Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bib

Upisao:

bib

OBJAVLJENO:

PROČITANO

488

PUTA

OD 14.01.2018.

Neromantika

Neromantika
..........
želiš vjerovati u romantiku koja nikada ne gasne....
i želiš vjerovati da postoji netko s kim ćeš stanovati pod istim krovom, spavati u istoj postelji, od početka do kraja u trajnoj harmoniji i skladu.... no, već na medenom mjesecu stižu prvi znaci otrežnjenja.... i pitanje, da li je to doista osoba s kojom ćeš provesti ostatak svog života? postoji li uopće osoba s kojom ćeš provesti život bez drame i svađe, bez laži i muljanja, bez potezanja svaki na svoju stranu, bez kriza u vama, bez obzira na sve krize oko vas, netko tko će ti ostati vjeran i ti njemu?
misliš da si u ljubavnom filmu i da ćeš moći živjeti u happy endu počevši od njega? jer tako se pogodilo? ne postoje susreti takve vrste, jer svatko prdne noću. postoji iluzija da takvi susreti postoje. i postoji život koji se odvija kako se odvija i piči dalje bez romantike.

jučer sam izašla van s društvom mojih kolega s posla. svatko ispriča svoju neku priču, nakon što je jednom kolegi zazvonio mobitel. pa kaže, to je bila moja žena, reče da večeras ne trebam dolaziti kući i da će mi izbaciti stvari pred vrata.
nakon 30 godina braka, nakon izlječenja od raka, nakon svega što su nekako pregrmili zajedno, i usprkos svemu tome, nije bio nimalo iznenađen njenom odlukom.

dilema nesposobnosti trajnog pokazivanja, ne kažem ljubavi, već poštovanja, ukorijenjena je u romantičnim očekivanjima.
a nema romantike u stvarnom životu! postoji samo pokušaj stvaranja iste. u neugodnom zadahu iz usta, u prdenju i smrdljivim čarapama nema ništa romantično. ne postoji idealan, savršen i u svakom trenutku zdrav odnos dvoje ljudi.
postoje vizije o istom u ljudskim glavama. ne postoji romantično oboljevanje od raka. ne postoje romantične egzistencijalne teškoće. stvarni život je najčešće jako daleko od romantičnih ideala.
obrambeni mehanizam čovjeka je sanjanje i zamišljanje onog neostvarivog. ostvarenje u svojim snovima, onog što na javi nije ni nalik tome.

san koji se odvija u nesvjesnosti. ali i taj san će jednog dana završiti. kad se čovjek probudi i shvati da ne postoji ni jedan drugi koji je stvoren zato da bi mu ugađao. da bi neprekidno i trajno bio u stanju utaživati njegovu glad za ljubavlju.
nitko nije stvoren da iscijeli tvoju nesposobnost trajnog voljenja, kao što ni ti ne možeš iscijeliti ničiju drugu nesposobnost nego svoju. a i to jedva nekako....

blago onima koji su već probuđeni, oni majstorski žive svoj život bez zavaravanja....

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 13.07.2013. 10:44h

  Član janedoeMerlin2

  so true bib.. :)

 • 13.07.2013. 10:50h

  Član roladaodkokosaMerlin2 Molim u Vas izbor!
 • 13.07.2013. 12:22h

  Član elycaMerlin3

  mojoj mami ovo nikad nisam mogla rastumačit...uvijek je navodila neke filmove s happy endom... 

  ...ipak....je u 80.oj došla do onog što je želila....samo sad non stop grinta da joj se "ne pokvari slika na ekranu"

  ...zato...grintajmo od rane mladosti...pa smo riješili sve probleme :-P

 • 13.07.2013. 12:36h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Da li si prava? - sumnje me muče.

  I nisam siguran kao juče.

  Juče bih za tebe sve dao,

  da danas nisam - drugu upoznao..

 • 13.07.2013. 12:49h

  Član mlabosMerlin12

  teško je to prihvatiti ali tajna se ipak krije u hormonima, bez obzira na razinu naše osviještenosti, pečat prirode je u DNA programu a to je prokreacija i sijanje sjemena da bi novi život niknuo...po meni monogamija (za čovjeka) je neprirodno stanje...

 • 13.07.2013. 12:52h

  Član mlabosMerlin12

  a posve drugo je kulturološki/religiozni/sociološki program kojeg je čovjek utemeljio na svojim idejama, očekivanjima i željama kako bni on volio da svijet izgleda....to je bib ona tvoja 'romantika' :))

 • 13.07.2013. 13:01h

  Član wendy.tanjaMerlin8

  Dobar, savršen članak..vidi se da potiče od bića, koje ima uvid u sve slojeve egzistencije..

  Romantika?

  Ma..sve može biti romantično, ako se dvije osobe istinski vole i razumiju, čak i prdež i smrdljive čarape...Kako?

  Au de parfum  in live..Uživo...Netko je rekao, ja na onome kojeg volim volim sve..Baš SVE... pa čak i ove stvari..

  Sve je to dio zajedničkog miljea, protkanog razumijevanjem.

  Ne znam kako da se drugačije izrazim...

 • 13.07.2013. 14:10h

  Član srceMerlin3

  Bibyce palac gore kako si napisala, a palac dole o temi. moje mišljenje :)

  i mi i oni znamo da romantike ne može biti svaki dan niti tedan, možda ni mesecima...a postoji. Svi znamo da život nije lak..romantika je za nekoga večera uz sveće, podaren brilijant u restoranu...za nekoga kada se samo zagrli, plastična ruža.....Zanimljivo mi je više puta sam čula (u živo) o tim smrdljivim čarapama, hrkanju, zadahu iz usta...baš od onih koji imaju mašine za pranje robe..višesobni stan, pa mogu po noći spavati u drugoj sobi...koji imaju električne četkice za zube, nitke, vodice, sprey.. Navela si samo  "negativnosti" zajedničkog života...gde je radost kada zaprosi...venčanje...svadbeni put...(roditelji platili) ili samo večera sa kumovima...gde su jutarnje kavice...izleti, kino..stiskanje glavu uz glavu nad računima.."ma već nekako ćemo"..kada donesu cveće, kasne letnje večere kada deca spavaju.............................I jedno i drugo je realnost i lepo je. I samski život može biti lep. A nijedan nije niti se treba očekivati apsolutna sreća. ne postoji.

  (Elyce slušaj šta ti mama govori :)

  Dok su se gledali filmovi sa sretnim završetkom, komedije.. bilo strani ili domaći bilo je zadovoljstvo...od kako su počeli učiti da je čovek sretan samo ako ništa ne želi i ako je sam...od kako se gledaju horori porno, bljutavi filmovi...se nezadovoljstvo supnjuje...Ismevali se muškarci...(i od žena, komšinica :)...kada sused susedi nosi cveće...kada joj prao suđe...kada joj išao u trgovinu......bilo je toga....i neki vremenom prestali...

  Živeti sam je žalosno (osim ako nije tako i najbolje zbog.....) Muškarac i žena su kao driker...jedna polovina bez druge ne funkcionira kako treba.. može ali :(

  Većina kada ostane sama iz bilo kojeg razloga...posle izvsenog vremena...ili  kada se nasiti "slobode"  i vrati film u nazad poželi i te smrdljive čarape i hrkanje.

  ps Elyce ne zaboravi :) to što tebi tvoja mama sada govori, tako ćeš ti slično razgovarati sa svojom decom kroz dvadesetak godina.

   

   

 • 13.07.2013. 14:23h

  Član elycaMerlin3

  ma @srce....ja ti obožavam hrkanje....meni to simpatično....a moj brat je doktorirao javne prdeže na svečanim ručkovima... mene ne smetaju ni čarape ...to sam sve shvatila figurativno

  problem je u strahu od samoće. Svi se boje ostat sami ... i da im neće bit nikog da im da čašu vode....slušala sam o tome jako dugo...cijeli svoj život čak... i razumijem ih ...

 • 13.07.2013. 14:27h

  Član srceMerlin3

  Elyce dobra dušice o toj čaši vode ne treba razmišljati :( daće je već neko. ako ne bližnji...država...ako ni ona ne....čim pre tim bolje.

 • 13.07.2013. 14:28h

  Član elycaMerlin3

  ...onda nema brige! :-)

 • 13.07.2013. 14:36h

  Član srceMerlin3

  nema :)

 • 13.07.2013. 17:19h

  Član bibMerlin3

  hvala cure.... 

  srce, ove navode nečeg što samo po sebi nije negativno, već sasvim prirodno, valjalo je shvatiti, kako kaže Elyca, figurativno, ne bukvalno, jer to su ionako sporedne stvari....

  poruka teksta nije kritika romantike, daleko od toga, već ovo što su rekle Maja i Elyca i Wendy.... a sa tvoja dva zadnja komentara i ti.

 • 13.07.2013. 17:23h

  Član srceMerlin3

  znam hvala. negativno sam napisala pod znacima navoda. a raspisala sam se :)

 • 13.07.2013. 17:55h

  Član camillaMerlin2

  Sorry, bib, ne sviđa mi se baš ovaj tekst. Nemoj mi zamjeriti. 

  Postoje razne boje odnosa (o tome ima članak), nisu sve romantične, dakako. I nisu sve veze određene da budu happy-ever-after. I nije svaka osoba ona prava, tj. svaka je prava/ta - dok nije. I onda dođe nova, koja postane nova THE ONE. A i to je sve relativno. Zašto netko ne bi mogao biti cijeli svoj život sa tom jednom osobom? Zar je to nemoguće? MOžda je teško, ali nije nemoguće. I ako sanjaš o tome, onda je to romantika, a romantika u stvarnosti ne postoji? Sigurno da postoji, samo je nerealno očekivati da će svaki zajednički trenutak biti ROMANTIKA. 

  Postoje razne teorije o ljudima koji nas privlače i s kojima ulazimo u odnos/vezu, jedna kaže da nas uvijek nesvjesno privuče točno određen tip "sjebanog".  Obostrana privlačnost nije ništa drugo do šansa da obje strane pomognu onoj drugoj. Moja sjebanost liječi tvoju, a tvoja moju. Tako nekako. 

  Kao što bi rekao Eddie Murphy, Find somebody just as fucked up as you are and settle down.

   


 • 13.07.2013. 19:05h

  Član bibMerlin3

  nix problem, Camilla, meine liebe zukunftige Frau :)) meni su zabavne te teorije o bojama, o odnosima koje pričaju jedno, a život redovno uspostavi nešto drugo.... jer svaka kombinacija je jedinstvena za sebe.... 

  a romantika/neromantika - samo figure koje su mi trenutno pale na pamet, jer uvijek pišem tako kako trenutno dolazi.... u nekom drugom danu ću možda pisati o istom, a sasvim nekim drugim riječima :))

 • 13.07.2013. 19:41h

  Član akrapMerlin1

  biba nisam rekao da si čaknuta :)..spominjala si da te stalno prose..pa zato...heeee..

  nitko nije stvoren da iscijeli tvoju nesposobnost trajnog voljenja, kao što ni ti ne možeš iscijeliti ničiju drugu nesposobnost nego svoju. a i to jedva nekako....

  ...najgora činjenica od svih je ta,kada se u glavi i poslože kockice(ili što već),i kao što kažeš..žive život bez zavaravanja...ni to nije dovoljno...kad pogledam živote "probuđenih" prije bi ih nazvao uspavanim..

  ne znam samo tko je to ljudima obečao život bez patnje??

  gdje to piše..čija je to bajka??

  sretan nije jednako odsudstvo brige...

  lijep pozdrav..bu biba bu :)

 • 13.07.2013. 19:46h

  Član elycaMerlin3

  aha....vidiš da Akrap nije rekao...

  nego biba...dal ti ov sjediš na teraci, čitaš knjigu i buljiš u moju kuhinju?

 • 13.07.2013. 19:57h

  Član bibMerlin3

  akrap je do temelja shvatio ono što sam ovim tekstom htjela reći.... 

  ma, da sam ćaknuta, to ja rekla sama sebi, jer bi mi se svidilo da je rekao, kao što nije.... :))

  Elyce, pojma nemam di me sve možeš vidjeti.... može bit da i jesam to ja.... samo još ne znam?!

 • 14.07.2013. 00:19h

  Član pticaMerlin5

  hmm...kažeš da nema romantike u stvarnom svijetu ... ili da je ima al ne traje dugo u nekom odnosu?

  Ja tvrdim da je ima ... (samo ,kao što smo svi različiti ,tako i  imamo razližite poglede na romantiku) ... A koliko traje u nekom odnosu ?? ...Hmmm...valjda sve dok im je stalo jedno do drugog ...

  :-))

 • 14.07.2013. 00:33h

  Član bibMerlin3

  ma tico.... to su oni nebračni odnosi o kojima ti pričaš.... onima u braku je stalo jedno do drugoga, ali.... :)

  uživaj.....

 • 20.09.2013. 10:24h

  Član shadowofsoulMerlin9

  romantika? beskrajno sam romantična i to oduvijek pa kako onda sa 13 godina, tako i sada sa mojih dobrih 56 godina, a bit ću valjda i sa 106 (daj Bože) :)

  a u bračnim odnosima itekako ima romantike... (samo, ona se živi iz pogleda voljene osobe čak i kad se kuha ručak pa se pogleda na krevet i pogledi nam se sretnu - ono, svakodnevno nešto, a u očima bljeskovi)

SADRŽAJ UPISAO

Član bibMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bib dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin.. Lp

  28.02.2021. 21:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Sretan rođendan Magicuse!

  28.02.2021. 20:11h
 • Član iridairida

  hvala Luce Mala..♥

  28.02.2021. 19:29h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan Magicusu! :)

  28.02.2021. 19:24h
 • Član iridairida

  Hvala ShadowOfSoul...♥

  28.02.2021. 12:58h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Magicus, sretan rođendan :)

  28.02.2021. 09:54h
 • Član iridairida

  28.02.2021. 09:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info