Kalendar događanja

Član KARIZMATIK

Upisao:

KARIZMATIK

OBJAVLJENO:

PROČITANO

937

PUTA

OD 14.01.2018.

6. Uzašli Majstori

6. Uzašli Majstori
Sve, što ja govorim treba doživjeti i ne daje se s namjerom,da primatelja potiče na intelektualna raščlanjivanja.

UZAŠLI MAJSTORI

tvoji 

PROSVJETITELJI

POSVETITELJI

i

ISCJELITELJI

RIJEČI JEDNOG MAJSTORA

 

Ja ne služim nijednoj instituciji

i duhovno sam neovisan o bilo

kojoj ljudskoj ideologiji.

Tko se povjeri mom vodstvu,

ja ga ne vodim k meni, nego prema

njegovom vlastitom unutarnjem vječnom

temelju života.

Ono, što ja saopćavam o duhovnom iskustvu

ne želi učiniti „suvišnim“ stare praiskonske istine,

nego njen dragocjeni sadržaj opet oživjeti u svijesti.

Sve, što ja govorim treba doživjeti

i ne daje se s namjerom,da primatelja

potiče na intelektualna raščlanjivanja.

Cjelokupno iskustvo istine  želi primatelja

voditi nazad u svijest Božanstva.

 

BO YIN RA

(majstor – član Bijelog Bratstva)

Preveo i obradio MATO MIHIĆ  na temelju njemačkog originala:“DIE GEGEWART DER MEISTER“

autor: Jeanne Ruland, Schreiner Verlag, treće izdanje 2000

SANANDA

Bio je inkarniran kao Isus u Palestini, kad je svladao vrhunski duhovni uspon i postigao titulu Krista. U duhovnom svijetu danas je njegovo ime SANANDA i predstavlja daljnju razvijenu vibraciju Isusa. Kad je Isus, prije 2000 godina, uzašao on se je i dalje razvijao u višim područjima.

Sananda je vibraciono ime sakupljene Kristove energije, posve slobodno od ovozemaljskih opterećenja i predodžbi.

Po nama nepoznatim duhovnim zakonima trebalo je proći određeno vrijeme, da bi  nekadašnji Isus, a sadašnji Sananda mogao uspostaviti kontakt sa nekim na našoj planeti. Prvi medij, koji je uspostavio kontakt sa Sanandom, bio je amerikanac Eric Klein. On je koncem osamdesetih godina prošlod stoljeća primio frekvenciju sanande. Nakon što se je Sananda prvi puta javio postoje, od raznih medija, na cijelom svijetu mnoge njegove daljnje objave. Jedno od prvih saopćenja glasi: „ Nekad vas je Isus u meni vodio,volio i štitio na teškom zemaljskom putu. Sad trebate znati: Ja sam SANANDA. Osjetite i primite magnetizam moje ljubavi. Vama će se otvoriti velike snage i vrijeme patnje je prošlo. Ja ću vam prenositi nebesko blago i sve njegove darove. Otvorite se novoj i višoj frekvenciji mog bića.“

 

Danas Sananda saopćava objave iz najviših područja. Njegova je energija svjetla i laka. Veliki dio Sanandovih objava posvećenu su procesu uspona i školovanju svjetlosnog tijela. Sananda se također izjašnjava o stanju naše zemlje. On se obraća ljudima svih nacija, svih religija i svake dobi, kojima je cilj slijediti put svjetla, i koji se osjećaju privučeni njegovim objavama.

Sananda radi sa zrakom srebrno – bijelog Kristovog svjetla. (Znanje o sedam zraka dobiveno je iz najnovijih objava našeg vremena. S tim su znanjem raspolagali također veliki prosvjetitelji među teozofima. Sedam božanskih zraka prožimaju sav svemir i svaka zraka ima određene osobine i zadaće. Svaki uzašli majstor djeluje sa određenom vrstom zrake. Njihova je međusobna razlika u bojama i u djelovanju).

Sananda nam daruje objave, koje služe našem usponu On u svojim objavama daje pouke radnicima svjetla, kako da mogu podupirati proces, koji je u tijeku u cijelom svijetu, sa vježbama i ponašanjem.

U jednoj objavi Sananda kaže: „Ne strahuj pitati. Ti možeš sve zatražiti. Odbaci zauvijek mišljenje, da nisi vrijedan. Ti si zaslužio biti s nama u direktnom kontaktu. Ako u određenoj situaciji ne vidiš izlaz, trebaš pomoć ili tražiš odgovor tad zovi: Sananda, molim pomozi mi ! Čim pomisliš na moje ime, njega izgovoriš ili zazoveš, ja sam u tom trenutku prisutan da pomognem. No budi svjestan za što trebaš pomoć. Tvoj stav je važan. Budi konkretan u svojoj situaciji. Zovi me i ja ću biti kod tebe, da ti pomognem.“

Poruka Sanande glasi:

„Ja vam otvaram vrata, kroz koja možete ući u područje svjetla, koje se ne može niti opisati niti objasniti – osim jezikom srca.“

R I T U A L

Ovo je jedna od mnogih vježbi, koju nam je prenio Sananda:

„Ne postoji ništa čega se trebaš bojati, osim samog sebe. Ne trebate stalno misliti, da vam netko upućuje nešto negativno ili loše. Time preuzimate negativnost u svoju sredinu i otvarate negativnom vrata. Ako vas spopadne nemir ili se pojave poteškoće, tad zazovite „uzašle majstore“ – bića neba. Oni će vam pomoći. Pozovi mene, zazovi arhanđela Mihaela, zazovi majstora prema kojem osjećaš sklonost. Ako ne zoveš, tad mi nećemo otvoriti vrata. Mi poštujemo vašu slobodnu volju. Ali, ako zovete, tad smo trenutačno prisutni.“

Zamisli si svoj vlastiti hram svjetla. Ako sis e usidrio na ovom sigurnom mjestu tad zazovi:

                           (ime majstora) POMOZI MI !

                                                   PODUPIRI ME !

                          U ime moje JA JESAM PRISUTNOSTI.

                          JA SAM, koji JA JESAM  ( 7 – 12 puta)

                         Ja sam u božanstvu i božanstvo je u meni!

                        Ja i Božanstvo smo jedno ( 7 – 12 puta)

 

Ovaj zaziv ODMAH aktivira tvoje božanske sposobnosti. Time oslobađaš moć i snagu za razrješenje svih problema. Budi strpljiv. Nakon kratkog vremena razriješit će se sve negativno.

Ja sam svjetlo.

Ja sam ljubav.

Ja sam mir.

Ja sam otvoren ulaz.

Ja i božanstvo smo jedno.

Ja sam koji-koja jesam 

SAINT GERMAIN

On je majstor sedme violetne zrake. U eteričnom području poznat je pod imenom Rakoci. On ima jednu od vodećih uloga u započetom razdoblju VODENJAKA. (Eterična područja, gdje žive majstori jesu paralelna područja iznad geografskih regija, koja se nalaze u jednoj drugoj dimenziji, koje mogu iskusiti samo pojedinci s a medijalnim sposobnostima).

Majstorstvo svoje duše postigao je kroz mnoge zemaljske inkarnacije. Njegove su inkarnacije bile slijedeće:

* U zlatno razdoblje prije 70.ooo godina bio je vladar u području današnje Sahare

* Prije 11.500 godina bio je svećenik u Atlantidi

* Bio je starobiblijski prorok Samuel  u 11.stoljeću prije Krista

* Bio je inkarniran kao Josip – zaštitnik Isusa i Marije

* Oko 300.godine poslije Krista živio je u Engleskoj kao Saint  Alban

* Između 5. i 6. stoljeća pod imenom Merlin djelovao je kao „britanski mag“ i savjetnik kralja Artura.

* Kao Roger Bacon 1214 – 1294 bio je engleski filozof i istraživač

* Bio je inkarniran u osobi Kristofa Kolumbe 1451 – 1506 – Genova, Italija i bio je otkrivač Amerike.

* Kao Francis Bacon (1561- 1626) bio je engleski alkemičar, filozof i autor. Smatra se da je on pod pseudonimom Shakespeare napisao sva poznata djela. (Kao pseudonim uzeo je ime Šekspir, koji je zapravo bio nepismeni kraljevski konjušar).

Godine 1684. pojavio se je kao grof od Saint Germain. U ovom je životu radio na razvoju ljudske svijesti. Govorio je mnoge evropske jezike, bio je izvanredan violinist, posjedovao je fotografsko pamćenje. Prakticirao je alkemiju i pretvarao metale u čisto zlato. Nije uopće stario.Njime je bila fascinirana cijela Evropa. I danas pod ovim imenom djeluje iz eteričnog područja. U eteričnom području on djeluje iznad Transsilvanije. Sa svojom sedmom zrakom on današnjem čovječanstvu šalje duhovnu slobodu i tim zračenjem priprema novu budućnost na našoj planeti. On će omogućiti da će ljudi stare mudrosti shvatiti u ispravnom novom svjetlu.

Objava Saint Germain-a : „ U tišini počiva sva magija. Znaj, da Ti nisi sudac nad situacijama u tvom životu, koje ti se čine nepravednim. Kozmički zakon pravednosti o UZROKU i UČINKU radi precizno. Uzroci za ono, što se u tvom životu zbiva mogu biti različite naravi. Možda si htio steći određeno iskustvo, možda se radilo o izjednačenju tvog prijašnjeg djelovanja, možda to pripada tvom putu posvećenja i tvom iskušenju ili si možda sam obećao drugima omogućiti ovo iskustvo. Akceptiraj ovo iskustvo u tvom životu i preobrazi svoje osjećaje, da te ne sprječavaju na tvom putu. To je jedna silna snaga, koja ti je dana i koju možeš primijeniti. Ja i Otac smo jedno.“

 

O B R E D

PREPORUČEN OD SV.GERMAIN-a ZA PREOBRAZBU OSJEĆAJA

Uzmi si vrijeme i prostor. Budi posve tih. Zapali ljubičastu svijeću. Koncentriraj se na svjetlo i boju. Diši duboko u svoj trbuh. Kad osjetiš da si postigao smirenost tad počni dozivati ljubičasti plamen preobrazbe. Gledaj kako svjetlo pulsira i ispunjava  cijelu prostoriju.

Gledaj koje te osobe i situacije opterećuju s negativnim osjećajima ljutnje, straha, zavisti, ljubomore i sl.  Koncentriraj se na ove osjećaje. Kad ih osjetiš, tad zapazi gdje oni sjede u tvom tijelu. Zadrži ih na njihovom mjestu i pokušaj ih izvući iz svog tijela. Predaj ih ljubičastom plamenu, i gledaj kako sagorijevaju. Kao pomoć možeš reći: „ Ja ih otpuštam. Neka se razriješe. Ja opraštam ! Ja otpuštam. Ja znam da se sada sve razrješuje.“

 

Sad povedi brigu o rupama koje su nastale pri izvlačenju na tvom energetskom tijelu. Ispuni ih sa ljubičastim plamenom. Nastale rane dezinficiraj i izliječi sa zelenim svjetlom iscjeljenja. Zahvali se i znaj, da je sve učinjeno.

Ponovi ovu vježbu koliko je potrebno. Preobrazi negativne osjećaje u svom energetskom tijelu. Izvuci iz sebe otrovnu strijelu i slijedi u buduće put svjetla.

N A D A

Ona upravlja sa šestom rubin-crveno-zlatnom zrakom. Njezinom zračenjem čovjekovo se srce otvara za veću ljubav, koju pokazuje u svijetu kroz misli, riječi i djela.

Živjela je već u Atlantidi i u hramovima plesala u čast raznih godišnjih doba.

Kasnije je bila inkarnacija Marije Magdalene, kad je prodavala svoju ljubav. Isusovim blagoslovom bila oslobođen iz ovog „đavolskog kruga“ i postala je velika obraćenica.

Kasnije je bila inkarnacija svete Klare i Skolastike (sestre svetog Benedikta). Dijelovi njene duše bili su također u Tereziji Avilskoj i Hildegard von Bingen.

Ona je danas u duhovnom području član Karmijsklog Savjeta. Njen hram bezuvjetne ljubavi leži u eteričnom carstvu iznad Anda. U ovom divnom kraljevstvu svjetla učenik uči ponizno služiti i u svim situacijama sačuvati samosvladavanje i dostojanstvo i, unatoč svih vanjskih okolnosti, sačuvati božanski mir i harmoniju.

Ako zazivaš Nadu i ako ona stupi u tvoj život, tad ćeš u svojoj svijesti steći osjećaj i uvjerenje, da si –takav kakav si – biće koje je beskrajno voljeno. To je ne personalni doživljaj voljenosti, što ćeš kasnije pripisati svemiru i Bogu. Njene energije osposobljavaju čovjeka bezuvjetno ljubiti i služiti. U svom razvoju ti ćeš osjetiti želju i potrebu, da drugima pomažeš i služiš bez ikakve nadoknade. Postoje mnogi ljudi, kojima nikada u svijest ne dolazi misao, da nekome nešto učine a da ne naplate. Njima nedostaje energija kojom raspolaže Nada. Njihova duša nije sposobna hvatati energiju ove frekvencije. Ljubav je osjećaj srca. Ona nije postupak, iako proizvodi dobra djela. Ona je brižništvo,  toplota, sklonost akceptirati i pružiti sigurnost. Nada te ogrće svojim svjetlom kako bi usred kaosa mogao ostati u miru i ljubavi.

Poruka uzašlog majstora Nade glasi: „ Aktivno življena beuzvjetna ljubav prema svemu, što postoji, donosi mir.“

R I T U A L

PO SAVJETU NADE 

Počni prakticirati slijedeće: U svakoj situaciji postavi si pitanje: Kako bi u ovom slučaju postupio Isus ? Time ćeš početi dozivati u svoje biće energiju, koja će te osvjetljavati i mijenjati.

Koncentriraj se na svoje srce, osjeti kako svjetlo Krista  od tvoje krunske čakre i kroz tvoje ruke struji u tebe i izlijeva se u tvoje srce. Zamisli, kako se rubin – crvena tečnost, koja teče kroz tvoje žile i tvoje cijelo tijelo, preobražava sa zlatnim sjajem i biva jača. Ostani u ovom stanju sve dok se ne osjećaš ispunjen. Ponovi ovaj ritual uvijek ponovo, kad osjetiš da trebaš snagu.

Ako privučeš zaštitu majstora tad ti se ne može ništa dogoditi. S vremenom ne će te zadesiti nikakva patnja niti će tvoje tijelo dohvatiti ikakva nepogoda. Oko tebe možeš biti svjedok velikih nezgoda, sudbinskih udaraca, katastrofa i slično, ali i u toj sredini tebi se ne će ništa dogoditi, ti ćeš biti pošteđen.

Uvijek si ponovo predstavi kako se tvoja krv puni zaštitom i snagom Isusa Krista. Gledaj ljude oko sebe sa tupim pogledima ugašenih duša. No ti ćeš biti svjedok novog života !

K V A N   J I N

Ovaj majstor i duhovni učitelj treba ući u sadržaj naše svijesti, jer je ona određena, da našoj planeti u ovo vrijeme djeluje kao prosvjetiteljica i posvetiteljica. Duhovna hijerarhija čini stalne promjene i određuje duhovna bića, koja su u određenom vremenu nadležna za pojedinu planetu i pojedini sunčani sistem. Danas je na našoj planeti za naše duhovno školovanje nadležna Kuan Jin, koja se ovdje javlja kao suradnica Saint Germain- a

Ona je majstor sa Istoka. U Japanu je štovana pod imenom Kvanon. Nazivaju je još imenom Sho, što znači „mudra“ i „svemoćna.“

Već prije mnogo tisuća godina postigla je prosvjetljenje takvog stupnja, da je mogla uzaći u nebeska područja.

Njeno je djelovanje bilo prošireno u cijelom azijskom prostoru, a sada također djeluje i nad ostalim dijelom svijeta.

Kuan Jin danas pripada uzašlim majstorima. Zajedno sa Saint Germain radi sa violetnom zrakom opraštanja i preobrazbe. Njen eterični hram leži iznad Pekinga.

Ona je nadležna da joj se obraćaju oni, koji se nalaze u teškim mukama i problemima. Ona je tješiteljica, koja nas poučava, da budemo svjesni, da i u najtežim mukama postoji netko, tko nas čuje i tko naše patnje poznaje. Ona ublažava duševne boli i šalje iscjeljujuće svjetlo preko naših nevidljivih tijela.

       RITUAL

Udahni i izdahni duboko nekoliko puta. Budi posve tih. Predstavi si ljubičasti plamen oproštenja. Preko svojih nogu vuci ljubičasti transformirajući plamen u svoju svijest. Gledaj, kako ona sve preobražava:  otrove duha,  osjećaje tijela i sve neprilike cijelog čovječanstva. Budi smiren i koncentriraj sve dok se pred tvojim unutarnjim očima ne pojavi ljubičasti plamen i tad zazovi:

Sa svom snagom ljubazne prisutnosti Boga- JA JESAM“

i sa zrakom trajne ljubavi drage Božice Kuan Jin

- Božice milosti i suosjećanja :

Ja opraštam ! Ja opraštam ! Ja opraštam !

Svakom čovjeku, svakoj situaciji – svemu,

što mi je na bilo koji način, u bilo koje vrijeme,

iz bilo kojeg razloga skrivilo.

Ja zazivam zakon oproštenja za mene i za cijelo čovječanstvo

za svaku zloupotrebu božje energije od početka svih vremena.

 

OPROSTI MI ! OPROSTI MI ! OPROSTI MI !

Pošto mi je oprošteno ja se zahvaljujem zakonu oproštenja i milosti !

BIJELO BRATSTVO

misija svjetla

Duhovna hijerarhija poznata kao BIJELO BRATSTVO sastoji se od majstora i majstorica, koji su u fizičkom tijelu učili vladati snagama zemlje. Oni su kroz mnoge živote na zemlji svladavali put i radili na svom duhovnom razvoju preko mnogih stupnjeva posvećenja. Nakon ostvarenja sedmog stupnja posvećenja oni su kvalificirani, da postanu „uzašli majstori.“  Oni žive u duhovnim – eteričnim područjima svjetla odakle pomažu ljudima na zemlji i usmjeravaju duhovni ljudski razvoj svojim energijama i blagoslovom.

Svaki od ovih majstora i majstorica prošao je svoj posve osobni jedinstveni put i posve vlastitu misiju dok nije postigao svoje savršenstvo. Na svom zemaljskom putu, kad su živjeli u formi čovjeka, stekli su znanje o kozmičkim zakonima života. Nakon postignuća svog majstorstva oni su uzašli u viša područja. Oni eonima čuvaju i vode čovječanstvo i sprječavaju,da ne unište sami sebe i zemlju. Oni služe svjetlu i njihova je zadaća uputiti nas na put svjetla. Ovom Bratstvu pripadaju svi oni ljudi, koji su svladali vrhunski stepen posvećenja. Među Bijelo Bratstvo spadaju na primjer: Majka Maria, Kvan Jin, Kutumi, Saint Germain, Isus, El Morya.. i mnogi drugi. Ciljevi Bijelog Bratstva su slijedeći:

 

·                    Pokazati čovjeku, da je on božansko biće,neovisno o rasi, starosti, kasti, spolu, vjerskoj pripadnosti ili kulturi.

·                    Voditi čovjeka vječno važećim zakonima i istinama, koje uvijek djeluju i koje ne može nitko zaobići.

·                     Pomoći čovjeku razviti svoje jedinstvene darove i njih usavršiti.

·                    Voditi čovjeka na njegovom putu posvećenja njegovoj višoj prirodi.

Jedan od kozmičkih zakona glasi, da svaki čovjek posjeduje slobodnu volju. Bića svjetla i majstori višeg područja poštuju slobodnu volju. Oni nastupaju i pomažu samo, ako ih se zazove i zamoli. Svjetlosne nastambe Bijelog Bratstva su sakrivene. Mnogi od njih leže u eteričnom carstvu zemlje. Ova velika energetska područja postoje od početka vremena i odašilju svoje kozmičko zračenje. Svi oni, koji su spremni primiti ih razvijat će se .

Veliko Bijelo Bratstvo podsjeća te na kozmičke zakone, koji upravljaju zemljom i ljudima. Sjeti se, da postoji božanski plan za tebe i za svakog pojedinca. Ti se možeš pridružiti Bijelom Bratstvu i primiti njihovo učenje. Ti ih možeš zamoliti, da ti pošalju jednog majstora – majstoricu, koji – koja  je momentalno važna za tvoj razvoj. On ili ona će te voditi na putu majstorstva. Što više napreduješ tim će ti biti jasnija tvoja zemaljska misija i ona zadaća, koju moraš ispuniti i onaj plan kojeg  si sebi preuzeo, kad si stupio na zemlju.

Često se koncentriraj na slijedeće: Poveži se uvijek ponovo sa Bijelim Bratstvom. Ti si jedinstveno biće, sa jedinstvenim darom, kojeg možeš razviti i ponuditi čovječanstvu. Moli majstore Bijelog Bratstva, da te uvijek vode na tvom putu. I oni će biti tu.

Poruka Bijelog Bratstva glasi: „  IZBACITE IZ SEBE SAV OSTATAK LJUDSKIH MISLI I ŽELJA. ČISTITE VAŠE FIZIČKO, DUHOVNO, ETERIČNO i OSJEĆAJNO TIJELO, DA BISTE MOGLI STUPITI NA SVETO MJESTO. MIR S VAMA I U VAMA!“

OBRED ZA BLAGOSLOV BIJELOG BRATSTVA

 

Svoj duh, svoje misli i svoje srce nemoj vezati na tjelesne granice. Sa svojim mislima i osjećajima ti možeš putovati, jer oni nisu vezani na silu težu. Zaletom svojih misli i otvaranjem svoje svijesti za Bijelo Bratstvo ti možeš putovati u carstva iznad područja zemlje.

 

Na početku će ti se to činiti projekcijom i fantazijom. Što više vježbaš tim se više razvija sposobnost, da putuješ svojom sviješću. Tako ćeš moći boraviti u hramu područja svjetla, slušati učenje majstora i postati dijete za ove visoke energije. S vremenom ćeš osjetiti kako  su majstori i svjetlo djelotvorni u tvom životu.

 

Pronađi za sebe vrijeme i prostor. Zapali  svijeću, stavi lijepu glazbu, koncentriraj se sa disanjem na svoje srce. Duboko udahni i izdahni. Primijeti kako se sa svakim udahom otvaraš. Sa svojim duhom zadrži se u centru svog srca. Zazovi anđele svjetla da te ponesu u carstvo Bijelog Bratstva. Gledaj bijelo svjetlo. Klekni i moli za blagoslov i pratnju majstora Bijelog Bratstva. Vrati se nazad na početak. Za produbljenje djelovanja ti možeš svake večeri, prije odlaska u krevet, moliti sa svom snagom, da majstori svjetla sa tobom rade. Tvoja će želja biti uslišana.

 

DUHOVNI POKRET:

„ I AM = JA JESAM PRISUTNOST“

 

Ja sam A i O, početak i konac

govori Gospodin.

 

Na početku bijaše riječ-riječ je bila Bog

Ja sam svjetlo svijeta.

Ja sam kruh života.

Ja sam ulazna vrata.

Ja sam dobri pastir.

Ja sam bogati čokot.

Ja sam put, istina i život.

Ja sam uskrsnuće.

JA SAM KOJI JESAM !

Budi tih i znaj:

JA SAM BOG !

 

( Ivanovo Evanđelje )

 

Učenje o JA JESAM PRISUTNOST vrlo je staro i potječe izvorno iz mistike dalekog Istoka. Ovo učenje nalazimo već u Vedama. Svaka kultura, svaka sveta knjiga i predaje naroda govore o višoj čovjekovoj prirodi. Iako su još mnogi ljudi na niskom stupnju svijesti i nalaze se duhovno na „embrionalnom“ stupnju razvoja ipak je svaki čovjek osjemenjen božanskim potencijalom, koji se u njemu nalazi još u latentnom stanju. Razvijati ovu božansku klicu jest cilj svake religiozne prakse svih religija, kako bi ova klica božanstva u čovjeku propupala, prolistala i procvjetala. To je zajednički temelj svih religija, a sve je drugo drugorazredno ! Važno je, da ovo znanje postane sadržaj naše svijesti i da tražimo i primjenjujemo ispravne metode za ovaj razvoj. Svemir je sjeme posijao u zemlju čovjeka i važno je zemlju obrađivati i zalijevati. Kao što je za biljni razvoj i dozrijevanje vrlo važan faktor svjetlo sunca, tako je za duhovni razvoj važan faktor svjetlo Boga. Mi se moramo duhovnom praksom uključiti u proces obrađivanja i zalijevanja, ali nikakvim metodama ne možemo isforsirati naš razvoj, jer je to proces kojeg sam Bog obavlja u svakom pojedincu. Ali je kozmička odrednica svakog pojedinca jednom ostvariti ono, što Biblija govori o čovjeku već na početku njegovog kozmičkog puta: „ Bit ćete kao bogovi !“

 

Tek početkom 20. stoljeća u Americi je I AM učenje postalo duhovni pokret, koje je učenje u Evropu prenijela i svestrano učila velika mističarka Alice Bailey.

Ovo je učenje, preko jednog medija, objavio Saint Germain. Danas je učenje I AM ili JA JESAM PRISUTNOST rašireno cijelim svijetom. Bit je ovog učenja, da je u čovjekovom JASTVU prisutan sam Krist u formi klice tj. božanskog potencijala. Ovo se još naziva „više sebstvo“, „Buda priroda“, „Kristov lotos“, „nadsvijest“. Svi ovi pojmovi upućuju na božanski čovjekov potencijal.

Svaki čovjek može u sebi razvijati ovu višu narav. To je značenje biblijskih riječi: „ I Bog stvori čovjeka na svoju sliku, na sliku Boga stvori ga“ (Mt.1,27), kao i misao Novog Zavjeta: „Isus reče: Stoga morate biti savršeni kao što je savršen vaš Otac na nebu.“ (Mt. 5,48)

 

JA JESAM PRISUTNOST ne smijemo zamijeniti sa EGOM svakog čovjeka. Ja sam u smislu EGA jest ono osobno umišljeno najveće, najbolje, najljepše i najinteligentnije. Ali pod JA JESAM PRISUTNOST  misli se na božansku obdarenost, koju svaki čovjek u sebi nosi i može je iz sebe razviti.

Svemoćna božanska prisutnost JA JESAM pomaže ti uvijek više razviti svoje više sebstvo – božanske darove i tako svoj život usmjeriti na božanski plan. Ovo ti pomaže, da se povežeš sa svojom pravom snagom i tvojim praporijeklom.

Ako zazoveš svoje božansko JA JESAM PRISUTNOST, tad dolaziš u stanje u kojem se tvoj ego stavlja na pravo mjesto – i on postaje sluga tvoje više prirode, koja će jednom izrasti.

Sa svakim utjelovljenjem mi dobivamo novu priliku približiti se božanskoj snazi u nama. Mi se možemo osloboditi prošlih i sadašnjih zabluda i postići praizvornu čistoću. JA JESAM PRISUTNOST kaže ti: Ti si božansko biće, ti si bio izvorno božansko biće i to ćeš opet uvijek biti. Također su i tvoji bližnji božanska bića. Svi u sebi nose božansku iskru, božansko svjetlo. Ukoliko aktiviraš svoje božansko JA JESAM PRISUTNOST tad se usmjeravaš na Božansko i omogućuješ, da snage svjetla kroz tebe djeluju. Pokušaj se koncentrirati na svoje JA JESAM PRISUTNOST. Osjeti snagu svog postojanja i počni ovu snagu razvijati. U tišini i dubini svog bića ti znaš: JA JESAM KOJI JESAM !

Poruka JA JESAM PRISUTNOST glasi: „Nitko nije jednak drugome, no svatko je jednak Božanskome. Kako se to postiže ? Posve jednostavno, da se svatko usavršava.“

O B R E D

Sredstva koja ti stoje na raspolaganju, da se povezeš sa božanskim darovima u sebi jesu molitve, meditacije, vizualizacije, pjevanje i.t.d. Ako se želiš uskladiti sa božanskim, tad uvijek svoju duhovnu praksu počni ovako: „ U ime mog božanskog JA JESAM prisutnost…“

Osjeti snagu, koja leži u riječi JA JESAM. Koristi snagu ove riječi. Ti je možeš koristiti negativno, ako kažeš: „Ja sam bolestan“ ili „Ja sam umoran.“ Time umanjuješ svoju vlastitu snagu. Pazi na svoje riječi. JA JESAM su stvaralačke riječi, koristi ih svjesno.

Povezivanje sa svemogućim božanskim JA JESAM PRISUTNOST:

 

1.                 PRIPREMA:  Osiguraj vrijeme i prostor, gdje si neometan. Uredi sredinu tako, da se osjećaš ugodno. Ti se možeš prethodno tuširati ili okupati. Nekoliko puta duboko udahni i izdahni.

 

2.                ENERGETSKO ČIŠĆENJE SA LJUBIČASTIM PLAMENOM: Na svoj vlastiti način zazovi ljubičasti plamen preobrazbe i čišćenja, da te čisti i pripremi za viša područja tvog bića. Gledaj kako iz poda počinje  sjati plamen, koji čisti svaku stanicu i svaki atom. Ljubičasti plamen te oslobađa od okova tvog zemaljskog života. Ako svijetli i ravnomjerno gori zadrži se u nutrini čakre tvog srca.

 

3.                TROSTRUKI PLAMEN: U sredini čakre tvog srca gori božanski trostruki plamen u bojama: crvenilo ruže, zlatno žute i plave boje. Crvena je boja ljubavi i srca, zlatno – žuta je božanska istina i mudrost, a plava simbolizira božansku snagu volje i moći nad samim tobom. Predstavi si kako dišeš ovaj plamen i kako postaje sve veći – sve dok svojim svjetlom ne prekrije tvoje tijelo. Gledaj kako postaješ trostruki plamen.

 

4.                SREBRNA VRPCA: Opet se zadrži u svojoj čakri srca. U sredini tvoje srčane čakre učvršćena je srebrna vrpca. Ona vodi do tvog srca, kroz tvoju glavu prema gore, stalno dalje prema gore u viši sloj tvoje svijesti, u više sebstvo ili Kristovu svijest. Ova se sloj često predstavlja kao golub ili Krist. Taj je prostor posrednička stanica, vrata između tvog zemaljskog sebstva i višeg sebstva. Ovdje se tvoja energija čisti i poduže.

 

5.                SVEMOĆNO BOŽANSKO JA JESAM – prisutnost: Od ovog sloja ide se dalje sa srebrnom vrpcom u tvoj JA JESAM PRISUTNOST. Predstavi si, da si tamo okružen bojama, koje utjelovljuju sve tvoje pozitivne osobine. Ovdje nalaziš sve djelovanje tvojih bivših inkarnacija i svog sadašnjeg života. Usred ovog kruga boja tvog JA JESAM PRISUTNOST nalaze se vrata u druga područja i do viših bića svjetla. Ovdje se možeš povezati sa bićima svjetla i sa majstorima.

 

6.                OGRTAČ ZAŠTITE TVOG JA JESAM PRISUTNOST: Predstavi si kako se iz tvog JA JESAM PRISUTNOST preko tebe izlijeva ovo bijelo svjetlo i posve te obavija. Predstavi si kako stojiš u stupu od svjetla. Zamisli si, kako ovaj svjetlosni ogrtač biva svjetliji i gušći i kako odbacuje sve negativno što dolazi izvana. Sad si još predstavi plavo svjetlo oko tvog bijelog svjetla. Ovo je najveća zaštita. Poveži se koliko ti je moguće sa tvojim JA JESAM PRISUTNOST. Tako aktiviraš sve snage svjetla.

 

U sjemenu jedne biljke živi savršeni božanski plan. Da li će se ova biljka razviti po ovom planu ovisi o mnogim okolnostima. Isto je tako i sa čovjekom. U njemu živi sva mnogostrukost božanskog savršenstva. Čovjek može u svako vrijeme početi razvijati ovaj plan uz pomoć svojih snaga i svoje volje. Božanski koncept ovog plana prisutan je u cjelini, iako se ne može posve razviti zbog zloupotrebe energija za prizemne, drugorazredne sklonosti ili zbog utjecaja nečistih energija. Na  dugom kozmičkom putu svatko će jednom biti prozvan i pozvan, da ovaj božanski potencijal počne razvijati. Zaobilaženja i odgađanja su moguća, ali ne zauvijek.KLJUČ ALKEMIJE I BOŽANSKE ZNANOSTI  sastoji se u tome, da počnemo razvijati u sebi prisutni božanski potencijal ! Jer zakon glasi: „ RASTI I PROCVJETAJ TAMO GDJE SI POSIJAN !“

 

Tvoj razvoj počinje tako, da razviješ plan i počneš ga ispunjavati. Ti najprije moraš snagom svoje intuicije i milošću inspiracije postati svjestan svog božanskog plana. Za ispunjenje ovog plana potrebno ti je strpljenje i ustrajnost. Nadalje ti je potrebna hrabrost iskusiti visine i dubine, koje služe ispunjenju plana, zatim moraš imati  povjerenje i vjeru u ovaj plan. Ti moraš biti čvrst, da te nijedan čovjek od toga ne odvrati.

Ne može se sipati kristalno čista voda u prljavu ili zatrovanu posudu. Najprije treba oprati posudu ! Krćansko krštenje jest simbol, koji ukazuje na veliki zakon: Da se čovjek na zemlji pojavljuje u ovoj formi postojanja prvenstveno radi svog  čišćenja, prosvjetljenja i posvećenja !

 

 

TIJELO SE PERE VODOM,

DUŠA SE PERE DISANJEM,

UM SE PERE MUDRŠĆU i ISTINOM !

Majstor     H I L A R I O N

Sveti Hilarion živio je oko 300 i 371 poslije Krista na Cipru. Bio je pustinjak i iscjelitelj iz Palestine,, koji je kasnije na Cipru osnovao samostAN. Najprije je 20 godina proveo u pustinju da bi se pripremio za svoju misiju. Ovo je bila njegova posljednja zemaljska inkarnacija na zemlji, kojom je dovršio ono što je započeo u svojoj prethodnoj inakrnaciji kao Pavao iz Tarza. Već je kao Pavao bio uveden u učenje o unutarnjem Isusu u svakom čovjeku. Kao Hilarion to je učenje proširio i produbio. On je želio da kršćanstvo počiva kao na svom osnovnom temelju, naime na Isusovom učenju o „unutarnjem kraljevstvu“ u čovjeku. Svjedočanstva govore, da je 371. godine uzašao. Godine 1912 opet se pojavljuje sa djelovanjem kao majstor  u Teozofskom društvu. On je diktirao pisma Olcott-u i Mabel Collins diktirao je knjigu: „SVJETLO NA PUTU.“ On je upravitelj pete zelene zrake: istine, iscjeljenja i znanosti. U eteričnom području nalazi se njegov hram istine iznad Krete.

Svoje učenje i svoju poruku Hilarije najjasnije ističe u svojoj slijedećoj Objavi:

Majstori srca ne žele da se njima moliš

za svoje savršenstvo, nego Bogu.

 

Oni ne žele, da ti zbog mnogih majstora

oko tebe ne tražiš  majstora u sebi.

Oni žele, da se usmjeriš na nutrinu

i da nađeš svoje posvećenje u dubini svog srca.

 

Oni svi uče, da ne tragaš za stranim otkupiteljima,

nego da tvoje otkupljenje drijema u tebi.

Oni svi žele usmjeriti tvoj pogled na samog sebe,

na Boga u tebi, a ne na strane bogove i idole.

 

Usmjeri se na veliko JA JESAM, koje neprekidno

tiho opominje:

Ti ne smiješ imati drugih bogova osim mene.

Nemojte se umoriti uvijek ponovo utvrditi:

Ti sam moraš sebi pomoći i probuditi Boga u sebi.

 

 

Nitko ne može stati na tvoje mjesto.

Čovjek  formira sebe sam.

On je dokrajčitelj svoje sudbine.

I u tome ne treba strano vodstvo.

 

Nema majstora osim Jednog, koji je u tebi.

Ovaj  je veliki Majstor- Krist u tvom srcu.

U tebi je tvoje otkupljenje !

BUDI ONAJ KOJI JESI !

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPE CVATU...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥ i ja od 4.8.2009 SRETNO pusa chatovcima:))))

  09.06.2019. 15:33h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas slavim 10 godina koliko sam na Magicusu :)

  09.06.2019. 13:53h
 • Član ljubicicaljubicica

  pozdrav svima znanima i neznanima:)

  09.06.2019. 13:19h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima

  09.06.2019. 09:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijpu i radosnu nedjelju vam želim. LP

  09.06.2019. 07:44h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drago magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. LP

  03.06.2019. 08:08h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 kavica

  27.05.2019. 16:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

5. Fenomen Krista Majtreje 7. Reformatorske perspektive religiozne svijesti