Član tanaluna

Upisao:

tanaluna

OBJAVLJENO:

o cvijeću i bilju i još ponečemu

o cvijeću i bilju i još ponečemu
svjesnost o živim bićima oko nas, neke od nas tjera s pameti, dok drugi uživaju u ljepoti biljka i dragosti životinja....onima koji u cvijeću i bilju općenito vide više od pukog lijepog objekta, par crtica o tome što i gdje smjestiti u domu....
S tarotom svaki dan Čarobnjački tarot

ako još niste, krajnje je vrijeme da u stan,kuću,vrt uselite biljke. one imaju svoju energiju koju nesebično stavljaju nama u život kako bi nam bilo skladnije živjeti.

uzgajanje većeg broja zelenih, zdravih biljaka stvorit će svježije, življe ozračje. biljke kompenziraju tzv.mrtve materijale koji se često nalaze u našim domovima, a mogu i anulirati razna tehnička zračenja.

o bilju se treba dobro brinuti, kao ustalom i o cijelom domu: uvelo ili bolesno lišće nema pozitivnog učinka na chi.

različite biljke, različit učinak – ovisno o cjelokupnom obliku, obliku listova i cvjetova, te svakako o njihovoj boji...

biljke šiljastih listova su više jang i pomažu da se energija ubrza, biljke zaobljenih,mlohavih  listova više su jin i smiruju energiju. isto tako, grmolike biljke pomažu usporavanju protoka energije i dobro ih je staviti u duge hodnike ili u blizinu vrata.

visoke biljke, šiljastih listova potiču energiju drveta,bodljikave i biljke zvjezdolikog lišća potiču energiju vatre, niske stvaraju energiju zemlje, a puzavice energiju vode. no sve treba uzeti s mjerom, naime ako pretjeramo u slaganju i kombiniranju mogli bismo izazvati suprotan efekt:cvjetnice imaju i miris, pa bismo tako mogli bojom i oblikom izavati pozitivu a mirisom glavobolju.....

naravno, različitost u velikom prostoru je dobrodošla, jer će nadopunjavati jedna drugu, ma gdje da su smještene.

neke zakonitosti ipak ne bismo smjeli ignorirati: bodljikave i biljke širokih listova nipošto ne stavljati uz prostor za sjedenje ili spavanje, zbog suprotnosti energija...

dracena/zmajevac, jedna od najraširenijih biljaka po poslovnim prostorima, ali i našim domovima. svojim oblikom kombinira energije drveta i vatre i dobra je za poticanje energije u kutovima ili kosog stropa, no nikako u prostor sjedenja i spavanja: idealna je na istoku, jugoistoku,jugu i jugozapadu. i naširoko poznati lucky bamboo je zapravo vrsta dracene.

klorofit, isto tako čest stanovnik naših prostora , idealan je na sjeveru.

bršljan je lijepo uravnotežena biljka, trpi skromne uvjete (kupaonica), biljka je vodene energije i dobra je na sjeveru.

zumbul pomaže energiji drveta, harmoničan je na istoku i jugoistoku, no treba paziti na boju njegovih cvjetova, a naročito miris jer je jak i za neke iritantan.

afrička ljubičica, je korisna za privlačenje pozornostii dobivanje javnog priznanja za trud. idealna mjesta:istok,jugoistok,jug,jugozapad  sjever, a energija vatre.

palma isto nosi energiju vatre, i pogodna je za kuteve, no nikako na sjeverozapadu gdje je energija već oštra i prodorna. idealna mjesta: istok, jugoistok, jug, jugozapad.

ciklama pomaže energiju zemlje.za više strasti odaberite njenu boju, za više romantike ili uzbuđenja ružičastu ili crvenu; a za stabilnost bijelu. idealni položaji: jug, jugozapad, sjeveroistok, zapad i sjeverozapad.

begonija stvara isto energiju zemlje,što je dobro za mirno i stabilno ozračje, a dobri položaji su: jug, jugozapad, sjeveroistok, zapad i sjeverozapad.

krasula prenosi energiju metala koja pomaže stabilnost, jednako kao i financijama, a idealni položaji su: zapad, sjeverozapad i sjever.

spatifilum je biljka koja se suprotstavlja električnim zračenjima. dobro ju je staviti u blizinu računala. bijeli cvjetovi pridonose enrgiji metala.

ovo su samo neke, najčešće biljke, ali prema ovim oblicima je lako prepoznavanje ostalih oblika .....

ogledalo, ogledalce moje.....