Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član angelija

Upisao:

angelija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

272

PUTA

OD 14.01.2018.

SAMORAZVOJ I SNOVI

SAMORAZVOJ I SNOVI
Borivoj Bukva je već prwnio ovu moju knjigu na stranice magicusa..., samo je još jedanput kratko predstavljam zbog onih koji je možda žele nabaviti...vaša Anđa Jotanović

SADRŽAJ

O knjizi ...................................................9

Riječ autorice .......................................... 11

I DIO: DOŽIVLJAVAM

Buđenje ..................................................15

Snovi ......................................................18

Život i snovi Duše u obitelji ....................................................20

Prvi dan škole .......................................................26

Čežnja Duše ........................................................31

Kako religija poučava moju Dušu ........................................................37

II DIO: RAZMIŠLJAM

Pitanja mojoj Duši ........................................................43

Svaki pojedinac je sustvaratelj i jednako je vrijedan ...................................................54

Obiteljska i društvena ekonomija ................................................60

Što ja znam o svojoj religiji? ...................................................79

Putovanje moje Duše .......................................................87

Život žene u obitelji ....................................................94

Radno okruženje ...............................................100

Društveno okruženje ...............................................106

Duševno zdravlje ..................................................111

III DIO: ŽIVIM

Liječenje moje Duše .....................................................115

Sjećanja i liječenje moje Duše kroz snove.....................................................123

Kako iscijeliti okolinu, školstvo, zdravstvo,

političke strukture? ..............................................135

Školstvo ................................................136

Zdravstvo i ljudsko zdravlje ................................................139

Sudstvo ................................................142

Političke strukture ..............................................144

Okolina .................................................153

Pojedinac u obitelji ..................................................155

Poruka pojedincu u društvu ................................................156

Zaključak ..............................................160

 

O KNJIZI

U svakom životu dogodi se ona jedna “točka”. Kasnije, u pravilu je nazivamo prijelomnim trenutkom u kojemu smo manje ili više svjesno ili, pak, podsvjesno donijeli odluku koja će na neki čudesan način obojiti cijeli naš život: sadašnjost, prošlost, budućnost. Iz perspektive sadašnje doživljene budućnosti ona je kristalno jasna, no u toj trunčici vremena ne mora obvezno biti dramatična, upečatljiva; ne mora biti niti velika. Često je to tek jedva zamjetan titraj svijesti negdje duboko u predjelu želuca (volimo reći: u duši), sitna odluka koja nas ili poput beskrajno teških utega odvuče i usidri u težini vlastitog postojanja bez nade, ili nas pokrene u smjeru stranom, iznenađujućem u okviru ustaljenih nam navika, i pokaže nam veličanstvenost – Boga, Stvoritelja, Svemir, Majku Prirodu... Pokaže nam ono što smo, ma kako mi to zvali iz percepcije vlastite svijesti i shvaćanja, oduvijek slutili da postoji.

Pokaže nam da smo, ipak!, više od jutarnjeg prolaznog odraza u ogledalu.

Autorica takvih misli koje, ukoričene, držite u ruci donijela je svoju odluku, nesvjesna da za nju izbor između tihog nestajanja u gorčini prošlosti i buđenja u novu svijest osobne odgovornosti za vlastiti život zapravo nikada nije niti postojao. Nemojte zato misliti da joj nije trebalo hrabrosti (na statistički prijeđenoj polovici životnog vijeka, umornoj od bolesti i ozbiljne operacije i, još više, od loših životnih izbora) za iskorak u zastrašujući i najmanje poznat nam djelić svemira – u sebe.

Tko sam? Odakle dolazim i kamo idem? Općeljudska dilema postaje njezina žigica, tračak nade pred u tami skrivenim osobnim demonima tuge, povrijeđenosti, izdaje, promašaja, osujećenosti. Najteže: vidjeti sebe u novom svjetlu – nije ju uplašilo. Misteriji djetinjstva, želje Duše, odrastanje tijela, snoviđenja, promišljanje svijeta kakav jest i kakav bi možda mogao biti kad bi čovječnost bila ispred materije... Sve su to polaznice u koje je hrabro zavirila bez uljepšavanja, samo svojim snagama i braneći se jedino iskrenošću i istinom, i ne pokušavajući biti bolja u prošlosti, ostavljajući to za budućnost. Ne trudeći se impresionirati, ona možda prvi put u životu plete niti vlastitog toka svijesti samo svojih impresija i emotivnosti, progovarajući slengom svoga kraja i kulturne baštine sredina u kojima postoji. Jezikom Balkana, između ostalog, usudila se sebi i cijelome svijetu reći svoju istinu, onako kako je ona vidi, i tako subjektivno nesvjesno Balkan približiti onom univerzalnom kantovskom koje pita: Što sam ja, čemu se smijem nadati i kamo, u konačnici svoje egzistencije, idem?

Stranice koje slijede neobični su dnevnik jednog vrlo intimnog putovanja u vlastito postojanje, obračun s fl oskulama i prividima svega što je njenu Dušu dodirnulo na ovozemaljskom putovanju.

A snovi... Oni pravi, izronili iz nebudnog stanja, često su putokazi koje mi, stranci iz vanjskog svijeta, nećemo uvijek potpuno razumjeti. Oni drugi – sazdani od misli, emocija, nametnuti svakodnevicom, a čiji je cilj zaustaviti čisto postojanje i zadržati nas, poput robota, u funkcioniranju – postaju nepotrebni u buđenju nove svijesti.

Naredne stranice, stoga, nisu priručnik s opisom tehnike o poboljšanju ili korjenitom mijenjanju života. Ali jesu emocionalni poticaj, intimno tkanje s praktičnim smjernicama. One su subjektivno svjedočanstvo o samome mijenjanju, o tomu da je ono moguće. Autorica kaže: U mojoj priči to je bilo ovako...

Zahvaljujući njezinoj iskrenosti, mi danas kao čitatelji možemo odabrati nju prosuđivati. U tom slučaju dopustimo sebi na dar isječak vremena u kojem ćemo bez primisli i procjena osjetiti barem neupitnu pozitivnu energiju koju ona šalje svijetu oko sebe. Ili... možemo skupiti snage za prvo osobno pitanje kao iskorak u vlastiti unutarnji svijet koji bi nas mogao, u konačnici, doista iznenaditi.

Jadranka Bota

RIJEČ AUTORICE

Cilj ove knjige je da potakne pojedinca koji je bude čitao na osvještavanje svojih životnih iskustava, koja ga drže u zarobljeništvu negativnih misli, riječi i djela. Uvidom u istinu koju živimo i usvojenim znanjem koje nam je predodredilo dosadašnja iskustva, doći ćemo do vlastite spoznaje koje je obrasce stavova, uvjerenja i navika, potrebno zadržati, a koje svjesno mijenjati. Promjenom tih obrazaca otvorit ćemo vrata izlaska iz negativnih stanja svijesti i zakoračiti u polje pozitivnog voljnog sudjelovanja u zajedničkom sustvaranju. Postoji li mogućnost da budemo pozitivniji u mišljenim obrascima, izgovorenim riječima i učinjenim djelima nego što smo bili do sada? Postoji. I može se vrlo lako ostvariti. O tome vas želim u ovoj knjizi obavijestiti. Želim vam predočiti put kojim sam prošla u traženju odgovora na ova pitanja. To je put svjesnosti o svojim oblicima promišljanja, govorenja i djelovanja.

No, nema nikakve mogućnosti da budemo bolji ljudi ako ne učinimo osobni prvi korak na preispitivanju svojih životnih iskustava. Iskustveni je to proživljeni san moje Duše – usnule u zaboravu i osviještene u životnoj istini. Tu priču svog iskustva želim podijeliti s Vama. Ne želim zaboraviti. Želim se sjećati. Želim znati kuda me vode moji i “ini” snovi.

Želim svjesno sudjelovati u tom saznanju da bih znala odabrati koje iskustvo želim živjeti. Želim živjeti ljudsku dobrotu. To je razlog zbog kojeg pišem ovu knjigu. Pišem ju da potaknem ljude na sretno sjećanje o onom dijelu njih samih koji poznaju bolje nego itko drugi. Kome je pišem? Samoj sebi, svojim precima, potomcima, svojim nasljednicima, ili ljudima dobre volje i plemenite misli. Je li meni konačno stalo do sebe i onoga što izražavam svojim mislima, osjećajima ili djelima? Je li ikome od nas svjesno, uistinu stalo do sebe ili mene?

Svjesnost je budno stanje svijesti u svim oblicima postojanja i svih sudionika u igri života. Pojedinačnom i skupnom. Ona u sebi sadrži trenutnu transformaciju svjesnog izbora usvojenog iskustvenog saznanja. Ne osvijesti li se taj trenutak, on nepovratno prelazi u stanje snova. To je trenutak sadašnjosti koji želim dijeliti sa svojom, Vašom i “inom’’ svjesnošću.

Moja probuđena Duša nosi sjećanje o našoj jedinstvenoj jednakosti. Svojom odgovornošću sudionika u igri života tražim od Boga iskupljenje njihovih, Vaših i svojih svjesnih pozitivnih životnih odabira.

Ovo su snovi moje (i vaše) Duše u budnom stanju. Oni su skriveni u mome sjećanju, potajnom nadanju, budnom sanjanju u trenucima kada razmišljam o dobroti i ljepoti ljudskog življenja. U tim bogatim riznicama životnih sjećanja i potisnutih odgovora mnogobrojnih neodgovorenih pitanja o nesreći i sreći, skriva se izvor snova viđenog i doživljenog, a duboko potisnutog usnulog nesvjesnog zbivanja. To je san svih snova koji su bili, koji jesu i koji će biti kao mogući izbori unutarnje jezgre, sjemena bez ljuske, proklijale klice. Kada i kako će ona izrasti u oblik, kako će ga manifestirati u okolini, kakvim cvijetom će procvjetati, kakvim plodom će se okititi? To ne ovisi samo od njezine vrste, već od snova svih vrsta i ljudskih oblika. Sveukupno znanje potiče klicu sretnih snova da raste, da se razvija, da dijeli svoja sjećanja na neproživljena i proživljena iskustva. Usklađuje se s njima, prenosi ih misaonim oblicima, osjećajnim iskustvima, izgovorenim riječima i učinjenim djelima. To je cilj svih ciljeva, ljepota intelektualne mudrosti, harmoničnog suživota u neprekinutom veličanstvenom lancu života koji se obnavlja. Znanje o obnovi iskra života crpi iz uspavanih oblika cjelovitosti i kreativne mudrosti svoga postojanja. Samorazvojem hrli prema plodnom tlu u kojem će posijati svoje sjeme. Kakvo tlo će odabrati, u kojem obliku će se manifestirati, ne zavisi samo od nje, već i od prirode koja će ju privući i na životnost potaknuti svojom vatrenom istovjetnošću. Cjelovitost, harmonija, sklad, mudrost, sloboda, tolerancija, mir, pravednost, jednakost, sreća – podsjećaju je na istinu ispravnog sudjelovanja koje se manifestira u njenom sjećanju. To su niti vodilje s kojima se periodično za suživot usklađuje. Tim usklađenjem otvara vrata svoga i našeg rajskog stanja svijesti. Poziva nas da se priključimo tom usklađenju i rastemo zajedno u neograničenom zadovoljstvu i sreći. S ljubavlju, ja joj se svojim svjesnim odabirom priključujem.

Podvlačim crtu na dosadašnja životna iskušenja preispitujući svoje sudjelovanje u osobnim iskustvenim odabirima. Mijenjam u cijelosti svoje neodgovorno ponašanje u zamjenu za znanje o tome kako da se odgovorno ponašam u životnim izazovima.

 

Anđa Jotanović

Kompletnu knjigu pročitajte kod borivoja na:

https://www.magicus.info/hr/magicus/
tekst.php?id=55072

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SVIBANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga Irido, evo nije prošlo dugo i evo ostvaruje se nešto iz tvog tumačenja: danas nađem razbijeno zrcalo suvozačkog retrovizora!!!

  13.05.2020. 18:30h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  12.05.2020. 20:01h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info