Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Ljubica

Upisao:

Ljubica

OBJAVLJENO:

PROČITANO

685

PUTA

OD 14.01.2018.

Preko trnja do mira u duši

Preko trnja do mira u duši

 

Ako živimo u miru sa sobom nije to dobro samo za nas, već je dobrobit i za našu okolinu. Znam to, osjetila sam to i trudim se biti u miru najprije sa sobom. Ponekad mi „omakne“, al mogu reći da je to sada nakon svega proživljenog kap u moru. Čovjek uči dok je živ.

 

 U životu sam prošla kroz svašta, kao uostalom svatko. Tokom tog puta trudila sam se biti mirotvorac, ali zbog okolnosti života nije bilo mira u meni. Osim nemira pratila me tuga, ljutnja, tako da danas mislim da moja uloga mirotvorca nije dolazila do izražaja kako je trebala i kako sam ja željela. Mnogi faktori su u tome odigrali svoju ulogu. U životu treba razumjeti i prihvatiti mnogo toga što ljudima nije ni jednostavno, ni prihvatljivo. Najlakše je osuđivati druge, gledajući pritom iz svog stajališta i povrijeđenosti.O.. koliko puta sam osuđivala,prosuđivala,ali iz svog stajališta, pritom nisam gledala dublje.

Nisam ostala iznenađena kad sam i ja sjela na optuženičku klupu. Doživjela sam život kao „krug“ koji netko savlada bez problema a netko stalno nailazi na potrgane karike. Ne znači da je osoba koja nailazi na „potrgane karike“ glupa i nesposobna.Može se biti predobar, previše objektivan, pa se zbog mnogih okolnosti privuku stvari i događaji koji nisu ni pozitivni ni dobri, ili se jednostavno mora proći takav put. Za takve osobe se zna reći da nisu dosljedne sebi, možda. Ima mnogo takvih kojima su bližnji sve,ali na život gledaju iz naučenih obrazaca i predrasuda, koje se vuku generacijama, pa u tom izgube sebe i svoju dosljednost, ne razmišljajući pri tome da je upravo tu zamka. Štete koje se učine kod toga teško se mogu ispraviti,ožiljci ostaju. Kad se to shvati važno je da se sebi oprosti, tada se otvaraju vrata razumijevanju i skladu,naravno opet ovisi hoće li promatrači prepoznati razumijevanje,ili će se zbog prijašnjih obrazaca i opreza krivo tumačiti. Da se to postigne,treba volja, ljubav, razumijevanje. Tko ne želi, ili ne može oprostiti, nije ni svjestan da čini sebi zlo.

 

Iako još uvijek nisam u potpunosti savladala taj božanstveni osjećaj mira u sebi,u važnim ključnim trenucima osjećam snagu mira koji mi omogućuje razborito djelovanje. To je najvažnije ako se pojavi „loša“ situacija. Mnogo bi se o tome dalo pričati,mišljenja bi ostala podijeljena, jer svako biće ima svoje viđenje i mišljenje. Upotrijebit ću izreku: Lako je biti vojskovođa nakon rata,a mir nije lako postići.

Mudrost i snaga je znati šutjeti i ne obazirati se na riječi i djela drugih ljudi, jer se mnogo može uništiti nekontroliranim govorom bolesnog jezika. To nije jednostavno jer ego ima ključnu riječ, a na nepravde i povrijeđenost je teško šutjeti. Najlakše je zatvoriti vrata, i krenuti novim putem, prekinuti patnje i nesklad. Ne zna se što nas na tom putu čeka, možda još veće nevolje. Zato treba željeti ući u uvid zbivanja, i pokušati razumjeti. Pozitivno utjecati na njih svojom ljubavlju i mudrošću. Opet, tu se lako upadne u zamku, jer što je nekome ispravno drugome ne mora biti. Kad je osoba u miru sa sobom tu zamku lako uoči.

Svjesna sam da će biti podijeljenih mišljenja i razmatranja na ovo moje razmišljanje. U tome i je bit, da sagledam i u tišini i miru bića razmotrim svako mišljenje, naročito kritiku. Kada je čovjek u miru sa sobom tada lakše shvaća i prihvaća sve, djeluje pozitivno, razumije bližnje, njihovo viđenje i put. Tek tada je osoba uistinu mirotvorac.

 

Doći do mira u sebi nije ni lako ni jednostavno. To treba željeti. Na to utječu mnoge okolnosti koje su pratioci života. Možda je „recept“ za to proživljeni život i želja da se čovjek promjeni na bolje, ispravno djelovanje i razumijevanje drugih bez optužbi, i što je najvažnije, otkud znamo moramo li ili ne moramo proći sve što prođemo.

 Neke ljude iznervira obična glupost, pa planu i u sebi izazovu nemir kojeg možda nisu ni svjesni. Ne obaziru se na to da je mir taj koji svaku situaciju odvede pravim putem.Ako je inat na djelu nema mira. Danas svi žele biti u pravu, i svatko JE u pravu sa svoga gledišta. Pri tome nerazumijevanje,inat,povrijeđenost i još mnogi drugi negativni čimbenici igraju razornu ulogu. Sve to odvede u krivom  smjeru,bez obzira o čemu se radi.

 

Na kraju sve dođe na svoje, jer sile neba nas nikada neće napustiti. Dali moramo proći sve što prolazimo, da bi u neko određeno doba života ipak pronašli mir u sebi. Na to neka svatko sebi odgovori, pogotovo zbog usvojenog mišljenja: Sami si stvaramo život.

Jedno je sigurno, mir našoj duši ne može nam pružiti nitko osim nas samih.

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 08.12.2011. 10:55h

  Član shadowofsoulMerlin9

  SAVRŠENO!

 • 08.12.2011. 11:01h

  Član emilioMerlin2

  Zanimljiva formula.

  Ja kao Normalan čovijek koristim 10% svojih kapaciteta?

  Poznajem malo Geometriju i šta znači 100%?

  10% da bi bilo 100% popuniš sa 90* u laktu?

  Postoji tu malo falusne simbolike ali ako se pogleda na veliko/globalno i interkontinentalne rakete liče na K i garantiraju 90% mira?

  Za sada ispada da ratujemo samo sa 10% svojih kapaciteta?

  Pitam se nije li i moguči globalni sukob homoseksualan?

  Ženama treba dati veče ovlasti?

  Ego muški princip nema PMS i odatle kontinuirana erekcija koja je samoseksualna/samoubilačka?

  Kažu da Um ima ubilačke i samoubilačke potencijale i ima po nekima? svoje utočište u muškom principu?

  Kažu da je to vidljivo i na primjeru krščanstva koje je potisnulo ženski princip...koji je opet po nekima neuništiv i viječan?

  Samo iznosim glupe zaključke što ne znači da sam kako bi rekao Gadafi...žena?

  Radi se o plasmanu umne djelatnosti...a s kim se družiš takav si?

  U-man?

  Kažu da postoji razlika kako žene pristupaju znanju-direktno i muški-posredno.Umno?

  Mi smo ipak ugrožena vrsta a kažu da male životinje stvaraju veliku buku......

 • 08.12.2011. 11:04h

  Član kapMerlin2

  slažem se .......SAVRŠENO....

 • 08.12.2011. 11:21h

  Član ljubicaMerlin4

  Ah Emilio, nema formule,samo viđenje jedne duše koja se trudi ne imati predrasuda --- muško- žensko, crno - bjelo, zlo - dobro

  Iz svega nastojim izvuči pozitivu - nema tu ni pametovanja  ni glupiranja, kao uostalom kod svakog bića

  Pozdrav,pusa :-)))

 • 08.12.2011. 11:24h

  Član vanessaMerlin9

  POKLON*

 • 08.12.2011. 11:37h

  Član vanessaMerlin9

  ♥ ♥ ♥♫

   

 • 08.12.2011. 11:39h

  Član amroseMerlin2

  slažem se Ljubice..:))..ovu rečenicu bih istakla..mir je taj koji svaku situaciju odvede pravim putem..za vaš izbor molim..

 • 08.12.2011. 11:39h

  Član shadowofsoulMerlin9

 • 08.12.2011. 11:49h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Ljubice, meni se \"omakne\"...svako malo....:)

 • 08.12.2011. 11:55h

  Član ljubicaMerlin4

  ah rolado kao da meni ne.

  trudim se to ispraviti, a mislim da se to i primjećuje, ne znaći da mi se neće \"omaknuti\"----mislim da je kod nas ljudi to -recimo normalno :-)

 • 08.12.2011. 12:02h

  Član amroseMerlin2

  omakne se svakome..mislim da je bitno kad se omakne, stati i promisliti zašto se omaklo..:)

 • 08.12.2011. 12:10h

  Član sutonMerlin2

   

  Sve Tvoje tekstove čitam sa pažnjom i velikim zadovoljstvom, jer i sami odišu jednim lepim mirom koji iznedri iz slova i na tren se preseli u moju dušu.

 • 08.12.2011. 12:41h

  Član kajaMerlin5

  Sjećam se jedne (davne) situacije u obitelji koja je izazvala \'požar do neba\'…

  sva u bedu, pitam \' Bože dobri, a zašto to kad sam ja za pravednost, nenasilje, istinu, a druga strana navlači na svoje…

  i dobivam odgovor, \' tebe sam učio kako djelovati iz mira, prešla si na stranu nemira i zato si u nemiru \'…

  Da, draga Ljubice, djelovanje iz Mira koji svijet nemira i nepravednosti ne poznaje, jedini je spas za čovjeka da uđe u spokojan i miran život u kojemu se onda lako nosi sa svim težinama koje mu nadolaze…

 • 08.12.2011. 13:35h

  Član ehoMerlin1
  danas sam u miru..ne znam jel to sunčani dan..ali kao da se nešto preokrenulo u meni..postala sam mirna,zadovoljna,nekako ispunjena..i razumijem tvoju potrebu za mirom...kao i nekadašnju potrebu da budeš mirotvorac...mene je napustila..od sada mir dolazi samo od mene i iz mene...a okolo može biti kaos..sukobi,trzavice nemiri...ok,tako je...tu je,prisutno je....ali što ja imam s tim?...:))
 • 08.12.2011. 14:28h

  Član stefaniMerlin1

    ni cudo , mislim to sto u miru smo . . . osjeca se , cuti . .

    a i blagdan je bezgrijesnog zaceca  bdm . .   ***

 • 08.12.2011. 17:50h

  Član angelijaMerlin2

  izvrstan članak. u njemu prepoznajem:

  ovo je izvrsno propitivanje samosvjesne duše. mirotvorstvo je uzelo svoj danak. mir će sve više zahvaćati unutarnje biće, a ono će prepoznavati dio izvanjskog kao svojinu koju uvijek i u svakoj prilici može transformirati ili samo izbalansirati u fifti-fifti dovodeći misao u neutralno stanje. u tom stanju nema djelovanja. postoji samo mir, harmonija, spokoj, cjelovitost. ipak su ovo samo riječi a osjećaj je nešto posve drugo. ovim riječima je samo malo sličan. bravo za Ljubicu.

 • 08.12.2011. 18:14h

  Član ljubicaMerlin4

  hvala svima  :-)))

SADRŽAJ UPISAO

Član LjubicaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana ljubica dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Dobar dan! :D

  04.03.2021. 17:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  03.03.2021. 21:24h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  03.03.2021. 20:40h
 • Član iridairida

  pokoj i mir duši njegovoj...♥

  02.03.2021. 16:57h
 • Član iridairida

  rođendan je prošao, idemo delati, kao što bi pokojni gradonačelnik rekao...♥

  02.03.2021. 16:56h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin.. Lp

  28.02.2021. 21:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Sretan rođendan Magicuse!

  28.02.2021. 20:11h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info