Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

611

PUTA

OD 14.01.2018.

8. ČETVRTA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI

8. ČETVRTA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI
Kristale ovog nivoa koristite u terapiji tako što ćete ih postavljati na grudi, tačnije na sredinu grudne kosti dok ležite, ili ih imajte stalno uz sebe, i to što češće i u rukama – upravo zato što su ruke organ srca. Možete ih nositi i kao privezak ili ogrlicu.

ČETVRTA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI

 

U nekoliko prethodnih nastavaka smo govorili o osnovnom odabiru i postavljanju kristala, kao i o tehnikama čišćenja i povezivanja sa njima. Napomenimo ponovo da je neophodno voditi računa o energetskoj čistoći kristala, a posebno o njihovom čišćenju i potom punjenju pozitivnom energijom nakon upotrebe u isceliteljske svrhe. Najbolje je da ih odmah nakon tretmana očistimo na jedan od datih načina (što ponaosob objašnjavam za svaki kristal), a u najvećoj meri ih neko vreme ostavimo pod tekućom vodom, što voli najveći broj kristala, a potom ostavimo da se malo napune energetski i regenerišu, što kod velikog broja znači izlaganje sunčevoj svetlosti.

Do sada smo uz ovu opštu priču obradili i najosnovniju šemu kristala i rada sa njima na nižim energetskim centrima – prvoj, drugoj i trećoj čakri, koje su vezane za grublje nivoe i fizičko telo. Sada prelazimo na više nivoe, na nivoe koji nadilaze samo fizički deo postojanja i otvaramo vrata drugih dimenzija postojanja – astralnog, mentalnog i duhovnog plana. Prvi u nizu tih viših dimenzija je astralni deo postojanja, a kod nas je Četvrta čakra centar koji vibrira na tom nivou i koji je veza i prelaz na više vibracije. Ovaj centar se drugačije zove i Srčana čakra.

 

Četvrti energetski centar se nalazi u kardijalnom pleksusu, na kičmi, u visini sredine grudne kosti. Vezujemo ga za srce, on je centar bezuslovne ljubavi, stvaralačke, univerzalne energije. Rekli smo da je vezan za astralni nivo, pa time i za snove. Potpunim otvaranjem ovog centra u stanju smo da kontrolišemo i usmeravamo svoju životnu energiju, oslobodimo se vezanosti za materiju, odnosno čula. Na ovom nivou nastaje materijalizacija ljubavi i tu je centar kreativnog delovanja i bezuslovnog davanja. Njegov elemenat je vazduh, a boja je smaragdno zelena.

Četvrtom centru, srčanoj čakri, odgovaraju svi zeleni i ružičasti kristali.

Zelenu svetlost nose u sebi: smaragd, malahit, žad, hrizopraz, heliotrop, zeleni jaspis, aventurin, epidot, prazem, zeleni kalcit i turmalin. Roze zrače: ružičasti kvarc, rodohrozit, rodonit, kuncit.

Zelena je boja harmonije, kreativnosti, zdravlja, ljubavi i ona nam donosi unutrašnju ravnotežu i delovanje, ispoljavanje ljubavi na najkreativniji način, za dobrobit svih i cele prirode. Ovi kristali pomažu kod srčanih i disajnih problema i regulacije krvnog pritiska. Zeleni kamenovi smiruju nervnu napetost, oslobađaju ljubav u nama, daju nam podršku za stvaralački rad. Ružičasti unose nežnost, srdačnost i blagost u naše odnose i osećanja.

Kristale ovog nivoa koristite u terapiji tako što ćete ih postavljati na grudi, tačnije na sredinu grudne kosti dok ležite, ili ih imajte stalno uz sebe, i to što češće i u rukama – upravo zato što su ruke organ srca. Možete ih nositi i kao privezak ili ogrlicu.

Smaragd (emerald) je providni zeleni beril, sjajni dragi kamen, izuzetno cenjen i u materijalnom i u ezoterijskom smislu, jer je simbol izobilja i bogatstva, regeneracije života i sjajne kreativnosti. On emituje balansirajuće vibracije, donosi isceljenje i beskonačno strpljenje svima kojima je potreban psihomentalni sklad. Budi moćnu stvaralačku ljubav. Bistri oblici smaragda su dobri za meditaciju, inspiraciju i isceljivanje. Pomažu kod epilepsije, šizofrenije, paranoje i psihoze. Tamniji i neprozirni ili neobrađeni više se koriste za fizičke slabosti, kao što su srčane smetnje, anemija, zapaljenski procesi, problemi sa kostima i mišićima. Zlato pojačava njegovo delovanje, ali ga nosite samog, jer drugo kamenje može da mu umanji snagu. Čistite ga pod tekućom vodom, a napunite preko noći na mesečini.

Malahit je neproziran kamen u svim nijansama zelene boje koja potiče od bakra i javlja se u koncentričnim slojevima, svilenog je sjaja. Unosi ravnotežu, isceljujuću energiju ljubavi u naše telo, srce, psihu, dušu i celo biće. Na fizičkom planu čisti organe od negativne energije. Posebno je delotvoran kod reume, skleroze mišića, disajnih problema i metabolizma, srčanih smetnji i pritiska. Pošto preuzima na sebe negativne vibracije, treba što češće da ga čistimo, na deset minuta, naročito ako ga koristimo za ublažavanje reumatskih bolova. Promenom boje i gubitkom sjaja pokazuje koliko je loše energije preuzeo na sebe, zato mu pomozite i stavite ga pod vodu, pa ga i mentalno očistite. Hematit ga čisti, pa ga stavite u istu posudu, a punite pored gorskog kristala.

Žad je najčešće zeleni kamen, mada ga ima i u drugim bojama, stakleno sjajan, neprovidan. Simbolizuje mir i spokojstvo, nežan je i snažan i suptilno uzdiže svest. Konstantno emituje isceljujuću vibraciju harmonije. Deluje pozitivno kod problema sa jetrom, bubrezima i mokraćnim kanalima, kod reume, srčanih smetnji i pritiska, reguliše metabolizam. Ako se zamuti ili dosta zagreje dok je na telu, treba ga odmah očistiti pod tekućom vodom. Napunite ga u posudi sa kristalčićima ametista. Ne izlažite ga direktno suncu.

Hrizopraz je zeleni opal, voštanog sjaja, cenjen kao zaštitni kamen od loših uticaja, smiruje i balansira preterane emocije i neurotično ponašanje. Dobro utiče na srce, otvarajući ga za višu, čistu i bezuslovnu ljubav. Pomaže i razvoj više svesti. Ako pobeli stavite ga u posudu sa vodom, povratiće boju i moć. Povremeno ga treba izložiti suncu.

Aventurin je zeleni kvarc, sa srebrnim tačkicama, providan i stakleno sjajan. Pomaže kod reume, srčanih i problema sa bubrezima i urogenitalnim sistemom, kod alergija i kožnih bolesti, jača kosu. Unosi mir i vedrinu u psihu. Čisti se tekućom vodom i voli sunce.

Amazonit, plavozeleni kristal sa belim talasastim prugama, staklenog sjaja, pojačava životnu energiju i osvežava ceo organizam. Smiruje srčane smetnje, živce, opušta mišiće, ublažava jake migrene i glavobolje, omogućava miran san. Voli vodu i sunce.

Epidot (unakit) je ružičasto zeleni kamen, neprovidan, staklenog sjaja. Unosi balans u naš organizam i naše ponašanje i delovanje. Reguliše kardiovaskularne i disajne smetnje. Čisti se tekućom vodom, a puni pored gorskog kristala.

Prazem (smaragdni kamen) se nalazi u raznim nijansama zelene sa crnim prugama, staklenog sjaja. Veruje se da štiti od uroka i i crne magije. Smiruje srce i pritisak. Leči rane i opekotine. Umanjuje kratkovidost. Voli vodu i sunce.

Zeleni kalcit je providan, voštanog sjaja, lekovito deluje na kožu i kosti, povoljno utiče na srčane smetnje, unosi radost, srdačnost i ljubav u naše živote. Čisti se pod vodom, a puni preko noći pored gorskog kristala.

Zeleni turmalin, kao jedan od turmalina, ima svu moć ovog sjajnog kamena, kroz koji energija snažno struji, kako toplotna, magnetna i električna, tako i mentalna i kreativna. On posebno pozitivno utiče na nervni sistem, unoseći ravnotežu i mudrost  u našu psihu, sve organe tela i sve nivoe naše egzistencije. Daruje nam radost i harmoniju sa potencijalom za regeneraciju celokupnog bića, tela i duše. U prirodi se turmalin javlja u raznim bojama, često ima čitavu skalu boja.

Hrizokola  je zeleni neprovidni kamen, deluje smirujuće, oslobađa od stresa, ljutnje i mržnje. Ublažava reumatske teškoće. Čisti se pod vodom.

Peridot (hrizolit) je providan, stakleno sjajan zeleni mineral koji jača imunitet i pomaže rad srca, pluća i žlezda. Podstiče pozitivne misli. Voli vodu i sunce.

Ružičasti turmalin – rubelit, takođe odgovara nivou srčane čakre, kreativne ljubavi. On nam pomaže da otvorimo srce i prvo pružimo sami sebi poverenje i ljubav, a zatim je, pročišćenu od konflikta i bola, damo celom svetu. Lubenica turmalin je zeleno ružičast, sadrži oba pola ljubavi, ženski i muški, jin i jang, nežni i snažni. Daje nam ravnotežu i jedinstvo u suprotnosti. Turmalin se čisti pod tekućom vodom i puni na suncu, osim ružičastog, koji se puni pored kvarca.

Roze kvarc je jak srčani iscelitelj, nežni tonovi bude osećanja prijateljstva i saradnje u ljubavi. Ukažite mu poverenje i pažnju, uzvratiće vam jakim pozitivnim vibracijama. On unosi nežne vibracije ljubavi; štiti od štetnih zračenja, olakšava emotivne probleme; leči srce. Pomaže kod slabosti organizma, umora, niskog pritiska, psihičkih bolesti. Nežne je providne roze boje. Na suncu bledi, a osvežava se pod tekućom vodom i pored ametista i gorskog kristala.

Rodohrozit se pojavljuje od svetlijih do tamnijih nijansi ružičaste, sa belim prugama, staklenog je sjaja. Dobar je provodnik energije i ubrzava integraciju fizičkih, emocionalnih i mentalnih aspekata ličnosti. Budi u nama kreativnost, radost življenja i sposobnost davanja drugima. Povoljno deluje na organe za varenje, reguliše šećer u krvi i cirkulaciju. Čistite ga pod vodom, a punite pored kvarca.

Kuncit je sjajan, providan i čist, pročišćava naše srce od svih naslaga boli, patnje i razočarenja, poput mača svetlosti i istine. Oslobađa nas sebičnosti kako bi se otvorili za beskrajnu duhovnu ljubav. Čuva naše srce i krvotok. Javlja se i u drugim bojama, a srebro mu pojačava snagu. Čisti se pod tekućom vodom, a puni u mineralnoj vodi sa kamenčićima kvarca.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Tema mjeseca ti je "Kako se nositi s nepravdom u obitelji, na poslu i općenito u životu". Ako imaš inspiraciju bilo bi nam drago da to napišeš. Lp

  23.08.2019. 15:42h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Dogovoreno, Bglavac. Doviđenja.

  23.08.2019. 08:27h
 • Član bglavacbglavac

  Doviđenja yahoo, lijepo nam opet nešto napiši da imam što komentirati. Lp

  23.08.2019. 08:26h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Tema mjeseca?

  23.08.2019. 08:19h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Radost je čitati članke objavljene na Magicusu, radost je pisati na Magicusu.

  23.08.2019. 08:12h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  I što je najljepše...ta sreća i dalje traje.

  23.08.2019. 08:10h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Kad sam se prijavio na Magicus, bio je to jedan od mojih najsretnijih dana.

  23.08.2019. 08:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

6. Druga čakra i odgovarajući kristali 9. PETA ČAKRA I ODGOVARAJUĆI KRISTALI