Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Putar

Upisao:

Putar

OBJAVLJENO:

PROČITANO

968

PUTA

OD 14.01.2018.

Jedno manje popularno viđenje demonologije

Jedno manje popularno viđenje demonologije
Postoji više načina samospoznaje. Većina nas tražiće sebe gledajući u sunce, , radujući se životu, moleći se životu prihvatajući ga u sebe i hraneći se toplotom koju ono donosi. Mnogo manji broj nas prigrliće mesec, slaviće mistiku njenu, igrajući se sa senkama, hraneći se njenom hladnom toplotom, ponekad zavirivati po njenoj mračnoj strani nailazeći na blago ili prokletstvo. Retki od nas ostaće zagledani u bezdan kosmosa, u tačke gde ni jedna zvezda ne gori i tamo videće istu onu tamu koja leži na dnu naše duše i pitanja drevna, od čoveka starija, koja čekaju odgovore koji se ne trebaju čuti. Ovaj put, poslednji navedeni, je put kojime niko ne treba ići, često je vezan za ludilio, za prokletstvo i nesreću. A ipak.. Put sam, kao i koji god drugi put, nije zao, nije ni dobar. Pitanje je samo, koliko se trnja po putu nalazi. Dosta, naravno, previše, naravno. Osvrni se, vrati se želim ti. A na kraju puta šta čeka, to ne znam još uvek ili nikada...

Mi živimo u prastarom svetu. Ako računaš majčicu zemlju, toliko je stara i drevna da to mi sami ni pojmiti ne možemo. Ako gledaš i svemir onda je to nesagledivo, ne znaš mu ni početak ni kraj, verovatno postoje delovi istog gde vreme još nije počelo da postoji.

Mi, ljudi, zbog svoje savršene nesavršenosti naučeni smo da zaboravljamo (kao i da učimo ali to nije predmet ovog govorenja sada) ali, da li je to slučaj sa ostatkom postojanja oko nas? Pa, ne, nije. Prosta fizika to može dokazati. Jednom izgovoren to jest napravljen zvuk postaje frekvencija čiji se intezitet smanjuje zavisno od udaljavanja od izvora ali bez obzra na to ona putuje i putuje u ad infinitum.

Tako je i sa slikom koju jednom dotakme svetlost, ona se odbija, putuje u beskonačnost. Ovaj naš svet sve pamti, ništa ne zaboravlja. Divan primer za to su zvezde koje na nebu vidimo a koje su doživele svoju supernovu stotinama hiljada godina pre ovog trenutka..

E, sada ovo postojanje ima svoja pravila. A rekavši pravila mislim da u njemu postoji prostor, postoji vreme, postoji harmonija a postoji i haos. Ta pravila variraju od tačke do tačke, vreme nije uvek naše ljudsko vreme, kao ni prostor..

Jedno od pravila, a naša majka planeta to jasno potvrđuje, je život. I to život na najraznolikije načine. Od sitnog, gotovo nevidljivog mikroorganizma, do slona, do čoveka, do reke koja teče, sunca i meseca na nebu, zemlje po kojoj hodimo. Određeni tip života sadrži određeni tip razuma, a onaj ko želi da komunicira i ko ima sluha za život, može zaobići razliku, pitati, saznati, koristiti. A ponekad se život veže i za simbol i za metaforu ili emociju ili manu ili vrlinu. Ponekad čak za velik događaj strašan ili lep. Ponekad i ljudska duša snagom svoje volje nastavi da živi i posle smrti svoga tela i nađe sebi mesto u ovom postojanju. A i velike sile kao što su sila stvaranja i sila uništenja dobijaju svoj život mnogo pre nego što je čovek hodio i nazvao ih dobro i zlo. Ljubav i mržnja. Lista je neograničena, kao i lista načina da se pristupi vezi između dva života. U tome leži velika moć. U tome leži ogromna spoznaja i čisto znanje kome se pristupiti može. U tome leži ogromna opasnost. Ludilo, prokletstvo, gnev duhova, demona i bogova.

Opasnost leži u tome da ako zoveš ili prizivaš ili sazivaš nešto što čovek nije, što je to neljudsko, nehumano, bez razuma na koji si navikao, koji je tvoj. Hodaj pažljivo ovim putem. Ili, molim te, nemoj nikad hodat njime. Jer put može biti kratak a njegov kraj, nesreća. A ipak... A ipak.... Retki su, vrlo retki, oni kojima je put taj prirodan, koji hodaju njime da bi živi bili, živim se osećali.. Ne zaboravi da je smrt deo života ali ne ni nužan kraj njegov.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 05.04.2011. 07:18h

  Član lifesanusMerlin3

  Blagoslov!

  ***A i velike sile kao što su sila stvaranja i sila uništenja dobijaju svoj život mnogo pre nego što je čovek hodio i nazvao ih dobro i zlo. Ljubav i mržnja. Lista je neograničena, kao i lista načina da se pristupi vezi između dva života. U tome leži velika moć. U tome leži ogromna spoznaja i čisto znanje kome se pristupiti može. U tome leži ogromna opasnost. Ludilo, prokletstvo, gnev duhova, demona i bogova.*** Svi govore isto, svi ne razumiju isto!
 • 05.04.2011. 10:31h

  Član maya7Merlin1 više je put taj koji izabere nas, nego mi put, sretan je onaj koji tijekom svog života uopće stane na put, prepozna ga i prihvati, kao i svoju pravu prirodu, onu sjajnu poput sunca, i onu duboku, tajanstvenu, crnu poput ponora, tamnu poput tamne strane mjeseca- tko spozna postojanje obje, nadilazi ih obje, jer i jedna i druga su i dobre i loše
 • 05.04.2011. 13:35h

  Član angelsflyMerlin2 ako je Bog posvuda, a Bog je ljubav....tada je i ljubav posvuda... ..tama je samo naličje ljubavi, zar ne?
 • 05.04.2011. 14:46h

  Član magicusMerlin27 @Putar, dobrodošao na magicus! Imaš zanimljiv profil: Profil autora: Putar Demonologija, sangvinizam, rad sa i rad na entitetima, lov na njih. Koračanje snovima. Imaš i zanimljiv nick iako ne znamo da li Putar kao ptar na kruhu...ili Putar kao lugar, čuvar gajeva, lugova i puteva....ili Putar kao putnik, hodočasnik, istraživač....ili si sve to pomalo... No, ako si putnik namjernik koji je nabasao na magicus....iskreno se nadamo da si dobronamjernik...
 • 05.04.2011. 20:11h

  Član bibyMerlin3 dobrodošlica!
 • 06.04.2011. 22:23h

  Član putarMerlin0 Eheheh, hvala na dobrodošlici. Bolje vas našao. To mi je, naime, retko iskustvo zbog prakse i metode kojom pristupam. A namere su mi, hvala bogovima, uvek opasne. Ali uveravam da sam trenutno vrlo benignan. Naime čekam nekoga, trebao sam se sresti ovde sa nekim i trgovati.. rečima, ali nikako da se javi, ili dodje... A za to vreme, tko zna, mozda nekog i zanima što imam reći ponuditi, verovatno i obratno, slušam reč svaku. merim i pamtim.. A što se imena koje sam se latio koristiti, na prvom mestu mislio sam da svaki put kojim se čovek odluči hodati košta, na ovaj ili onaj ili ovaj način. A putarinu treba nekom platiti i u slučaju nekom to je moja malenkost. Ali, da me pogrešno ne shvatite, težak je i zahtevan posao, moraš učiniti svaki put bezbednim, ne smeš dozvoliti nekom da sa njega skrene, makar i do pakla vodio (pogotovu ako tamo vodi, ima mesta iza pakla kojih se i ludi plaše) i treba svemu znati cenu. I, naravno, treba znati koga ne pustiti napred, ka anđelima ili ka demonima, voditi nekog u propast nikad nije dostojanstveno....
 • 06.04.2011. 22:28h

  Član putarMerlin0 PS: Tama je samo odgovor na ljubav? Ili je ljubav odgovor na tamu? Ovo drugo je bolje mozda jer je odgovor dobar i nikad jasniji. Ima mesta gde ljubavi nema..
 • 06.04.2011. 22:32h

  Član bibyMerlin3 interesantno...
 • 07.04.2011. 12:20h

  Član frajozoMerlin1

  Putar

  Putar jesi ti sotonist ?
 • 07.04.2011. 12:59h

  Član putarMerlin0 Hajd i da treći put odgovorim na to pitanje, Fra Jozo, jer me iz nekog razloga uveseljava. Dali bi sotonist pričao stvari koje ja pričam ili radio stvari koje je radim. Mislim da je sve što do sada napisao na ovom krajnje prijatnom mestu, sa ovim krajnje prijatnim ljudima, sa moje strane bilo dobronamerno i, nadam se i poučno... Ispravite me ako grešim...
 • 20.02.2014. 17:22h

  Član krsnikMerlin3

  a tajna

  se sa obe strane čuva - smrću

  nema greške.

 • 28.11.2017. 12:24h

  Član emilio-iiMerlin0

  A ako "algoritam".....

  .....pa čak i prekovremeno radi na našoj "socijalizaciji"!

  Bolje je da se nikada i ne "su'sretnemo"?

  Jer bo "MojE je breme lako za one koji nemaju PredUbjeđenja"!?

  "Dubina" bi pak po TAO-u bila kao "tama unutar tame"...

  (i vrata do vrata s vragom.... ili bi rekli neki da ako ovdje ne možemo svladati neke arhe-tipove onda tamo nemamo nikakve šanse???)

  P.S:I zato je tako opasno prelaziti "neke" granice bez Passoša.... rekla bi i "Doloress"??

 • 28.11.2017. 13:28h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ili šta bi konačno značilo.....

  ....da kad kola mogu i pođu nizbrdo!?!

  Nego da je "imati ili nemati energije" pitanje moči?

  Tojest je imati znanje koje se traži isto što i "zvati se Ernest"......

  (a onda dolazi "vječita Opozicija".... sa "misionarskom Pozom"???) 

 • 28.11.2017. 13:38h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ili bi i intelektualno....

  ....bilo zanimljivo obrazložiti "brulano sakačenje u prvim godinama života" u kontekstu "ega-kao trenutnog stanja čovječanstva" ili planetarno?!

  Pa čak bi pomoglo i da nam je trebalo 100 godina da pređemo sa Geocentrizma na Heliocentrizam.... iako nije trebalo ni Prstom mrdnuti!?

  A da stvari budu i gore.... nama je izgorijela i tvornica Svijeća!

  (cviječe dakako uvozimo iz holandije.... a za domače mrtve i još su nam se "cvijetače" odselile u  ht tps://www.youtube.com/watch?v=CpmDAu_47OE  .... na "4D" schtandt???)

   

SADRŽAJ UPISAO

Član PutarMerlin0 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana putar dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bglavac...prijatan odmor.

  28.07.2021. 22:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  sretan imendan, svim Anama, Anjama, Ankicama, Anitama, Ankama, it.d...

  26.07.2021. 14:21h
 • Član iridairida

  Uživaj na odmoru...!!!

  26.07.2021. 11:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.07.2021. 07:28h
 • Član bglavacbglavac

  Nebuš sam puno nas je. Lp

  19.07.2021. 21:02h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info