Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

607

PUTA

OD 14.01.2018.

FALUN GONG - SUSTAV PRAKTICIRANJA FALUN GONG-A

FALUN GONG - SUSTAV PRAKTICIRANJA FALUN GONG-A
Falun Gong praktikanti ne samo da mogu brzo razviti svoju Gong potenciju i svoje natprirodne sposobnosti, nego takoder mogu, u vrlo kratkom vremenskom periodu, kroz kultiviranje dobiti Falun, koji je neuporedivo mocan. Kada se formira, Falun ce se automatski neprekidno okretati u predjelu donjeg trbuha praktikanta. On neprekidno skuplja energiju iz univerzuma i transformira je u Gong u praktikantovom Istinskom Tijelu (Benti). Na taj nacin se postiže cilj da "Fa oplemenjuje ucenika".

4. SUSTAV PRAKTICIRANJA FALUN GONG-A

Falun Gong je posebna metoda kultiviranja koja pripada Buddha-školi. On ima svoju posebnost po kojoj se razlikuje od drugih uobicajenih metoda kultiviranja Buddha-škole.

Falun Gong je napredni sustav kultiviranja. U prošlosti je služio kao intenzivna metoda kultiviranja koja je zahtijevala od ucenika ekstremno visok Xinxing ili odlicnu urodenu kvalitetu. Iz tog razloga je ovu metodu kultiviranja teško popularizirati. Ipak, da bi se više praktikanata moglo kultivirati na jedan viši nivo, da bi upoznali ovaj sustav kultiviranja i, takoder, da bih zadovoljio potrebe brojnih predanih praktikanata, sastavio sam skup kultivacijskih vježbi koje su pogodne za populariziranje. Usprkos izmjenama, ove vježbe još uvijek daleko nadilaze prosjecne sustave kultiviranja u pogledu onoga što nude i nivoa na kojima se prakticiraju.

Falun Gong praktikanti ne samo da mogu brzo razviti svoju Gong potenciju i svoje natprirodne sposobnosti, nego takoder mogu, u vrlo kratkom vremenskom periodu, kroz kultiviranje dobiti Falun, koji je neuporedivo mocan. Kada se formira, Falun ce se automatski neprekidno okretati u predjelu donjeg trbuha praktikanta. On neprekidno skuplja energiju iz univerzuma i transformira je u Gong u praktikantovom Istinskom Tijelu (Benti). Na taj nacin se postiže cilj da "Fa oplemenjuje ucenika".

Falun Gong se sastoji od pet vježbi: "Buddha isteže tisucu ruku", "Falun stojeci stav", "Povezivanje dva kozmicka pola", "Falun Nebeski Krug" i "Jacanje božanskih moci".

4.1. Buddha isteže tisu

cu ruku (Fozhan Qianshou Fa)

Princip

: Kljuc u vježbi "Buddha isteže tisucu ruku" je u istezanju, u svrhu otvaranja svih meridijana u tijelu. Kroz prakticiranje ove vježbe, pocetnici mogu u vrlo kratkom vremenskom razdoblju dobiti energiju, dok iskusni ucenici mogu brzo napredovati. Ova vježba zahtijeva otvaranje svih meridijana odjednom što omogucava praktikantu da odmah vježba na jednom vrlo visokom nivou. Pokreti u ovoj vježbi su relativno jednostavni jer je Veliki Tao, u pravilu, jednostavan i lak za nauciti. Iako su pokreti jednostavni, makroskopski gledano, oni upravljaju mnogim stvarima koje se razvijaju kroz citav sustav kultiviranja.

Prilikom prakticiranja ove vježbe, tijelo ce se osjecati toplo i doživjecemo jedinstven osjecaj veoma jakog energetskog polja. To je uzrokovano istezanjem i otvaranjem svih meridijana u citavom tijelu. Cilj vježbe je probijanje mjesta gdje je Qi blokiran, omogucavanje energiji da slobodno i nesmetano cirkulira, pokretanje energije u tijelu i ispod kože, cirkulirajuci snažno i upijanje velike kolicine energije iz univerzuma. Istovremeno, to omogucava praktikantu da brzo ude u stanje u kojem ima energetsko polje Qigong-a. Ova vježba se prakticira kao osnovna vježba Falun Gong-a i obicno se pocinje sa ovom vježbom. Ona je jedna od metoda kojima se jaca kultiviranje.

Kou Jue

(Stih koji se recitira jednom neposredno pred pocetak vježbe):

Shen Shen He Yi,

,

Dong Jing Sui Ji;

;

Ding Tian Du Zun,

,

Qian Shou Fo Li.

.

Priprema:

Citavo tijelo je opušteno, ali nije mlitavo. Stoji se prirodno, pri cemu je udaljenost izmedu stopala jednaka širini ramena. Koljena su lagano savijena. Koljena i kukovi su opušteni. Donja celjust je malo uvucena. Vrh jezika dodiruje nepce. Zubi su lagano razdvojeni, ali usta ostaju zatvorena. Oci su lagano sklopljene. Izraz lica je miran i spokojan.

Za vrijeme prakticiranja imat ceš osjecaj da si jako velik i visok.

 

 

     

Liang Shou Jie Yin (Spojiti ruke u Jieyin-poziciju)

Obje ruke se podižu, pri cemu dlanovi pokazuju prema gore. Vrhovi palaca se lagano dodiruju. Ostala cetiri prsta su spojena i poklapaju se sa onima od druge ruke. Kod muškaraca je lijeva ruka gore, kod žena desna. Šake tvore jedan ovalni oblik i drže se ispred donjeg trbuha. Nadlaktice se drže malo prema naprijed i laktovi su malo podignuti, tako da je prostor ispod pazuha otvoren (Slika 1-1).

Mi Le Shen Yao (Maitreya-Buddha se isteže)

Pokret pocinje sa Jieyin. Podižuci spojene ruke, obje noge se postupno ispravljaju. Kada šake dodu ispred lica, razdvajaju se i dlanovi se postupno okrecu prema gore. Kada ruke dodu iznad glave, dlanovi pokazuju prema gore, a prsti obje ruke pokazuju jedni prema drugima na razmaku od 20-25 cm (Slika 1-2). Istovremeno, sa glavom se isteže prema gore i sa oba stopala se pritišce prema dolje. Sa sredinom dlanova se pritišce jako prema gore i citavo tijelo se isteže 2 do 3 sekunde. Onda se citavo tijelo odjednom opušta, posebno koljena i kukovi se vracaju u opušteno stanje.

Ru Lai Guan Ding (Tathagata-Buddha puni energiju u tjeme)

Slijedeci posljednju poziciju, dlanovi se istovremeno okrecu za 140 stupnjeva prema vani, tako da su unutarnje strane rucnih zglobova okrenute jedna prema drugoj, cineci oblik "lijevka". Rucni zglobovi se ispravljaju i ruke idu prema dolje (Slika 1-3).

Kada obje ruke stignu ispred grudi, dlanovi su okrenuti prema grudima, a razmak izmedu ruku i grudi je oko 10 cm. Onda se ruke spuštaju dalje do predjela donjeg trbuha (Slika 1-4).

Shuang Shou He Shi (Obje ruke sastaviti ispred grudi)

 

 

       

Kada ruke dodu do predjela donjeg trbuha, odmah se dižu do grudi i cine Heshi (Buddha-pozdrav) (Slika 1-5). Kod Heshi-pozicije su prsti i donji rubovi dlanova pritisnuti jedni uz druge, a izmedu dlanova je šupljina. Laktovi su podignuti i podlaktice cine ravnu liniju (osim kad su u Heshi i Jieyin poziciji, šake se uvijek drže u položaju "Lotus-šake". To važi i za sljedece vježbe).

Zhang Zhi Qian Kun (Ruke pokazuju prema nebu i zemlji)

Ovaj pokret pocinje sa Heshi. Ruke se razdvajaju na razmak od oko 2-3 cm. i istovremeno se pocinju okretati. Kod muškaraca se lijeva ruka (kod žena desna ruka) okrece prema grudima, a desna prema vani, tako da je lijeva ruka gore, a desna dolje. Obje šake sa podlakticama cine ravnu liniju (kao što je prikazano na slici 1-6).

Nakon toga se lijeva podlaktica ispravlja koso ulijevo prema gore, dlan je pri tome okrenut prema dolje, sve dok šaka ne dostigne visinu glave. Desna ruka ostaje ispred grudi i dlan pokazuje prema gore. Dok se lijeva ruka lagano približava propisanoj poziciji, citavo tijelo se postupno isteže, glava se isteže prema gore, a stopala pritišcu prema dolje. Lijeva ruka se isteže ukoso prema gore lijevo, desna ruka, koja je ispred grudi, se kroz pokret nadlaktice, isteže prema vani (Slika 1-7). Istezanje traje oko 2-3 sekunde, onda se citavo tijelo odjednom opušta. Lijeva ruka se vraca pred grudi i zajedno sa desnom rukom cini Heshi (Slika 1-5).

Onda se dlanovi ponovo okrecu. Kod muškaraca je desna ruka gore (kod žena lijeva ruka), a lijeva ruka dolje (Slika 1-8).

Desna ruka ponavlja prethodne pokrete lijeve ruke, naime desna podlaktica se ispravlja koso udesno prema gore, dlan je pri tome okrenut prema dolje, sve dok šaka ne dosegne visinu glave. Lijeva ruka ostaje ispred grudi i dlan pokazuje prema gore (Slika 1-9).

Nakon istezanja citavo tijelo se odjednom opušta. Desna ruka se vraca pred grudi i zajedno sa lijevom rukom cini Heshi (Slika 1-5).

Jin Hou Fen Shen (Zlatni majmun se dijeli)

 

 

Pokret pocinje sa Heshi. Obje ruke se razdvajaju i istežu od pozicije ispred grudi horizontalno na obje strane i cine sa ramenima ravnu liniju. Citavo tijelo se postupno isteže.

Glava se isteže prema gore i stopala pritišcu prema dolje, obje ruke se snažno istežu u stranu, isteže se na cetiri strane (Slika 1-10). Istezanje traje oko 2-3 sekunde. Onda se citavo tijelo odjednom opušta. Obje ruke se vracaju prema grudima i cine Heshi (Slika 1-5).

Shuang Long Xia Hai (Dva zmaja zaranjaju u more)

Pokret pocinje sa Heshi. Ruke se razdvajaju, pri cemu se istežu ukoso dolje prema naprijed. Kada su obje ruke istegnute i paralelne jedna sa drugom, cine sa tijelom kut od 30 stupnjeva (Slika 1-11). Citavo tijelo se isteže. Glava se isteže prema gore i stopala pritišcu prema dolje. Istezanje traje oko 2-3 sekunde. Onda se citavo tijelo odjednom opušta. Obje ruke se vracaju prema grudima i cine Heshi.

Pu Sa Fu Lian (Bodisatva stavlja ruke na lotosov cvijet)

Pokret pocinje sa Heshi. Ruke se razdvajaju, pri cemu se dijagonalno sa obje strane tijela istežu ukoso prema dolje, pri cemu kut izmedu ruku i nogu iznosi oko 30 stupnjeva (Slika 1-12). Onda se citavo tijelo postupno isteže i vrhovi prstiju se sa nešto snage istežu prema dolje. Onda se citavo tijelo odjednom opušta. Obje ruke se vracaju prema grudima i cine Heshi.

Luo Han Bei Shan (Arhat nosi brdo na le

dima)

  

Pokret pocinje sa Heshi. Ruke se razdvajaju, pri cemu se istežu koso prema dolje, iza tijela. Istovremeno se dlanovi okrecu prema nazad. Kada obje ruke stignu do strana tijela, rucni zglobovi se postupno savijaju. Kada ruke stignu iza tijela, kut izmedu rucnih zglobova i tijela je 45 stupnjeva (Slika 1-13). Citavo tijelo se postupno isteže. Kada ruke dostignu svoju konacnu poziciju, glava se isteže prema gore, stopala pritišcu prema dolje. Tijelo ostaje ispravljeno. Istezanje traje 2-3 sekunde. Onda se citavo tijelo odjednom opušta. Nakon toga se obje ruke vracaju prema grudima i cine Heshi.

Jin Gang Pai Shan (Vajra gura brdo)

Pokret pocinje sa Heshi. Ruke se razdvajaju, pri cemu se dlanovi u vertikalnoj poziciji guraju prema naprijed. Vrhovi prstiju, koji pokazuju prema gore, ostaju uvijek u visini 50ramena. Kada se ruke isprave, glava se isteže prema gore, stopala pritišcu prema dolje. Tijelo
ostaje ispravljeno. (Slika 1-14). Istezanje traje 2-3 sekunde. Onda se citavo tijelo odjednom
opušta. Nakon toga se obje ruke vracaju prema grudima i cine Heshi.

   


Die Kou Xiao Fu (Prekrižiti ruke ispred donjeg trbuha)

Pokret pocinje sa Heshi. Obje ruke lagano idu prema dolje pri cemu se dlanovi okrecu
prema trbuhu. Kada obje šake dodu do donjeg trbuha, preklapaju se. Kod muškaraca je lijeva
ruka unutra, kod žena desna. Dlan jedne ruke je okrenut prema zadnjoj strani druge ruke.
Razmak izmedu šaka, odnosno izmedu unutarnje šake i donjeg trbuha iznosi oko 3 cm.
Vrijeme preklapanja iznosi obicno 40-100 sekundi (Slika 1-15). Vježba završava sa Jieyin
(Slika 1-16).

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

FALUN GONG - Karma FALUN GONG - Sustav mirnih vježbi u stajanju