Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Igorlah

Upisao:

Igorlah

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2472

PUTA

OD 14.01.2018.

SLOBODNA VOLJA

SLOBODNA VOLJA
Iza svakog pojedinog vjerovanja (i ja stvarno mislim svakog) postoji nečija težnja da zadrži moć i kontrolu nad nekim aspektom ljudskog stanovništva.

Pitanje slobodne volje (zapravo i sa slobodnim izborom koji je iskaz slobodne volje) je intrigantno pitanje.

Nekoć je služenje ondašnjoj vojsci bila “čast i obveza”. Ako niste iskazali svoju slobodnu volju da se javite zbog časti onda je tu bila obveza koja vas je na to natjerala. To nije baš bio iskaz slobodne volje a oni koji su inzistirali na alternativnoj interpretaciji imali su dosta problema.

Slobodna volja (izbor) na demokratskim izborima ne mora biti iskaz vaše osobne volje već je iskaz volje većine pa vam je samim tim izbor nametnut.

Ovog ljeta gledao sam slikovnicu za curice. Početak teksta glasi kako “svaka djevojčica najviše voli shopping” a negdje u sredini slikovnice/bojanke spominju se cipelice i da “bez obzira koliko cipelica ima još uvijek može s mamom naći neke nove koje joj se sviđaju” (Hmmm!).

Agresivnost i borbenost crtica programira djecu isto tako kao što roditelji (uključivo i “bakove i dedove”) imaju svoje vizije odgoja uz obvezno kompenziranje nerealiziranih roditeljskih ambicija.

Jaslice, vrtić, škola, sve je to programiranje kako kada, kako gdje i kako za koju svrhu. Uostalom i obiteljski odnosi (lijepo kaže jedan čovjek da njemu ne treba Google jer njegova žena zna sve!).

U krajnjoj liniji vrijednost razbijanja agrarnih obitelji bila je neprocjenjiva za kapitalizam koji je tako dobio novu jeftinu radnu snagu.

Nećemo niti o teorijama urota i njihovim programima indoktrinacije i manipulacije. Otišli bismo jako u širinu. Vratimo se na nas, sebe kao osobe koji svaki dan donosimo niz odluka koje su najčešće rezultat mnogostrukih kompromisa, načina odgoja, programiranja, u ovom rošomonskom svijetu suprotnosti, a pored svega i razlog zašto smo se ovdje pojavili i naša misija koju pokušavamo realizirati.

I onda se čudimo kada rekapitulirajući dan osjetimo težinu i neispunjenost.

Evo, preveo sam vam zanimljiv tekst o slobodnoj volji kojeg je napisala Tony Petrinovich.

Srdačno
Igor

 

(Hej, nemoj gledati u mene - ja sam bio protiv slobodne volje!)

Autor:TONY PETRINOVICH

DA LI JE SLOBODNA VOLJA ZAMKA DUALNOSTI?

Prijevod: phil 

Znate ili barem vjerujete da vi posjedujete slobodnu volju. Tu funkciju definiramo kao: “Očita sposobnost pojedinca da čini izbore slobodno od bilo kakvih uvjetovanosti”

Termin očita je vrlo važan. Zemlja i njena frekvencijska dimenzija je prostor suprotnosti – pravo/krivo, gore/dolje, unutra/van, crno/bijelo i sl. To je važno jer nema potrebe za slobodnom voljom ako nemamo izbore koje možemo činiti unutar naše realnosti

Ali postoji i teškoća, zar ne? Ideja slobodne volje je u mnogim situacijam češće primamljivija nego što je to sama primjena. Koliko ste samo puta, u nečijoj životnoj priči, čuli ono “Jednostavno ne znam što učiniti!” 

Stalno se vraćam na istu postavku: Ako ste na zemlju stigli unaprijed stvoreni sa sposobnošću da činite izbore unutar ovog svijeta suprotnosti i slobodne volje zašto ne biste onda znali što vam je činiti?

Nije li to možda više ono kao “ Ne znam što učiniti s obzirom na to kako sam programiran misliti/očekivati/vjerovati unutar svoje realnosti?”

Čovječanstvo je u stalnom pokretu da bi kontroliralo ovaj svijet dualnosti. Tjerana porivom da održi moć nad prirodnim silama, masovna svijest se beskonačno odriče slobodne volje radi uobličavanja onoga što očekujemo ili čemu se nadamo kao rezultat. U toj smislensoti kompromisa postoji jedino izdaja slobodne volje. 

Vi uvijek znate što vam je činiti u danoj situaciji. Vi ste Izvor u formi s apsolutnom slobodnom voljom. Zapravo postoji uvijek samo jedno te isto pitanje “Hoćete li  je upotrijebiti” Zar ne?

Niže dolje. U formi pitanja i odgovora  ponavljam seriju pitanja koja sam u više navrata postavila u vezi dualnosti, suprotnosti  i slobodne volje:

 1. Zašto smo rođeni tako konfliktni?

Ovo je svijet suprotnosti prema tome prirodno je  da je konfliktan. Dualnost/polaritet stvara stalno stanje odlučivanja. Tada se pojavljuje slobodna volja i kao rezultat konflikt.

Ako biste bili u stanju slijediti svoje vlastite porive, puno bi se lakše kretali “ s tokom” da tako kažem. Kao duša u formi vi ste unaprijed stvoreni (doslovce) kako biste se kretali kroz ovaj svijet dualnosti i odabrali ono što vam odgovara, služi  i pomaže u vašem rastu.

Vjerovanja na koja ste programirani da biste živjeli su ispunjena s uputama: trebao bi, ne bi trebao, možeš, ne možeš, čini, nemoj činiti. Razlog koji leži iza ovih kontrolnih mehanizama je kontrola.

Iza svakog pojedinog vjerovanja (i ja stvarno mislim svakog) postoji nečija težnja da zadrži moć i kontrolu nad nekim aspektom ljudskog stanovništva.

Ako uistinu želite iskoračiti iz ovog iskustva konflikta, slijedite ono što  prvo i najviše služi vama. Učinite da vaša sreća bude vaš fokus i sve ono što osjećate, mislite, govorite i činite.

 1. Zašto bi Izvor želio takvo iskustvo?

Nije stvar u željeti ili ne željeti. Izvor širi sebe samoga u sve veća i veća iskustva u svakoj dimenziji. Dimenzija je frekvencija. To su beskonačne frekvencije. Ideja željeti ili ne željeti je dio svijeta suprotnosti, ovoga svijeta.

U ostalim frekvencijama, ideja o željeti može biti sasvim drugačija ili uopće ne postoji. To je predpostavka koja može dovesti do vezanosti.

Možda više volite maslac od kikirikija nego kolačiće od zobene kaše, ali je pitanje koliko ste vezani na taj okus?

Ako vjerujete svojoj intuiciji i osjećaju “ispravnosti” stvari ne možete pogriješiti. Možda će, ako je analizirate analitičkim umom, misao o tome vama ili drugima izgledati smiješno.

Ali “nulto” mjesto koje drži Luda (u Tarot kartama) je beskonačni broj a tu je ključ vjera (povjerenje) ne skepticizam niti proteklo iskustvo.

 1. Da li svatko ima takvo iskustvo? Kako je to kod “prosvijetljenih bića”? 

Prosvjetljenje je “ moguće” za svako biće koje postoji. Ideja prosvjetljenja se temelji više na religioznom kontekstu onoga što može biti više ili bolje umjesto svjesnosti o tome kao prirodnom stanju bića.

Prema tome “prosvijetljena bića” mogu biti isto tako muškarac ili žena iza susjednih vrata ako su budni.

To nije jednostavno samo netko koga vidite na internetu okruženog svjetlosnim odsjajem.

U ovoj dimenziji svatko prolazi iskustvo suprotnosti. Dualnost ne uzrokuje probleme kroz koje prolaze mnogi ljudi; češće je to vezanost uz povlastice koje su ostvarili, odluke koje su stvorile ideju da su u pravu i potrebu da se toga drže.

To je želja egoistične osobnosti pojedinca da bude “na vrhu” iz čega proizlazi sukob. Ako je netko na vrhu ili u pravu onda znači da je netko drugi u krivu.

 1. Kako izaći iz svega toga? 

Jeste li spremni otpustiti stisak kojeg imate u vašem svijetu i vašu vezanost za sve što je u njemu?

Prvo to nije nešto što možete potražiti kasnije. Jedino što možete je da otpustite sve što vas zadržava. U suprotnom sve što činite je pokušaj da uhvatite nešto što je jednostavno još jedna vezanost. Morate rastaviti svoju mentalnu konstrukciju. Morate vidjeti kroz sliku koju o sebi imate u svojem umu.

Prvi je korak da istražite sva vjerovanja za koja vjerujete da su stvarna i potražite od kuda su stigla.

Nakon toga ćete započeti iskustvo onoga što je za vas realnost, stvarno istinito za vas a ne ono što vam netko govori da bi trebalo biti ispravno.

Ako živite život usmjereni srcem (u vašoj relativnoj istini) i dozvolite samo onom što znate da je osobno autentično da uđe u vaš život, uočit ćete da nema potrebe za vezanošću jer se vaše iskustvo stalno mijenja.

U osnovi, pronaći ćete da nema ničega za što bi se vezali. Nakon toga se prestajete naprezati- što će vam odvratiti pažnju od ideje da biste nešto trebali dobiti od toga i jednostavno ćete biti biće. Ostanite s onim što se upravo zbiva - dok živite svoj život,  a ne prošlost ili budućnost.  

 1. Zašto je to tako zastrašujuće? 

Ljudski um stalno traga za poznatim, za uzorcima, uspoređujući ovo s onim slično kao analogni procesor. Kada proživljavate nešto što ne poznate – kad krente u nepoznato. Reptilijanski mozak se bojao da ćete umrijeti - nešto će vas pojesti – prema tome postoji strah.

Svjesno budna osoba će biti svjesna toga i jednostavno ušetati u strah (to jasno ne uključuje osnovnu brigu o vašem fizičkom tjelu, npr. hodanje ispred jurećeg automobila i sl.)

Prisjetite se da je sva energija neutralna. Ono što vi zovete strah može biti uzbuđenje. Ona sadrži samo značenje koje joj dajete. Isto se tako sjetite da uvijek pokušavate biti u kontroli.

Predaja znači da ispuštate kontrolu a vaš ego kompleks mozga i uma doživljava gubitak kontrole kao prijetnju vašem preživljavanju.

Slušanje vašeg prestrašenog uma znači da slušate životinjske instinkte umjesto onih spoznajnih, vaših aspekata koji inspiriraju i koji su u stvari VI.

To znači oslobađanje od svih starih konstrukcija i biti Svoja Esencija. To je apsolutna autonomija bez ikakve vanjske kontrole.

 1. Kako znamo da smo # to dostigli”? 

Vi ćete znati – strah više neće stanovati u vama. Život će biti jednostavna harmonija i nećete se gubiti u svakodnevici čak i kad ćete gledati večernje vijesti (iako ćete ih vjerojatni ionako gledati manje jer ćete ih vidjeti onim što jesu – ljudska kazališna predstava).

Ta spoznajnost se može pronaći jedino u svjesnosti koja živi od trenutka do trenutka. 

 1. Hoće li to ikada završiti? 

Sa stanovišta ovog svijeta suprotnosti to može završiti kada donesete odluku da se ne vratite u ovu dimenziju. Međutim, ono na što ćete naići je da vas jednom, kad niste više vezani uz ideju tijela, neće više brinuti “završetak” jer čete ga promatrati bez vezanosti na suprotnosti – pravo/krivo. Kako je sve to iskustvo, iskustvo ne završava - ne.

 1.  Kako s našim očekivanjima? 

Pogledajte od kuda ona dolaze - skoro sva očekivanja dolaze iz vjerovanja koja nosite a koja su programirana u vama od vaših roditelja i drugih. Zašto očekujete ono što očekujete? Postavite sebi to pitanje.

 1. Kako pomoći svom egu da se osjeća sigurno? 

Prvo i najvažnije, prvo volite sebe. Što više volite sebe više se upoznajete sa svojim bitkom jer je on je sve i jedino ljubav – bez očekivanja, predviđanja i prosuđivanja

Tony Petrinovich, www.sacredspaceswa.com

http://www.sacredspaceswa.com/documents/FreeWillDualityTrap.pdf

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi,, s današnjim danom imamo 60.009.286 pregleda . Dakle prešli smo šezdeset milijona pregleda. Za nas ovo je izvanredan broj posjeta. Budite mi dobro i uživajte u ovom danu. Lp

  06.06.2024. 05:20h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info