Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član KisaKarata

Upisao:

KisaKarata

OBJAVLJENO:

PROČITANO

974

PUTA

OD 14.01.2018.

Odnosi naši svagdašnji

Odnosi naši svagdašnji
Tarot je odličan alat za prepoznavanje obrazaca koje nosimo i kojima se stalno vraćamo, ako klijent ima dovoljnu otvorenost, vrlo brzo može svladati i prevladati stvari koje mu je tarot savjetovao. Tarot neće i ne može (hvala Bogu) umjesto nas rješavati naše probleme. On nam ih ukazuje, isto kao i najbolji put k rješenju. +na kraju teksta pročitajte nešto više o besplatnom čitanju

Pisati ću još malo o odnosima. Oni su najčešća tema kod tarot upita.

U prošlom tekstu obradila sam pitanja koja su često krivo postavljena, ne samo formulacijski, već smisleno. Ovim bih tekstom voljela proći par pitanja koja su na mjestu i kako bi se zapravo trebali postavljati prema odnosima.

Prvi je savjet- razgovarajte prije svega s osobom ili osobama s kojima ste u odnosu, bilo prijateljskom, obiteljskom, ljubavnom, poslovnom... Ako tu nema nekog pomaka, isplati se obratiti tarotu. Ako i nakon dugih razgovora, dogovora opet nastaju isti problemi, tarot će uglavnom vrlo precizno dati odgovore. Otvoriti će vam dubinu samog sebe, neke stvari za koje niste i znali- vrlo često osoba shvati da je upravo ona bila u krivu, radi primjerice stalnih svađa u vezi, jer je imala u sebi neki potisnuti gnjev, strah, ljutnju koju nije pravilno otpustila i bavila se njome na pravilan način. Ponekad se vidi da odnos jednostavno ne štima i nema budućnosti radi velikih karakternih razlika i da stalno samo putuje u smjeru puknuća, no naše ga navike ili opsesije ne žele pustiti pa samim time štetimo svom boljitku. Može se isto tako vidjeti što druga strana nosi u sebi, što je bitno za spomenuti, osvijestiti i na koji način pričati i doprijeti te osobe, bez da se razgovor pretvori u svađu, viku i dreku. Tarot je odličan alat za prepoznavanje obrazaca koje nosimo i kojima se stalno vraćamo, ako klijent ima dovoljnu otvorenost, vrlo brzo može svladati i prevladati stvari koje mu je tarot savjetovao.

Tarot neće i ne može (hvala Bogu) umjesto nas rješavati naše probleme. On nam ih ukazuje, isto kao i najbolji put k rješenju.

Obiteljski odnosi često budu jako napeti, jer postoji ona primorana spona da si moramo biti dobri, a u stvari smo potpuno različiti ljudi, kako pomiriti te razlike, kako se prestati svađati, česta su pitanja- no, to su vrlo dobra pitanja, iz kojih se očituje i želja osobe koja pita, da se makne od negativnih emocija koje joj se uvlače pod kožu.

Poslovne atmosfere znaju biti jako burne, anksiozne i sa stalnim stresom. Kako priči nadređenome, kako uspostaviti dobar kontakt s kolegama i slično, također su vrlo kvalitetna pitanja s kojima pitač , zapravo primjenjujući savjete raste, samim time i njegovo samopouzdanje te atmosfera na poslu.

Jedna moja divna klijentica, koja je pristala da ju navedem kao točan primjer, imala je velikih problema sa svojom kćeri tinejdžerkom. Stalne svađe, razbijanja pokućstva, bježanja od kuće. Dok za sve to vrijeme moja klijentica nije znala što radi krivo, kaže- "dala sam joj sve što sam mogla, radim svaki dan kako bi ona imala sve, što god traži dobije, ne razumijem zašto je takva, zašto me mrzi"- vjerujem da svi vi koji imate kojeg tinejdžera ili ste imali iskustva s njima, znate da nije baš lako u tim godinama, na kraju krajeva, sjetimo se sebe. No, kako se klijentici otvorila situacija s kartama, ispalo je da nema dobre komunikacije, dijete odlazi na satove klavira, njemačkog, engleskog, plesa, gitare, a zapravo ne želi. No, majka ima traume iz svog djetinjstva, jer nije dobivala stvari koje su joj bile potrebne, koje je željela, nije mogla rasti intelektualno, pa je sve projicirala na kćer, u jednom momentu, kćer je to počelo gušiti, u pubertetu, kada formiramo svoju ličnost, biti stalno bombardirani pretjeranom pažnjom, aktivnostima, satovima nečeg sto nas ne zanima, bez kvalitetnih razgovora jednostavno ne ide. Dijete nije moglo ni percipirati što ju točno smeta, samo jednostavno više nije mogla podnijeti pritisak majke koji je u teoriji bio za njeno dobro. Znate kako se kaže, put do pakla popločan je dobrim namjerama. Nakon čitanja, da ne ulazim sad u još neke detalje, majka je krenula otvoreno pričati sa kćeri te je odlučila da će je pustiti da sama donosi odluke o nekim stvarima, no da grade povjerenje. Kćer je ostala sada na satovima engleskog i plesa. Žive puno sretnije, imaju vremena za sebe i grade kvalitetan odnos. Tu je najveći problem zapravo bio u majci, koja je išla pitati što je to njenoj kćeri. Tarotom se otkrilo da su to dublje traume i problemi koje majka prebacuje na dijete.

Evo, to je bio jedan primjer iz prakse kako bih vam što bolje dočarala kako tarot najbolje funkcionira. Radi introspekciju umjesto vas ali s vama.

Za bilo kakvu želju prema rastu odnosa, postavljanju, razmišljanju, svakako preporučujem tarot. U nama se toliko toga krije čega nismo ni svjesni. Jednim otvaranjem možemo riješiti većinu naših upita. Dalje je na svakome od nas, da se bavi određenim informacijama koje dobije i da se pokuša kretati u smjeru koji je najbolji za njega.

Kao i uvijek, želim vam sreću na vašem putu i da svoje odnose držite divnima jer oni takvi trebaju i biti :) Ija

P.S.- počinje vrijeme darivanja, tako sam i sama snizila cijene, a i radim nagradnu igru za BESPLATNO VELIKO ČITANJE, tema po želji! Kako biste osvojili ovu nagradu potrebno je podjeliti bilo koji moj tekst na vaš FB zid i javiti mi se na mejl! Više pročitajte na mom blogu u rubrici akcije/ http://kisakarata.weebly.com/

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.11.2014. 18:21h

  Član emilioMerlin2

  El Qubo....

  ...."u čemu" je nastao Kubizam?

  Zapravo se misli na "Guerniku" i gotovo "rubikovu kocku"?

  Ili ako bismo išli sagledavati Rastrojenost kroz "Tolla" i:ta duhovna istina je dijametralno suprotna vrijednostima naše savremene Civilizacije..... onda bi Kubizam bio i Reprezentativan u..... inverziji!?

  Nisam baš na čisto šta želim reči ali bi li Kubizam "izašo iz Raja"!

  Ili šta da nema Batine?

   

  Ali Past'e:

  Vrste kubizma[uredi VE | uredi]

  Postoje dvije vrste kubizma:

  • Prva faza kubizma je fasetni ili analitički kubizam, u kojemu oštri bridovi odjeljuju volumene ili plohe. Problem prostora i volumena rješava prvenstveno svijetlom i sjenom – analitičko prikazivanje trodimenzionalnih oblika viđenog sa svih strana na dvodimenzionalnoj plohi slike. Pri tome su oblici razlomljeni u manje forme (fasete), površina slike je dinamična a od objekta ostaju tek neke karakteristične naznake (Bragueova „Žena s mandolinom” ili Picassov „Portret Ambroisea Vollarda”). Dakle, boje nisu tako kontrastne, slika je razbijena u fasete (djeliće) mirnih tonova i više ne prikazuje prostornu cjelovitost. Slika „želi biti totalna” i u sebi sabrati sva moguća gledištaNajizražajnije načelo kubističke analize je u tome da se isti predmet prikazuje na slici iz dvaju ili više kutova gledanja. Obično se koriste oni pogledi koji reprezentativnije govore o samom obliku (npr. čaša se prikazuje sprijeda (franc. en face), ali otvor na čaši krugom kako ga vidimo s visine). Ukratko, kubisti prikazuju na slici simultano (istodobno) ono što u zbilji možemo vidjeti samo sukcesivno (u vremenskom slijedu). Time kubisti dokidaju dotadašnji zakon da slika može prikazivati određen predmet samo s jednog mjesta i u jednom trenutku i uvode faktor vremena (četvrte dimenzije) u likovnu umjetnost, što je velika inovacija u umjetnosti 20. st.
  • analitički kubizam traje negdje do 1912. god. kada ga zamjenjuje druga faza kubizma, tzv. sintetički kubizam koji napušta svako iluzionističko svojstvo slike. U toj fazi istraživanja oblika slikari su počeli spajati i komponirati pojedine ulomke oblika stvarnih predmeta u odnose i spojeve kakvih u stvarnosti nema. Slika postaje izrazito dekorativnabojadobiva na važnosti i zamjenjuje raniju jednobojnost. U želji da oblici budu raznovrsniji, što bogatiji asocijacijama i ujedno što stvarniji u sliku se unose strani materijali (isječci iz novina , dijelovi tkanine), umeću se tipografska slova, što je rezultiralo tehnikom kolaža (franc. colliere = lijepiti), ne samo od papira nego i od predmeta različitog podrijetla (asamblaž).

   

   

  P.S:I u bezveznom se može ostvariti Veza!?

 • 14.11.2014. 20:20h

  Član kisakarataMerlin1

  Ja volim kubizam oduvijek, no ima i dubljih znacajaka od ovih s wikipedie, preporucam :)

 • 05.06.2018. 12:27h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada i Putin reče.....

  .....šta če nam Demokracija ako u njoj nema Rusije tada če i Ameri dobro promisliti prije nego što upucaju Ruse kao Sebe!?

  Kada je i najnormalnije među zvijerima biti zvijer tada i u okviru obitelji možemo biti božanstveni?!

  Ako i Hollywood živi "od ubojstva i forenzike" tada je to samo nalik mengeleu jer iza toga ne dolazi hitler nego Transformeri?

  Povijesno bismo mogli zaključiti i da "Istanbulska" zapravo pogoduje Sophiji a koja i nema "organ" ali bi nas i htjela sve poroditi?

  Kada se je žena u strahu od raka hranila zdravo i dobila rak to je kao i kada mi u strahu od "turaka" toliko prigrlimo Hrvatsku da nam sav reproduktivni materijal ejakulira u "Irsku" s time da nam sada i ne trebaju milionske studije za povratak zdravom životu osim ako i nije posrijedi pranje prljavog novca?

  Kada bi se trebali prvo sabrati a da bi mogli razabrati to je kao i kada Tol kaže da moramo prvo uči u tijelo a da bi onda otišli izvan njega i saznali da to nismo mi?

  Kada i talibani preziru žene ali i opet ne mogu bez žena to bi mogao biti i veoma dobar "Pokazatelj"??

  Mišljenje ima svatko pa i zato što je prethodno dobio po guzici???

  ***»Jedino je moguće objašnjenje takve redovitosti da te
  anorganska bića opet prate«, don Juan reče ozbiljnim tonom.
  Požurio sam promijeniti temu, te mu rekao da je druga
  pojedinost mojih vježbi sanjanja koju vrijedi spomenuti moja
  reakcija na viđenje samoga sebe u snu. Moje je viđenje bilo toliko
  zasljepljujuće blistavo da bi me uvijek ili zaslijepilo sve
  dok se san ne bi promijenio ili bi me tako prestrašio da bih se
  u tren oka probudio vrišteći iz sveg glasa. Dospio sam toliko
  daleko da sam se bojao usnuti onih dana za koje sam znao da
  ću sanjati isti san.
  »Još nisi spreman za potpuno prožimanje stvarnosti sanjanja
  i svakodnevne stvarnosti«, zaključio je. »Svoj život moraš
  posve preobraziti.«
  »Ali učinio sam sve moguće preobrazbe«, prosvjedovao
  sam. »Mijenjam se već nekoliko godina. Nema više ni najmanje
  pojedinosti koje bih se sjećao o svojem životu.«
  »Mora postojati mnogo više no što se sjećaš«, rekao je
  nepokolebljivo, »u suprotnom se ne bi budio vrišteći.«
  Nije mi se sviđala zamisao o ponovnoj preobrazbi. Već
  sam je proveo, te sam bio posve uvjeren da je promjena bila u
  tolikoj mjeri duboka da takav napor nikada više neću morati
  poduzeti.
  »Preobrazba naših života nikada ne završava, ma kako je
  dobro u prvi mah proveli«, rekao je don Juan. »Razlog zbog
  kojeg prosječnim ljudima nedostaje volje u njihovim snovima
  jest činjenica što nikada nisu preobrazili svoj život, te su njihovi
  životi i nadalje ispunjeni opterećujućim osjećanjima kao što
  su sjećanja, nade, strahovi, i tako dalje i tako dalje.
  »Vračevi su, nasuprot tome, više ili manje oslobođeni opterećujućih
  osjećanja upravo zbog svoje preobrazbe. Ako ih
  154
  nešto zaustavlja, kao što tebi predstavlja zapreku, može se
  pretpostaviti kako je u njima još uvijek preostalo nešto što nije
  posve jasno.«
  »Preobrazba znači obuhvaćanje, don Juane. Možda postoji
  nešto drugo što bih mogao učiniti namjesto preobrazbe.«
  »Ne, ne postoji. Preobrazba i sanjanje ide ruku pod ruku.
  Što više izlučujemo svoje živote, to više postajemo preporođeni.«
  Don Juan mi je izložio vrlo isrcpne i izravne poduke o preobrazbi.
  Preobrazba se sastoji u oslobađanju cjelokupnosti
  vlastitih životnih iskustava posredstvom sjećanja svake njihove
  moguće i pristupačne pojedinosti. Preobrazba je za njega
  bila ključni činitelj sanjačevog prikupljanja energije. »Preobrazba
  oslobađa energiju što je u nama zatočena, a bez takve
  oslobođene energije sanjanje je nemoguće«, tako je tvrdio.
  Prije nekoliko godina don Juan me je savjetovao neka sačinim
  popis ljudi s kojima sam se susretao u životu, počinjući
  od najranije mladosti. Pomogao mi je da sačinim takav popis,
  svrstavajući osobe s kojima sam se sreo u određena područja
  djelatnosti, kao što su poslovi koje sam obavljao, škole koje
  sam pohađao. Potom me je uputio neka krenem od osobe do
  osobe, od prve do posljednje na mojem popisu, oslobađajući
  svaku od njih mojih osobnih osjećanja prema njima.
  Objasnio mi je kako preobrazba kao događaj započinje sagledavanjem
  svega što nam se dogodilo. Preustrojavanje našeg
  iskustva znači ponovno sagledavanje događaja, djelić po
  djelić, započinjući od prisjećanja tvarnih pojedinosti okoliša,
  sve do osobe s kojom smo bili u stanovitom odnosu, završavajući
  u sebi samome i ispitivanju vlastitih osjećaja.
  Don Juan me je poučio da se preobrazba vrši uz prirodno,
  ritmičko disanje. Dugi udisaji popraćeni su nježnim i polaganim
  pokretanjem glave s desna na lijevo; naredni dugi udisaj
  praćen je pokretanjem glave s lijeva na desno. Ovaj pokret
  glave s jedne na drugu stranu nazvao je »provjetravanjem događaja«.
  Um ispituje događaj od početka do kraja, dok tijelo
  »provjetrava« sve na što se um usredotočuje.
  155
  Don Juan je rekao kako su vračevi drevnosti, izumitelji
  preobrazbe, disanje smatrali magijskim i životodavnim činom,
  te ga koristili kao magijsko kolo; izdisanje kao izbacivanje
  strane energije tijekom preobrazbe događaja, a udisanje kao
  uvlačenje energije koja je iscrpljena tijekom preobrazbe.
  Polazeći sa stajališta mojeg akademskog obrazovanja,
  preobrazbu sam smatrao procesom samoanalize. Don Juan je,
  međutim, bio uporan tvrdeći kako je preobrazba mnogo obuhvatnija
  od intelektualne psihoanalize. Preobrazbu je odredio
  kao oruđe vračeva kojim su u jednom trenutku mogli proizvesti
  snažno pomicanje spojne točke. Rekao je kako se spojna toč-
  ka pod utjecajem ponovnog sagledavanja proteklih djela i osjećaja,
  pomiče naprijed i nazad između svojeg trenutnog mjesta
  i mjesta koje zauzima kada se preobražava neki događaj.
  Don Juan je tvrdio kako su stari vračevi bili uvjereni kako
  u svemiru postoji nezamisliva rastvarajuća sila koja omogućuje
  život organizama pridajući im svjesnost. Ta sila nagoni
  organizme i na umiranje kako bi izlučila istu pridatu svjesnost
  koju su organizmi koristili tijekom svojeg životnog iskustva.
  Don Juan mi je u potpunosti objasnio način razmišljanja starih
  vračeva. Vjerovali su da je od najveće važnosti da ova sila
  mora biti zadovoljena otiskom naših životnih iskustava: preobrazbom.
  Dobivši ono za čime je tragala, rastvarajuća sila ostavlja
  vračeve na miru, te su u tom trenutku slobodni uvećavati
  svoju sposobnost opažanja i njome dohvaćati beskrajnost
  vremena i prostora.
  Kada sam se iznova stao preobražavati, na moje veliko iznenađenje
  vježbe su sanjanja bile obustavljene u istom trenutku
  kada je preobrazba započela. Upitao sam don Juana za
  objašnjenje ovog neželjenog nazadovanja.
  »Sanjanje zahtijeva svaki djelić tvoje raspoložive energije«,
  odvratio je. »Ako u tvom životu postoji nešto što te navodi
  na obuzetost događajima, nema nikakve mogućnosti za sanjanje.«
  »Ali i ranije sam bio obuzet«, rekoh, »ali se moje vježbe nikada
  nisu prekidale.«
  156
  »Mora biti da svaki puta kada pomisliš da si obuzet, ustvari
  si tek egomanijski ometen«, rekao je, smijući se. »Biti obuzet
  za vračeve znači da su preuzeti svi tvoji izvori energije. ***

  **»Ali, to je nemoguće«, prasnula je. »U svemiru ne postoji
  ni budućnost ni prošlost. Postoji sam trenutak.«
  »Znam da se sve zbilo u prošlosti«, rekao sam. 
  »Promisli za trenutak«, nije se dala smesti. »U svemiru postoji
  samo energija i to energija ovdje i sada, beskrajno i uvijek
  prisutno ovdje i sada.«**

  P.s:Ako se zakoni ne odnose na one koji ih donose to bi značilo da se brže-bolje moramo uteči najboljem ponuđaču pa da bi sa pozicije ispravljali krive drine!

  Strašno je kada tražimo slobodu kroz misaonu formu i znajuči da smo zarobljeni u formi misli!!

  Pa bi tako i ženski princip kao neuništiv i vječan bio redukovan od strane muških krojača kroz "modno osviješčivanje"!!!

  I onda če "talibani" zavladati kroz "babyboom" tojest ako nama zakažu tehnološka pomagala...... odnosno se izgubimo u svemogučim odnosima.

 • 05.06.2018. 13:40h

  Član emilio-iiMerlin0

  A sve je počelo.....

  Kada bismo sutra zaratili sa Turcima tada bi "danas" nastala Potjera za Tarikom i onda bi se Filipović našao u dvojbi pitajuči...... jesam li Ja "Kusturica"!?

  Bešlagić bi se također našao kao rastrgan među "Zvijezdicama" dok bi Raspudić i mirne bosne odfilozofirao sa "ja sam Selak"?!

  .....još sa Djurdjom Bjedov i osvajanjem Olimpa?

  Tojest kada joj je PoluBog rekao "e kad nečeššš tad neka ti Bog pomogne"!

  I sada iz tih Historijskih odnosa možemo sagledati i da ovamo nismo ništa donijeli pa bi potom i mogli iznijeti živu glavu ako I' ništa ne "odnosimo".................. a-oli bi "mani'pulite" zahtijevale i neke mannipulacije.

SADRŽAJ UPISAO

Član KisaKarataMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana kisakarata dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info