Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

507

PUTA

OD 14.01.2018.

SIMBOLI EVROPSKOG IMPERIJA

SIMBOLI EVROPSKOG IMPERIJA
Strpljivo, još od vremena Svetoga Rimskog carstva, stvara se zajednička europska država. Stoljetni san europskih vizionara, političara i mislilaca posljednjih desetljeća ubrzano poprima konkretna obilježja. Europska unija konstituira se u moćnu naddržavu s kompetencijama koje su u novovjekoj povijesti dosad nezabilježene.

Simboli europskog imperija

Piše:

Predrag Daraboš

Prvi puta u poznatoj povijesti stvara se nenametnut imperij
J. M. Barosso, Predsjednik Europske komisije


Strpljivo, još od vremena Svetoga Rimskog carstva, stvara se zajednička europska država. Stoljetni san europskih vizionara, političara i mislilaca posljednjih desetljeća ubrzano poprima konkretna obilježja. Europska unija konstituira se u moćnu naddržavu s kompetencijama koje su u novovjekoj povijesti dosad nezabilježene. Moć koju postupno i gotovo neprimjetno stječe bruxellska uprava na čelu s Europskom komisijom (EK) postaje sve veća prijetnja stvarnom suverenitetu država i individualnoj slobodi njihovih građana. Kao što su kroz povijest iz pozadine manipulirani pokreti proklamirani idealima prosvjetiteljstva i vladavine prava, tako i nad višestoljetnim projektom za jedinstvenu Europu bludi duh iste financijske i intelektualne elite čiji su istinski ciljevi suprotni onima koje javno proklamiraju.


Jedinstvena europska a potom i svjetska država nužan je instrument u operacionalizaciji projekta Novog svjetskog poretka. Karakter i politička obilježja planirane svjetske superdržave dobro su opisani u antiutopijskim romanima ali i ozbiljnim analizama socijalnih teoretičara i istraživača zakulisne povijesti. Zaključak većine njihovih analiza bio bi jasan i jednoznačan: većina društvenih pokreta i političkih zbivanja pokrenuta su sa svrhom uspostave totalitarnog nadzora malobrojne elite nad ogromnim ostatkom čovječanstva. Ta elita koja predstavlja svjetsku vladu u sjeni predstavlja vrh takozvane piramide moći a svoju moć razgranala je kroz mrežu globalnih organizacija kao što su UN, NATO, EU te raznih organizacija poput Trilaterne komisije, Bilderberške skupine, masonskih loža itd. Sama vrhuška najčešće je nazivana Iluminatima a svoje duhovne korijene pronalazi u drevnoj misterijskoj religiji Babilona. Svome cilju, obnovi hijerarhijskog i totalitarnog društva građenog na idealu centralizma i oligarhije, idu postupno i daleko od radoznalih očiju javnosti. Ono što ipak ostaje javno i dostupno jest simbolika i znakovlje koje elita rabi i koje je za nju mnogo više od pukog predstavljanja moći: ono je dio identiteta i vjere. Znakovi i simboli su odrednice kultnih statusa i obilježja njihovih rituala. Oni na neukoga projiciraju svoje autoritarne subliminalne poruke, ali upućenom odaju tajne namjere svojih tvoraca.

Zastava za Imperium Marianum


Zvjezdani krug na zastavi Europske unije izravna je asocijacija na zlatni svetokrug ili aureolu viđanu na slikama Bogorodice Marije. Zastava je službeno inagurirana 8. prosinca 1955. na blagdan Bezgrešnog Začeća. Sam idejni tvorac zastave, Arsène Heitz, priznao je da je bio inspiriran tradicionalnom kršćanskom ikonografijom koja dvanaest zlatnih zvijezda na plavoj podlozi koristi kao simbol Bezgrešnog Začeća. To je corona stellarum duodecim koju na glavi nosi žena iz Apokalipse: «Potom se s nebesa pokaza veličanstven znak: Žena ogrnuta u sunce, mjesec pod njezinim nogama, a na glavi joj vijenac od dvanaest zvijezda» Otk 12,1. Heitz i ostali katolici tu ženu smatraju Djevicom Bogorodicom. Prilikom inaguracije zastave tadašnji Glavni tajnik Vijeća Europe Léon Marchal cijelu je svečanu ceremoniju doživio kao introit (uvod) nove mise Marijinog uzašašća. Zanimljivo je da i Vatikan od pedesetih godina prošlog stoljeća oduševljeno ukazuje na univerzalni značaj Gospe. Papa Pio XIII (tada još Nadbiskup Montini) 1958.g. svečano je blagoslovio dvadeset metara visoki kip Bogorodice i nazvao ju Vladaricom Europe i Majkom svih nacija. Biskup dr. Graber 1978. je izjavio kako svi trebaju moliti da jednog dana sav zapadni svijet bude kakav je nekad i bio - Imperium Marianum(?!). Bez obzira na činjenicu da su mnogi od utemeljitelja EU deklarirani katolici (poput Jacquesa Delorsa) ostaje pitanje kako je za zajednički simbol Europe izabran onaj koji spada u ikonografiju partikularne, iako većinske religije. Sugerirani odgovor je taj da simbol dvanaest zlatnih zvijezda ima svoje korijene u mnogo dubljoj prošlosti.
Štovanje Marije bilo je nepoznato ranom kršćanstvu. Njezin kult procvao je u 4.st. kada su kršćanski propovjednici došli u dodir s obožavateljima keltskih, galskih i irskih boginja. Paganski panteon tvorili su modificirani bogovi Egipta, pa je tako Anu, boginja obilja i Majka Zemlja jedna od nasljednica egipatske Isis boginje Mjeseca, plodnosti i magije kojom se pomogla da uskrsne svoga muža – brata Ozirisa ubijenog od Setha. Poput mnogih patronatskih majčinskih boginja prikazivana je s djetetom (Horusom) u naručju. Kult Isis prvi se put spominje 2500 g. pr.n.e. a širi se izvan Egipta za vrijeme grčkih i rimskih invazija i jenjava tek oko 5.st. zbog crkvinih progona. Međutim, unatoč zabranama, rani su kršćani kipove Isis koja doji Horusa doživljavali vrlo familijarno i štovali ih kao Mariju i Isusa. U svojoj najčešćoj pojavi Marija je zapravo drevna boginja Mjeseca prikazivana kako stoji na srpolikom polumjesecu ponekad okrunjena lunarnom kuglom (orbom) i rogovima bika. Obožavanje majke boginje i njezinog sina predstavljaju najranije forme religije. Knjiga Stvaranja u Starom Zavjetu ukazuje na to da je čovjek počeo obožavati Boga i stvarati socijalnu državu u Mezopotamiji. Budući da je kult Marije samo nasljedovan još iz doba mezopotamskih civilizacija logično je da i Marijanske zvijezde na zastavi EU imaju povijest mnogo stariju od kršćanstva.

Babilonsko Bratstvo

Svakako danas najpoznatiji istražitelj teorija zavjera, David Icke smatra da je drevna babilonska religija izvor duhovnog backgrounda vodeće tajne elite svijeta zvane Babilonsko Bratstvo. »Bratstvo koje kontrolira današnji svijet je suvremena verzija Babilonskog Bratstva gmazovsko – arjanskih svećenika i plemstva koje je tu došlo nakon potopa. U tom razdoblju, oko 6000 g. pr.n.e. u Babilonu su ustanovljeni fundamenti religijskih sistema, manipuliranih sustava današnjih svjetskih religija stvorenih za kontrolu i vladavinu nad ljudima.» D.Icke «Najveća tajna» Sveto trojstvo babilonsko činili su Anu, Innina i Tammuz, odnosno Bog Neba, mjesečeva boginja Majka i uskrsli Sin Sunce. Njihovo se obožavanje u raznim hibridnim oblicima sačuvalo do danas. Autoritarnost svećenićke hijerarhije, rituali koji uključuju i ljudske žrtve, represija kroz instrumente teokratske države neke su od bitnih karakteristika ovog izvornog religijskog sustava koji čovječanstvo tješi nadom i riječima o ljubavi dok mu je pravi motiv ostvarenje potpune hegemonije. Bratstvo se kroz vjekove očuvalo selekcioniranim križanjem unutar «loze» i održavalo svoju moć kroz pozicije plemstva plave krvi i čelništva u najutjecajnijim svjetskim bankama, korporacijama i instutucijama. Drugi, diskretniji način dominacije postignut je na tzv. duhovnoj razini infiltracijom u krugove moći velikih religijskih organizacija kao i osnivanjem tajnih kultova i škola misterija. Stvaranje EU samo je dio globalnog vjekovnog napora Bratstva za ustanovljavanjem jedne svjetske vjere, jedne države i jednog zakona. Simbolika EU zastave služi kao demonstracija konačnog ostvarenja tih ideala. Zvijezde u krugu predstavljaju halo univerzalne božanske majke, krunu besmrtnosti žene iz Apokalipse. Plava boja simbolizira djevičanstvo, a pentakl magijski ženski element Zemlje. Zlatna zvijezda sugerira sunčevo porijeklo njezina sina izbavitelja. Broj dvanaest u astroteološkom tumačenju označava 12 kuća zodijaka kojima putuje bog sunce , a u ezoterijskom to je broj savršene materijalizacije duha. U svojim Eklogijama (37.pr.n.e.) Vergilije je opisao povratak Djevice koja će poslati novu rasu na Zemlju i koja će joj darovati zlatnog dječaka ili sina Sunca. Ovo proročanstvo, koje se u raznim varijantama pojavljuje u mnogim poznatim i tajnim spiritualnim organizacijama, predstavlja duhovni fundament Babilonskog Bratstva. Pripremanje čovječanstva za dolazak sunčevog Mesije u punom je jeku.


Kula babilonska

Simbolička veza između Babilona i EU najvidljivija je u izgledu zgrade parlamenta EU u Strasbourgu. Dovršena 1992. stajala je 500 milijuna €, a u punoj funkciji je samo četiri dana u mjesecu kada parlament zasjeda. Konstruirana je po uzoru na sliku «Kula babilonska» renesansnog majstora Pietera Brueghela. Prema biblijskoj verziji kula je ostala nedovršena, a takvom ju je i Brueghel naslikao: loših temelja i presmione spiralne konstrukcije, kula izgleda vrlo nestabilno s vidljivim elementima urušavanja. Kada je upitan zašto je parlament izgrađen kao preslika Babilonske kule jedan dužnosnik je odgovorio kako će EU ostvariti ono što graditelji kule nisu uspjeli – «Mnogo jezika, jedan glas». To je i slogan koji je Europska komisija stavila na izborni plakat iz 1992.g. Uz Brueghelovu kulu postavljen je kran, a ljudi Europe predstavljeni su kao ugradbeni blokovi.

Posebnu zanimljivost predstavlja 12 naopakih zvijezda tzv. Luciferovih pentagrama koji se koriste u crnomagijskim obredima. Sumerski naziv za babilonsku kulu je Etemenanki ( kuća neba na zemlji) i navodno je podignuta na središnjoj osi koja povezuje više i niže planetarne sustave. Na samom vrhu sto metara visokog tornja – zigurata bio je hram posvećen Marduku, ondašnjem vrhovnom babilonskom bogu. Marduk je često bio prikazivan kao zmaj i zmija, a sjedinjavao je u sebi trojstvo božanstava koje smo već spominjali: muški bog neba Baal ili Bel, žensko mjesečevo božanstvo Astarte (Ištar - Isis) i dijete - sunce Tammuz ( Horus) koje je zapravo uskrsli Baal. Babilonska kula je bio projekt koji se, navodno, nije svidio Jahvi pa je on posvađao graditelje unijevši razdor kroz različite jezike. Možda je razlog gnjevu bio taj što je hram bio posvećen Marduku ili Baalu koji u biblijskoj deskripciji uživa status konkurentskog vrhovnika Sotone. Komentator Tore iz 15.st. Menachem Tsioni tvrdio je da je kula zapravo leteća naprava opremljena moćnom tehnologijom baziranom na magiji. I drugi kabalisti bili su uvjereni da su tadašnji ljudi posjedovali magijsko znanje Nefilima (palih anđela) koje im je omogućilo izradu takvih letjelica koje po opisu ne zaostaju za vimanama ili letećim tvrđavama drevnih Indijaca. Suvremeni istražitelj Zacharias Sitchin pridružuje se svojim spekulacijama takvim tvrdnjama. Bez obzira tko ili što stoji u pozadini legende o Babilonskom tornju, njegova simbolika je višestruko značajna. Ona prije svega navodi na ideju o zajedništvu svih naroda koji ujedinjeni pod jednim vodstvom i zahvaljujući visokoj tehnologiji mogu sagraditi stepenice do neba i postići besmrtnost – privilegiju bogova.

Europa i Zeus

Još jedan simbol, ovaj u vidu spomenika, ujedinio je teoretičare zavjera i fundamentalne kršćane. Otmica Europe spektakularan je kip ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu. Zeus preobražen u bika odnosi prekrasnu boginju po kojoj je prozvan naš kontinent. Etimologija grčkog imena Europa («široke glave» i «velikih očiju») navodi na zaključak da Europa predstavlja lunarnu kravu. Zanimljivo etimološko tumačenje nudi Ernest Klein kada tvrdi da ime Europa potječe iz Sumera i da na akadskom označava zvijezdu Danicu. Nakon što je udovoljio svojoj ljubavnoj žudnji, Zeus se pretvorio u sazviježđe Bika što pridonosi još jednom astroteološkom tumačenju mita. Europa je zapravo feničkog porijekla. U Sidonu je postojao hram Astarte u kojem se obožavala i Europa. Astarta je ženski aspekt plodnosti, a Zeus muški oplađajući i kao takav pandan je Baalu – Enlilu – Jahvi. Europa se udala za Asteriona («vladar zvijezda») a od Zeusa je dobila tri sina vladara podzemnog svijeta. U jednom od mogućih ezoterijskih čitanja mita, Europa je rodna kolijevka nove civilizacije koja će iznjedriti božanskog vladara sa sunčevom aureolom oko glave.

Kršćanskim braniteljima vjere ovakva simbolika samo potvrđuje dijabolične namjere tvoraca EU. Razbarušenu Europu na pustopašnom biku doživljavaju kao razvratnicu na Zvijeri, kako je i opisana u novozavjetnoj Apokalipsi,17. Majka svih bludnica odjevena u ljubičasto i crveno, pijana od krvi svetaca i mučenika, vladarica je svih kraljeva a jaši na skrletnoj sedmoglavoj beštiji s deset rogova. Svrha je njihova haračenja pripremiti teren za dolazak Antikrista. Iako se simboličko značenje mita o Europi i Zeusu teško može usporediti s ovom novozavjetnom pričom, ostaje činjenica da najžešći kritičari EU dolaze iz redova kršćana, i to nekatolika. To je i shvatljivo jer protestanti su oduvijek smatrali Vatikan Sotoninom prijestolnicom, a EU njegovom domenom.

Nebeska himna

Kada je 1972.g. u Strasbourgu Bethovenona Oda radosti proglašena službenom himnom EU zacijelo je malo tko od uzvanika razmišljao o činjenici da su završni stavak 9.simfonije koristili i nacisti prigodom proslave rođendana führera. Svirala se i u koncentracijskim logorima, koristio ju je francuski predsjednik, mason visoka ranga Francoise Mitterand prilikom svog ustoličenja 1981. Koristili su je u raznim prigodama nacionalisti i republikanci, komunisti i katolici. Himna se izvodi bez pjevanja što znači da su izostavljeni Schillerovi stihovi. U rijetkim prilikama izvodi se neslužbena verzija s latinskim stihovima Austrijanca Petera Rolanda. «Zlatne zvijezde na nebu simboli su koji će nas ujediniti» glasi dvostih himne.

Prije nego li u Njemačkoj kult Bethovena promoviran je od francuskih masona koji su Odu slavili kao izraz vlastitih duhovnih ideala. «To je crkvena glazba, ali glazba nebeske crkve» - ushićeno je komentirao Chrétien Urban. Njemačka liberalna buržoazija Odu je doživljavala kao programsku pjesmu, a inteligencija kao primjer povezanosti nacionalne kulture i duhovne univerzalnosti. Iako ne postoji zapis koji bi dokazivao Bethovenovu pripadnost masonima, on je zacijelo bio povezan s nekim ložama poput one u rodnom Bonnu za koju je 1806. skladao adagio naslovljen «Žalosna vrba nad grobom moga brata». Budući da Bethoven nije imao braće riječ je o duhovnom bratu. Mnogi skladateljevi prijatelji i suradnici bili su masoni, a njihov utjecaj uočljiv je i u nekim drugim kompozitorovim skladbama kao i u njegovim pismima i izjavama. Sahrana glazbenoga genija 1827. bila je veličanstvena ceremonija obilježena masonskim dekorom. Utjecaj masona na gradnju europske konstrukcije nije nimalo prikriven. Predsjednik EK sastaje se s predstavnicima značajnih europskih loža i s njima diskutira o doprinosu slobodnih zidara duhu ujedinjene Europe. Mnogi visoki dužnosnici članovi su loža. Središnja figura masonske liturgije je misteriozni Hiram Abif, arhitekt Solomonovog hrama čija mučka smrt u tumačenjima uglednih majstora loža poprima mitske dimenzije. Hiram je ubijen ali uskrsava na način i uz okolnosti koje podsjećaju na alegoriju o Isis i Ozirisu, Astarti i Tammuzu, Mariji i Kristu. Vatikan i masoni svoju vjeru crpe na istim izvorima i međusobno se uglavnom razlikuju po tome koliki značaj polažu Kristu kao iskupitelju. Stalno insistiranje Vatikana na tome da se kršćanstvo imenuje kao konstitucionalna vrijednost u europskom ustavu izaziva otpor liberalnih masonskih loža, iako su prema austrijskom kardinalu Schönbornu sama fundamentalna načela Ustava dobra i prihvatljiva za kršćane. A kardinalu je zacijelo i latinski tekst himne njegovog sunarodnjaka Rolanda puno draži od izvornog Schillerovog koji pjeva o radosti kao iskrenju bogova (plural!).

Lukovi, stupovi, falusi

Masonski utjecaj vidljiv je i na novčanicama eura. Iako je natječaj za izradu prijedloga za izgled novčanica bio javan i otvoren, tematski je bio ograničen na imaginarne mostove i arkade iz stilski različitih perioda europske kulture. Iako su motivi, navodno, izabrani da sugeriraju otvorenost i multikulturalnost europske naddržave, oni svejedno neizravno aludiraju na masonsku simboliku: dva stupa poput stupova blizanaca Joachima (muški, sunčev princip) i Boaza (ženski, mjesečev princip) iz Solomonovog hrama, most kao poveznica materijalnog i duhovnog svijeta, lukovi koji nadsvođuju prolaz u višu sferu postojanja .... Iz izjave EK razvidno je da je inspiracija za znak € došla iz grčkog epsilona što asocira na kolijevku europske civilizacije i na prvo slovo imena Europa, dok su dvije paralelne linije «certifikat» o stabilnosti valute. Dakako, vodoravno položen znak asocira na mlad mjesec, a dvije crte na dva stupa nosača Solomonovog svjetskog hrama. Iste linije nalaze se i na znaku jena, na funti a u punom obliku i na dolaru koji grafički i simbolički predstavlja boginju Isis. O dizajnerskom talentu američkih masona u kreiranju novčanica dolara napisane su mnoge studije. A o perverznosti dizajnera kovanice od 2 € tek će se pisati. Falusoidni oblik Skandinavije na mapi lica kovanice izaziva podozrenje, ali i podsjećanje na drevne kultove plodnosti.

Milom ili silom

EU nije samo ekonomski ili politički projekt. To je i ideološki projekt koji već više od 6000 godina stremi cilju kojemu je sada gotovo nadomak. Tajanstveni upravljači koji stoje iza EU i paralelnih projekata na ostalim kontinentima vođeni su snažnom idejom o mesijanskoj pojavi vladara božanskog porijekla – zlatnog boga sunca koji je će pod svojim žezlom politički i duhovno ujediniti svijet. Strategija elite Babilonskog Bratstva sastoji su u stvaranju preduvjeta za njegovu pojavu: totalitarnu državu kao svjetovni instrument njegove i njihove moći, podržavanje mita o njegovoj pojavi kroz učenja okultnih i vjerskih organizacija i eliminacija svih onih koji bi se tome mogli suprotstaviti. To se prije svega odnosi na predskazanu pojavu Antikrista i «osovine zla» koja bi ga podržavala. Političke malverzacije, ekonomski pritsci, zaglupljivanje masa i nametnuti ratovi neke su od metoda kojima se Bratstvo sve slobodnije služi.


Stoga više nego upozoravajuće zvuči izjava Paula Warburga, prvog predsjednika utjecajnog Vijeća za međunarodne odnose i negdašnjeg ravnatelja Federalnih rezervi i Manhattan banke: «Imat ćemo jednu svjetsku državu, htjeli to ili ne. Jedino pitanje je hoće li ona biti ostvarena milom ili silom».

 

 http://www.astral.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  12.04.2021. 22:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, hvala za preporuku :)

  12.04.2021. 17:20h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas sam sanjala jedan san pa sam stavila za Iridicu :)

  05.04.2021. 16:12h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  sretan Uskrs svim chaterima i Magicusima :)

  05.04.2021. 16:12h
 • Član iridairida

  Ja sam Uskrsni doručak imala popodne...Svima radostan Uskrs želim...♥

  04.04.2021. 16:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, sretan i blagoslovljen Uskrs vam želim. Lp

  04.04.2021. 08:09h
 • Član bglavacbglavac

  DeVeT, vrijeme je za akciju! Lp

  03.04.2021. 08:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

NOVAC