Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1283

PUTA

OD 14.01.2018.

9. PETA ČAKRA I ODGOVARAJUĆI KRISTALI

9. PETA ČAKRA I ODGOVARAJUĆI KRISTALI
Ukoliko nam Peta čakra pravilno funkcioniše onda snažnom voljom i verom u sebe, Svoj Put i svoje potencijale, imamo snage da sve ideje, želje i ciljeve sprovedemo u delo, da ne ostanu samo pusti snovi.

PETA ČAKRA I ODGOVARAJUĆI KRISTALI

 

Za istrajne i strpljive ljubitelje kristala, željne novih informacija i spremne da pomognu sebi, a kasnije i drugome, polako napredujemo ka sve višim nivoima. Nastavljajući predstavljanje kristala i njihovu primenu, u lestvici vibracija i naših energetskih centara, nakon Četvrte čakre, otvaramo sledeću višu dimenziju. Stigli smo do energetskog centra u predelu našeg grla, tačnije korenu vrata. To je Peti energetski centar – Peta - Grlena Čakra, koja se nalazi kod tireoidne (štitne) žlezde, i to je centar u kome se spajaju Ljubav i Spoznaja u beskonačnu Veru i ostvarenje životnog smisla, Ličnog Puta Ljubavi i Savršenstva. Jasne je svetloplave boje.

Peta čakra se nalazi uz faringel i laringel pleksus, na kičmi, u visini vratne jamice. Centar je volje, vere i samopouzdanja. Predstavlja potpuno znanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, sposobnost egzistiranja bez hrane, besmrtnost i moć govora. Ova plava tačka ujedinjuje Ljubav i Spoznaju, sve naše potencijale na putu beskonačnog razvoja.

Uravnoteženjem ovog centra i njegovim stimulisanjem jačamo našu volju i veru, istrajnost i snagu da ostvarimo sebe, Svoj Put Ljubavi i Savršenstva, da ispoljimo svu svoju kreativnost. Ukoliko nam Peta čakra pravilno funkcioniše onda snažnom voljom i verom u sebe, Svoj Put i svoje potencijale, imamo snage da sve ideje, želje i ciljeve sprovedemo u delo, da ne ostanu samo pusti snovi. Kako vera i volja igraju ključni momenat u našem životu, kako bez njih nema zdravlja, napretka i pravilnog življenja, i kako njima pokrećemo sve naše potencijale i nivoe, odatle vidite koliko je bitno da ovaj centar pravilno funkcioniše.

Plava boja simboliše veru, zaštitu, pročišćenje, samopouzdanje, poverenje, inspiraciju. Plavo kamenje unosi mir i spokoj, emocionalnu ravnotežu, hladi, snižava pritisak i temperaturu. Ovo sjajno kamenje nas štiti od štetnih zračenja, negativnih uticaja, čuva od oboljenja grla, pluća, aktivira naše kreativne potencijale, olakšava govor.

Kristali koji podstiču protok energije u ovom centru i svim organima i funkcijama koji mu pripadaju su svetlo plave, plave i plavo zelene boje. To su: akvamarin, tirkiz, plavi safir i topaz, kalcedon, hrizokola, plavi kvarc – aventurin, kao i lapis lazuli i sodalit u svetlijim varijantama. Pošto regulišu rad tireoidne žlezde, možete ih nositi kao priveske i ogrlice oko vrata, ili ih postavljati u grlenu jamicu u toku seanse samoisceljenja.

Akvamarin je svetlo plavi providni beril, odličan za pročišćenje i otvaranje grlene čakre. On našu volju oslobađa sebičnosti i uzdiže na nivo božanske, stvaralačke vere. Jača nam samopouzdanje, pomaže u oslobađanju od iluzija i viđenju istine, kao i iznošenju iste putem reči. Dobro deluje na grlo, tireoidnu žlezdu, sposobnost govora. Usklađuje naše emocije i misli sa životnim zadatkom, pomaže njegovom ostvarenju. Energetski ga čistimo mentalno i pod vodom, a punimo na suncu. Pošto je ovaj kamen prilično skup, možemo ga u terapiji zameniti tirkizom.

Tirkiz je neproziran, plavo zeleni kamen, od davnina poznat kao „donosilac sreće”, omiljen talisman u svim kulturama. Ima jaku isceljujuću vibraciju, smiruje sve vrste zapaljenja. Upija strahove, usporava vibraciju našeg energetskog polja, štiti i čisti auru. Povoljno deluje kod depresije, tuge i šokantnih stanja. Jača imunitet i usklađuje rad svih organa u telu. Podstiče psihičku snagu i sigurnost. Apsorbuje negativno od osobe koja ga nosi i tada može posvetliti i pozeleneti. Redovno ga treba čistiti mentalno i pored gorskog kristala i komadića bakra. Ne treba ga izlagati suncu. Srebro i bakar jačaju njegov pozitivan uticaj.

Plavi safir je svetlo plavi i providan dragi kamen boje različka, visoke frekvencije koja produhovljuje, pročišćava i isceljuje. Ujedinjuje telo, duh i dušu, odnosno sve nivoe našeg postojanja (fizički, emotivni, mentalni i duhovni). Safir čisti grlo koje je kapija ka duhovnom nivou, budi našu veru, samouvažavanje i poverenje u sopstvenu božansku prirodu. On pročišćava naše misli, emocije i reči, transformiše ih na viši nivo samosvesti. Pojačava koncentraciju i smiruje. Ublažava kožne probleme i reumu, bolesti oka i uha, sinusa, jača kosu i nokte. Čisti se pod tekućom vodom, a puni na suncu.

Svetlo plavi topaz je dragi kamen izuzetnog sjaja, koji rashlađuje, smiruje i inspiriše za vrhunsko stvaralaštvo i duhovni razvoj. Snaži celi organizam, srce, žlezde, krvotok i limfu, stabiliše nervni sistem. Koristan je u lečenju astme i kožnih bolesti. Čistite ga i punite uz pomoć gorskih kristala.

Pošto topazi i safiri, kao i korundi – rubin, smaragd i akvamarin, spadaju u skupo drago kamenje, njih možete zameniti jeftinijim, ali ne manje vrednim u kristaloterapiji, kvarcnim i drugim kristalima u odgovarajućoj boji.

Jedan od njih je plavi kalcedon. On je svetlo plavi kamen sa svetlijim i tamnijim koncentričnim prugama, svilenosjajan. Izuzetno smiruje nervni sistem i sve tegobe vezane za grlo i disanje, kao i psihičke smetnje poput nesanice, nervoze i apatije, i jedan je od osnovnih kamenova za Petu čakru u kristaloterapiji. Čisti ga voda, a puni se pored ametista ili na suncu.

Hrizokola je neprovidan kamen plavo zelenih polja, odličan pomagač za sve probleme koštanog sistema. Ovaj kamen uz to aktivira jetru, žuč i bubrege. Na polju psihe smiruje burna osećanja, ljutnju i bes, oslobađa od stresa. Čisti se pod mlakom tekućom vodom, ili u posudi sa hematitom. Regeneriše se na pločici bakra.

Plavi aventurin je providni plavičasti kvarc, koji nam pomaže kod prehlade, gripa i smetnji sa grlom. Uz to smiruje psihu. Čistimo ga pod vodom, a punimo pored gorskog kristala.

Plavo kamenje ako je tamnije odgovara čeonom centru ili čakri „treće oko” (o kome će biti govora u narednom tekstu), a svetlije varijante istog odgovaraju Petoj čakri. Najpoznatiji od tih koji mogu da se koriste i za jedan i drugi centar su: lapis lazuli i sodalit koji u svetlijoj varijanti stimulišu štitnu žlezdu i našu veru i volju.

Lapis lazuli je plavi kamen, neprovidan, sa belim poljima i piritnim inkrustacijama – zlatnim tačkicama, poput svemira posutog zvezdama. U starim kulturama je poštovan kao sveti kamen bogova ili muški kamen, jer podstiče hrabrost, samouvažavanje i višu volju. Simboliše beskonačnost vasione, apsolutnu svetlost, snagu i sjaj uma – misli. Učvršćuje visoki idealizam univerzalnog znanja i ljubavi. Deluje isceljujuće na telo i psihu, opušta i smiruje sve napetosti, bolove i grčeve, snižava pritisak. Štiti nas od negativne energije koja deluje od spolja, bilo da su zračenja iz svemira, tehničkih uređaja, iz zemlje ili nama upućene negativne misli i osećanja. Brzo se energetski zaprlja, pa ga treba što češće mentalno čistiti, ili pored kamenčića hematita i gorskog kristala.

Sodalit je plavi sa belim poljima, neprovidan. Pomaže pri balansiranju žlezda sa unutrašnjim lučenjem, aktivira metabolizam, insulin, snižava pritisak. Pojačava vidovitost, razvija logičko mišljenje, samopouzdanje i hrabrost. Ako gubi boju ili se zamuti treba ga duže ostaviti u vodi zajedno sa gorskim kristalom.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 12.09.2008. 16:50h

  Član vajranMerlin3 5. cakra nije nuzno cakra ljubavi, spoznaje, licnog puta ljubavi i savrsenstva,te ne predstavlja uvijek vjeru. grlena cakra, daath je cakra konkretnog mentalnog nivoa i vise kreativnosti.. upotrebljava se odnosno aktivira kod ucenja, planiranja, slikanja i slicno... usko je vezana uz sex cakru, yesod.. ova je pak centar kreativnosti odnosno stvaranja na fizickom nivou. kod aktiviranja grlene cakre djelomicno se koristi energija sex cakre. nemoguce je da osoba ima grlenu cakru jaku i razvijenu a da je istovremeno impotentna ili frigidna. ona je provalija kroz koju inkarnirana dusa pada u fizicki plan. i dize se.. takva joj je tendencija zbog upotrebe zelja, emocija, misli... dakle, ne moze se objasniti funkcija te cakre a da se ne spomene koja direktno na nju utjece i ovisi.. tek kada je osoba na duhovnom putu, pretvara se iz provalije u most prema visim razinama duse.. tek tada je njena funkcija onakva kako je u tekstu navedeno.. do tada usput kontrolira i limfni sistem. to je njena funkcija dok je ne upotrijebimo za drugo. 5. cakra nije nuzno i neki visi nivo. ali to postaje duhovnim razvojem. tada pored svijetloplave dobije i nekoliko nijansi ljubicaste... drugo.. kamen nas ne moze stititi.. jer stititi znaci da stetna energija ne dopire do nas. ona dopre.. energija je nezaustavljiva i neunistiva. ali stititi u smislu da kamen trazmutira odnosno pretvara losu energiju u dobru, to je istina.. i to nikada ne svu. ali dobrim dijelom da. inace nosenje kamenja koje nije programirano je skoro pa beskorisno.. iz mog iskustva..
 • 12.09.2008. 18:25h

  Član mlabosMerlin11 za petu ćakru - coditi sine qua non - govoriti SVOJU istinu
 • 12.09.2008. 18:26h

  Član mlabosMerlin11 ..conditio..
 • 12.09.2008. 19:54h

  Član vajranMerlin3 conditorei...
 • 12.09.2008. 20:08h

  Član vajranMerlin3 dulce cum utili...
 • 12.09.2008. 21:23h

  Član vajranMerlin3 posto si se uplela... mozda tvoja grlena cakra korenspondira sa ajnom te govoris samo istinu, odnosno ono sto mislis. a sex cakra je sve trazmutirala u duhovnu energiju.. moja grlena se recimo sasvim dobro slaze prema dolje i to je moja istina...

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin9 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Ezoterija

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

EMOCIJE

ALTERNATIVA

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  *********************************************************Anđeo mira *********

  19.11.2018. 21:16h
 • Član mkrmarmkrmar

  Laku noć svima !

  19.11.2018. 21:15h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  hvala ti, Yahoo :)

  17.11.2018. 17:48h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Čestitam, Sjeno!

  16.11.2018. 21:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  uskoro izlazi moja 14. zbirka poezije "RUŽA MOG SRCA" :) danas sam sve dogovorila sa Nenadom :)

  16.11.2018. 17:14h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7

  16.11.2018. 07:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  16.11.2018. 07:50h
Cijeli Chat

KRISTALI

ISCJELJENJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

8. ČETVRTA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI 10. ŠESTA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI