Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član novavizija

Upisao:

novavizija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

399

PUTA

OD 14.01.2018.

Iskustveni Pomak Od Osobe Prema Biću - 2. dio

Iskustveni Pomak Od Osobe Prema Biću - 2. dio
Kako budete provodili sve više vremena u bivanju, shvatit ćete da između vas i vašeg uma postoji jedan opipljiv međuprostor, da strahovi i brige ne postoje osim kad o njima RAZMIŠLJAMO! Da bismo se uopće bili u stanju bojati ili brinuti, moramo misliti. To je osnovni preduvjet.STRAHOVI I BRIGE NE POSTOJE U BIVANJU - SAMO U RAZMIŠLJANJU
 
Kako budete provodili sve više vremena u bivanju, shvatit ćete da između vas i vašeg uma postoji jedan opipljiv međuprostor, da strahovi i brige ne postoje osim kad o njima RAZMIŠLJAMO!

Da bismo se uopće bili u stanju bojati ili brinuti, moramo misliti. To je osnovni preduvjet.

Ne postoji strah u bivanju! Kad nešto ne znamo i samo jesmo, nema straha. Jer bivanje je mirno, a svaki mir proizlazi iz Ljubavi. Sva ukupnost straha postoji jedino i isključivo u umu, u mišljenju.

Zanimljivo je da svaki strah ili briga moraju najprije biti stavljeni pred nas da bismo ih mi mogli postati svjesni, moraju biti dovedeni u središte naše pozornosti da bismo ih mogli razmotriti i usmjeriti svoju pozornost prema njima. Tek kad usmjerimo svoju pozornost prema njima i kad se pokrene mentalni proces razmišljanja, nagađanja i pretpostavljanja o tome što bi i kako moglo biti, tek kad počnemo projicirati i zamišljati, vezati svoju pozornost za samu misao, strah i brige oživljavaju i dobivaju snagu i postaju stvarne, ali ne prije.

Prije toga one ne postoje samostalno, osim kao latentne, potencijalne ideje, jer nisu napajane energijom naše pozornosti i volje. Primijetit ćete da mi možemo biti bez njih, ali da one ne mogu biti bez nas.

Mi jednostavno uvijek možemo biti ovdje i sada, potpuno opušteni u svom prirodnom stanju bivanja, a misliti samo onda kad to odaberemo, shvaćajući da je um samo naše pomagalo koje nam olakšava navigaciju u iskustvima.

To što smo shvatili da nismo osoba ne znači da trebamo odjednom prestati misliti ili inzistirati na tome da se nikakve misli ne smiju pojaviti u nama. Ne. Samospoznaja nije borba protiv misli! To nije natjecanje tko će imati manje misli. Misli same po sebi nisu ni dobre ni loše. One su jednostavno misli i možemo ih koristiti kako nam se sviđa, možemo se igrati i zabavljati s njima sve dok smo svjesni da one služe nama a ne mi njima! Sve je u životu bitno samo onoliko koliko mi svoje pozornosti i interesa tome pridamo. U tome je cijela mudrost.

No, strah i briga nemaju izbora, oni ovise u potpunosti o našem angažmanu, o našoj energiji. Oni svoje postojanje temelje isključivo na pridobivanju naše pozornosti. Ako u tome uspiju, to je njihova pobjeda.

A čiju to pozornost mogu pridobiti strahovi i brige? Samo pozornost osobe za koju vjerujemo da jesmo! Strahovi i brige se ne mogu zakvačiti za nas kao čisto biće jer je ono slobodno, postojano i neovisno o mislima. Misli mogu napastovati samo osobu koja je nesigurna u svoj vlastiti identitet i vrijednost. A s obzirom na to da ovisi o toliko mnogo različitih promjenjivih faktora, vječna nesigurnost i sumnja predstavljaju savršeno plodno tlo na kojem strahovi i brige mogu pustiti svoje korijenje i rasti.POZORNOST JE NAŠA NAJVEĆA SNAGA

Stoga, budite svjesni  potencijala i skrivene snage vaše vlastite pozornosti. Iako se na prvi pogled čini kao sasvim sporedan i pasivan segment našeg života koji nema nikakvog značajnijeg utjecaja, dubljim promatranjem postaje očigledno da je naša pozornost toliko snažna da sve ono prema čemu ju usmjerimo istog trenutka postaje naše iskustvo! To je način na koji funkcioniramo. Naša pozornost je najjače oruđe našeg vlastitog mira. Usmjerenost naše pozornosti aktivira odgovarajuće misli koje zauzvrat određuju naš doživljaj života.

Zato, da biste mogli doživjeti život onakvog kakav on uistinu jest i stišati žamor misli u svojoj glavi koje se neprestano roje, od presudne je važnosti da prestanete upijati informativne sadržaje masovnih medija. Jednostavno, prestanite čitati novine, slušati radio i gledati televiziju - odmaknite se od svih masovnih izvora informiranja koji vam plasiraju gotove informacije. Masovni mediji su stvoreni upravo s ciljem da odvuku vašu pozornost od vas samih i vašeg vlastitog mira prema nečemu što se događa oko vas i navedu vas da povjerujete da je to od primarne važnosti za vaš opstanak i odvijanje života, mameći vas da se angažirate oko toga, da reagirate, da se brinete i strahujete, istovremeno vam subliminalno sugerirajući što i kako da mislite.Oni čine sve da bi vašu pozornost odvratili od sadašnjeg trenutka, od vas samih i vašeg unutarnjeg mira. Zašto? Zato jer je u srcu mira Ljubav, a u Ljubavi nema straha! Ljubav nema neprijatelja, u njoj postoji samo suosjećanje, radost i šire razumijevanje stvari. Kad ste u Ljubavi, u vama nema podjele, nema sukoba, a to je ono što isključuje svaku mogućnost manipulacije i zavade. Ne može vas se navesti na nešto što je suprotno vašoj unutarnjoj istini! Međutim, kad ste u strahu od budućnosti, vi ste zgrčeni i nepokretni jer strah steže i onesposobljava, zbunjeni ste a vaša pozornost je podijeljena i razbacana i samim time podložna raznoraznim sugestijama.

Kad ne upijate sadržaje masovnih medija u svoje biće, vi ste isključeni iz neprestanog mentalnog žubora rijeke dezinformacija i oprečnih informacija koje u suštini nemaju nikakve veze s vašim vlastitim životom.

Sve informacije koje vam istinski trebaju već su u vama samima.

Sve što je potrebno je poslušati. Tek kad ne sudjelujete u medijskoj hajci, pred vama se otvara prijeko potrebni prostor unutarnjeg mira i tišine koji vam omogućuje da se usredotočite i čujete tu istinu koja je već prisutna u vašem srcu i vidite jasno koja je istinska priroda stvarnosti.

Zato, ne poklanjajte svoju pozornost olako nečemu što ju ne zavrjeđuje. A ono što ju ne zavrjeđuje je ono što nije od najveće dobrobiti za sve. Kad nešto ide protiv najveće dobrobiti sviju, automatski ide protiv istine, što znači da je laž i da ne zavrjeđuje našu pozornost i vrijeme. To ne znači da morate zabijati glavu u pijesak i pretvarati se da ne postoji zlo, nego to jednostavno znači da ste svjesni da je svako zlo u bilo kojem svom obliku posljedica NEZNANJA i da kao takvo ne dovodi do iscjeljenja ni mira, pa je samim time besmisleno pridavati mu energiju i važnost. Jer, kad pridajemo svoju energiju stvarima koje nisu istinite i prirodne, one rastu i ostavljaju nas iscrpljenima, dok nas usmjerenost na ono što je prirodno i u skladu s istinom hrani, jača i osvježava.

Vaša je sloboda i potpuno pravo ne plesati u kolu laži i opsjena i dopustiti da umjetno stvorene brige i problemi koji su posljedica bolesti uma nagrizaju vašu ljudskost i izbrišu osmijeh životne radosti s vašeg lica. Zapravo, što više okolnosti oko vas djelovale tmurno i očajno, to je više razlog da živite svoju unutranju istinu i prebivate u iskrenosti i dobroti vašeg vlastitog srca. Samo ostanite tu s ljepotom i ne brinite, vodeći se uvijek jednostavnom bezvremenom mudrošću koja kaže: "Brige NE RJEŠAVAJU SUTRAŠNJE PROBLEME nego oduzimaju DANAŠNJI MIR."

http://novavizija.blog.hr

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 15.08.2014. 11:46h

  Član bibMerlin3

  a za ovaj tekst molim da se uredi kako bi se korigirala ona debela slova na chatu i pola naslovnice.... :)

 • 04.03.2017. 10:24h

  Član emilioMerlin2

  To malo kolo u velikom medvjedu...

  ...ili kako se nama kada gledamo iz žablje perspektive i na gore sužava perspektiva,tojest se "fokusiramo"?

  Dok njima kad posmatraju na dolje iz ptičje perspektive sve postaje "prostrano-površno"?

  Tragedija pojedinca postoji u statistici miliona s time da su oboje jadni a od Jedinstva ih dijeli "piramida moči"?

  Vrh piramide je u odrazu njezine površne osnovice ali ipak ona sadrži i "kraljevu i kraljičinu odaju"?

  Rode i roditeljstvo mogu biti u svezi i sa onim "tonal je tvorac svega koji ne tvori ništa"?

  Novac itekako nalikuje vremenu koje "nema ždrijelo ali sve proždire" ili baš kao i jezik koji "nema kosti ali kosti lomi"?

  "Isparavanje" pak nalikuje onom mijau "nije važno koje je boje mačka dok lovi miševe"?

  Pogledamo li kako su turci nakon poraza na kavkazu pronašli satisfakciju u armencima onda je staljin i bio blag kada je raselio tatare radi antikapitalističkog programa?

  Ako je princip uvijek isti a samo se metode mijenjaju onda bismo i kroz "nogomet" mogli progledati jer i sporedno ne može bez neposrednog?

  Ono što zabrinjava je i da nam "mobiteli" To neče pružiti jer što više to želimo to nam više To izmiče?

  Kada neka skupina glumaca i ostalih tokom snimanja filmova i sapunica i ima kvalitetno druženje oni bi trebali znati i da če rezultat toga biti a i pored nekih spoznaja i otuđenje miliona gledatelja?

  Kada se ljudi slijevaju u gradove onda to može biti i u najboljoj namjeri ali se onda i ne prepoznaju poradi "popločanih ulica"?

   

  Ali ima Fokusa koji i nas izbacuju iz "žiže"???

  **

  Sustavi vjerovanja

  Svijet snova i planeta određuje svoje osjećaje, misli,

  vaše ponašanje, vaše vrijednosti, hiedelmeidet. Prva stvar koja Toltecima

  Ulazak put sam naučio koliko je važno san planeta. Zbog mog rada

  neodvojiva od sna planeta, morao sam shvatiti što je to, kako je

  između mene i uloga boldogtalanságomban. Isto vrijedi i

  Također je važno razumjeti funkcioniranje san planeta, jer tada

  možete promijeniti svoj život.

  Sve u vašem životu, uključujući i važnost traženja osobne pravde i promjene,

  szintein drugog planeta san dogoditi. Svaki različite razine

  Uvjerenja su povezani, utjelovljen u brojnim vladavine.

  Svi znamo što se događa kada se krše pravila. Razne

  sustavi vjerovanja može se smatrati koncentričnim krugovima planetarnog sna.

  Sustav veći krugovi uključivati ​​manje krugove. Najveći krug u

  izvan sustava vjerovanja vlasti, bez obzira na to je zemlja gdje živite.

  Vlada ima veliki utjecaj na tebe. Ed različite sustave vjerovanja,

  Mišljenja izražena službenim dokumentima i rezolucijama

  Ona usmjerava. Na primjer, Sjedinjene Države Ustav. Vlada

  zakone, oni nameću novi okvir pod kojima

  tevékenykedhetsz; a ako slijedite ove ih, na kaznu zatvora u cijenu.

  U prvom krugu ili drugom krugu, vjerska uvjerenja.

  Sve religija sustavi vjerovanja, koji je također

  Oni imaju svoje posebne pravila i posljedice. Religije

  širiti kroz sustav vjerovanja učenja je prošlo, kao što su Biblija,

  Tora i Kuran. Pravila, poput katoličke vjere

  Deset zapovijedi upravljaju duhovni život, i od toga da bude podvrgnut pakao

  dobiti, što je jedan od mogućih posljedica kršenja pravila.

  Toltečki nauk vjere nije ni dobro ni loše, nije dobro, ne

  To je netočno. Svaka religija se smatra sustav vjerovanja.

  Sljedeći krug, škola jednakog ranga sa sobom sustav vjerovanja čine,

  i od kulture u kojoj si se rodio. Konačno, krug podrazumijeva da

  najjači i najizravniji utjecaj na vas: svoje obitelji vjera. Vaša obitelj

  Ona ima svoj vlastiti osobni sustav vjerovanja da je jedan

  Na temelju više sustava; utvrdi kako si odrastao.

  Učili su vas, što je "pravo" i "krivo", što je "dobro" i "loše".

  To je puno više ovisi o trenutnom vrijednosti vaše politike nego što mislite.

  Prije nego što je stvorio svoj san, oni određuju da život

  kako svaki trenutak osjetiti i kako vi mislite o sebi, pa čak i da

  Također su imali utjecaj na kakvu želja, i želja da bude.

  San planeta vjerovanja vas naučiti neke stvari koje

  znači jogy "dobar" život. Ovi sustavi uvjerenja međunarodna

  percipiraju očekivanja i želje, kao i, kao što je u

  Želja da želimo da bude najljepša bijela kuća

  ograde; Vaš suprug bi trebao biti najsavršeniji čovjek na svijetu; možete biti

  savršeni za djecu i nježna, meka bijela hljebovi.

  Može biti da možete odrastaju u takvom okruženju, u kojem roditelji

  razvijen za vas, vaši roditelji i njihovi roditelji stvorili okoliš

  do stario. Ali, to je također moguće da je vaš djed i baka nisu bijeli, mekani kruh

  Pojeli tortilje i sopaipillast ali moje bake i bake.

  Za različiti ljudi mogu razlikovati u nekim detaljima, ali

  Sustavi vjerovanja su u osnovi isti.

   

   

  __________________________________

   

   

  Pripitomljavanje

  Ta načela, koji su imali za posljedicu neveltetésedre izuzetno važno. E

  Kada ste saznali da vjeruju u postupku te pravila da slijede one

  Oni su stvorili u duhu sustava vjerovanja. Vi, kao i svi, obrazovanje

  ste primili. Od trenutka kada ste rođeni, bili smo učili da

  Pridržavajte se pravila na snazi; što je pravo i krivo, dobro i

  loše, ali i učio kako da se uključe, drugima

  pozornost, i kako to szerehheted ono što vjerujete da je potrebna. Dobra

  dobra djevojka ili dječak si, ako si nešto, koji je osvojio roditelja nezadovoljstvo.

  Tada su zabilježeni i brigu o vama. I u krivu bio kad si razbio

  pravila određena od strane roditelja ili san planeta, kao što je, na primjer,

  Ukrao si slatkiše.

  Razmislite o tome kako idomítasz životinju, kao što je štene. Uvlakač,

  kompliment joj i biti pampered kad nešto radi ono što želite, na primjer,

  Ne onečišćuje stan. Ali összeszidod pažljivo prilikom pogrešnom mjestu

  posao. Kuskutya konačno saznaje pravila ga vaonatkoznak - ako ne

  i nered kuća, od vas će dobiti ono što želi, odnosno, pohvale i

  briga. Tada možete pouzdano reći da je pas housebroken. Pa,

  Ovaj proces se ne razlikuje od vas idomításodtól.

  Tijekom pripitomljavanja te učio kako živjeti svoj život, kako zadržati

  društvo, zakoni vlade, i, naravno, majka i

  pravila propisana od strane vašeg oca. Tvoji roditelji mislili da je ono što je dobro za njih,

  vi ćete biti na dobroj volji. Tada odgoj i načela navikavanje

  pohranjena u vašem umu, a oni su prognani u tome kako se odnositi prema ljudima,

  kako komunicirati s njima, i što se osjećam u odnosu prema drugima.

  Uzmimo za primjer! Zamislite grad gdje pritoka žive u posebno

  ljudi. Kako vrijeme prolazi, počnete misliti da su bolji ljudi od

  siromašniji stanovnici obližnjeg grada. Odgajati svoju djecu u uvjerenju da

  ljudi dobili ono što su zaslužili. Oni vjeruju jer su bolji ljudi,

  Oni zaslužuju biti bogat. To je moje mišljenje da je drugi grad

  Stanovnici nisu dobri ljudi, a time i "kažnjavanje" im puno siromaštva. Oboje

  Djeca uče stanovnika grada, koje su se sprijateljiti, tako da svatko samo

  njihov rodni grad je bliže kontakt s građanima. Vrijednost sustava,

  koje su podigli, također će odrediti kakav ozljeda nose

  njihova srca. Za djecu siromašnih grada, to znači da su oni uvijek

  misle o sebi bezvrijedni jer su siromašni.**

   

  PS:A "Heart Sutra" je u našem prijeodu kao "Srce Danas"!

  https://www.youtube.com/watch?v=-8szr8oPrxE

   

  Dakle kada "sve je energija" onda imamo razlike "u nivoima svijesti" a ako smo na "objekt među objektima" onda imamo "imati a ne Biti"?

  Ali tada ipak "jeste" u nevolji... reči če neki "iz blagostanja"!?

  Ili kaže C.C "šta ako ja nisam lud i ne lažem jer onda ste u gadnom s.o.s-u"....... ili u nadi bez šanse.

SADRŽAJ UPISAO

Član novavizijaMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana novavizija dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  blago tebi...ja nemam niti kavu...:)))..

  30.11.2020. 12:49h
 • Član iridairida

  Jutros u kavi imam 3 srca, vjerovat ću da će mi danas biti dobar dan i vama želim isto...

  30.11.2020. 10:26h
 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Iskustveni Pomak Od Osobe Prema Biću - 1.dio Iskustveni Pomak Od Osobe Prema Biću – 3. dio