Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član piramidasunca

Upisao:

piramidasunca

OBJAVLJENO:

PROČITANO

345

PUTA

Vijesti iz Bosanske doline piramida – najaktivnije arheološke lokacije u svijetu

Vijesti iz Bosanske doline piramida – najaktivnije arheološke lokacije u svijetu
ŠEST UZBUDLJIVIH PUTOVANJA U 2020. SA DR. SEMIROM OSMANAGIĆEM: JUŽNA AFRIKA/ZIMBABWE/SWAZILAND, PRAHISTORIJSKA TURSKA, BOSANSKE PIRAMIDE, SARDINIJA I EGIPAT

FANTASTIČNO MIRSADINO SVJEDOČANSTVO: METASTAZA VIŠE NEMA

Mirsadina priča je zasigurno jedna od najljepših koje su se odvijale u Bosanskoj dolini piramida. U maju 2019.  su joj dijagnosticirane metastaze na plućima, jetri, nadbubrežnoj žlijezdi, kičmi, kostima... Ljekari su je otpisali. 

 

Došla je početkom juna 2019. na tunele Ravne s odlukom da se ne preda. Promjenila je životne navike, dolazila u tunele svaki ili svaki drugi dan. Mjesec dana kasnije počinje uzimati konvencionalne, ali neinvanzivne ljekove. Na ljeto radi novi RTG snimak i rak se već upola povukao. Uporna je u posjetama tunelima, njen osmjeh se zarazno širi prahistorijskim podzemnim labirintom. Svoj optimizam i oduševljenje energijama piramida svi prepoznaju. Postaje 'ovisnik' o kulturnoj oazi Ravne, povlačeći se iz sarajevskog betona i gradske vreve u zonu bez stresa u Visokom.

 

 Polovinom decembra 2019. radi novi RTG snimak. Rezultati su fantastični. Metastaza i raka više nema. Od ponedjeljka 23. decembra 2019. ‘otpisana Mirsada’ ponovo se vratila na posao. Za sedam mjeseci ova Sarajka je završila s jednim i započela je drugi životni film, a Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dobila je najboljeg ambasadora.

 

Napomena: Fondacija se ne bavi liječenjem, niti daje zdravstvene garancije. Više o ljekovitoj energiji bosanskih piramida >>>   

 

Mirsadino svjedočanstvo >>>

SJAJAN DOKUMENTARAC O VOLONTERIMA FONDACIJE

Novi video sa najuzbudljivije arheološke lokcije na svijetu. Volonteri entuzijazmom, iskrenošću, upornošću i otvorenim umom mijenjaju historiju.

 

U periodu 2010.-2019. u Visoko je pristiglo 3.550 volontera iz 63 zemlje.

 

Poziv za volontiranje u 2020. >>>   

 

Film o volonterima >>>    

TUNELI POMAŽU I KOD STANJA NERVOZE I OTICANJA NOGU

 

Malka Mijatović je u Tunele Ravne stigla iz Švedske prije dvije godine, ponukana pričama o blagodetima ovog podzemnog kompleksa na ljudsko zdravlje. U toku ljeta u Visokom provede i do mjesec dana, a dolazi i u zimskom periodu, jer osjeti poboljšanja svog zdravstvenog stanja.

 

- Imala sam problem s astmom, pritiskom i nervozom. Pritisak mi je bio 180 sa 100, sad je u prosjeku 150 sa 80. Prije sam pila dvije tablete za pritisak, sad pijem jednu. Bolje spavam, nisam nervozna. I stanje s astmom se popravilo, sada vrlo rjeđe koristim pumpicu i nemam više onog škripanja u plućima – kazala je Malka.

 

Njena sestra, Ivka Lučić, koju smo takođe zatekli u tunelima, imala je problem s oticanjem nogu.

 

- Nakon treće posjete noge su me prestale boljeti i nikada me više nisu zaboljele – ispričala je Ivka.

 

Njihovo svjedočanstvo pogledajte ovdje >>>   

FONDACIJI DODIJELJENO PRIZNANJE ZA IZUZETNE REZULTATE I POZITIVNU PROMOCIJU VISOKOG

Gradska uprava Visoko u ponedjeljak 23. decembra 2019. upriličila je svečani Novogodišnji prijem u povodu završetka uspješne poslovne godine. Bila je ovo prilika i za dodjelu priznanja najuspješnijim pojedincima i kolektivima, a priznanje ove godine ide u ruke i Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ za izuzetne rezultate postignute u 2019.godini i pozitivnu promociju grada Visokog. U ime Fondacije velikom broju prisutnih zvanica obratila se i programska direktorica Parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

- Prije svega bih se zahvalila i istaknula sjajnu saradnju s Gradskom upravom Visoko i Zavičajnim muzejom, i jako mi je drago da nam je ova godina bila izuzetno uspješna, te se nadam da ćemo i u budućnosti razvijati još bolju saradnju. Možemo biti ponosni da naša općina postaje turističko središte, da imamo preko 200 smještajnih kapaciteta, desetine hiljada gostiju iz cijelog svijeta i da Visoko postaje veliki turistički grad. Ovu priliku bih iskoristila i da sve vas koji ste prisutni a niste do sada posjetili naše lokacije, pozovem u posjet, da nam dođete, vidite sve ono što smo napravili i što radimo, podržite nas, i nadam se da ćemo u budućnosti još uže i bolje sarađivati i još se brže razvijati. – kazala je u obraćanju Azra Ohran Zubić.

HAMZIĆ: TUNELI SU ČUDO

 

Zumra Hamzić iz Visokog Podzemne prahistorijske tunele Ravne naziva ljekovitom banjom i čudom, a razloga za to je više. Kako nam je ispričala, imala je problem sa štitnom žlijezdom koja joj je izazivala umor, tromost i neraspoloženje.

-          Od kada dolazim u tunele raspoložena sam, osjećam se lakšom, a imala sam i hronični bronhitis i tuneli su mi i s njim pomogli. Redovni sam posjetitelj već treću godinu zaredom – objasnila je Zumra.

Dodala je da joj je boravak u tunelima stabilizirao i krvni tlak i presretna je što ima mogućnost da dolazi u tunele.

Njeno svjedočanstvo pogledajte ovdje >>>   

ŠEST UZBUDLJIVIH PUTOVANJA U 2020. SA DR. SEMIROM OSMANAGIĆEM: JUŽNA AFRIKA/ZIMBABWE/SWAZILAND, PRAHISTORIJSKA TURSKA, BOSANSKE PIRAMIDE, SARDINIJA I EGIPAT

 

Informacije i prijave: http://piramidasunca.ba/bs/turisticke-ponude.html

 

 

 

Službena stranica Fondacije: www.piramidasunca.ba
Službena Facebook stranica Fondacije: www.facebook.com/Pyramid.of.the.Sun.Official/
Službeni YouTube kanal Fondacije: www.youtube.com/BosnianPyramidsTV
Službena web stranica osnivača Fondacije dr. Semira Osmanagića: www.semirosmanagic.com
Semir Osmanagić Twiter nalog: https://twitter.com/DrSamBPyramids

NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima, Timovi elektroinžinjera, fizičara i inžinjera zvuka mjere energetske fenomene. Na službenoj web stranici Fondacije povremeno se prenose izjave i svjedočanstva posjetilaca o ljekovitom djelovanju energije piramida. Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije niti se bavi liječenjem.
Više: http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html
TUNELSKI KOMPLEKS JE OTVOREN SVIH 365 DANA GODIŠNJE.
Organizirane grupe mogu se najaviti na: incoming@piramidasunca.ba.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 06.01.2020. 16:58h

  Član emilio-iiMerlin0

  Valja li ono.......

  .......što se iza "brda" valja !'

  *Klara je podigla zašiljeni štap i gurnula ga između mog nožnog palca i susednog prsta. Nešto poput blage struje projurilo mi je kroz listove i prošlo kroz unutrašnju stranu butina. Potom mi je rekla da kleknem četvoronoške i uhvativši me za stopala izvrnula mi je pete nagore i zabola vrh štapa neposredno ispod ispupcenja na palcu. Vrisnula sam od bola.
  "Pa nije baš toliko bolelo," reče glasom nekoga ko je navikao da leči ljude. "Tradicionalni kineski lekari su nekada primenjivali tu tehniku da bi razdrmali i osnažili bolesne ili da bi proizveli stanje jedinstvene pažnje. Ali danas, ovakva tradicionalna znanja izumiru."
  "Zašto?"
  "Zato što je prevaga materijalizma skrenula Čoveka sa puta ezoterije."
  "Jesi li mislila na to kada si mi rekla u pustinji kako je veza sa prošlošću prekinuta?"
  "Da, baš to. Veliki prevrati uvek sa sobom donose duboke promene u energetskoj formaciji stvari, promene koje nisu uvek promene nabolje.
  Rekla mi je da stavim noge u potok i napipam glatko kamenje na dnu. Voda je bila ledena zbog čega me prode jeza.
  49

  "Pokreći stopala u zglobovima u pravcu kazaljke na satu. Pusti da ti voda koja teče otkloni umor."
  Posle nekoliko minuta kruženja zglobovima, osvežila sam se ali su mi se stopala skoro smrzla.
  "A sada pokušaj da svu svoju napetost pošalješ do stopala, a onda je bočnim trzajem zglobova isteraj. Tako ćeš se osloboditi hladnoće."
  Nastavila sam da nogama udaram vodu sve dok mi nisu potpuno utrnule. "Klara, mislim da ovo ne vredi," rekoh i izvadih noge iz potoka.
  "To je zato što ne usmeravaš napetost da izade iz tebe," reče. "Voda koja teče odnosi sa sobom umor, hladnoću, bolest i bilo koju drugu neželjenu stvar ali da bi se to dogodilo moraš to da nameriš. U suprotnom , možeš da praćakaš nogama bez ikakvog učinka sve dok taj potok ne presuši."
  Rekla je još da kad bi se ovo radilo u krevetu, morala bi da se upotrebi mašta i zamisli potok koji teče.
  "Šta zapravo znači 'nameriti'?" zapitala sam je, dok sam brisala noge rukavom jakne. Pošto sam ih snažno istrljala, najzad su se zagrejale.
  "Namera je sila na kojoj počiva svemir," reče.'To je sila koja svemu daje fokus. Zahvaljujući njoj, svet postoji."* ?

  https://www.youtube.com/watch?v=EbKlwb6HSis

  https://www.youtube.com/results?search_query=korado+korlevi%C4%87+kome+pripada+budu%C4%87nost+ )

  *"Ceosvetje nepravedanpremaženama!"uzviknulaje. "Alistvar nije u tome."
  "A u čemu je stvar, Klara? Nikako to da shvatim?"
  "Imperativ prirode je da se produži naša vrsta. Da bi se osigurao taj proces, žene moraju da nose ogromni teret na svom osnovnom energetskom stupnju. To podrazumeva baš taj upliv energije koji opterećuje ženu."
  "Ali još mi nisi objasnila zašto je to tako," rekla sam.
  Osećala sam da zahvaljujući snazi njenog ubedenja već padam pod njen uticaj.
  "Žene predstavljaju osnov za održanje Ijudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takode osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."
  Klara mi je objasnila da u idealnim uslovima ovaj proces omogućava da žena svog muškarca napaja energijom putem vlakana koje joj je ostavio u telu, tako da postaje na čudestan način na nivou eteričnog zavisan od nje. Ovo se izražava time što se muškarac, očito, neprestano vraća istoj ženi da bi održavao svoj izvor opstanka. Na taj način, priroda osigurava da muškarci pored svog neposrednog nagona za seksualnim zadovoljenjem, uspostavljaju trajnije veze sa ženama.* ??

  *What would have happened if those Europeans of five hundred years ago had taken the opportunity presented to them instead of focusing on conquest and destruction? We shall never know. Perhaps by now, five centuries later, the human race would already be a frequent traveller through the cosmos. The man of reason walks towards his extinction. His egomania, born of self-importance and self-pity, drives Homo Sapiens, or “homo reasonabilis” toward his end. In his place a new race will appear: the “homo perceptibilis”. They will be magical beings travelling freely across the dark sea of awareness. I can see the rise of a new world, where magic and technology coexist in perfect harmony. * ???

  *“Kao što drugi svet ima svoje pokretne jedinice – neorganska bića – Zemlja ih takođe ima, a to smo mi. Mi smo deca zemlje. Pokretanje skupne tačke dovoljnog broja ratnika može da promeni modalitet vremena, i to je ono na čemu ja radim.”

  Objasnio je da se skupna tačka Zemlje pomerila mnogo puta u prošlosti, i tako će biti i u budućnosti. U skorašnjim vremenima, ona se postojano kretala prema oblasti razuma.

  “To je veličanstveno, jer kada se tu jedanput učvrsti, čovečanstvo će imati priliku da se premesti na drugu stranu i mnogi muškarci i žene će postati svesni. Izazov za vidovnjake budućnosti, biće da sačuvaju taj fokus dovoljno dugo vremena sve dok on ne postane tu učvršćen, postajući stalni položaj za planetu, novi centar, koji će nam biti u svako doba dostupan na savršeno prirodan način.”

  “Preusmeravanje Zemljine pažnje je posledica zajedničke akcije mnogih generacija naguala. Novi vidovnjaci su razmišljali o tome kao o mogućnosti i otkrili su da je to deo Pravila. Oni su to uzgajali svojom namerom i utvrdili da je sada vreme da se s time započne. “

  “Koji je efekat tog pomeranja?”

  “Pomeranje fiksacije planete je jedini način da se izađe iz dramatičnog stanja ropstva u kojem smo okovani. Pravac naše civilizacije je bezizlazan zato što smo izolovani na udaljenom mestu kosmosa. Ako ne naučimo kako da putujemo duž avenije svesnosti, doći ćemo do takvog stanja nezadovoljstva i očajanja da će čovečanstvo završiti tako što će uništiti samo sebe. Naše mogućnosti su put ratnika ili izumiranje.”

  “Međutim, ne mogu znati kakve će biti krajnje posledice mog zadatka. Skupna tačka Zemlje je veoma velika; ona ima ogromnu inerciju. Moja misija je da potpalim vatru, ali trebaće vremena da se plamen proširi. U stvari, taj zadatak nije samo moj, već pripada i svim vidovnjacima koji će se obavezno pojaviti.”

  “Znanje o skupnoj tački je besprimeran poklon duha savremenom čoveku, i ono je katalizator za promenu modaliteta ove ere. To nije utopija već stvarna mogućnost koja nas čeka tu, odmah iza ugla.”* ?!

  Dakle oni koji ne "sagore" če da isčeznu u "namjeri"..... pa i jer su to tražili.

 • 06.01.2020. 17:15h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada se pak ovi......

  .....iz "piramide moči" žele i "pro-analizirati" !?

  Tada bi im bilo dovoljno i da pronjuškaju:

  *Suza Scalora: Većina nas prepoznaju imamo unutarnji dijalog, glas u našoj glavi, koji se sastoji od negativnih misli u obliku presude, kriv i kritike usmjerena prema drugima i sebi. Možete li govoriti o tome kako taj glas djeluje?

  Eckhart Tolle: Svaka misao je oblik energije i određene misli može preuzeti ljudima na isti način na koji virus može razmnožiti i preuzeti tijelo. Na primjer, osoba koja čita članak na internetu o teoriji zavjere, a onda malo misao dospije u svom umu o tome. Odjednom je potrebno držati na umu i stvara drugih srodnih misli o zavjerama dok taj pojedinac je potpuno opsjednut skupine međusobno povezanih misli. Kao rezultat toga, on ili ona počinje gledati na stvarnost kroz zavjesu od tih zabluda. Ovo je način kako virusna infekcija događa na mentalnoj razini.

  SS: Biste li rekli to virusna infekcija uma što nam se događa češće?

  Eckhart: To se događa na milijune ljudi u većoj ili manjoj mjeri. To postaje ekstremna kada je cijela skupina ljudi, kolektivno, nacija ili religija dobiva preuzeo ovom mentalnom zaraze virusom. Na primjer, mislim da je to slučaj s ISIS gdje mnogi mladi ljudi žele da se pridruže. Ova mentalna virusom, misli da su neki od njih apsorbirati kad idu u vjerskim školama ili kad pogledate ekstremističkih poruka na internetu, se držati svojih umova i zaraziti ih kao virus zarazi tijelo. Kada se to dogodi oni postaju dio ludo jakom ego kolektivnom vrste. Oni gube dodir s vlastitom čovječnosti jer je njihova cijela identitet je preselio u um i misli struktura, nanoseći im izgubiti empatiju za druge ljude, jer oni ne mogu osjetiti vlastitu dubinu više. Osoba u stisku mentalnog virusa završi nanosi nasilje na pojedince i skupine ljudi koji oni vide kao "neprijatelja". Oni ni ne znaju što rade više.

  To ne znači da ne bi trebali biti kažnjeni. Ne kažem ti ljudi su nevini, iako, istina je ono što je Isus navodno rekao na križu kada je rekao: "Oprosti im, jer ne znaju što čine." To je vrlo duboka izjavu. Oni ne znaju što im je činiti znači ... oni ne mogu osjetiti svoju ljudskost više.*

  Jerrr.....

  *Dovoljno je upoznati sebe or svi smo mi isti* ???

  Kao kada reče "Indijanac":Uzmi narod i izrod i šmugni između toga ??

  Ili je i opasno po "život" dovoditi u pitanje "besmislene figure pred ogledalom" ?!

SADRŽAJ UPISAO

Član piramidasuncaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana piramidasunca dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  blago tebi...ja nemam niti kavu...:)))..

  30.11.2020. 12:49h
 • Član iridairida

  Jutros u kavi imam 3 srca, vjerovat ću da će mi danas biti dobar dan i vama želim isto...

  30.11.2020. 10:26h
 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info