činjenice da postoji mogućnost da se nešto izjalovi, onda nije kriv onaj tko je primio, nego ja što nisam dobro razmotrila sve mogućnosti, ili nisam mogla odbiti jer tu osobu volim i želim pomoći. Ako sam željela pomoći, neka to ostane pomoć. Nema predbacivanja.
 • Ne osuđuj druge za ništa. Pa tko bi od nas mogao staviti ruku u vatru za sebe, da ne bi postupio slično u situacijama u kojima se ta osoba našla (pa bio to i preljub). Ako netko traži od tebe prijateljski savjet, daj mu ga, i zadrži to za sebe. Nikada nemoj osuđivati za pogreške koje je netko napravio jer ne znaš obje strane priče.
 • Kad nešto činiš, čini to s ljubavlju, i obilato. Ni povrće i voće u vrtu ne raste ako ne izabereš dobro sjeme, pognojiš ga, zalijevaš i njeguješ s ljubavlju. Tako i odnosi među ljudima ne mogu uspjeti ako obilato ne zasiješ, ne prihranjuješ svojim djelima i lijepim riječima. Kako da očekuješ urod, ako si škrt na sjemenu i prihranjivanju?
 • Nikada ne gubi vjeru u Boga. Možda na svom životnom putu kloneš, a možda i padneš. Ali i malo dijete dok se učilo hodati bilo je bezbroj puta razbijenih koljena, čak i glave. Puno puta je bilo u opasnosti prije nego li je naučilo trčati. Bog nam je dao mogućnosti. Iskoristi uvijek najbolju mogućnost nakon što razmotriš problem, i budi svjestan činjenice da nisi sam. Bog te vodi na tvom putu donošenja odluka, stvaranja. Ali kako da te vodi, ako otimaš svoju ruku iz  Njegove. Vidio si puno puta što se dogodi djetetu ako se otme iz ruku roditelja. Padne, razbije se, ili se preplaši pa zaplače. A ako mu je ruka u ruci mame ili tate osjeća se sigurno, veselo  je i nasmijano i zna da ga otac ili majka vode sigurnim putem. Pruži svoju ruku, i stavi je u ruke svog Roditelja, našeg Stvoritelja i budi siguran da ako padneš - ustat ćeš, ako te rana boli - zacijelit će, i sigurno ćeš doći do kraja svog puta.
 • Kad si na položaju ili funkciji - ne uzdiži se iznad svojih mogućnosti ili iznad svog položaja i ne preziri one ispod sebe! Nikad ne zaboravi da nisi sam tu došao, nego voljom Božjom i glasovima svojih pristaša. Vrlo brzo mogu ti se srezati krila koja si ponosno šepureći se raširio. A kad se krila srežu, više se ne leti, već pada.
 • Više ti se sviđa izreka; oko za oko, zub za zub" nego izreka; tko te pljusne po jednoj strani obraza, okreni i drugu stranu", i "tko tebe kamenom, ti njega kruhom". Zar nikada nisi uvidio kakva je sudbina tvojih darovatelja, a kakva je sudbina tvojih neprijatelja. Pusti neka bude; "tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada", ili "kako si prostre tako će i leći", a nemoj biti kao i oni. Budi milosrdan u svemu, jer svugdje oko sebe vidiš kako raste plod milosrđa, a kako trunu i kržljaju oni koji su podlegli podvalama, zlobi, otimačini. Koliko si vidio gramzivaca da im se razorio brak (a oni su zbog nekih sebičnih interesa razarali tuđi), i jer su se stalno prepirali oko nedovoljno novca. One koji su uništavali druge, a da su i sami uništeni. Koliko je njih čija su djeca nažalost stradala iako nevina, plaćajući grijehe svojih roditelja. Koliko njih je u neumjerenoj gramzivosti i rastrošnosti završilo na ulici, bez igdje ičega, zadužujući svoju imovinu u beskonačnost, trošeći bez razuma, otimajući pri tom i drugima jer im nikada nije dosta, ne dozvolivši čak ni miran život, a kamo li; "kruh naš svadašnji". 
 • Neprijatelja treba ljubiti, ma kako to teško bilo, opraštati mu, blagoslivljati ga i moliti za njega. Dijeleći blagoslov sa suzama u očima, blagoslivljamo sebe. Sijemo ono što ćemo žeti, a ljubeći čak i one koje je nemoguće voljeti je poput cvijeta u kamenu, neizmjerna ljepota.  
 • Nasmiješi se i otvori svoje srce za nova prijateljstva. Kako da ti gost uđe u kuću, ako su zatvorena kućna vrata? Kuća ostaje prazna i hladna ako ju nitko ne posjećuje. Pruži i ti priliku gostima da uđu u tvoje srce. Nasmiješi se, neka to budu vrata tvoga srca. Svatko tko vidi tvoj osmijeh znat će da je dobrodošao. Nasuprot tome namrštena lica, iako možda dobre duše, usamljena su. Tko da uđe ako su vrata zatvorena?

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  evo proslo...:)))...

  03.12.2020. 18:38h
 • Član DeVeTDeVeT

  jesam...:)))....

  03.12.2020. 18:37h
 • Član iridairida

  dobar dan veseljaci...-:))))

  03.12.2020. 14:50h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan - još nevakcinisani

  03.12.2020. 12:50h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Protresi glavom i stresi stres.

  03.12.2020. 12:48h
 • Član DeVeTDeVeT

  pod stresom sam....:))))...

  03.12.2020. 12:43h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče - nevakcinisani. Barem... zasad.

  02.12.2020. 23:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info