Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član readykul

Upisao:

readykul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

298

PUTA

OD 14.01.2018.

manipulacija emocijama...2

manipulacija emocijama...2

Da bi ilustrirali ovu metodu, zamislite sebi situaciju u kojoj netko kaže nešto što vas jako uvrijedi ili jako razljuti, ali ne radi nikakvu štetu nikom i ničem drugom, osim vašem egu. Ovo je moglo prouzrokovati snažan dotok negativne emocionalne energije, koja bi mogla, ako niste dovoljno pažljivi, biti usmjerena direktno u pravcu te osobe ako vi izgubite vaš osjećaj za SEBE same i ako postanete hipnotički razbješnjeni time što je ta osoba rekla. Umjesto da se fokusirate na taj prekidač, od krucijalne je važnosti da se koncentrirate na svoje vlastito UNUTARNJE STANJE u tom trenutku, da osjećate vašu vlastitu emocionalnu energiju u vama.

Dok ostajete ovako centrirani sami u sebi, osjetite taj unutarnji dio vas koji je SMIREN, koji opaža i koji razumije i identificirajte se sa njim - sagledajte i pogledajte situaciju kao jako bezveznu i smiješnu i pokušajte da razumijete ISTINITI razlog zbog kojeg se ta situacija dešava: možda je to samo još jedna MANIPULACIJA MATRIXA i jedna lekcija za vas.
Ako ovo uradite kako spada, ovaj proces transfomira negativni loosh i konzervira pozitivan loosh i treba da manifestira skok iz vaseg emocionalnog stanja ljutnje u stanje radosti.

Ovo je u svakom slučaju lakše reći nego napraviti, pogotovo ako se uzme u obzir rijeka stresnih hormona i adrenalina koji upravo tada struje kroz vaše tijelo, ali ako vježbate, ovo postaje sve lakše i lakše.

Ono što je tu najvažnije su koncepti samosvjesnosti i znanja.

SAMO-SVJESNOST je ono sto usmjerava vašu energiju prema vama samima, umjesto da je troši “tamo negdje vani”.

ZNANJE je ono sto vam pomaže da imate dovoljno i objektivno razumijevanje te situacije.

Na primjer, neki ljudi sebi jednostavno ne mogu pomoći u njihovom neprimjernom ponašanju, kao što si ni pas ne može pomoći - on se jednostavno pomokri na sred ceste. Ali vama ne pada na pamet da se razbjesnite na to što se pas olakša na sred ceste, jer to je u njegovoj PRIRODI.

Kada sasvim jasno razumijete bit i smisao “prekidača”, biti će vam lakše da objektivno sagledate kompletnu situaciju i da u sebi “nadvladate” bujicu negativne reakcije. Budite sigurni, da ako se i dalje držite obrazaca reagiranja tako da u vama proključaju negative emocije, da još uvijek niste naučili lekciju.

Jedan od najčešćih kamena spoticanja i nerazumijevanja koji vodi tome da se vi osjećate uvredjeno i povredjeno je sadržan u rečenici: “PA, kako je MOGAO, ja nikad ne bi mogao uraditi TAKVU STVAR!?? Odgovor je prilično jednostavan i JASAN: “ON nije kao VI. I ON nije VI.
On funkcinira drugačije, iz kojeg god razloga.

Ova fraza izražava pretpostavku da ste vi identični njima. Jasno je iz slučaja o psu da izmedju vas i psa postoji velika razlika, i tako je za vas manje uvredjujuće kad vidite da pas mokri na sred ulice, nego da vidite čovjeka da radi to isto.
Ali samo to što neko izgleda kao čovjek, ne znači da on psihološki ili čak metafizički gledano funkcionira na isti način na koji VI FUNKCIONIRATE.

Vi morate shvatiti da svatko funkcionira na drugačiji način i da je ono što VI NIKADA NE BI MOGLI uraditi, da je to u nekim slučajevima za druge ljude sitnica i da oni to MOGU uraditi, bez da trepnu ili da razmisle makar i djelićem sekunde, da li će vama njihove riječi ili djela na neki način nanijeti bol, uvredu ili povredu.

U slučajevima gdje svaki pokušaj da se emocije transformiraju, negativne emocije ne mogu biti transformirane, one IPAK moraju biti izražene, sve samo ne POTISNUTE, jer će inače postajati daljnje unutarnje misaone forme i doprinositi će tome da u vama postoji jedan napuhujući balon negativne emocionalne energije, statični rezervoar loosha, kojeg matrix može vrlo lako, bilo kada probušiti iglom i inicirati novu provalu i bujicu dinamične negativne energije.

Privremeno “otpuštanje” negativnih emocija može biti vrlo jednostavno, kao na primjer vrištanje ili udaranje šakom po stolu ili lupanje jastukom po krevetu ili može biti na jedan “lakši” način, kao na primjer pisanje nečega ili plakanje. Ovo se odnosi isključivo na slučajeve kad stvarno ne postoji neki konstruktivan/vanjski način da izadjete na kraj sa dogadjajem ili situacijom u kojoj ste se našlli.

Kad razumijete da se neki emocionalni prekidači ubacuju u vašu okolinu sa zlim namjerama, samo da bi isprovocirali vašu negativnu burnu emocionalnu reakciju, to je sasvim dovoljno da shvatite da morate uvijek biti na oprezu. Najbitnije je da shvatite da morate izbjeći špekulacije i da se morate koncentrirati na činjenice.
Kada na primjer jedna žena, osjetivši parfem na reveru odijela njenog muža počne špekulirati, doživjet će uskoro emocionalnu krizu jer će pomisliti, njen muž je vara sa jednom drugom, dok taj parfem u stvarnosti potječe od jedne nametljive prodavačice koja je htjela prodati parfem, dok je on slučajno prolazio pored nje, dok je kupovao neke druge stvari u dućanu.

Da se koncentriramo na činjenice je od esencijalne važnosti, ukoliko želimo spriječiti matrix da uništi jednu potencijalno pozitivnu vezu. Ako se dvije osobe u smislu dijeljenja informacija izoliraju i ako imaju otpor prema tome da se otvore i da se odnose jedna prema drugoj s povjerenjem, svaka od njih može biti na taj način manipulirana da počne špekulirati i da se na taj način postigne da se raspadne ta veza.

Da su mogli rasčistiti mirno i staloženo sve informacije i sve teme koje su bile izmedju njih, mogli su zaključiti da su njihove špekulacije bile krive. Neravnoteža u nivoima percepcije u jednoj vezi dovodi do razdora, ukoliko nedovoljno budna, nepažljiva ili nepovjerljiva osoba postane kanal za napad.

Cilj emocionalnog menadžmenta nije da postanemo ne-emocionalni ili emocionalno hladni i da uopće ne reagiramo na svijet. Cilj emocionalnog menadžmenta i zapravo bilo kojeg ezoteričnog rada je da razdvojimo naše unutarnje stanje od vanjskog ponašanja, reagiranja i djelovanja.
I da ne baziramo naše spontane reakcije na našem unutarnjem emocionalnom stanju.

Oni kojima su poznata učenja Gurdjieffa, znaju o čemu je riječ kad se govori o unutarnjoj konsideraciji (razmatranja, uzimanja u obzir) i vanjskoj konsideraciji.

Unutarnja konsideracija uključuje reagiranje na osnovu vaših unutarnjih misli, percepcije i emocija.

Vanjska konsideracija uključuje reagiranje, akcije i ono što kažete ljudima oko vas, obracajući pri tome pažnju na te druge ljude, na njihove osjećaje, nivo svjesnosti, njihovo unutarnje stanje i stupanj razvoja njihovog bića.

Vaše unutarnje stanje i vaša reakcija moraju biti neovisne jedna od druge, jer to je jedini način na koji se možete osloboditi matrixa. Sve dok su ove dvije stvari povezane, vaš UM može biti kontroliran putem okoline, a okolina je kontrolirana od matrixa.

Ono sto vi radite, ne mora reflektirati ono što vi osjećate.

Razdvajanje osjećanja od djelovanja je jedan extremno važan koncept kada se suočavate sa jednom negativnom situacijom. Ovo ne značu da POTISKUJETE emocije ili da postanete emocionalno mrtvi, to znači da treba da postanete emocionalno odgovorni i u idealnom slučaju da proširite svoju svijest toliko da možete sagledati cijelu situaciju objektivno.

U onom momentu u kojem je prekidač neutraliziran i to procesom trenutne samo-svjesnosti i razumijevanja, unutranja bitka je vec dobijena. Vanjska bitka se može nastaviti ako je to potrebno. Nemojte napraviti pogrešku i ujediniti osjećaje i djelovanje.

Ako ste razumijeli i primjenili taj koncept unutarnje i vanjske konsideracije, postignut ćete da umjesto ljutnje ili bijesa, znači umjesto negativnih emocija, osjećate staloženost, sigurnost i radost, a vanjske akcije ce biti odraz tog razumijevanja i shvaćanja, u bilo kojoj formi koja je potrebna da se neutralizira ili ukloni vanjska prijetnja.

Unutranja pobjeda mora uvijek prethoditi vanjskoj pobjedi, u obrnutom slučaju bi samo dalje hranili matrix ili pomagali planovima negativnih sila. Lakše je da napravite greške u rješavanju problema dok ste još uvijek bijesni. Dok ste u negativnim emocijama, vaše razmisljanje je izvrnuto.

Medjutim, naše emocije su od vitalnog značaja za naše postojanje, jer one su naše pogonsko gorivo. One vam pomažu da shvatite i razumijete stvari koje vi sa nivoom vašeg bića morate naučiti da bi mogli rasti i dalje razvijati svoje biće. Kao sto smo rekli prije, emocionalni menadžment ne znači da POTISKUJETE emocije ili da postanete emocionalno mrtvi, to samo znači da treba da postanemo emocionalno odgovorni i u idealnom slučaju, da proširimo svoju svijest toliko da možemo sagledati cijelu situaciju objektivno, da unutarnja stanja razdijelimo od vanjskih djelovanja, te da naučimo transformirati negativne emocije u pozitivne.

Sa rastom vašeg vlastitog bića, vaše emocije će sve više i više postajati vaše vlastite, nego da budu samo puke mehaničke reakcije na vanjske stimulanse.

Emocije daju gorivo za unutrašnji i vanjski rast, a pozitivne emocije daju najbrži i najunčikovitiji način za postizanje toga.

Problem sa onima koji odaberu biti neemocionalni ili koji na bilo koji drugi način obuzdavaju njihove emocije su da oni često imaju nedostatak i bića i razumijevanja, koje će unijeti u njihova djelovanja i zato oni ostaju pasivni pojedinci ranjivi kao jagnjad.

Ako negativne emocije počnu rasti, one vam tako pokazuju da je tu neophodan rast još jednog vašeg dijela, rast svijesti, svjesnosti, shvaćanja i razumijevanja.

Kao što je Gurdjieff isticao, sanjarenje je vrlo veliko traćenje emocionalne energije. To ne znači da se morate odreći sanjarenja, ali barem pokušajate obuzdati negativna maštanja o osveti, mržnji, požudi i strahu.

Emocionalni menadžment nema apsolutno ništa sa New Age “pozitivnosti”, koja se propagira u New Age krugovima i koja znači ignoriranje i potiskivanje negativnih emocija, te jednu vrstu poniznosti, mekoće i pasiviteta.

Ignorirajući doživljavanje i proživljavanje negativnih emocija stvarate samo daljnje rezervoare negativne emocionalne energije, koja će eksplodirati kad tad i na koju se matrix opet može putem sinhroniziranih prekidača priključiti kad hoće.

Znači, ono što je bitno je:

- konstantan trud za rast i razvoj vlastite svijesti,

- širenje i mjenjanje percepije i opažanja, tako da opažanje sve više i više odgovara istini i objektivnoj stvarnosti,

- razlučivanje izmedju unutarnjeg stanja i vanjskog djelovanja, izmedju unutarnjih emocija i vanjskih reakcija,

- transformiranje negativnih emocija u pozitivne, objektivno sagledavanje situacije/istine, razumijevanje i shvaćanje,

- iskorištavanje pozitivnih emocija za optimalno rješavanje vanjske situacije.

Trebat će vam malo vremena da ovo naučite i da ovakve lekcije i integrirate u ponašanje, jer one moraju doseći podsvijest.

Zadržite jedan lagodan stav prema životu i trudite se da konstantno povećavate nivo svojeg bića i svijesti, tako što ćete učiti lekcije na lak način.
Sjetite se, negativne situacije ne moraju biti popraćene negativnim emocijama, ako je vaša percepcija točna i i bazirana na istini.

Veze izmedju dvoje ili više kolinearnih ljudi ili kolinearne grupe koje su ispunjene povjerenjem, otvorenosti i iskrenošću, čine vrlo moćnu mrežu, koja matrixu postaje neprobojna za korupciju.

---------------------------

Thanx to Fingolfin, http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1400

Prijevod i sažetak izvora: http://montalk.net/matrix/64/emotional-management

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

manipulacija emocijama...