Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

16698

PUTA

OD 14.01.2018.

Značenje brojeva u tarotu

Značenje brojeva u tarotu
Sve Tarot karte, osim LUDE koja je obično nulta karta, imaju brojeve i značenje tih brojeva može pomoći u interpretaciji osobito ako se isti brojeve pojavljuju više puta u istom otvaranju. Također možete zbrojiti brojeve svih karata u otvaranju (kao u numerologiji), a dobiveni konačni zbroj obično dodatno pojašnjava poruku iz tog otvaranja.

Značenje brojeva u tarotu

Sve Tarot karte, osim LUDE, imaju brojeve i značenje tih brojeva može pomoći u interpretaciji osobito ako se isti brojeve pojavljuju više puta u istom otvaranju. Također možete zbrojiti brojeve svih karata u otvaranju (kao u numerologiji), a dobiveni konačni zbroj obično dodatno pojašnjava poruku iz tog otvaranja.

 

1. Asevi:  Nova energija, novi počeci, rođenje, fokus je na biti otvoren za nove mogućnosti. 

1. sefirot: Keter (Kruna) - Sve jedinice, odnosno Asovi Štapova, Pehara, Mačeva i Diskova su pod utjecajem Ketera. Stoga su nazvani “korijen snage” određenog elementa i predstavljaju ideje koje su tek u nastajanju ili formiranju. To znači da će do njihovog ostvarenja proći još neko vrijeme dok se potrebni uvjeti ne uobliče.

1

je broj početka plodnosti, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak čovjeka, djelatnosti, može označavati neumjerenost i sukob. 1 je simbol bića i otkrivenja Boga, kozmičko i ontološko središte. U životu pojedinca 1 simbolizira vrlo aktivan život sa dosta nestabilnosti i nepredviđenih promjena. Prije svega, pitagorejci zamjenjuju brojeve uređenim grupama točaka, i razvijaju disciplinu figurativnih brojeva. U korijenu svega leži Monada, broj Jedan. Monada nije broj već princip, on je u dosluhu sa Jednim, sa Principom totalne indukcije. Monada ne pripada ovoj dimenziji, ona određuje pojavnost nečega, oblik, jedinstvo, identičnost, jednakost, slogu. Emanirana s lica Jednog, ona se k nama spušta kao aditivni element koji učestvuje u izgradnji pojedinih individualnosti.

2. Odluke, izbori, unutarnja razina, refleksije, partnerstva, odnosi, razdoblje trudnoće, čekanja i očekivanja budućeg uspjeha.

2. sefirot:Hokhmah

(Mudrost) - Dvojke, bilo koje garniture imaju utjecaj Hokhmaha. Pošto druga sfera uspostavlja Stup kozmičkih sila i izlijeva aktivnu, mušku, kreativnu silu, u njoj se očituje prvi vid božanske energije odnosno Jod Tetragramatona. Stoga su svi Kraljevi pripisani ovoj sferi i odražavaju njezin utjecaj.

2

simbolizira ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svjetlo i tamu, božanski par blizanaca). 2 je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik, ali nestabilan život, no s vremenom ipak stižu i životni uspjesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike. U našu dimenziju spuštamo se brojem Dva. Dva nije dvostruko više od Jedan, već dvostruko manje! Radi se o Iskonskom grijehu, o prelamanju jedne potpune vrijednosti na dva dijela; na Dobro i Zlo. Dva ili Dijada je nosilac Ideje Dvojstva, Principa suprotstavljenosti , diskriminacije, nejednakosti. Suprotstavljenost Ja i Ne-Ja označava pojavu Oblika: da bi nešto postojalo u pojavnom svijetu, mora se razlikovati od nečeg drugog. Tako Dijada uzrokuje rađanje, pa će biti označena kao ženski broj. Ona to i dokazuje svojom djeljivošću na jednake polovice. Općenito, parni brojevi biti će nositelji ženskog načela.

3. Kreativnost, planiranje, udruživanja, rast, razdoblje aktivnosti prije budućih uspjehe, trojke u analizi pokazuju da je više od jedne osobe uključeno u rješavanje vašeg problema.

3.sefirot: Binah

(Razumijevanje) - Sve trojke nalaze se pod konstruktivnim i graditeljskim utjecajem Binaha. Binah, kao veliki sadržatelj, posuda koja prima i uobličuje dinamičnu energiju Hokhmaha ili Joda, predstavlja He Tetragramatona. Stoga su sve Kraljice, u okviru dvorskih karata, također pod njenom vladavinom. Keter, Hokhmah i Binah čine Božansku trijadu, koja se još naziva i “vrhovna” ili prva trijada. Ona odražava tri najuzvišenija aspekta božanske energije, idealno stanje, i ne može biti spoznata uobičajenom budnom sviješću.

3

je temeljni broj koji simbolizira savršenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muškog principa, broj neba.U životu pojedinca označava ambicije i intelektualne djelatnosti. Prvi muški, neparni broj je Tri, ili trijada. Trijada je prvi neparan i prvi muški broj (Jedinica je više princip nego broj), osnova trokuta i sve njegove simbolike. Obliku koji se želi afirmirati Dvojka nije dovoljna; nija dostatno samo se razlikovati od okolice, potreban je i netko, treći element, da to percipira, dakle treća osoba, ili makar sama svijest koja može dobiti autonomiju kao treći element. Tu se negdje krije i metafizičko čitanje poruke kako je "čovjek mjera svih stvari", tj. bez onoga koji vidi, nešto i ne postoji; dakle pojavnost je čista subjektivnost. Tri je danas impregniran simbolom Svetog Trojstva; starokršćanske crkve su koristile tri oltara u liturgiji i mnoge crkve imaju trolisnu osnovu tlocrta, ili naglašene tri apside.

  

4. Stabilnost, odmor (mirovanje, pauza), čvrstina, usuglašavanje, realizacija nekih ciljeva.

4. sefirot: Hesed

(Milost) - Sve četvorke odražavaju prirodu Heseda na različitim razinama očitovanja.

4

je broj elemenata, simbol križa, čvrstih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti. U životu pojedinca označava materijalni uspjeh i osigurava zaštitu i potporu za taj uspjeh. Tetrada ili Broj Četiri sudjeluje u karakteru Dijade čiji je ona kvadrat (pa je ultra-parna, ultra-djeljiva). U teoriji figurativnih brojeva leži u bazi trokutastog svetog Tetrakisa. Osnova je četverokuta, simbola Zemlje, stabilnosti. Četiri godišnja doba, četiri jahača Apokalipse, četiri strane svijeta, četiri tipa karaktera (sangvinik, kolerik, melankolik, flegmatik), i četiri osnovna elementa (voda, vatra, zemlja, zrak).

 

5. Promjena, borba, sukob, konflikt, vrijeme promjene; uspona i padova, proboj.   

5. sefirot: Gevurah

(Strogost) - Sve petice odražavaju prirodu Gevuraha. S obzirom da ova sfera unosi dramatične promjene u vrstu energije koja je dominantna, petice su obično neugodne s Ego-stanovišta.

5 je broj sjedinjenja (2+3), broj središta, ravnoteže, integriranog savršenstva, samožrtvovanja, čovjeka simbol veze između svijeta svjetla i svijeta tame. U životu pojedinca simbolizira nezavisnost, duhovnu zaštitu, ali i unutarnje sukobe. Pentada ili Broj Pet je jedan od svetih brojeva. Produkt zbroja (spoja) ženske Dijade i muške Trijade, to je za Grke broj ljubavi, Afroditin broj. Simbol mu je Pentagram, pravilna petokraka zvijezda, drevni magijski simbol i tajna lozinka i geometrijski simbol pitagorejskog bratstva. Zvijezda u sebi sadrži savršene Zlatne rezove i u centru obrnuti peterokut u koji je moguće upisati novu, ali obrnutu zvijezdu, a u ovu opet novu i tako u beskraj: beskrajno rađanje i produženje vrste. Zvali su je još i Pentalfa jer se sastoji od pet slova A. Pet je polovica svetog Deset, što ga i samog čini svetim, sažetim odrazom.

 

 

6. Proširenje (povećanje), dobici, pobjede, sjajna iskustva, pozitivnost; prilagodljivost i sposobnost za promjenu u vremenima poteškoća. 

6. sefirot: Tif’eret

(Ljepota) - Sve šestice odražavaju prirodu Tif’ereta i u njima je jasno izražen sjajan harmoničan utjecaj. Šesta sfera, kao Vau - sin, i gospodar elementa zraka, vlada i Prinčevima u okviru Dvorskih karata.

Hesed, Gevurah i Tif’eret čine drugu trijadu, koja se naziva Moralna trijada. Ona predstavlja čovjekove spiritualne kvalitete, Nad-dušu, Više-Ja i mjesto boravka Anđela Čuvara.

6

Proskribirani broj, broj zvijeri (Đavla), grijeha, kušnje između dobra i zla, Boga i Đavla, broj mistične sudbine, uzajamnog darivanja i suparništva, ali može biti i broj posredništva. U životu pojedinca označava nestabilnost, ali i mogućnost izbora (u poslu, u ljubavi itd.), u svakom slučaju u životu ljudi šestice su praćeni velikim iskušenjima. Šest, Heksada, je nosilac kristalografskih simetrija, i jednak je zbiru svojih djeljitelja: 6=1x2x3=1+2+3.

7. Refleksije, odrazi, povlačenje, osama, unutarnji rad, ne daj se (Ines), vrijeme samoće i preispitivanje sebe. 

7. sefirot: Nezah

(pobjeda) - Sve sedmice predstavljaju očitovanje energije Nezaha na različitim razinama. S obzirom da je energija skrenula sa Srednjeg stupa, sedmice su uglavnom karte neravnoteže zbog načinjene greške.

7

je sveti broj koji označava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prijelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i tjeskobe. 7 je svakako težak broj, prati ekstreme ( ili sreća ili nesreća. Zbog toga pojedinac sedmice doseže uspjeh tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmici leže putovanja. Sedam je bio znamen Nevinosti, a krug se ne može podijeliti na sedam jednakih dijelova euklidskom konstrukcijom. Kažu i da je Sedam "praprvi" broj neosporne čistoće.

8. pozitivne promjene, otpuštanje prošlosti, unutarnja snaga, hrabrost, pokret/akcija, novac.

8. sefirot: Hod

(Sjaj) - Četiri osmice u Tarotu posvećene su Hodu. Svaka od njih izražava u svojim okvirima, spoznaju načinjene greške.

8

je na univerzalnoj razini broj kozmičke ravnoteže, broj pravde i promjene, oblika ali na osobnoj razini simbolizira ravnotežu koju tek treba naći. Ne nađe li osoba tu ravnotežu, slijede nered i gubici. Osam je dvostruko četiri.

9. Završetak, kraj se približava, sigurnost, zadovoljstvo, ispunjenje, ponovna procjena, završetak neke situacije. 

9. sefirot: Yesod

(Temelj) - Četiri devetke Tarota posvećene su ovoj sferi i izražavaju djelovanje eteričnog magnetizma. Tri niža sefirota, Nezah, Hod i Yesod odražavaju čovjekovo niže Ja, njegovu osobnost. Oni čine Astralnu trijadu. Oblik svijesti koji je svojstven dostizanju Astralne trijade očituje se u snovima, vizijama, halucinacijama i astralnoj projekciji. Presijecanjem sljedećeg vela Kešeta, božanska energija se zgušnjava u svom materijalnom vidu i stvara desetu sferu.

9

simbolizira kraj i početak. To je broj neba, punine, analize, cjeline, rođenja, klijanja. Predstavlja svladavanje slabosti, ali može označiti i smrt označavajući kraj puta, ciklusa, jer je simbol transmutacije tj. prelaska u nešto posve novo. Na osobnoj razini simbolizira teško ostajanje na jednom mjestu, prelaženje granica i stvarnih (inozemstvo) i imaginarnih. Ako osoba devetke nije dovoljno mudra i na oprezu, često je u situaciji da «steže petlju», a može se i osjećati kao da je u zamci (stiješnjena), pa je sklona putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak. Devet je tri puta tri, kvadratni broj. Odnos između kvadrata (ili pravokutnika, četverokuta) i trokuta najbolje je vidljiv ako četverokut prepolovimo dijagonalom suprotnih stranica: tada dobivamo dva jednaka trokuta čiji vrhovi gledaju prema suprotnim stranama. Tu se opet vežemo na početnu priču o Monadi i Dijadi: prepolovljena cjelost raspala se na dvije, jednake ali i suprotne polovice, ovdje trijade.10. Završetak i transformacija, zbroj, uspjeh, kreće novi ciklus novih početaka i promjena.  

10. sefirot: Malkut (Kraljevstvo) - Sve desetke izražavaju utjecaj Malkuta na različitim razinama očitovanja. Također, one prikazuju dosizanje krajnje točke transformacije jednog vida božanske energije, kao i trenutak koji prethodi njegovom preobražaju u novi vid. Pošto se u Malkutu dovršava ciklus, i rađa početna točka novog, on predstavlja drugo He. stoga se sve Princeze nalaze pod njegovom vladavinom.

10

je broj objave-dekaloga (deset zapovijedi), sadrži u sebi smrt i život, označava dovršenost i povratak jedinstvu. Na osobnoj razini 10 označava razvoj uz uspone i padove, ali i sreću. Također je povoljan za putovanja. Deset je savršen, sveti broj. U ovoj dimenziji, Dekadi su se klanjali kao sveobuhvatnom mjerilu.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U VELJAČI...

VELJAČA...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Lijepo je jutro, biti će i lijep dan uživajte u njemu. Lp

  17.02.2024. 07:52h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, volite se. Sretno vam Valentinovo!

  14.02.2024. 04:13h
 • Član bglavacbglavac

  Zahvaljujem na merlinu dragoj duši koja mi ga je dodijelila. Pusa

  10.02.2024. 08:07h
 • Član iridairida

  neumorna...samo naprijed i sretno...!

  08.02.2024. 01:38h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  upisala fakultet..pojelo mi svo vrijeme skoro

  07.02.2024. 21:47h
 • Član iridairida

  ahoj djevojčice, pa gdje si ti nama nestala? -:)))

  07.02.2024. 20:39h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  cure, dobra večer :)

  07.02.2024. 19:14h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info