Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ZabranjenoSekiranje

Upisao:

ZabranjenoSekiranje

OBJAVLJENO:

PROČITANO

686

PUTA

OD 14.01.2018.

Kategorija Umirovljenici, Ovrhe - bit ćemo dužni do smrti

Kategorija Umirovljenici, Ovrhe - bit ćemo dužni do smrti
Umirovljenici su u Hrvatskoj u dužničkom ropstvu. Sram neka bude političare koji su to dopustili. Sram te bilo Hrvatska!

Umirovljenici su u Hrvatskoj u dužničkom ropstvu.

Prvo su mnogi od žrtvovani u divljoj pretvorbi i mnogi završili u prisilnim, sramotno malim mirovinama. Ukradeno im je dostojanstvo, minuli rad i pravo na život jer se od tako malih mirovina ne može živjeti.

Kad su krenule ovrhe, naravno prvi na udaru su bili upravo umirovljenici te kategorije. Bilo koji dug u startu ovršnog postupka se (najmanje) učetvorostruči. Država stavlja svoje šape u već opljačkane umirovljeničke mirovine i umirovljenik je u blokadi. Fina više ni ne šalje obavijesti o blokadi.

E sad, kad ste u blokadi zbog jednog duga nastaje lančana reakcija. Obzirom da vam na zaštićenom računu ne ostane ni za kruh i vodu, odvjetnici ovršnici otimaju sve što mogu, umirovljenik ostale pristojbe nema otkuda plaćati. Nastaje novi dug, stiže nova ovrha i čeka na red da se započeta blokada nastavi.

Npr. ovrha za tv pretplatu, Hanžeković slavi rođendane na Brijunima i oostalim skupim destinacijama, a ovršeni umirovljenici nemaju šta jesti.

U cijeni preskupih tv prijemnika je već ugrađen neki porez za gledanje. T-comu se plaća u paketu i neka pristojba za tv-telefon-Internet, e ali treba platiti i HRT-u. A što dobivate s tom pretplatom? Pravo na gledanje TOP SHOP i ostalih reklama u svim programima.

Taman otplatite jedan dug, već je sjela druga ovrha i vi ste i dalje u blokadi, ali i dalje ne možete, nemate otkuda plaćati prispjele pristojbe i već stiže neka nova ovrha i tako ćete u blokadi biti do smrti, jer mirovine ne rastu.

Todorića i ostale krupne ribe koje su došle do svoje imovine u procesu divlje privatizacije, nitko neće ovršiti. Odvjetnički moskitosi su se prihevtali na umirovljeničke krvne žile i sišu li ga, sišu zadnje kapi života iz njih.

Sram neka bude političare koji su to dopustili.

Jadna je država koja se grani krvlju najslabijih.

Sram te bilo Hrvatska!

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.11.2016. 07:52h

  Član bglavacMerlin13

  Ovo je satanje bez nade.

 • 30.12.2019. 11:01h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada bi Hadeze bio kao TONAL ?

  Tada bi i njegova Hrvatska bila kao NAGUAL ?

  *Tonal svakog od nas nije ništa drugo doli odraz toga neopisivog nepoznatog ispunjenog redom;

  Nagual svakog od nas nije ništa drugo nego odraz te neopisive praznine u kojoj je sve sadržano.*

  Pa bi onda i "Lijepa Naša" bila kao "žena u patriji" !?

  *Rekla je da je kad su Ijudi u pitanju, primarna funkcija seksualnog čina razmnožavanje a postoji i sekundarna, skrivena funkcija, koja obezbeđuje neprestani upliv energije iz žena u muškarce.
  "Žene predstavljaju osnov za održanje Ijudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takode osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."
  "Muškarci svoje znanje grade korak po korak," objasni ona, pokazujući olovkom na crtež muškarca. "Muškarci zahvataju uvis, penju se prema znanju. Čarobnjaci kažu da se oni uspinj'u ka duhu; uspinju se prema znanju. Ovaj proces uspinjanja ograničava muškarce u tome dokle mogu da stignu." Ona pokaza vrhom olovke kupu na muškoj figuri. "Kao što vidiš, muškarci mogu da stignu samo do određene tačke. Njihova staza ka znanju se završava u uskoj tačci u vrhu kupe."
  Obrati pažnju," opomenu me ona i pokaza na drugi crtež, onaj sa izvrnutom kupom na glavi. "Kao što možeš da vidiš, kupa je obrnuta, otvorena, kao levak. Žene imaju sposobnost da se otvore direktno izvoru, to jest, izvor dopire direktno do njih, u širokoj' osnovi kupe. Carobnjaci kažu da je spoj žena sa znanjem ekspanzivan. Sa druge strane, spoj muškaraca sa znanjem je strogo ograničen. "Muškarci su bliže konkretnom," nastavi ona, "A u smereni su ka apstraktnom. Žene su blizu apstraktnog a ipak se trude da se upoznaj'u sa konkretnim." "Zašto se žene smatraju inferiornim u odnosu na muškarce ako su toliko otvorene za znanje?" prekinuh je. "To što su žene smatrane inferiornim ili u najboljem slučaju, da se ženske sposobnosti izjednačavaju sa muškim, to je u vezi sa načinom na koji žene i muškarci pristupaju znanju," objasni ona. "Uopšteno govoreći, žene su vlše zainteresovane za sticanje moći nad samim sobom nego nad drugima; moć nad dmgima je ona kojoj teže muškarci." Esperanca reče kako ona veruje da žene ne vide potrebu za korišćenjem svoje sposobnostida se povežu sa duhomširoko i direktno. Ne i vide potrebu da pričaju o toj svojoj prirodnoj osobini ili da je intelektualizuju jer je za njih dovoljno da mogu da je upotrebe u praksi i da znaju da je poseduju. "Nesposobnost muškaraca da se povežu direktno sa duhom, je ono što ih tera da pričaju o procesu dostizanja znanja." istaknu ona. "Oni nikada ne prestaju da govore o tome. I baš to insistiranje na tome da znaju kako teže duhu, insistiranje na analiziranju tog procesa im daje sigurnost da je racionalnost isključivo muška veština."
  Esperanca dalje ispriča da su konceptualizaciju razuma napravili muškarci i da im to dozvoljava da omalovažavaju žene i isključuju ženske karakteristike iz formulacije ideala razuma. "Žene, naravno, već dugo vemju u ono što im je predodređeno," reče ona. "Žene su odgajane da veruju kako samo muškarci mogu biti racionalni i koherentni. Već dugo muškarci sa sobom nose gomilu nezasluženih vrednosti koje ih automatski čine superiornima, bez obzira na njihovu pripremljenost ili kapacitete.""Kako su žene izgubile svoju direktnu vezu sa znanjem?" upitah. "Nisu žene izgubile svoju vezu," ispravi me Esperanca. "Žene i dalje imaju tu direktnu vezu sa duhom. Samo su zaboravile kako da je koriste ili tačnije, one su prihvatile da imitiraju muško uverenje da je uopšte ne poseduju. Hiljadama godina su se muškarci borili da žene to zaborave. Uzmi na primer Svetu Inkviziciju. To je bilo sistematsko čišćenje, uništavanje svesti o tome da žene imaju direktnu vezu sa duhom. Sve organizovane religije nisu ništa dmgo do vrlo uspešan manevar da se žene stave na što nižu poziciju. Religije prizivaju božiji zakon koji kaže da su žene inferiorne." Zapanjeno sam je posmatrala, pitajući se odakle njoj tolika učenost i načitanost. "Želja muškaraca za dominacijom i ženski nedostatak interesa da izraze i formulišu šta znaju i kako znaju čine đavolski pakt," nastavi Esperanca. "Taj pakt je otvorio mogućnost da žene od dana svog rođenja budu primoravane da prihvate da ispunjenje njihovih života leži u stvaranju domaćinstva, u ljubavi, braku, deci i samoodricanju. Žene su isključene iz dominantnih formi apstraktne misli i učene da budu zavisne. Toliko su temeljno ubeđivane u ispravnost teorije da muškarci treba da misle za njih, da su najzad stvarno prestale da misle." "Žene su sasvim sposobne da misle," upadoh. "Žene su sposobne da formulišu ono što su naučile," ispravi me Esperanca. "A to što su učile su definisali muškarci. Muškarci definišu i samu suštinu znanja a iz nje su isključili ono što se odnosi na žene. A ono što nije isključeno a odnosi se na žene uvek ima negativne konotacije. A žene su to prihvatile."
  "Ti kaskaš za vremenom," prekidoh je. "U današnje vreme žene mogu da rade šta im je volja. Imaj'u pristup svim centrima znanja i skoro svim vrstama posla koje muškarci mogu da rade." "Sve to je beznačajno, sve dok nemaj'u sistem podrške, zaštitnu bazu," usprotivi se Esperanca. "Šta im vredi što imaju pristup onome čemu i muškarci, kada su još uvek smatrane inferiornim bićima koja moraju da se prilagođavaju i prihvataju muške stavove i načine ponašanja da bi postigle uspeh? Stvarno uspešne žene su u stvari savršeni preobraženici. One i same gledaju na žene sa nipodaštavanjem." "Po muškarcima, materica ograničava žene i mentalno i fizički. To je razlog zašto se ženama ne dozvoljava da, iako imaju pristup znanju, pomognu u formulisanju definicije znanja. "Uzmi na primer filozofe," predloži Esperanca. "Čiste mislioce. Neki od njih su ogorčeni protivnici žena. Drugi, nešto suptilniji, voljni su da priznaj'u da bi žene mogle da budu isto tako sposobne kao i muškarci da nije činjenice da su žene nezainteresovane za primenu racionalnosti. A ako i jesu, ne bi trebalo da budu. Jer ženi mnogo više pristaje da se ponaša u skladu sa svojom prirodom: da bude partner muškarcu koji ga neguje i zavisi od njega." Esperanca je sve ovo izlagala sa neospornim autoritetom. Ja sam, međutim, bila opsednuta sumnjama. "Ako znanje nije ništa drugo do konstrukcija muškaraca, zašto onda insistiraš da ja treba da se školujem?" upitah. "Zato što si veštica a kao takva treba da znaš šta i kako može da te ugrozi," odgovori ona. "Pre nego sto nešto odbiješ, moraš u potpunosti da razumeš zašto to činiš."Vidiš, problem leži u tome što je znanje današnjih dana dobijeno čisto logičnim razmišljanjem. Žene imaju drugačiju mogućnost koja se nikada ne uzima u obzir. Ta mogućnost može doprineti da se dođe do znanja ali taj doprinos ne bi imao nikakve veze sa logičkim razmišljanjem.*

  Kada netko površan zastupa tu Dubinu tada on najviše što može je da one koji imaju tu Dubinu pošalje u dubok grob ?

  To je i opet u suglasju sa "samovažnost ubija" i da ona može važiti na bilo kojoj osnovi ako se uspije začahuriti i osigurati neprekidni dotok novih snaga ?

  Interesantno je i da kapitalisti vole svoj kapitalizam identično komunistima koji vole svoj komunizam ili sve dok su na vlasti a što opet znači da tuđe smrdi a naše se ne samo toleriše nego i miriše ?

  *"Namera je sila na kojoj počiva svemir," reče.'To je sila koja svemu daje fokus. Zahvaljujući njoj, svet postoji."
  "Možeš li malo da pojasniš tu silu?" zapitala sam je.
  "Ne postoji način na koji bih o njoj govorila, osim metaforičkog," reče. Petom cipele je razgrnula suvo lišće. "Ispod lišća se nalazi zemlja, ogromna zemlja. Namera je princip koji se nalazi ispod svega."


  Ponovo me je zadivila njena koža bez bora. Ovog puta sam prokomenarisala kako je mladolika.
  "To kako izgledam mogu da zahvalim tome što održavam ravnotežu izmedu unutrašnjeg bića i spoljašnjeg okruženja, "reče i otrese vodu sa ruku. "Sve što radimo počiva na toj ravnoteži.*

  **"Zar nisi primetila kako sam to uradio?" upita on i nastavi, odgovarajući na sopstveno pitanje. "Uzimao sam sve te misli iz vazduha. Jednostavno sam rastegao svoja energetska vlakna i upecao misli, kao što se pecaju ribe iz neizmerno velikog okeana misli i ideja koje postoje svuda oko nas." On načini pokret rukama, obuhvatajući prostor oko sebe.**

  P.S:Dakle bi se radilo o "kada pogrešan čini pravu stvar tada prava stvar funkcionira pogrešno"..... ili "prosto više nisu ništa iako su svi i dalje tu" vs "zbrisati sve sa stola i onda čemo sveukupno" ???

SADRŽAJ UPISAO

Član ZabranjenoSekiranjeMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana zabranjenosekiranje dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, evo nije prošlo dugo i evo ostvaruje se nešto iz tvog tumačenja: danas nađem razbijeno zrcalo suvozačkog retrovizora!!!

  13.05.2020. 18:30h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info