Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član HDAS

Upisao:

HDAS

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2923

PUTA

OD 14.01.2018.

IZABERITE NAJBOLJE VRIJEME ZA VAŠE AKTIVNOSTI

IZABERITE NAJBOLJE VRIJEME ZA VAŠE AKTIVNOSTI
Elekciona astrologija je umjetnost izbora najboljeg vremena za poduzimanje određenih ili ciljanih akcija. Ti poduhvati mogu imati raspon od šišanja kose, do datuma za operaciju ili dana koji je najbolji za pokretanje nekog posla.

Elekciona astrologija je umjetnost izbora najboljeg vremena za poduzimanje određenih ili ciljanih akcija. Ti poduhvati mogu imati raspon od šišanja kose, do datuma za operaciju ili dana koji je najbolji za pokretanje nekog posla.

Ukoliko promotrimo potrebu da pokrenemo neki posao onda razmišljamo koje bi najbolje vrijeme bilo za takav potez. Jasno, poznavajući astrologiju, te imajući u vidu i istinu kako svi ljudi nemaju jednake živote, neki život prođu kroz manje prepreka i problema, dok se drugi iz dana u dan muče s preživljavanjem i opstankom. Znamo da se ovakvi različiti životi iščitavaju iz natalnih karata pojedinaca, ali i progresija i tranzita koji ukazuju kako se taj život razvija.

Slijedimo li logiku natalne astrologije, Elekicona astrologija nam također ukazuje, putem svojih pravila koja su nešto drukčija od natalne astrologije, da možemo pokušati izabrati najbolji moment za pokretanje nekog posla. Kada već imamo priliku zašto je ne iskoristiti? No, odmah i upozorenje, svemir je postavljen tako da nikada nema savršene karte, samo jako dobrih temelja koje je moguće proširiti, nadograditi, izbrusiti, ili pak onih loših, koji se uz sve ljudske napore ipak na kraju sruše u prašinu.

Elekciona karta je karta rođenja nekog poduhvata. U ovom prilogu karte su rađene bez vremena rođenja, dakle korišten je samo datum, mjesec i godina, te su dane napomene vezane za aspekte koje želimo imati u vrijeme započinjanja nekog posla. Jasno, ukoliko se traži specifična Elekciona karta, potreban je i sat, ali i natalna karta osobe koja želi započeti neki poduhvat. To je ipak kompleksnija te individualna tehnika, koju ovdje nećemo primjenjivati.

Svaki poduhvat ima svog signifikatora, te u Elekcionoj astrologiji veliku važnost pridajemo Mjesecu, njegovom položaju u znaku i aspektima koje Mjesec tvori. Za određene poduhvate, potrebno je dodatno pogledati i fazu u kojoj se Mjesec nalazi. U prilogu se nalazi tablica za tri mjeseca te popis nekih aktivnosti, a u nastavku datum u mjesecu koji je pogodan upravo za tu aktivnost. U svakom slučaju, ne zaboravite koristiti svoj zdravi smisao za realnost.

Kada se želimo konzultirati s efemeridama u svezi određenih poduhvata važno je znati koji aspekti s Mjesecom, koja faza Mjeseca te u kojem znaku se Mjesec nalazi. Ovo je također važno kao i kod ljudskih djelatnosti tako i kod sjetve i žetve. No, kako na tržištu već postoje sjetveni kalendari, mi ovdje nećemo ulaziti u taj dio priče. U prilogu se nalaze neke po mom izboru Elekciona pravila.

POSUDBA NOVCA
Kada želite posuditi novac treba pogledati gdje je Mjesec položen, te izbjeći ako je ikako moguće Via Combusta (15° Vage - 15° Škorpiona), Mjesec mora biti u fazi opadanja. Dobro bi bilo da se nalazi u Lavu, Škorpionu (16° - 30°), Strijelcu ili Ribama. Venera bi trebala biti u dobrom aspektu sa Mjesecom (konjunkcija, sekstil ili trigon), a Mjesec ne bi nikako smio biti u teškom aspektu sa Saturnom ili Marsom (kvadrat, opozicija ili konjunkcija).

KREDITI
Kada želite tražiti kredit od banke, potrebno je da Mjesec bude u prvoj ili drugoj četvrti i to za onoga tko daje novac, ili u trećoj i zadnjoj četvrti za onoga tko traži novac. Mjesec bi trebao biti u konjunkciji, sekstilu ili trigonu sa Venerom ili Jupiterom, te u znaku Lava ili Bika.

UGOVORI
Kada želite potpisati neki ugovor, potrebno je da Mjesec bude u konjunkciji, sekstilu ili trigonu sa Merkurom ili Jupiterom.

SAVJETNICI
Ukoliko tražite pomoć savjetnika profesionalca u svom poslu, Mjesec treba biti u konjunkciji, sekstilu ili trigonu sa Merkurom ili Jupiterom.

PREGOVORI / NAGODBE
Kod pregovora moramo uzeti u obzir vrstu takvog sastanka na kojem će se vršiti određeni pregovor. Također je važan cilj pregovora – što želimo tim pregovorom dobiti?

Ako se radi o kompromisu kojeg moramo postići, dakle radi se o dvije strane ili opcije između kojih želite birati, potrebno je da Mjesec bude u Vagi.

Kod ugovora koji su vezani uz komunikaciju, pokušajte izabrati vrijeme kada je Mjesec u zračnim znacima.

Ukoliko pregovarate o posjedu ili stvarima, Mjesec bi trebao biti u zemljanim znacima. Fiksni znaci također pomažu u pregovorima, s izuzetkom položaja Mjeseca u Lavu. Kardinalni znaci također potpomažu ovakve pregovore, s izuzetkom Mjeseca u Jarcu.

Ukoliko želite pregovarati o završetku nečega dobro bi bilo da se takvi pregovori započnu u vrijeme kada je Mjesec u zadnjoj četvrti, te u znacima Blizanaca, Lava ili Vodenjaka. Pokušajte izbjeći Mjesec u aspektima sa Marsom ili Jupiterom, dok vam sekstil i trigon Mjeseca i Plutona može pomoći.

PROMOCIJA / NAPREDOVANJE
Ukoliko želite napredovati potrebno je izabrati povoljan moment u kojem ćete potaknuti takvo pitanje svoje promocije. Pokušajte izabrati moment kada je Merkur u konjunkciji, sekstilu ili trigonu sa vašim Suncem. Potrebno je izbjeći dane u kojima je Mjesec u aspektu sa Marsom ili Saturnom.

ODVIKAVANJE
Ukoliko se želite odviknuti nekih loših navika, ali isto tako i prekinuti neku lošu i nezadovoljavajuću vezu ili partnerstvo, bilo bi dobro započeti taj poduhvat onda kada je Mjesec u znaku Blizanaca, Lava ili Vodenjaka. Položaj Mjeseca u Ovnu, Djevici i Jarcu vam može biti od pomoći – ovisno o kakvom završetku ili odbacivanju navike se radi. Pokušajte izbjeći Mjesec u aspektima sa Marsom ili Jupiterom, dok vam sekstil i trigon Mjeseca i Plutona može pomoći.

POTPISIVANJE DOKUMENATA
Potpisivanje ugovora ili dokumenata treba obavljati onda kada je Mjesec u fazi rasta i u plodnom znaku (Rak, Škorpion ili Ribe), i kada Mjesec ima pozitivne aspekte sa Merkurom. Potrebno je izbjegavati dane kada je Mjesec u teškim aspektima sa Marsom, Saturnom ili Neptunom (kvadrati i opozicije), kao i period kada je Merkur retrogradan.

ZAPOSLENICI / OTKAZ
Mjesec bi trebao biti u trećoj ili zadnjoj četvrti, ali nikako pun. Također ne smije imati nikakve kvadrate ili opozicije.

ZAPOSLENICI / ZAPOŠLJAVANJE
Mjesec bi trebao biti u prvoj ili drugoj četvrti  i to po mogućnosti u znaku Blizanaca ili Djevice. Mjesec bi trebao imati konjunkciju, sekstil ili trigon s Merkurom ili Jupiterom.

PUTOVANJE
Ukoliko planirate duže putovanje, bilo bi ga dobro započeti onda kada je Mjesec u pozitivnim aspektima sa Suncem. Za zabavu, dobri aspekti s Jupiterom su poželjni; za posjete potražite pozitivne aspekte s Merkurom.

Ukoliko želite izbjeći nesreće, pokušajte izbjeći putovanja u vrijeme kada je Mjesec u kvadratu ili opoziciji sa Marsom, Saturnom, Uranom ili Plutonom. Izaberite dan kada je Mjesec u znaku Strijelca ili Blizanaca sa dobrim aspektima prema Merkuru ili Uranu. Izbjegnite teške aspekte sa Marsom, Saturnom ili Uranom.

ŠIŠANJE KOSE
Pravila kod šišanja kose su takva da tražimo Mjesec u znacima Bik, Blizanci, Strijelac, Jarac ili Ribe, ali izbjegavamo šišanje kada je Mjesec u Djevici. Potrebno je potražiti pozitivne aspekte Mjeseca i Venere. Ukoliko želimo ubrzani rast kose, onda ćemo šišati kosu kada je Mjesec u fazi rasta i u znacima Raka ili Riba. Da bi nam kosa rasla gušća, šišamo se na Pun Mjesec i to onda kada je Mjesec u znaku Bika, Raka ili Lava. Ako želite da vam kosa raste sporije onda je potrebno pričekati da Mjesec bude u fazi opadanja, te da bude u znacima Ovna, Blizanaca ili Djevice, te da tvori kvadrat ili opoziciju sa Saturnom.

BOJANJE KOSE / TRAJNA
Kada želimo bojati kosu, napraviti trajnu ili neku takvu promjenu, važno je da Mjesec bude u znacima Biku ili Lavu i to u sekstilu ili trigonu sa Venerom. Svakako pokušajte izbjeći kemijske tretmane kose ukoliko je Mars u kvadratu ili opoziciji sa Mjesecom, naročito ako takav postupak zahtjeva grijanje (vrućinu). Za trajne je najbolje kada je Jupiter u trigonu s Mjesecom koji je u prvoj četvrti.

ZDRAVLJE
Dijagnostika će biti uspješnija kada je Mjesec u znacima Ovna, Raka, Vage ili Jarca, a manje kada je Mjesec u znacima Blizanaca, Djevice, Strijelca ili Riba. Kada želite započeti program rehabilitacije bilo bi dobro da Mjesec bude u kardinalnim ili fiksnim znacima, te da je u odnosu na vaše Sunce dobar dan. Takvo pravilo važi i za odlazak u bolnicu. Kupnja lijekova je dobra kada je Mjesec u znacima Djevice ili Škorpiona.

OPERACIJE
Krvotok je povezan poput oceana sa Mjesečevim fazama. Da bi smanjili mogućnost jakih krvarenja nakon operativnih zahvata dogovorite operaciju unutar tjedan dana prije ili poslije Mladog Mjeseca. Ako ikako možete pokušajte dogovoriti operaciju nakon Mladog Mjeseca, kada započne svoj rast jer tada i rane brže zacjeljuju. Vitalnost organizma je veća kao i sposobnost samo-izlječenja. Svakako pokušajte izbjeći operaciju unutar tjedan dana prije ili poslije Punog Mjeseca. Izaberite datum kada je Mjesec prošao znak koji predstavlja dio tijela na kojem će biti vršena operacija. Na primjer, abdominalne operacije treba obaviti kada je Mjesec u Strijelcu, Jarcu ili Vodenjaku. Za popis dijelova tijela kojima vlada Mjesec u određenom znaku pogledajte priloženu sliku. Opće pravilo vrijedi da što je Mjesec udaljeniji od znaka kojim vlada dijelom tijela to je vrijeme bolje za operaciju.

Aspekti Marsa prema Mjesecu, bilo koji, kada su u aplikaciji trebaju biti izbjegnuti, jer pod njima se mogu razviti dodatni problemi kao što su infekcije i upale, ali i komplikacije. Potražite pozitivne aspekte između Venere i Jupitera.

Također bi operacije trebalo pokušati izbjeći kada je Mjesec u istom znaku kado i Sunce ili ascendent osobe. Mjesec treba biti u fiksnom znaku te treba izbjeći kvadrate i opozicije. Također treba obratiti pažnju da se Mjesec ne nalazi u praznom hodu. Operacije koje su kozmetičke prirode bi trebalo obavljati kada je Mjesec u fazi rasta, ali da nije u kvadratu ili opoziciji sa Marsom. Potrebno je izbjeći dane kada je Mjesec u kvadratu ili opoziciji sa Saturnom ili Suncem.

VJENČANJA
Iako je teško točno dobiti željeni dan za vjenčanje, svejedno dobro bi bilo znati koja su to pravila koja važe za izbor momenta koji je svakoj osobi od najvećeg značenja u životu.

Najbolje vrijeme za vjenčanja je onda kada je Mjesec u rastu, ali ne i pun, i to u znacima Bik, Rak, Lav ili Vaga.

Mjesec u Biku donosi najstabilniji brak, ali ako se partneri kasnije žele rastaviti, biti će to brak koji će se teško razriješiti. Mjesec treba imati dobre aspekte naročito prema Veneri ili Jupiteru. Pokušajte izbjeći aspekte Mjeseca sa Marsom, Uranom ili Plutonom, kao i znake Ovna, Blizanaca, Djevice, Škorpiona ili Vodenjaka.

Popis po znacima:
Ovan nije dobar za brak.
Bik od 0 – 19 stupnjeva je povoljan, ostatak stupnjeva je manje povoljan.
Blizanci nisu dobri za brak.
Rak je nepovoljan za brak, jedino je povoljan u slučaju da se ženite ili udajete za udovicu ili udovca.
Lav je povoljan, ali najčešće se dogodi da jedna od partnera zavarava drugog zbog posjeda ili novca.
Djevica nije dobra za brak, osim kada se ženite ili udajete za udovicu ili udovca.
Vaga je dobra za zaruke ali ne i za samo vjenčanje.
Škorpion od 0 – 15 stupnjeva je dobar, ostatak stupnjeva su potpuno nesretni. Žena može biti zajedljiva, zavisna i svadljiva.
Strijelac je neutralan.
Jarac od 0 – 10 stupnjeva je težak za brak, ali je ostatak stupnjeva povoljan, naročito kada se ženite ili udajete za udovicu ili udovca.
Vodenjak  nije dobar za brak.
Ribe su povoljne iako pod utjecajem ovog znaka žena može previše govoriti.

Ovi utjecaji su najjači kada je Mjesec u navedenom znaku. Ako su Mjesec i Venera u kardinalnom znaku, sreća možda neće dugo potrajati.  Nikako se ne bi trebalo ulaziti u brak kada je Mjesec u aplikacionom aspektu sa Marsom ili Saturnom, pa čak i kada su u pitanju pozitivni aspekti.

NEKRETNINA / KUPNJA
Ukoliko želite neku nekretninu kupiti koja će vam biti stalan dom, iskoristite vrijeme kada je Mjesec u fiksnom znaku (Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak). Svaki znak će utjecati na vašu odluku na drukčiji način. Kuća ili stan kupljena dok je Mjesec u znaku Bika, vjerojatno će biti praktična i imati izgled seoske kuće, sa ogradom. Kuća ili stan koji je kupljen za vrijeme kada je Mjesec bio u Lavu će više biti mjesto za pokazivanje.

Ukoliko kupujete nekretninu samo za preprodaju i zaradu, Mjesec bi morao biti u kardinalnom znaku (Ovan, Rak, Vaga ili Jarac).

NEKRETNINA/POPRAVCI
Prilikom započinjanja popravaka u vašoj kući ili stanu, pokušajte izbjeći konjunkcije, kvadrate ili opozicije prema vladaru koji vlada dijelom kuće ili stana koji želite popraviti ili renovirati. Kupaonice su pod vladarstvom Škorpiona i raka, te ne bi bilo dobro započeti projekt u tim prostorima kada je Mjesec ili Pluton u teškim aspektima. Glavni ulaz u kuću ili stan, hodnik, blagovaona spadaju pod vladarstvo Sunca, pa treba izbjeći konjunkcije, kvadrate i opozicije Saturna i Marsa prema Suncu. Mjesec treba biti u fazi rasta.

NEKRETNINA/PRODAJA
Ukoliko želite prodati nekretninu važan je moment oglašavanja takve prodaje, stoga bi bilo dobro da pokušate iskoristiti moment kada je Sunce u dobrom aspektu s vašim Suncem, i u dobrom aspektu s Jupiterom. Pokušajte što više izbjeći teške aspekte – bilo koje.

NEKRETNINA/KUPNJA NAMJEŠTAJA
Kada kupujete namještaj sigurno je da ga želite kupiti kvalitetnog i da vam dugo traje, stoga je Saturnov dan najbolji za kupnju namještaja (Subota). Ako se želite riješiti namještaja, najbolji dan za prodaju je Jupiterov dan (Četvrtak).

Na kraju ponovimo kako bi bilo dobro uvijek pogledati i natalnu kartu, kada gledamo ove aspekte za izabrane poduhvate. U prilogu su tablice Mjesečevog kretanja kroz znake, s izračunom za Zagreb, te popis vremena kada je Mjesec u Praznom Hodu, što se inače smatra lošim izborom vremena za započinjanje bilo čega, isto kao i kada je Merkur retrogradan. Stoga su u efemeridama retrogradni periodi označeni sa slovima Rx te okruženi linijom, tako da i vizualno možete odrediti trajanje retrogradnosti. Elekciona astrologija ima dosta komplicirana pravila kada je u pitanju Prazan hod Mjeseca, no neki astrolozi općenito ignoriraju taj period i ne uzimaju ga u obzir. 

Pripremila: Lorin Čerina

Preneseno iz biltena "Medium Coeli", Hrvatsko društvo astrologa i srodnih djelatnika

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

LIPANJ...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lp

  16.06.2021. 05:56h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Želim vam dobar dan i ...radostan.

  15.06.2021. 10:19h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan..

  14.06.2021. 17:50h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  14.06.2021. 13:34h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  13.06.2021. 20:14h
 • Član iridairida

  Dan je šućmurast, svejedno želim da se svi ojećate dobro...:)

  13.06.2021. 12:47h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  12.06.2021. 18:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info