Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

528

PUTA

OD 14.01.2018.

12. ODABIR i POSTAVLJANjE KRISTALA

12. ODABIR i POSTAVLJANjE KRISTALA
Kristali koji će se koristiti tokom terapije moraju biti energetski čisti, što važi uopšte za njih, uvek ih treba održavati u aktivnom pozitivnom stanju. Nikada ne propuštajte da ih očistite posle rada ili nošenja uz sebe, a i ako ih ne koristite često obavezno je njihovo čišćenje u određenim periodima i na određeni način, što zavisi od vrste, a o čemu smo već govorili.

ODABIR i POSTAVLJANjE KRISTALA

TERAPIJA

 

Nakon uvodnih tekstova o osnovama kristaloterapije i objašnjenjima potrebnim za razumevanje ovog procesa sledili su opisi našeg energetskog sistema i glavnih energetskih tačaka, a paralelno sa tim i grupe odgovarajućih kristala. Uz dodatne neophodne informacije o svim koracima kristaloterapije i druženja sa svetom prelepog „kamenja”, da podsetimo, od odabira, nabavke, druženja, čišćenja i najosnovnijeg korišćenja kristala, stigli smo do momenta kada je neophodno zaokružiti i pojasniti jedan osnovni terapijski proces, sa svim njegovim koracima. Osim tog osnovnog postupka, naravno, postoji i niz kombinacija, što je već viši stepen rada sa kristalima i prevazilazi nivo ovih tekstova. O tome ćemo samo par reči, a oni koji su željni učenja i rada mogu da kroz dalje druženje sa nama u Ekološkom Centru Zlatni Put prošire svoje znanje i uđu dublje u svet kristala i terapeutskih metoda uopšte. Kristali se koriste, kao što smo već pominjali, i za „čišćenje” i oplemenjivanje prostora, ali ćemo o tome u narednom tekstu.

Da biste mogli da sebi uradite osnovni tretman kristaloterapije, neophodno je da nabavite bar jedan komplet kristala za sebe, minimum sedam komada odgovarajućih za sedam glavnih energetskih centara (čakri), ili sedam univerzalnih – gorskih kristala. Za ozbiljniji rad neophodno je da imate po više različitih komada za svaki centar ili nivo, od onih koje smo pominjali, ili čak i da imate i više komada od svake vrste. Ovo je neophodno ukoliko mislite da i nekom drugom pomognete kristaloterapijom jer vam u tom slučaju treba više kompleta u različitim međusobnim kombinacijama. Više kompleta morate imati u tom slučaju i zbog neophodnosti čišćenja jer posle jedne seanse kristali idu na čišćenje, a ako odmah nakon jednog pacijenta sledi drugi (bili to vaši ukućani ili se profesionalno time bavite), onda ne možete koristiti isti komplet dvaput uzastopce a da ga ne očistite energetski nakon upotrebe.

Ako sami sebe tretirate potrebno je da pre postavljanja kristala pripremite i prostor i kristale i sebe. Isto važi i kad pomažete drugima, prostor, kristali i pacijent se moraju pripremiti za seansu, a u ovom slučaju i terapeut. Nakon završene terapije sledi i energetsko čišćenje i punjenje prostora, pribora, kao i terapeuta.

Bilo da je u pitanju prostor za ličnu i porodičnu relaksaciju ili radni prostor za terapije pre seanse ga treba provetriti, energetski očistiti i napuniti pozitivnom energijom. To podrazumeva da pripremite atmosferu za isceljenje, obogaćujući prostor prijatnim mirisima, laganom smirujućom muzikom, blagim osvetljenjem, najbolje prirodnim sunčevim, propuštenim kroz zavese pastelnih boja, ili toplim veštačkim, a nikako jakim neonskim. Tokom terapije obezbedite  mir i neometan proces isceljivanja bez priliva agresivnih zvukova ili kretnji, buke, govora, zvonjave telefona…

Kristali koji će se koristiti tokom terapije moraju biti energetski čisti, što važi uopšte za njih, uvek ih treba održavati u aktivnom pozitivnom stanju. Nikada ne propuštajte da ih očistite posle rada ili nošenja uz sebe, a i ako ih ne koristite često obavezno je njihovo čišćenje u određenim periodima i na određeni način, što zavisi od vrste, a o čemu smo već govorili. Ako već ne znate tačno koliko često, onda ih bar jednom nedeljno energetski oslobodite nepotrebnih vibracija koje oni pokupe iz prostora gde su smešteni. Ako ih ne održavate, ne brinete o njima i ne pružate im neophodnu pažnju i ljubav, ne očekujte onda od njih puno, može se desiti da tako „zaprljani” – energetski opterećeni, ne mogu da vam pomognu, pa čak i da potpuno stradaju, izgube energiju, sjaj, nekad puknu ili nestanu… To je njihov odgovor na nebrigu i opterećenje lošim vibracijama iz najbliže okoline, od ljudi i prostornog okruženja. Više puta smo govorili kroz naše tekstove i druženje, ali da i sada podsetimo – Duhovnost je naš kreativan odnos prema svemu i svakom, u svemu što mislimo, govorimo, osećamo i činimo, uvek, u svakom trenutku života, kroz ljubav i svest kojom je dajemo. Dakle, da li su u pitanju kristali, hrana, naša porodica, posao, najbliže okruženje, drugi ljudi, priroda, sve jedno je, ili smo kreativni ili ne, ili pružamo odgovarajući odnos ili ne. Pa tako brinite i o svojim kristalima ako želite da vaše druženje bude u najboljem mogućem odnosu.

Pre samog postavljanja kristala neophodno je da se i vi pripremite (ako ste sami sebi pacijent), kao i vaš pacijent kada stignete do faze da pomažete i drugima. Možete da se istuširate, lagano obučete, pa onda neko vreme posvetite sopstvenoj relaksaciji i energizaciji. Krenite od vežbi istezanja, nastavite sa samomasažom, a nakon toga se smirite i duboko sporo dišite uz vizuelizaciju protoka svetlosti kroz svoje telo, prvo blještavobele, a zatim plave, pa zlatne, koje vas energetski čiste i ispunjavaju najkreativnijom energijom. Uz vizuelizaciju se molite za Božiju milost, mir i zdravlje, kako biste se potpuno opustili i smirili, „otvorili” za isceljujuće delovanje kristala. Lezite na ravnu podlogu (prostirka na podu, tvrđi krevet, bez jastuka za glavu) i onda postavite kristale.

Kristale izaberite iz svoje kolekcije koju ste već obezbedili za sopstveno lečenje i uspostavili odgovarajući kontakt, povezujući se sa njima na opisane načine putem energetskog čišćenja, punjenja i prihvatanja njihovih isceljujućih vibracija. Za početak možete se povezivati pojedinačno sa svakim kristalom, stavljajući ga prvo na dlan, pa na srce i čelo, kako bi osetili emotivnu i mentalnu vezu, a zatim na osnovu njegove boje, providnosti, strukture, šare i ostalih karakteristika, već opisanih u prethodnim napisima, odredite mu mesto na telu. Najvažnije je, pored svih preporuka i uputstava o korišćenju kristala da se sami što dublje povežete sa njima i intuitivno osetite šta oni vama daju, kakav je vaš lični uzajamni odnos i na osnovu sopstvenog iskustva odredite koji kamen za koju namenu vama može da posluži. Izuzetno je bitno da kod rada sa kristalima budete odgovorni i prema sebi, njima i drugim ljudima i da dobro proučite literaturu, a zatim krenete u otkrivanje samo svog odnosa sa kristalima. Birajte ih polako, s mirom i ljubavlju, sa svešću o njihovoj vrhunskoj svetlosnoj vibraciji, stabilnosti i pomoći koju mogu da nam pruže u isceljivanju kako fizičkog tela, tako i u oslobađanju psihomentalnih blokada i energetskom razvoju. Povežite se prvo sa gorskim kristalom, pa onda sa ostalima, jer će vas gorski kristal, kada se intenzivno povežete sa njim na svim nivoima, uvesti u odnos sa svim drugim kristalima. Već sam naglasila njegovu univerzalnost i bliskost sa našim energetskim poljem, kao i moć da pojača dejstvo svih ostalih minerala.

Među svojim lepim uglačanim oblucima, koji se najčešće koriste za terapiju, svesno odaberite odgovarajuće kamenčiće, osećajući koji vam treba u tom trenutku u zavisnosti od vašeg psihomentalnog i fizičkog stanja, problema koje imate i želite da rešite, stanja koje želite da postignete. Opuštanje je na prvom mestu i svakom je potrebno, pa je ono prva faza svake terapije, a zatim sledi energetsko čišćenje, oslobađanje od negativnih vibracija. Izaberite sedam kristala koje ćete postaviti na odgovarajuće tačke glavnih energetskih centara (čakri) na površini fizičkog tela, kako biste izveli tretman čišćenja čakri, a preko njih i organa sa kojima su povezani, žlezda, čula, kao i energetskih tokova u telu putem meridijana. Ne morate sve to znati, da biste se energetski pročistili, otvorili i aktivirali centre i meridijane, ispunili energijom, lečili i uravnotežili čakre, a time i ceo energetski sistem, uključujući sve nivoe, od duhovnog, pa preko mentalnog i astralnog, sve do fizičkog tela. Polako osvajajte znanje, upoznajte svoje telo, kako fizičko, tako i ostale nivoe, na tom putu veliku pomoć će vam pružiti kristali kao nosioci univerzalnog znanja, pohranjenog u njihovoj kristalnoj rešetki. Kako ih budete upoznavali i povezivali se sa njima, tako ćete sve više utvrđivati vezu sa svojom suštinom, univerzalnim duhom i celokupnim postojanjem. Možete ih doživeti kao oči kojima gledate razne slojeve jedne, sveukupne stvarnosti.

Aktiviranje čakri uz pomoć kristala se vrši zahvaljujući njihovoj sposobnosti da koncentrišu i prenose određenu talasnu dužinu svetlosti, kako sam već opisala u prethodnim nastavcima. Postavljajući kristale na kožu, na tačku koja odgovara mestu gde se energetski centar nalazi u unutrašnjosti tela na kičmi, mi tu svetlost usmeravamo u čakru koja se puni odgovarajućom bojom svetlosti. Ako ovaj proces koji se dešava zahvaljujući prirodnom zračenju kristala i našoj otvorenosti za svetlosne vibracije potpomognemo i vizuelizacijom energetskog toka u pozitivnom smeru u levku čakre, mi onda svesno usmeravamo energiju u čakrama u pozitivnom smeru i napajamo sve naše organe koji su vezani i hrane se energijom odnosno svetlosnim vibracijama iz ovih centara. Nijedan organ u našem telu ne može dobro funkcionisati ako nema stalan dotok pozitivne energije odgovarajuće talasne dužine svetlosti. Obojene kristale, ili gorske kao zamenu, postavljajte redom počevši od Prve do Sedme čakre. Za Prvu postavite kristal između blago raširenih nogu, tik do trupa. Za Drugu se odgovarajući kristal stavlja na stidnu kost, a za Treću na stomak, otprilike na polovinu rastojanja između pupka i grudne kosti. Četvrtu čakru stimulišemo tako što ćemo odgovarajući kristal postaviti na sredinu grudne kosti, a Petu postavljanjem u jamicu u korenu vrata. Za Šestu čakru mesto za kristal je tačka između obrva, dok ga za Sedmu, na kraju, postavljamo iznad temena.

Osim ovih sedam za glavne čakre, isceliteljski tretman možemo pojačati gorskim kristalima postavljenim oko nas i time osnažiti aurično energetsko polje, aktivirati ceo sistem, poboljšati ceo proces… Za to upotrebite 6 (šest) prirodnih gorskih špiceva i njih postavite na sledeći način: jedan ispod stopala, dva pored nogu, u visini desnog i levog skočnog zgloba po jedan, još dva sa strane trupa u visini desnog i levog ramena po jedan, i na kraju jedan iznad glave. Svi imaju špiceve usmerene na gore, čime se obezbeđuje dotok zemaljske energije, dok je onaj iznad glave usmeren na dole, kada se želi dotok spiritualne energije. Tako se prave dva trougla, jedan usmeren na dole, koji predstavlja materijalni nivo i jedan na gore, duhovni nivo, a oba nam obezbeđuju ravnotežu. Ovu formaciju možete napraviti i sa dvanaest gorskih kristala, u slučajevima težih bolesti i veoma slabog energetskog stanja.

Za dodatno stimulisanje i lečenje možete izabrati još koji kristal i postaviti ga na odgovarajuće mesto koje želite da tretirate (npr.: problem sa jetrom, bol u kolenu, povreda uveta, problemi sa srcem – kristal stavite na obolelo mesto ili blizu). Ako su problemi mentalne ili emotivne prirode, potrebno je pronaći mesto gde ih staviti kako bi se delovalo na tom nivou (npr.: kod mentalnih problema na nivou racionalnog, u zavisnosti koji problem i koji kristal su u pitanju, postavljanje može biti kod solarnog pleksusa, ili kod prednjeg dela glave… i sl.). Kombinacija je bezbroj i zato je neophodno da se uđe u svet kristaloterapije malo dublje, kako bi se razvijali u poznavanju čoveka, kristala, tog odnosa i rada sa kristalima.

Sem za rešavanje nekih problema, dodatno kristale možemo koristiti tokom terapije i za stimulisanje i uravnoteženje celog sistema ili delova tela, i to kao kombinacije u parovima (poput Moqui kamenja, ili parova magnetičnog hematita ili nekih drugih). To radimo tako što ćemo pored već postavljenih glavnih i onih koje smo dodali na određene tačke gde su bolesti i problemi, uzeti u svaku ruku po jedan od kamenova iz para, ili ih postaviti pored delova tela sa jedne i druge strane u paru. I ovde je pregršt kombinacija. Nemoguće je sve nabrojati, zato vam ostaje da izoštrite svoj osećaj i učite, vežbate, kombinujete…

Terapija kristalima traje individualno, od 15 (petnaest) minuta, pa do sat vremena. Za to vreme mirujete, upijate blagotvorne vibracije i prepuštate se isceljujućem procesu. Dodatno pojačavate sve i vašim aktivnim učešćem u terapiji kroz vizuelizaciju, pozitivne afirmacije, molitve… i druge tehnike kojima stimulišete, kao pacijent, ceo proces i uspostavljate mnogo snažniji, dublji i brži odnos i proces isceljenja.

Nakon završene terapije kristali idu na energetsko čišćenje i punjenje, prostor provetravate i punite svetlošću i svežom energijom (i čistite i punite energetski ako znate neku od tehnika – što je obavezno ako ste terapeut drugima), nastavljate dalje sa svojim aktivnostima ili se odmarate i spavate ako ste pacijent, i energetski sređujete sebe ako ste terapeut. 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Tema mjeseca ti je "Kako se nositi s nepravdom u obitelji, na poslu i općenito u životu". Ako imaš inspiraciju bilo bi nam drago da to napišeš. Lp

  23.08.2019. 15:42h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Dogovoreno, Bglavac. Doviđenja.

  23.08.2019. 08:27h
 • Član bglavacbglavac

  Doviđenja yahoo, lijepo nam opet nešto napiši da imam što komentirati. Lp

  23.08.2019. 08:26h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Tema mjeseca?

  23.08.2019. 08:19h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Radost je čitati članke objavljene na Magicusu, radost je pisati na Magicusu.

  23.08.2019. 08:12h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  I što je najljepše...ta sreća i dalje traje.

  23.08.2019. 08:10h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Kad sam se prijavio na Magicus, bio je to jedan od mojih najsretnijih dana.

  23.08.2019. 08:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

11. SEDMA ČAKRA i ODGOVARAJUĆI KRISTALI 13. KRISTALI u PROSTORU