Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

AFFLUENZA ( BOGATSTVO I UTJECAJ)

AFFLUENZA  ( BOGATSTVO I UTJECAJ)
Affluenza je kombinacija riječi obilje (bogatstvo) i utjecaj. Ovu riječ koriste kritičari kapitalizma i konzumerizma. Riječ affluenza prema definiciji znači bolno, zarazno i društveno prisutno stanje preopterećenosti dugovima, tjeskobom te ispraznim osjećajem i rezultatom nastalim uslijed neprestane težnje za sve većim posjedovanjem stvari.

AFFLUENZA


Affluenza je kombinacija riječi obilje (bogatstvo) i utjecaj. Ovu riječ koriste kritičari kapitalizma i konzumerizma. Riječ affluenza prema definiciji znači bolno, zarazno i društveno prisutno stanje preopterećenosti dugovima, tjeskobom te ispraznim osjećajem i rezultatom nastalim uslijed neprestane težnje za sve većim posjedovanjem stvari. Danas su, primjerice, trgovački shopping centri  postali centar mnogih zajednica. Djeca, kao i odrasli, vide shopping centre kako prirodnu destinaciju za ispunjenje svojih dosadnih života. Često se riječ affluenza povezuje i s epidemijom stresa,  pretjeranog rada, gubitaka i dugova zbog naganjanja "savršenog života". Mnogi stručnjaci smatraju da cijena neprekidnog zgrtanja materijalnog bogatstva može dovesti do osjećaja bezvrijednosti i nezadovoljstva umjesto iskustva boljeg života. Iz toga razloga ti se simptomi najčešće smatraju bolestima, u metaforičkom značenju. Podaci potvrđuju da mnogi koji su se obogatili su zaključili da ih je ekonomski uspjeh ostavio neispunjenima i gladnima još veće količine bogatstva, da nisu u stanju doći do zadovoljstva putem stvari koje kupuju te da materijalna bogatstva počinju dominirati njihovim vremenom i mislima kao ključni faktor određivanja osobne sreće. Ovo najviše iskušavaju ljudi koji su naslijedili bogatstvo što ih dovodi u situaciju da učestalo osjećaju krivnju, nedostatak svrhe i izgubljenost, kao i opsesivnu potrebu da se grčevito drže za svoje bogatstvo. Također, zanimljiv je podatak da su rezultati brojnih istraživanja potvrdili da se razina sreće nije povećala u zadnjih 50 godina unatoč ekonomskom rastu na Zapadu. No, ono što se svakako potvrđuje u društvu je činjenica da se pretjerana zaposlenost, stres, erozija obitelji i zajednica, količina dugova te rascjep između siromašnih i bogatih sve više produbljuju.

Pogledajte film Affluenza i saznajte više. Kliknite
ovdje.

www.funkymem.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SVETA LUCIJA

BOŽIĆNI UKRASI

ENERGETSKE TEHNIKE

ISCJELJENJA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info