Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

891

PUTA

OD 14.01.2018.

POVRATAK U FEUDALIZAM I KRAJ CIVILIZACIJE ili IMAMO LI BUDUĆNOST?

POVRATAK U FEUDALIZAM I KRAJ CIVILIZACIJE ili IMAMO LI BUDUĆNOST?
Zašto “Zapadu” ne odgovara da na planeti Zemlji postoje neograničeni, obnovljivi naftni resursi? Zašto “Zapad” ignorira i zataškava naučna otkrića, najnovije velike uspjehe i praktična dostignuća ruskih naučnika i naftne industrije?

Piše: Petar Hajdić

Zašto “Zapadu” ne odgovara da na planeti Zemlji postoje neograničeni, obnovljivi naftni resursi? Zašto “Zapad” ignorira i zataškava naučna otkrića, najnovije velike uspjehe i praktična dostignuća ruskih naučnika i naftne industrije?

Zato jer se iza toga ignoriranja krije jedna od najvećih prevara u povijesti svijeta i pljačka bez presedana uz stalnu ucjenu i gušenje razvoja svih nacija i privreda koje pokušavaju ubrzati svoj razvoj, a dovoljno su moćne da mogu ugroziti postojeći globalistički neoliberalni poredak i probitke naftno-financijskih centara moći, anglo-američkih financijskih krugova i američke vrhuške koja vlada svijetom zloupotrebljavajući svoju vojnu i financijsku moć.(F.William Endgahl: “Stoljeće rata”)

Kad je to počelo? Nakon govora Winstona Churchilla 1946. u Fultonu (USA) koji je krenuo otvoreno zazivajući “Željeznu zavjesu” protiv bivšeg saveznika Staljina i SSSR-a, Staljin je shvatio da u novom odnosu snaga mora hitno postići svoju neovisnost o nafti i naftnim izvorima koji su bili većinom pod kontrolom Zapada pa je naredio i omogućio velika istraživanja i potragu za naftom unutar granica svoje zemlje. Osiguravanje nafte i plina za potrebe Sovjetskog Saveza bio je državni prioritet i u novoosnovani tim sovjetskih znanstvenika, fizičara, geokemičara i geologa ušli su vrhunski znanstvenici i autoriteti toga doba Kudrjavcev, Porfirjev, Kropotkin i drugi. Godine 1951. profesor Nikolaj Kudrjavcev izlazi pred rusku javnost odvažnim znanstvenim radom :”Protiv organske hipoteze porijekla nafte”. Bilo je to rođenje moderne rusko-ukrajinske teorije anorganskog, nebiološkog porijekla nafte.

Slijedećih nekoliko desetljeća trajala je rasprava i provjera te teorije u krugovima najeminentnijih kemičara, fizičara i termodinamičara potvrđujući u više od tisuću znanstvenih članaka da nafta nije biološkog i fosilnog porijekla već anorganskog. Neprestano se preispitivala ključna hipoteza koja je vladala u zapadnjačkoj geologiji, a koja se oslanjala na objavu ruskog znanstvenika Mihaila Lomonosova iz 1757. godine o organskom porijeklu “zemnog ulja”, nafte, po kojoj je nafta nastala iz naslaga životinja zakopanih u sedimentu pod povišenim pritiskom i temperaturama.

Lomonosov nikad nije podastro konkretne argumente, a zapad nikad nije provjeravao temelje te teorije čak ni na elitnim sveučilištima kao što je Princeton. Zapadu je odgovaralo da se o nafti razmišlja kao o ograničenom resursu fosilnog porijekla iako gotovo bode u oči podatak da je tog ugljikovodika, nafte, već toliko izvučeno iz Zemljine kore i toliko još ima zaliha po naftnim poljima da je naprosto nemoguće da je toliko bilo detritusa dinosaurusa, ostataka dinosaurusa i ostalih organskih izvora koji bi se u proteku vremena pretvorile u toliku količinu nafte i plina! Da se sve biljke , životinje i insekti koji su ikad živjeli stisnu pod Zemljinom površinom, opet ne bi bilo dovoljno tekućine da pokrije količine nafte koja je do danas pronađena, a stalno se otkrivaju nova nalazišta!

Sovjetski naučnici su šezdesetih godina 20. stoljeća utvrdili da se u procesu dubinske sinteze nafte iz metana taj ugljikovodik može stvoriti samo pod visokim pritiscima kakvi vladaju na dubini od preko 35 kilometara (gdje nema teorije o bilokakvim fosilnim ostacima), a onda se pod tlakom ta tekućina penje prema površini zemlje dubokim rasjedima, migracijskim kanalima. Upravo u tim migracijskim kanalima smjesa metana koja se penje katalitičkim zonama nikla i željeza pod tlakom i temperaturom pretvarajući se u naftu, nastavlja kao nafta svoj put prema površini. Posljedica? Većina se naftnih nalazišta neprestano sama obnavljaju!

Tako ruski znanstvenik Vladimir Kučerov navodi primjer naftnog polja Romaškino u Tatarstanu koje je bilo djelomično zatvoreno nedugo nakon raspada Sovjetskog Saveza, nakon 50 godina proizvodnje. Godine 2007. ponovno su otvorene neke od zatvorenih bušotina u kojima su pronašli ponovno naftu za koju je ustanovljeno da je mogla doći jedino iz velikih dubina, dakle ne iz sedimentnih stijena , nego iz stijena fundamenta koje leže na 15 kilometara dubine.

Upravo tu se razilaze tvrdnje ruskih i zapadnih naučnika. Dok zapadni ustrajavaju na nalazištima i naftnim poljima vezanim za sedimentne površinske stijene i slojeve duboke par kilometara, ruski naučnici i geolozi potpuno suprotno, pronalaze naftu u stijenama fundamenta na velikim dubinama gdje po zapadnim teorijama nikad ne bi trebalo biti nafte! Čak štoviše, ruski naučnici tvrde da su istraživanja pokazala da se većina naftnih i plinskih ležišta ponovno pune jer se neprestano stvaraju nove količine i to nema veze sa fosilnim ostacima! Kad bi se brzina crpljenja na naftnim poljima izjednačila sa brzinom stvaranja nove nafte, crpilišta bi postala neiscrpna što znači da sa otkrivanjem novih naftnih polja u kojima se stvara nova nafta, na planeti Zemlji možemo računati sa neiscrpnim izvorima nafte i plina u slijedećim tisućama godina!

Profesor V.I.Sozenski s ukrajinske Akademije nauka naveo je brojne primjere zabilježenog obnavljanja naftnih bušotina za koje se vjerovalo da su iscrpljene, no kada su nakon nekoliko godina otvorene, ponovno se pojavila nafta. Tako je naveo brojne primjere plitkih bušotina u Čečeniji i u USA. To se sudara s neprestani objavama zapadnjačkih naftnih kompanija poput Exxona, BP i ostalih koji nas uvjeravaju da je pređen vrhunac proizvodnje nafte, da nas sada očekuje smanjenje proizvodnje i oskudica do konačnog nestanka Zemljinih zaliha, po njima, fosilnog goriva.

Stvar se dodatno komplicira načinom na koji Zapad reagira na dokaze ruskih naučnika. Godine 1994. održana je u Santa Feu u New Mexicu konferencija koju je organizirala neprofitna organizacija DOSECC i kojoj su prisustvovale 57 američkih istraživačkih organizacija kao i neki od najboljih svjetskih inženjera geologije i geofizike s vodećih sveučilišta u USA. Sudionici su prisustvovali prezentaciji profesora V.A. Krajuškina s ukrajinske Akademije znanosti u Kijevu, direktora Odjela za istraživanje nafte. Njegova poruka znanstvenicima u Santa Feu u skladu s prethodno napisanim, pobila je sve što je većina njih naučila o geologiji nafte.

Reakcija zapadnih naučnika? Muk! To što su ruski naučnici pronašli naftu i iskorištavaju je tamo gdje konvencionalna zapadna nauka tvrdi da ju je nemoguće pronaći, zapadnjake je ostavilo bez trunke oduševljenja, dapače bez želje da uzmu učešće na konferenciji i umjesto da razviju živahnu raspravu, taj se skup pretvorio u muk i profesionalno ignoriranje od strane američkih znanstvenika. Zašto? Zašto bi ti plaćenici američkih korporacija (zna se da akademske institucije i njihove projekte na zapadu financira kapital i korporacije) ignorirali ovako izazovnu teoriju s toliko naučnih argumenata, ali i postignuća u praksi, koja je dokazuju?

Zato jer cijela moć financijskih institucija koje vladaju Amerikom i svijetom, a investirale su u naftne kompanije počiva upravo na kontroli naftnih resursa planete Zemlje. Sva financijska, politička, vojna i ekonomska moć SAD-a angažirana je na ucjenjivanju ostatka svijeta igrama oko zaliha i cijene nafte kao i vrijednosti petrodolara čija je vrijednost usko vezana s potezima oko kamatnih stopa ili količine nafte puštene u opticaj, a što direktno utječe na privrede svih država svijeta i njihove mogućnosti da kupuju i otplaćuju dugove koji nastaju s promjenama kretanja na svjetskom tržištu. Npr. poskupljenjem ili promjenom količine nafte koju kao nezamjenjivi energent može na tržištu dobiti Kina, znatno se može usporiti njen ubrzani privredni razvoj i politički uspon koji je posljedica njenog ekonomskog jačanja i kojim će ako se nastavi, uskoro stići i prestići i USA!

Ako je nafta kao resurs ograničena, onda joj se može umjetno podizati cijena ograničavanjem količine na tržištu pa čak i po cijenu da i američka privreda trpi gubitke, dok se bogatstvo financijskih i naftnih institucija i korporacija u Americi enormno povećava, jer u stvari, Amerikom vladaju upravo vlasnici tih financijskih institucija koje zbog grabeža koji se oteo kontroli i neograničene političke moći koju žele zadržati, žrtvuju i bacaju u siromaštvo sav ostatak svijeta pa i vlastite građane.

To su postigli sustavnim preotimanjem kontrole nad svjetskim resursima nafte zbog kojih su od Kissingera naovamo otvoreno spremni upotrebiti najveću vojnu silu svih vremena u slučaju bilo kakvog ugrožavanja svojih interesa nad naftnim resursima i u konačnici nad vladarskom imperijalnom ulogom u globaliziranom svijetu.

Eto zašto se s takvom lakoćom juriša na manje i nezavisne zemlje poput Sirije, Iraka, Afganistana , Libije ili bilokoga tko je došao na red, bez imalo skrupula ili potrebe da za to pronađu iole suvisla objašnjenja. A kome i da se pravdaju? Rusija i Kina su preslabe, Indija i Brazil ili netko treći nisu ni na horizontu, UN je postao američka igračka, pa prema tome svo stanovništvo svijeta postaje taoc podivljale vrhuške USA koja neoliberalnu inačicu kapitalizma koristi kao alat za preotimanje bogatstva preostale većine, svojih građana i ostatka populacije svijeta čije živote troši u dosad nezabilježenoj količini otimačine i devastiranja kvalitete života pretvarajući ih u moderne robove banaka i kapitala.

Tako su na sastanku u Saltsjöbadenu u svibnju 1973. godine 84 vrhunska svjetska financijska i politička moćnika (inicirani od moćne skupine Bilderberg, u kojoj je odlučeno da se izvrši napad na industrijski razvitak svijeta, s namjerom da se učvrsti moć u korist anglo-američkih financijskih interesa koristeći se naftom kao oružjem) dogovorila scenarij provokacije i pritiska na zemlje OPECA kako bi ih natjerali na povećanje cijene nafte od 400% po cijenu ugrožavanja i vlastitih industrija i privreda, ali uz enormno bogaćenje svojih financijsko-naftnih korporacija uz što je najvažnije, puno veće štete u privredama konkurentskih i svih ostalih nacija. Dogovoreno i izvršeno! Američki ministar vanjskih poslova Kissinger idejni začetnik i mozak svih tadašnjih i kasnijih američkih imperijalističkih udara na ostatak svijeta, to je kasnije nazvao “recikliranjem tijekova petrodolara”.

Isprovocirane potaknutim od strane Amerike, Jom Kipurskim ratom između Sirije, Egipta i Izraela u listopadu 1973. godine, gle čuda , zemlje OPEC-a stvarno podižu cijenu nafte i to baš za 400%! Od tada pa naovamo, anglo-američki financijski krugovi i interesi stalno nam priređuju nove i nove naftne šokove, ali i ratove u čijoj pozadini ne stoji ništa drugo do borba za preuzimanjem kontrole nad naftnim resursima planete, a onda i planete same.

Ironija je što na Zemlji ima dovoljno resursa i tehničkih postignuća s kojima bi život izmučenih pripadnika ljudske vrste mogao biti pravi raj i uživanje u dostojanstvu i postignućima ostvarenja ljudske prirode u nama koja nas i čini ljudskim bićima. Ovako osujećeni u ljudskom razvoju, sistemom koji sve više liči na feudalni kastinski sistem nedodirljive i poremećene manjine i obespravljene i opljačkane većine koja gubi budućnost, egzistenciju, a prije svega ljudsko dostojanstvo, zaboravljamo na opominjuću poruku koju nam je dao još Žan Žak Russo (Jean-Jacques Rousseau) sredinom 18. stoljeća u dijelu: “Društveni ugovor” u kojem odmah na početku kaže da su svi ljudi ravnopravni i slobodni po rođenju! Pa nastavlja: “Čovjek je rođen slobodan, a svuda je u okovima. Dok je narod prinuđen da se pokorava i dok se pokorava, on dobro čini. A čim može zbaciti jaram i zbaci ga, on čini još bolje jer, povrativši svoju slobodu na osnovu istog onog prava na osnovu kojeg mu je oduzeta, ili je on u pravu da je povrati, ili drugi nisu bili u pravu da mu je oduzmu”.

Jesmo li mi nešto zaboravili i previdjeli u našim životima? Prevažne poruke Russoa na kojima su kasnije izrasli temelji Francuske revolucije i temeljni zaključci “Američke deklaracije nezavisnosti”, a što je naposljetku iznjedrilo zapadnjačku civilizaciju i život kakav poznajemo? U što se izvitoperila naša civilizacija i gdje su nestali ljudski ideali za koje je proliveno toliko krvi? U povratak na feudalne privilegije i sustav koji pogoduje manjini i kasti od samo 1% svjetske populacije?

I koja je u tom odnosu snaga, uloga nas male Hrvatske i ostalih devastiranih državica nastalih na razvalinama Jugoslavije? Amerika otvoreno prijeti svojim nadmoćnim nuklearnim i konvencionalnim naoružanjem Rusiji i Kini opkoljavajući ih suprotno svim mirovnim sporazumima, sve upornije i drskije, vojnim bazama istovremeno preotimajući zajedno s engleskim kompanijama kontrolu nad svjetskim naftnim izvorima, preuzimajući čak naftne bazene u državama, nekadašnjim Sovjetskim republikama nastalim nakon osamostaljenja. Brojnost tih vojnih baza i blizina ruskim granicama postaje velika prijetnja opstanku ljudske civilizacije jer je dovoljna greška u procijeni jedne ili druge strane i nesporazum, da krene nuklearna kataklizma. U tom igrokazu mi na ovom području postajemo Americi strateški, vojno, jako važni i dio najužeg američkog interesa (objašnjenje uz ostalo zašto smo MORALI biti primljeni u NATO i Europu) što se pokazalo ubrzanom izgradnjom velike američke vojne baze na jugu Kosova, nakon što su već izgrađene vojne baze u Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj i BiH, a sve u sklopu plana ugrožavanja s ovog područja Rusije i Bliskog istoka.

Kad krene kataklizma, kao dio NATO-a, u toj katastrofi, koja će biti naša uloga i interes? Borba za ustroj svijeta u kojem jedna nezajažljiva manjina pljačka svu ostalu svjetsku populaciju pretvarajući je u robove i kmetove?(Sic!) Jesmo li zato stvorili “samostalnu” Hrvatsku? Je li to naš interes?

Winston Churchill je davno izjavio: “Ne postoje stalni prijatelji ni stalni neprijatelji, postoji samo stalni interes!” Treba li prevesti? Kristalno jasno nam je objašnjeno da nam naši “zaštitnici” i “gazde” nisu uopće nikakvi prijatelji. Kad dođemo na red, oni, daleko jači, vojno, ekonomski, financijski i politički uzeti će nam sve što god budu mogli u skladu s svojim interesom. Samo jedan primjer: Već nam je Hrvatima otvoreno objelodanjeno da je zapad, poglavito Amerika, zainteresirana za ono što nigdje drugdje ne mogu dobiti , a to je kao resurs nevjerojatno vrijedan, obalni mediteranski pojas Jadranske istočne obale s zaleđem, s tisućama otoka, uvala, čistog unutrašnjeg mora bez opasnih organizama, malih mediteranskih mjesta mediteranske kulture i arhitekture zdravih prekrasnih kamenih kuća, prehrane, klime i načina života što ga čini u toj kombinaciji najugodnijim mjestom na svijetu za živjeti. Eto zašto je zapad među prvim svojim investicijama otvorio fondove upravo za sređivanje NAŠIH zemljoknjižnjih papira i vlasničkih listova nad nekretninama i zašto su natjerali naše političare da riješe legalizaciju nekretnina inzistirajući da se porezima na nekretnine (od kojih se ne odustaje) ekonomski ucijeni i natjera namjerno osiromašeno stanovništvo na prodaju najboljim ponuđačima, dakle najbogatijima, a to su oni, stranci. Zato naši političari mimo ikakve logike s obzirom na osiromašenje Hrvata, potpuno bešćutno izvršavajući volju stranih “gazda” ne odustaju od suludog poreza na nekretnine.

Suludog i nepoštenog jer s obzirom da je kao nasljeđe socijalizma najviše nekretnina upravo u vlasništvu najsiromašnijih koji su cijeloživotno svaki novčić, vlastitim radom pretakali u kamene zidove i objekte osiguranja krova nad glavom u sustavu koji je to stimulirao, objekte povratka u zavičaj ili (iznajmljivanjem na turističkim područjima) poboljšanja životnih prilika, upravo oni neće moći plaćati te poreze, pa će im se poreznim ovrhama oduzimati te nekretnine ili će ih morati sami prodavati. To je samo jedan od primjera. A hrvatsko bogatstvo pitkim vodama, a ostali resursi?

Treba li nas iznenađivati ponašanje naših političara neoliberala koji su na neoliberalnom valu podržavanja interesa najkrupnijeg stranog i domaćeg kapitala isplivali na vrh, podržani izvana? Ne, jer oni žele odraditi zadatke dobivene od stranih gazda koji imaju stvarnu vlast i interes na ovim prostorima, želeći biti dio privilegiranih, bliskih onim 1% , one kaste koja će opljačkati sve ostale, nas kojima je namijenjena uloga novovjekih kmetova, a vrlo vjerojatno kako se stvari odvijaju, budućih žrtava izglednih ratova ili rata koji ako se ova globalizacija, ova eskalacija neoliberalne pljačke i konfrontacije na planeti Zemlji nastavi, ljudska vrsta teško može preživjeti.

Preuzeto:

http://www.pcnen.com/portal/2013/10/06/povratak-u-feudalizam-i-kraj-civilizacije-ili-imamo-li-buducnost/

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.11.2015. 09:33h

  Član emilioMerlin2

  Pamet u glavu a put pod noge....

  Ako je Panov Labirint postao Birokracija?

  Onda bi i Gloginje mogli biti Selektori!

  To što "samo rođeni amerikanac" može biti "predsjednik amerike" je isto što i "svoga tela gospodar"?

  Nacionalna Sigurnost nije ništa drugo doli "zdravstvena skrb"?

  Mala kola i Veliki Medved je kao "svi smo mi po bogu brača"?

  I ako Pravo je Jače onda Slabiji su Krivi?

  Mislim Dakle Jesam je kao "kad se okružimo istomišljenicima da se ogledamo u njihovim očima"?

  Tamne naočale propuštaju Svijetlost a odbijaju UV-Zrake?

  Prijatelji su oni koji nam prijanjaju a mugu nam se i prilijepiti?

  Neprijatelji su oni koji su nam okrenuli leđa i neznamo kamo smijeraju?

  Sutra je isto kao i Jučer ako se njih Danas pita?

  Život je čudo a živjeti je malo teže jer teški su oni kojima je lakše?

  ________________________________

  Ako je i Zemlja krvava pod kožom onda smo mi Komarci?

  Homo homini lupus es - derivacija do derivata!?

  Sangue e San Te..... ili naša Koža nije naša ako smo u Ovčjoj koži (pramenka je izvorno Hrvatska ovca koja završi na Stolu stranih gostiju koji su kao Doma sudeči po vanjskom dugu?).

   

  ....jer ako Feud je Posijed mi Slobodu još nismo ni omirisali!?

  A ako i prismrdimo onda smrdimo?

  Treba nam drugačija taktika.... rekao bi Einstein?

  Ili drugačiji Opis stvarnosti!

  Feud funkcionira prvenstveno na osnovi:Objekt među Objektima?

  Ali ako postavimo:Sve je Energija!

  Onda bismo vidjeli i "stvarnog" Feudalca?

  Ili i vraga svoga.

  P.S:Ahhaaa na to je Isus mislio kada je rekao "izgubite Sebe da biste SE pronašli..........

 • 13.06.2019. 13:05h

  Član emilio-iiMerlin0

  Pitanje je pravo.....

  ......a može i u "glavu" koja je o'k(r)ugla!?

  Jesu li "divlji zapadnjaci" omogučili Rusima da se razviju iz "zaostalog feudalizma"?!

  I kakvu je onda Ulogu odigrao "TiTo" ako ovi na West-Pointu ni dan-danas ne znaju da Nesvrstanost znači:Uzmi i Za i Protiv i Šmugni između Toga!

  "Budučnost" i postoji i ne postoji jer čak i ako smo bez veze opet smo i povezani a samo če vrijeme da nas pregazi?

  Lično o Tome niti mogu išta reči a niti i šutjeti pa bi to i značilo "čardak ni na nebu ni na zemlji" ali i da bih bez razmišljanja nekima rascopao glavurdu kada nebi bili kao "glavčine u obruču"?

  Bez-Lično bih ipak dakle a po "meni bez Mene" dao svoj o-bol:*Despite the fact that during the conquest of Mexico the Spaniards were able to witness astonishing acts of physical transformation among the natives – and, what is more, the evidence of such events still exists and can be seen recorded in sculptures and murals in various Mexican churches — they did not know how to take advantage of the great opportunity for studying a different culture or exploring new possibilities of perception they had been presented with. Instead, they labelled such acts “devil’s works” for which reason they hunted and killed the indigenous population; the reason they soon forgot because their eyes were focused on the yellow metal the natives despised since they had far greater treasure at hand: the knowledge of a vast magical world. Today, modern researchers – brilliant scientists – struggle to unravel the mysteries of the universe. To that end they build ever more complex and sophisticated spaceships. They do it in full knowledge that, try as they might, they will never be able to traverse enormous physical distances of billions of light years, the real barriers that separate us from other celestial bodies. And the saddest thing is that, were they ever to overcome those barriers, they would probably treat the other races they might find in space the same way the conquistadors treated Native Americans. (It must never be forgotten! All Europeans and their descendants owe them a heavy debt.) Alternative researchers, however, did exist, taking a different route towards deciphering the mysteries of the universe and claiming to have solved, in a practical manner, the question of time and space. Their heirs are the modern sorcerers who, instead of trying to handle things through physics as scientists do, focus their efforts on understanding and manipulating energy, a discipline not yet to be found at our universities. By applying this knowledge, sorcerers travel freely through the universe in an eyeblink regardless of distance, measuring the cost of their journey not in gallons of fuel but rather in intensity of attention. They stress that the secret lies in the manipulation of awareness, where everything reduces to energy. Starting from that premise, they venture out to explore the unknown. What would have happened if those Europeans of five hundred years ago had taken the opportunity presented to them instead of focusing on conquest and destruction? We shall never know. Perhaps by now, five centuries later, the human race would already be a frequent traveller through the cosmos. The man of reason walks towards his extinction. His egomania, born of self-importance and self-pity, drives Homo Sapiens, or “homo reasonabilis” toward his end. In his place a new race will appear: the “homo perceptibilis”. They will be magical beings travelling freely across the dark sea of awareness. I can see the rise of a new world, where magic and technology coexist in perfect harmony.*!

  *We remained silent for a few moments. My head was spinning; the implications of what Carlos was saying were astronomical. Anticipating my thoughts, he continued: “Energy is there to be used. It is like a fire whose flame, once ignited, can only be used or wasted. Impeccability means using the energy to generate more awareness. In that process, the warrior always chooses the path every step of which he enjoys, living intensely through every minute because he knows that the flame of life is not eternal. We are truly immersed in a world of mysteries, and the greatest of all pleasures is to unveil those mysteries one by one, like when one is a child and everything is new and vibrant. That is how saved energy enables us to make increasingly longer jumps each time, until we end up taking off and flying. The possibilities for those that manage to save energy are truly extraordinary, as they
  can get to the point where their awareness increases to levels inconceivable to the average man. It is in fact possible to reach total awareness this way.”*???

  Dakle i pod uslovom da se možemo zapitati "prije svega tko sam Ja" možemo dovesti u pitanje i'  "Feudalizam" što je to..... jer šta ako *one must start with the principle that everything is energy, because otherwise we will always be stopped by the hardness of the physical world*??

  &

  *»Letači su bitan dio svemira«, nastavi, »i valja ih prihvatiti takve kakvi stvarno jesu - grozni, nakazni. Oni su sredstva pomoću kojihnas svemir iskušava.«»Mi smo energetske sonde koje je stvorio svemir«, nastavio jekao da je zaboravio na moju prisutnost, »i zato što posjedujemo energiju koja ima svijest, mi smo sredstva pomoću kojih svemir postaje svjestan sebe.
  Letači su neumoljivi izazivači. Treba ih uzeti kao takve. Ako uspijemo u tome, svemir će nam dopustiti da nastavimo.«

  kažu da se nalazimo u jednom mehuru. To je mehur u kojismo smešteni u trenutku rođenja. U početku je tajmehur otvoren, ali zatim počinje da se zatvara svedok nas ne zapečati. Taj mehur je naša percepcija. Unjemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo nanjegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveniodraz.«Uvukao je glavu i pogledao me iskosa. Zakiko-tao se.»Ludiraš se«, reče on. »Očekujem od tebe da iz- vedeš zaključak.«Nasmejao sam se. Njegova upozorenja povodomobjašnjenja vračeva, a uz to i spoznaja zadivljujućegopsega njegove svesti konačno su počeli da naplaćuju svoj dug.»Kakav to zaključak očekuješ da izvedem?«
  upitah.
  »Ako bi ono što vidimo na njegovim stranama bio naš sopstveni odraz, onda bi ono što je odraženomoralo biti prava stvar«, reče on smešeći se.»Dobar zaključak«, rekoh šaljivo.Razum mi je mogao lako slediti taj dokaz.»To što je odraženo predstavlja naš pogled nasvet«, reče on. »Taj pogled je najpre opis koji nam
  je dat u trenutku rođenja, i taj opis obuzima svunašu pažnju, sve dok ne postane naš pogled na svet.»Učiteljev zadatak je da izmeni taj pogled, dapripremi svetlosno biće za trenutak kada će mu njegov dobročinitelj otvoriti mehur sa spoljne strane.«Ponovo je sračunato zastao i opet mi prigovoriošto sam odsutan, što je zaključio po mojoj nesposobnosti da na odgovarajući način komentarišem ilipitam.»Šta bi trebalo da te pitam?« zapitah.»Zašto bi se taj mehur morao otvoriti?« odgo vori on.Nasmejao se glasno i potapšao me po leđima kadrekoh: »To je dobro pitanje.«»Naravno!« uzviknu on. »Za tebe to mora bitidobro pitanje jer je jedno od tvojih.«»Mehur se otvara da bi dozvolio svetlosnom bićuda uvidi svoju sveukupnost«, nastavi on. »Prirodno,to što ga nazivamo mehurom samo je način da seto kaže, ali, u ovom slučaju, taj način je odgovarajući.

  Reći ću ti sad možda najveću mudrost koju je iko ikad mogao izreći«, reče on. »Hajde da vidim šta možeš da učiniš s njom.»Da li znaš da si baš ovog časa okružen večnošću?I znaš li da tu večnost možeš da iskoristiš ako to želiš?«
  , ja rekoh da ne razumem o čemu govori.»Tamo! Večnost je tamo!« reče on pokazujući ka horizontu.Onda je pokazao ka zenitu. »Ili tamo, ili možda možemo reći da je večnost poput njih.« Raširio je ruke da označi istok i zapad..Nisam znao šta da kažem.»Znaš li da se možeš zauvek rasprostreti u bilo kom od pravaca koje sam ti pokazao?« nastavi on. »Znaš li da i jedan tren može biti večnost? To nije zagonetka; to je činjenica, ali samo onda ako se vineš do tog trenutka i iskoristiš ga da zauvek ponese tvoju sveukupnost u bilo kom pravcu.«Gledao me je netremice.»To ranije nisi znao«, reče smešeći se. »Sad znaš.Otkrio sam ti to, što tebi ama baš ništa ne znači, jer nemaš dovoljno lične snage da korisno upotrebiš moje otkriće. Ali, kad bi je imao, same moje reči bi ti poslužile kao sredstvo da prikupiš svoju sveukupnost i njen presudan deo izneseš van granica u kojima je ona sadržana.«

  Otkrit ću ti jednu od najčudesnijih tajni vraća­nja. Opisat ću ti otkriće za koje je vračevima
  trebalo tisuće godina da ga potvrde i učvrste.« Pogledao me je i zlurado se
  osmjehnuo. »Letačev um nestaje za­uvijek«, reče »ako se vrač uspije dočepati vibracijske sile koja nas dr­ži na okupu kao konglomerat energetskih polja. Uspije li vrač odr­žati taj pritisak dovoljno dugo, letačev će um doživjeti poraz i nesta­ti. A to je upravo ono što ćeš ti učiniti - zadržati energiju koja te drži na okupu.«

  Prišao mi je i prstima me bocnuo u grudi; bio je to lak dodir.

  »To su te granice o kojima govorim«, reče. »Van njihovih okvira može se izaći. Mi smo osećanje, svest koja je njima ovde zatvorena.«*?

  Ali "don Kurane" to je van svake pameti..... jeste moj "onane" ali je i unutar tvojih Energetskih mogučnosti/potencijala a što češ uz malo "celi-bata" i sam moči u-videti?!

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin13 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  M3.9 #earthquake (#potres) strikes 48 km S of #Sesvete (#Croatia) 15 min ago.

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  evo ga opet....

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  to za dobro vecer ili laku noc....???

  17.01.2021. 22:15h
 • Član DeVeTDeVeT

  M3.3 #earthquake (#potres) strikes 14 km SW of #Sisak (#Croatia) 15 min ago.

  17.01.2021. 22:14h
 • Član DeVeTDeVeT

  #Earthquake (#potres) M1.5 strikes 25 km S of Velika Gorica (#Croatia) 3 min ago.

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  ono za dobro jutro...

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  Felt #earthquake (#potres) M1.7 strikes 26 km W of #Sisak (#Croatia) 13 min ago

  15.01.2021. 06:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ŽIVOTI DJECE U RUKAMA JEDNOG ČOVJEKA ISTINA O ZIKO VIRUSU