Član Krsnik

Upisao:

Krsnik

OBJAVLJENO:

Reiki - učenje i praksa

Reiki - učenje i praksa
Reiki kao univerzalna energija ljubavi , svjetlosti u zadnje vrijeme dobila je lošu konotaciju ili loš imidž među kako samim alternativcima tako i među ljudima/populaciom.
Reiki je kao holistički način iscjelivanja došao na loš glas. Bezbroj je izjava, riječi negativne konotacije vezano uz Reiki koje se širi kao virus. "Čime se bavite ?" "Reikijem" - hvala ali nemam pozitivna iskustva. Onda na slijedeće pitanje morate dati mudriji odgovor - ja sam bioenergetičar. Što se desilo? Da li su date polovične informacije o Reikiju? Da li su majstori učitelji krivo i previše na brzinu inicirale desetine koji su se kasnije izgubili? Da li se kroz sve i cijelu priču daje prevelik aspekt vrijednosti ili popularne izmjene energije - ja tebi energiju, a ti meni novac! Pa onda beskrajne inicijacije i beskrajni novo rođeni Reiki programi? I vječno moralno pitanje , kako možemo cijeniti /odrediti cijenu na nečemu što nam ne pripada i što nije naše? /uz sve kad učimo ili su nas naučili da ne djelujemo mi- nego Univerzalna energija kroz nas/? Sve su to neriješene situacije koje ja osobno vidim kao veliki problem koji zatire tako suptilnu, tako prirodnu iscjelujuću energiju koja stvarno iscjeljuje na svakom nivou- Reiki.

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član KrsnikMerlin0 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana krsnik dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 05.05.2016. 10:19h

  Član boris_pecigosMerlin2

  Mislim da je ključ u dijelu "Sve su to neriješene situacije koje JA OSOBNO VIDIM kao veliki problem" - osobni stav, tj. način gledanja na stvari.

  Istina je, mnogi su se pogubili u Reikiju jer nisu bilo dovoljno podučeni od svojih učitelja niti kasnije vođeni.

  Istina je i da danas ima hrpa verzija Reikija, ali i za to postoji vrlo jednostavno objašnjenje.

  A i pitanje naplaćivanja nije novo i nije vezano samo uz Reiki, već uz sve tehnike duhovnog ili osobnog razvoja.

  Moje iskustvo je da sve te stvari postoje da se vidi gdje je kome fokus. Tražitelju blaga neće smetati silno kamenje koje prvo mora prekopati... takav će naći blago. Ostali kojima pažnja ode na krive stvari nikad se neće obogatiti. Govorim, naravno, u alegoriji.

  Tako je i s Reikijem... tko ga traži, treba i spreman je, naći će ga. Ostali će imati sumnje i nalaziti izgovore... i to je ok. A u međuvremenu, ja osobno ne osjećam potrebu da im se moram opravdavati, ako iskreno ne pitaju već samo iznose svoje sumnje nespremni čuti i drugi stranu.

  I to je to! :-)

IZDVOJENO

Katarina - imendan

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KATARINA, IMENDAN

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info